Dá sa urobiť maturita bez cudzieho jazyka?
Chcela by som zistiť či sa dá obísť skúška z cudzieho jazyka na maturite.
@marusia12 ukážeš mi svoju výplatnú pásku keď si mala 19? 😂😂😂 prosím.Chcem sa zasmiať.Na Sociálnu prácu ani na bezpečnostný manažment by som nikdy nešla 😂 tam sa prijímačky nerobia.Mňa prijali na Univerzitu...asi si rozhorčená tak ti to zopakujem NOVÉ MÉDIA! Ak nevieš čo to je tak si to naštuduj! A nie nezobrali všetkých a vykopli už v prvom kole aj jednotkárov lebo tam prišli jak veľký páni,že šak čo mám gympel a hneď im dvere po ústach dali.Asi hovoríš o sebe ...no to,že ťa nechcela pustiť to tiež o niečom svedčí asi si bola tiež jedna z tých ktorá chcela len preliezť...však? 😂😂😂😂 joj už radšej nič nepíš bo sa prekecneš a zistím,že si na skúšky chodila až na dekánsky.Ženy ...ja mám Grafický a priestorový dizajn 😂 ja nemôžem zato,že vás to sere,že ste vyštudované a hovno z toho.To je to vieš dačo a nevyužívaš to tak načo sa tam do prdele sereš a berieš miesto dementom ktorý nevedia gramatiku ale aspoň vedia uživiť slušne svoju rodinu! Bez debilných kecov.A väčšinou sa tí dementi majú lepšie jak ty a...ty? No ty si daj predpísať lieky na tlak.Ak máš manžela,deti...teš sa z toho teš sa zo života preboha! Čo potrebuješ riešiť život inej osoby.Ver mi,že ak máš rodinu je to viac ako tvoje vzdelanie.A prepáč ale vážne sa mi nechce naťahovat a dokazovať si niečo cez internet.Ja som spokojná sama so sebou aj keď som dementná sliepočka.Dobre mi tak.Som zdravá mám sa dobre a sorry ak ma povrchnosti nikdy nezaújimali.Ja si na seba viem zarobiť,postarať sa o seba nemám depky zo života a je mi totálne jedno čo si kto myslí o mne a mojej inteligencii.Žij si svoje ...pekný deň 🙂 ahoj
@lucia_9 to, ako sa tu obhajujes a prezentujes a za kazdu cenu dokazujes svoju pravdu, ako sa tu chvalis ze si nieco viac nad zenami o ktorych nevies nic, len dokazuje, aka mala osoba (a osobnost) si.
Naco nam to tu pises? Mna nezaujima, ake "nove media" ides studovat. O desat rokov aj tak uz budu stare. Lebo tu zas bude nieco ine.
Ked si spokojna sama so sebou, well done. Fantastic achievement.
A kedze ti je jedno, ze si o tebe myslime, ze si sa vykreslila ako nechci vediet co, tak nas mozes ignorovat a zit si svoj uuuuuuzasny zivot.
Pekny den aj tebe.
No drahé moje pracovala som v zahraničí a čestne.Takže aj je vašou vášňou spiňiť ľudí.Veľa šťastia v živote.Ja už viac prispievať nebudem.Nie som ovca.🙂 Ani zakoplexované teľa.Neťahá mi totiž na 30tku...chvalabohu.Takže sa nemusím hanbiť sama za seba.A tá gramatika mi je u riti jak aj vy 3.Vyspelé krajiny...Sa pozri kam nas to dohnalo...ak ti nevadi,že páni doktory zásobuju tvoje deti jedmy tak si nevzdelaná asi ty.Evidentne ti táto doba vyhovuje plná závisti a sebadeštrukcie.Prajem vám pekný zvyšok dňa.🙂
@lucia_9 no ty vole, nielen gramatika, ale aj stylistika robi problemy, vsakze?
A o obsahu sa ani vyjadrovat nebudem..... 😨
@obsadenemeno prosim ta nestrapnuj sa .. jedna chyba v gramatike.. myslim si ze svet sa nezruti .. aby raz teba niekto nevysmial ako ty kazdeho vysmievas za gramatiku ;) , a to sa nebudem isto ospravedlnovst za mobilnu klavesnicu .. radsej keby si riesila svoje chyby ako chyby druhych .. som zabudla nikto neni tak dokonaly ako ty "pani ucitelka" a toto dost vypoveda aj o tebe a to ze si az moc zakomolexovana chudera ze dokazes niekoho hned opravovat v gramatike moja zlata ale ver ci never skor ci neskor sa ti to vrati a mozno aj s urokmi vela stastia v nastavajucich dnoch pani P ...
@daduska_maminka ja som neriesila pravopis...mne len to slovo prislo strasne smiesne...no a? To sa uz clovek nemoze ani zasmiat? Aj ja som uz urobila chyby a ked mi to tu baby napisali, tak som si to priznala a "nestrapnovala" sa urazanim tych, co ma na to upozornili. A neobvinovala som mobilnu klavesnicu, kde i a y nie su vobec tak blizko, aby si to mohla zvalit na preklep.
Ano, vsetci urobime niekedy chybu v pravopise. Ale len "zakomplexovana chudera" namiesto priznania si chyby sa zacne navazat a urazat inych.
Tak si odpovedz, kde patris,
A btw, neopravila som ta....len som sa pobavila...... a co znamena "pani P"????
@obsadenemeno moja mila ja si nemam zaco priznat chybu .. mas pravdu ze i/y niesu blizko seba ... Ale nie kazda mobilna klavesnica je taka dokonala ako ta tvoja kde ti dokaze aj samo opravit slovo.. zial nepisem to sloh ani esej aby som musela dodrziavat nejaku gramatiku vies.. hej a nad sebou sa tak zasmiat nepotrebujes ? Vies niekoho tie tvoje smiechy mozu zarazit len skrz nejakej psranej gramatiky ktora vobec nehra hlavnu rolu v ziadnom texte z milion ktore su tu.. ty by si sa mala kontrolovat a radsej v niektorych chvilach mlcat .. niekto tu pise aby niekto niekomu poradil nie aby ho niekto zdisoval za jednu chybu .. vies pre mna je ludske sa mylit .. a za druhe ty si jedina ktora sa navaza do druhych posranou gramatikou vies.. myslim si ze tebe by sa to tiez napacilo ale ver ze velkou vyhodou mk je neviditelnost toho druheho aspon nevidis ako mi to je uprdele cosi tymyslis ..a ak som ta urazila ospravedlnujem sa .. ale nauc sa zit si svoj vlastny zivot v gramatike a neriesit gramatiku druhych .. a ked rada tak niekoho opravujes chod robit ucitelku do skoly pis s detmi diktaty pevne verim ze to bude najlepsie hobby pre teba 🙂 majsa a pekny den
@daduska_maminka cize gramatika sa dodrziava len ked pises sloh ci esej??? Hm, a ja truba som si myslela, ze koli tomu sme sa ju ucili, aby sme vedeli pisat vsade, nie len v skole..... hm.
A inak, ked si odmyslim tu gramatiku, tak aj to tvoje vyjadrovanie je niekde na urovni puberty...a ked ti je "uprdele" co si ja myslim, tak nechapem, co sa tu nadrapujes. Ignoruj ma.
A este raz - tu jedinu chybu som spomenula, lebo bola vysoko originalna. Cize by si mala byt na seba hrda. Nie kazdy vie vytvorit taky klenot.
A namiesto toho tu prskas.... no, ucitelku robit nepojdem, dakujem za navrh, ale na konika chodim koli tomu, aby som si slovencinu vlastne udrziavala, kedze ju inak v beznom zivote nepouzivam. Len skoda, ze sa na mna lepia taketo perly, co ty a tebe podobne pisu, "lebo to nie je sloh ani esej".
A nad sebou sa smejem casto, napriklad aj teraz, ze aka som blba, ze ti vobec odpisujem. Aha, takto: 😀🙂😅😝😉🙂😀
.... čakala som, že intelektom len narazí na dno ale ona prekvapila a rovno ho prerazila 😀
@daduska_maminka Nerieš.🙂) To sú ženy ktoré si myslia,že zjedli všetku múdrosť sveta.Keď už človek nemá argument a nejaký rozumný názor na danú tému tak sa bude krútiť okolo gramatiky.Len škoda,že to je asi tak všetko čo sa v živote naučili...asi mali skôr chodiť na kurz sebaovládania 😂
@lucia_9 pozri lucka, si vzdelana, aspon tak tvrdis.
Kazdopadne, ak si vzdelana, musis vediet zakladnu vec a to, ze jazyk je jedna z veci, co definuje narod.
Ak sa spusta postupne z jeho kvality (a je jedno, akymi ustupkami to hajime), spusta sa postupne kvalita celeho naroda.
Ak sa okolo seba pozries, tak vidis, ze mame nasledne tendenciu si volkat vo vsetkom.
Naco sloh? Kedy to vyuzijem? Staci, ze viem, kde sa pise i/y a ciarka.
Naco i/y a ciarky? Staci, ze viem, ako sa to pismeno pise.
A dnes pomaly - naco vediet taku zbytocnost, ze ako sa to pise? Staci, ze viem tlacenym.
(To, ze pisane pismo rozvija jemnu motoriku a ta vlastne rozvija mozog dietata, to ide bokom.)
V matematike obdobne. Uz pomaly staci, ze vieme plus, minus, krat, deleno.
Na vyratanie obvodu budeme onedlho potrebovat google. Alebo: ty kokso, fero, ja som ti zistil, te ked scitam vsetky strany, tak zistim, aky to ma obvod! (Zacneme zas objavovat "US and A").
Atd.
Uznam, ze niekto nie je uzasny v beznych predmetoch, ak je vo svojom odbore jedna zo spiciek. Uplne chapem, ze jeho zameranie si vyzaduje cas venovat inde.
Ale kolko mame spiciek?
A bezny clovek voci nim? Cim to chce obhajit, ze "lieta" v obycajnej gramatike a stylistike vlastneho jazyka? Tym, ze sa mu nechcelo ucit v skole?
A co potom chce od svojich deti?
No a presne mladi ako ty si potom tieto dobrobne ustupky z vedomosti posuvate dalej a dalej a obhajujete: no a co, ze neviem toto a hento, ale pozrite kolko zarobim (alebo skor: hlavne je najst dobru pracu a zarobit dost penazi, kaslat na nejaku gramatiku.)
(Pritom ale na to kolko generacii mladych sa tymto uz haji, zas nemam pocit, ze tu ludia su tak bohati.)
Uvedom si, ze kazda ta drobna "hlupost" sposobila, ze to, co sa voci nej zdalo dolezite, sa po jej odstraneni samo stalo drobnou hlupostou. Tak ste vynechali aj to. A potom dalsie a dalsie...
Proste princip, ze z drobnych veci sa skladaju tie velke.
Takze neobhajuj sa, proste zapracuj na svojom rodnom jazyku. Je to pre teba taky problem?
No a co je velmi zabavne: ked niekto zahlasi, aky je hrdy, na aku uroven sa uz v cudzom jazyku dostal. Ako ho dopiluvava. Ako sa tesi, ze zvlada jeho vynimky z gramatiky a nuansy. Ze uz je na tom lepsie ako priemerny rodak z tej krajiny. Ze by uz pomaly mohol v nom pisat aj basne...
A vo vlastnom rodnom je uplne strateny.
@moonlight1210 Nesúhlasim stebou úplne asi mám nato iný názor.Ale napísala si to pekne a slušne 🙂) a nevravím,že nemáš pravdu.Len ja sa nato asi pozerám inak.Nehovorím,že ovládať rodný jazyk je somarina.Je to tak ako to je proste náš jazyk je tažší na všetky tie výnimky.A náhodou mňa slohy bavili.Možno som sa pri písaní slohov viac venovala aj tej gramatickej stránke.Mala som vždy bud za 1 alebo 2 aspoň učiteľom sa vždy moje slohy páčili aj keď tam našli chyby.Ja to nepopieram.Nevyhováram sa robím chyby naozaj si nie som istá či to píšem správne.Ale polovica z toho je to,že sa mi za celú základnú školu vystriedali 3 učitelia.Viacej sa zameriavalo na syntax,morfològiu poučky...písali sme strašne málo.A za ďalšie...Sama posúď na akej úrovni my mladí komunikujeme.A nie len ja všetci od ročníku cca 94 ...Určite úradný list nenapíšem jak vôl! Ale nepáči sa mi ak človek pohŕda človekom na základe gramatiky.A myslím si,že na Facebooku boli už oveľa väčšie prešľapi.Biť/byť, mislim sy,bivanie a podobne.Za ďalšie...bolo tu spomenuté,že sa maturuje s úľavami..ja som si žiadne úľavy nedala a neprešla som len tak tak....Ja viem,že mám nedostatky ...Ale pozrime sa nato inak.Ja nechcem v ničom poľavovať alebo čo...ale jednoducho ak sa mi niekoho gramatika nepáči...nevyjadrujem sa k tomu.Mňa sa to netýka.Taktiež sa ma netýka vzdelanie iného človeka.Matematika....skončila som s vyznamenaním a zrazu mi to nič nedalo tak som sa nato vykašľala..a prečo? Pretože ja ako grafický dizajnér logaritmus nevyužívam a matematiku z duše nenávidím.To ako keby niekoho nútili perfektne kresliť pretože to rozvíja kreativitu.Každý si nájde to svoje.Neskutočne ma bavila Biólògia...tak prečo sa ju niekto nenaučil ako ja? Veď nemusí lúštiť čo je čo stačilo si zapamätať učivo.Môj otec študuje 3 stupeň na VŠ! Z toho má Ing a zároveň Mgr...Moja mama ovláda perfektne gramatiku perfektne matematiku...Ja ovládam dejiny,kresbu,psychològiu,biològiu...Angličtina ma baví ale v komunikácií nie písanie testov.A nepoviem,že viem úžasne perfektne po anglicky...jednoducho viem komunikovať na úrovni B1 dorozumiem sa bez problémov.Bez praxe tú gramatiku angličtiny ajtak vedieť nebudem.A ako dobre viem tak viacerí ľudia ktorý majú VŠ mi potvrdili,že samotný angličan svoju gramatiku neovláda.Nemci žiadne der,die,das v nemčine (hovorovej) nepoužívajú.Bola som tam.Rozprávala som sa snimi o tom.Mne sa len nepáčí ako sa niekto môže o cudzej osobe vyjadriť (debilka,sliepka,nevzdelanec) doslova ,,pod moju úroveň,, Áno som mladá podľa cudzích ľudí neotrepaná životom...asi si niekto v 20tke poriadne užíval mladosť...ja sa ťaham po súdoch po zahraničí zaplatila som si veci (hmotné aby nedošlo k omylu)aby som doštudovala školu.Áno mám Dis...aj na Slovenčinu aj na matematiku...ale žiadne papiere.Nie som dementná a Dis človek nemá z vlastnej vôle.Robím miliòn chýb v písaní a vždy ich robiť aj budem.Pretože píšem málo a mám kopu iných vecí na učenie.A keď už sa jedná o VEC úradnú.Tak si na tie chyby dám sakra veľký pozor! Ale podľa mňa je úplné zbytočné urážať človeka na základe internetovej komunikácie.Pretože človek ktorý ovláda gramatiku a prezentuje sa ako povýšenecký hulvát z krčmy ...no tá gramatika padá do úzadia.Moja bývalá slovenčinárka vedela perfektne gramatiku.A keď otvorila ústa tak dva a dve pre ňu neexistovalo...ba dokonca Denník neznie podľa nej mäkko ale tvrdo....A kopu ďalších perličiek...Takže nebudem o sebe tvrdiť,že som úžasné dokonalá a všetci ste tu k ničomu a len JA! Mám pravdu....Zase mám 20 nie 15! Samozrejme máš pravdu!!!! Len jednoducho tak ako už bolo raz spomenuté ...som jednoduchá.Pretože som radšej šťastná zo života ako zdeptaná s rečami idem sa zabiť kvôli dvojke a predávkujem sa tabletkamy na stres.Presne kvôli takýmto videním prípadom sa radšej budem tešiť z toho čo viem a nenechám sa zdeptať učiteľmi ani nikým iným.Polovica rodičov mláti svoje deti za známky.A polovici rodičov tie decká v 15 prichádzajú sfetované domov a utekajú z domova.Koľko ľudí som ja už postretávala s učebnicou v hlave ach....a koľkým z nich vytreli učitelia zrak,že nechcú od nich poučky ale to čo reálne vedia a čo si z toho zobrali.Čo sa týka tej práce.Áno to aj ja počujem často načo toto načo hento...lenže aj to sú 2 varianty ľudí.Mne naozaj netrebalo mať 4 roky matematiku ktorá nemala nič spoločné s odborom a tento názor zdieľali aj učitelia.Naozaj nepotrebujem vedieť to čo rozoberajú jazykovedci na vysokej škole.Kedže sa potom nezameriava na tú základnú gramatiku.A nie...naozaj nepotrebujem dopĺňať slovíčka do textu pretože takýmto spôsobom sa angličtinu ešte nikto nenaučil.A konkrétne k peniazom....To,že si niekto myslí,že ho po SŠ alevo VŠ čakajú všade s otvorenou náručou nie je môj problém.Niekomu stačí 600€ niekomu 400 ja som bola spokojná aj s 2000 bol to premňa luxus bola som spokojná aj s prácou.Samozrejme nie tu na Slovensku.A áno viem...vsetci mladý si myslia,že v zahraničí je to lepšie nájom,strava,atď....ja som toto všetko platila zo svojej výplaty a kedže mne každoročné dovolenky k moru netreba tak sa uspokojím aj s prechádzkou.To už záleží na človeku čo chce dosiahnuť.Ja chcem len bývanie a slušný život.Nie 3 poschodový dom,BMW...Ja sa učím pre seba,zarábala som pre seba.A áno uráža ma to ak niekto na základe nejakej gramatiky si dovolí hovoriť o mojej osobe ako nevzdelanej,mladej,dementnej.Ja som so svojím vzdelaním,životom spokojná.A nemôže byť každý vyštudovaný právnik pretože by nemal kto zbierať zeleninu,ovocie a robiť iné užitočné veci.Aj pani za pokladničným pásom je určite vzdelaná.Niektoré majú vysoké školy ba niektoré ich práca aj baví.To znamená,že sú nevzdelané? Podľa mňa nie.Podľa mňa človek ktorý žije slušný život.Stará sa sám o seba nie je neprajný voči druhým,nemá predsudky,nezaradzuje ľudí do vrstiev je podľa mňa inteligentný.To čo sa dá naučiť nikdy nebolo a ani nebude nič výnimočné.Mne to jednoducho žily netrhá že tu mám 284310 chýb.Pretože človek ktorý ma poznal osobne!Či rovesník,či učiteľ,či nejaký starý človek...nikdy som od nikoho nepočula vysloviť vulgarizmus na moju osobu ...väčšinou sú ľudia prekvapený,že mám na život iný pihľad ako dnešná generácia ,,hlavne,že mám titul,, ale do roboty ani za boha nepôjdem lebo ja som pán Inžinier a som nadčlovek.Maximálne ma pani učiteľka upozornila,že keby sa mi chcelo v učení literárnych diel som bola dobrá (len zamakať na slovenčine) to bolo to...nemám nato čas ani chuť niekomu niečo dokazovať.Nie som blbá...lenivá som 😁 pretože píšem neskutočne málo a už sa to nezmení.Proste lenivosť ja to viem.Ale makám na iných veciach ktoré využívam deň čo deň.A v zahraničí som sa ešte nestretla žeby som pre šéfa bola menejcenná.Môj jediný problém bol,že sa snimi ťažko dalo dohovoriť v angličtine.Inak by sa tam dalo veľmi pekne vypracovať.Lenže som si chcela dokončiť školu.Aby som upokojila rozohnené slovenské ženy.Nie každý kto na vysokú nastúpi ju aj dokončí.Určite tam nebudem 6 rokov keď ma to nebude baviť...načo.Strácať čas? Možno nemám vo vienku vlastniť titul.Ani nadmernú inteligenciu alebo čo.Ale aspoň sa za mlada viem obracať v živote.100 ľudí 100 chutí.Niekomu vyhovuje žiť v slamenom dome mimo realitu.To ešte neznamená,že ten človek je vymletý alebo chudobný,nešťastný.Skôr mám pocit,že ľudia sú nešťastný s cudzieho šťastia.A neviem prečo tomu tak je.Každý nech si pozametá pred vlastným prahom.Ja som človek ktorý keby nevedel o všetkých sporoch na svete kedy vypukne 3 svetová a iné žvásty...Tak by som hneď mala väčšiu radosť vstať z postele.Usmievavá,šťastná bez zdravotných problémov ktoré spôsobuje stres...a vďaka komunite zakomplexovaných ľudí sa mu dosť ťažko vyhýba.Ale proste...keď je niekomu dobre ako čašníkový napríklad.Tak prečo nie.Nie je to podľa mojej chuti ale jeho to baví je spokojný.Akým právom by som mu ja mala zasahovať do jeho života.Ospravedlňujem sa ti za tento román plný chýb 🙂 len sa mi už naozaj nechce vypisovať viacero článkov.Proste ja si žijem svoj jednoduchý,plnohodnotný život ...vždy to tak bolo..nevidím dôvod prečo by sa to malo meniť kvôli niekomu.Pre ženy ktoré majú chuť rípať.Otrepala som ústa už neraz za ten krátky čas.Nie každý si žije v dokonalej rodinke do 25.Niekto sa musí naučiť žiť aj skôr.A ústa otrepem ešte veľa krát.Pretože ak by bol život taký jednoduchý tak by sa človek nikdy ničomu nenaučil.Ale fakt neznášam ak niekto komentuje inteligenciu skrz gramatiky a internetu a hlavne!!!! Poďla veku...xy ľudí po 30tke živia rodičia a o živote vedia veľký tudlajs.Len škola a zabava a živte ma.Takže je to o prioritách.Každopádne si jediná ktorá svoj názor vedela pekne,slušne odprezentovať 🙂 Určite vieš o čom píšeš.Z časti s tebou súhlasím z časti nie.Ale každý ma svoj názor nato čo je vživote potrebné čo nie.A nemyslím mojich rovesníkov ale aj starších ľudí aj ľudí ktorý už majú nejakých tých 50 rokov za sebou či už s titulom či bez atď...Každý svoju životnú rolu hraje sám za seba a nenavisť a neprajníctvo,alebo (stebou sa nebudem baviť máš učnovku)...to nie je moja šálka kávy.🙂 ....Celý tento članok je len môj názor,môj pohľad...ktorý sa nezmení ani vekom.Pretože som vždy od útleho veku bola priaznivcom jednoduchých vecí než strpčovanie si života hovadinamy prečo Má Zuzka Mrkvičková lepšu prácu ako ja keď ja som v nej určite lepšia.Mňa nejaká Zuzka,Mirka,Jožko ....nezaujímajú pretože oni zamňa nedýchajú.A nikdy nebudú.Takže ako si človek zariadi tak má a čím skôr tým lepšie.Niekto v 20tke niekto až po vysokej škole.Niekto s vlastnou firmou s úsmevom na tvári s milujúcou manželkou neovladajúc slovenčinu.Niekto s 3 titulmi čumením do monitoru a s vyskočenou žilou na čele a hysterickým záchvatom kam ten svet speje keď niekto nevie gramatiku...popritom sa mu rúca osobný život.No 🙂) nie nadarmo sa hovorí,že v jednoduchosti je krása.🙂) Neviem či si navzájom porozumieme čo som tým chcela povedať.Asi skôr nie ako áno.Dám na tvoju radu a v gramatike sa zlepším aby som sa vyhla nezmyselním,bezdôvodným urážkam alebo lepšie spravím ak sa budem vyhýbať komnikácií s ľudmi ktorý zdieľajú iné hodnoty.A premňa bude vždy jazyk len nejaký spôsob ako komunikovať.Etruskovia,Egypťania,posunková reč.Toto všetko malo slúžiť len nato aby sa ľudia vedeli dorozumievať.Ale zase sa našiel nejaký človek ktorý z toho musel spraviť vedu.Proste paradajková polievka nie je to isté ako polievka paradajková.Takéto nezmysli...premňa sú stráta času,zbytočný stres ani neviem aký to má význam si život neustále komplikovať.Ja rozumiem tebe.Ty rozumieš mne.Hotovo.Tam to končí.Ale keď nato majú ľudia iný pohľad.Premňa zamňa.Vaša voľba 🙂)) a aby nedošlo zase k nejakej roztržke.Nechvastám sa aká som ja úžasne premudretá.Len som napísala svoj názor,svoj pohľad na vec🙂 ako to vnímam.Nehovorím,že vaše názori nemajú váhu.Majú.Ale mne to do života nezasahuje.Nemusím mať pravdu.Samozrejme,že nie.Ale to ako žijem svoj život je moje rozhodnutie.Nikomu tým neubližujem 🙂 a ak áno.Tak dotyčný/á nie je nútený somnou komunikovať resp.udržiavať somnou kontakt.🙂 To je všetko čo som chcela.Vážim si tvoj názor.Prepáč ale odpisovať už nebudem.Vyjadrila som sa ku všetkému k čomu som chcela.Prajem ti pekný deň 🙂
Andy Winson ...fajn chlapík 🙂 hlavne téma (Porovnávate sa?) ...Super lekcia pre ľudí ktorý potrebujú počuť psycholigický názor na určité veci v živote.Len na toto by ľudia čo už niečo prežili mohli prísť aj bez odbornej pomoci...,,Hlavne,že máš medailu.Ale ajtak si nešťastný...lebo nedopraješ ani vlastnej sestre/bratovy!Porovnávaš sa!!! ...to je celá veda ako byť spokojný sám so sebou a neriešiť zivot svojej susedy! Či už je z nej geniálna matematikárka alebo šťastne vydatá žena bez maturity.Vyrovnaný človek sa nestará o život druhej osoby.
@lucia_9 ja uz len tolko: bola si to ty, kto sa zacal urazat a argumentovat s gramatikou. Dovtedy sa tu pisalo k teme.
Cize si sa asi v tom nasla. Sorry, ale ak sa ma nieco netyka, to, ze to niekto napise sa ma nedotkne. Ale pravdepodobne sa ta to dotklo. Inak by si nepisala tolko vela - a je to len obhajovanie toho, ze ty si skvela vsade inde, len bohuzial v tej gramatike nie....ale vsetky ostatne sme sproste uplne. A mohla by som ti tu vyvratit tie tvoje smiesne "argumenty" ze aka je slovencina tazky jazyk a ze anglicania neovladaju anglictinu.....ale naco? Ty necitas s porozumenim. Ty si len vyberas to, co sa hodi TEBE.
Lebo predstav si, ze ten tazky slovensky jazyk vacsina zvlada lepsie, niez ty (ok, ok, viem ze ty si graficky dizajner a my nie, aj ked - este si tu skolu neskoncila a este si karieru neurobila, takze prrrr) a zase v Anglicku (a aj inych krajinach) zase zalezi, s akymi ludmi sa stykas....lebo tam kde ja som, 99% pise spisovne, spelling maju 100%. Ale samozrejme ze mame klientov, ktori nie su schopni vypisat jednoduchu application form....a vyhovorky maju podobne ako ty.........
Cize radsej sa pozri na seba predtym, nez zacnes podskakovat. Vies to o tom pozametani si prahu. Ak nieco neviem, nebudem druhych urazat len preto, ze to neviem a oni ano.
A to o tom "porovnavani" ani komentovat nebudem, lebo jedina, co tu porovnavala si bola ty. Tak sa prosim prestan porovnavat. Vsetci sme ini, kazda sme jedinecna. Tak prestan citat "mudre" knizky a radsej zi realny zivot.
@lucia_9 presne tak 🙂 ako mne je to jedno co si ona vravi 🙂 len by mala riesit seba.. a to ze tu niekto hlada radu alebo pomoc .. hned treba ostatnych zdisovat za posratu gramatiku :D ..
@daduska_maminka no mne ked raz napisali, ze mam gramaticku chybu, tak som si to cekla v slovniku a uznala som si chybu. Nezacala som sa urazat a nadavat tym, co ma na to upozornili. A tiez som nezacala urazat inych ze ma "zdisovali" (to co je za slovo?) za citujem "posratu gramatiku".
Krasne vyjadrovanie mas, len co je pravda. No ale, kazdy sa vyjadruje, ako vie, ze?
@obsadenemeno Neviem či ty sarkazmus,humor,nevinné slovo nevieš pochopiť,nerozumieš mu alebo si proste len prirodzené jedovatá na všetkých tak sa ti ospravedlňujem ak sa slovo troll vytočilo.Prepáč ale nedalo mi to keď pri každej diskusii sa nájde komentár odveci s gramatikou.😂😂😂 Naozaj netuším zkade ty vyhrabávaš tieto keci starej matere kto ma kedy akú pravdu.Asi by bolo dobré zájsť na očné lebo ako vidím zas a znova ti ušla celá pointa! Pozdrav ľudí ktorý ovládajú gramatiku perfektne a nezabudni svojim klientom nabudúce do očí povedať čo si o nich myslíš.Určite si tým žískaš ich priazeň.Čo ti mám nato povedať? 😂 Ešte som nezažila šťastného človeka ktorý by riešil gramatiku len tak z nudy.Vždy je to buď cez internet alebo sú to slovenčinárky alebo hrdé národniarky.To,že sa niekde narodíš ešte neznamená,že si srdcom Slovák.A nevidím dôvod prečo by som tento jazyk alebo hocikto iný mala ovládať dokonale resp.prezentovať túto krajinu jazykom.Asi si treba preštudovať dejiny písma
Načo vlastne bolo vytvorené.A potom sa tu oháňať nejakou gramatikou ktorú ty sama perfektne neovládaš.A evidentne trpíš syndròmom menejcennosti.Je mi ľúto takých jedincov ale vieš...keď už to nie je puberta pomôže už len odborník.Si jediná ktorá sa tu zdúva hneď jak jej niekto napíše svoj názor.Zdúvaš sa jak malé decko.Rípeš tu s totálnymi chujovinamy.Neviem z kade ty furt vyťahuješ hovná typu :Nemáš to,nemáš tamto....Zato,že ty to nemáš doteraz 😂 to neznamená,že to niekto druhý nemá.Ty si jak chodiaci komplex ktorý si vytvorí svoj vlastný úsudok o danej osobe len aby si uspokojila svoje nenažraté ego.Ak si myslíš,že ma tvoj úbohý život nejak položil na kolená.Neviem koľko máš rokov ale byť tebou zmením prístup.Lebo keď sa budeš tlakovať nad tým ako tvoja suseda nevie gramatiku a je jej to totálne u riti...No 😁 ...aby si potom neľutovala raz,že si život mohla prežiť s iskrou radosti a nie starostí.Ale kedže teba podľa mňa trápi aj to prečo je červená červenou a nie oranžovou tak máš asi fest úžasný život riešením chujovín.Nato možno prídeš tak okolo 70tky akým hovadinám si venovala svoj čas! MAJ SA ..A nezabudni sa raz za čas usmiať.
@lucia_9 mne sa skor vidi, ze sarkazmus nechapes ty......
sorry, nemam cas citat ten tvoj elaborat....volkaj si aj nadalej v tom, aka si uzasna a potom o 20 rokov, ked budes svetovo slavna dizajnerka mi napis, a pochval sa. Ze kolko si dosiahla v zivote aj bez slovenciny. A ja potom budem ronit horke slzy, ze preco som sa ja blba ucila slovencinu a nie "nove media"........ caw
a to tvoje "ripes" az oci kole....ak nevies, ako sa pise, radsej ho nepouzivaj, ty mudra.
...a že sme sa ešte nedozvedeli na akú Univerzitu to slečnu Luciu prijali.... Ja to odhadujem na Univerzitu sv. Cyrila a sv. Metoda v Trnave, Fakulta masmediálnej komunikácie 😀
@obsadenemeno Čo má dizajn spoločné s médiami? Joj moja...ja som dosiahla už aj bez školy.Ty v mojom veku si robila čo.Revala do vankúša evidentne a závidela všetkým ktorým sa darilo aj bez tvojej pomoci čo? Čo ty vieš čo ja som dosiahla 😂 ...určite viac než ty za celý ten čas čo fňukáš a fňukáš a fňukáš.Aj to tvoje (caw) to si z kade vytiahla...z lotérie? Ti povedali,že to tak má byť? Jaj či..počkaj.Tebe už kaleráb do hlavy na základnej od piky vtlačily.Ďalšia Ovca! Poslúchaj na slovo a rob na druhých.A nezabudni sa postaviť do prednej rady keď budeš ako hrdá slováčka bojovať za svoju krajinu! Už ťa tam vidím.Keci v kleci.Už si mala byť v osade a rozdávať svoju výplatu.Veď si Slovák ...ta rob,čuš,počúvaj na slovo...ale potom sa nesťažuj.Ach tie vaše reči...biť by ste sa šli za gramatiku ale vyjadrovanie a ucta 0 bodov.Nečakaj,že sa ti budem klanať.Ani nohu nevytrem o človeka čo si o sebe myslí,že môže ľudí katekorizovať.Taký istý prach budeš jak ja.Sa čudujem,že si o tom ešte nikdy nepočula.Ale ten hrebienok ti raz spadne pani dokonalá.
@bona_dea Ďalšia čo splieta 2 na 3tiu...Masmédia/Dizajn
...dokonca v Trnave! Čo ja sa nedozviem ešte.😂 Jooooj nie.Fakt môžete vedieť gramatiku.Ale v 21 storočí v roku 2017 kde to vidíš na každom rohu posplietať Dizajn s médiami a ešte k tomu masmédiami....to sú 3 rozdielne odbory.Ale nevadí.Dúfam,že ste sa pobavili.😂😂 ja tiež...iba som sa zase utvrdila v tom,že slováci sú jeden zakoplexovaný národ...vedia všetko o každom a o sebe nič.Mindráky jedna radosť.
@lucia_9 moja zlatá, na masmediálke v Trnave sa dajú študovať ešte aj počítačové hry 😀 takže by ma vôbec neprekvapovalo, keby nejaké nové média boli súčasťou ich študijných programov.
Nové média sú aj sociálne siete, blogy a pod. a to nie je od masmédii skutočne ďaleko. Takže možno by si si ty mala doplniť vedomosti, slečna študentka vysokej školy 😀
Ale vieš čo, mám pre teba pochopenie, taký pochábeľ čo zjedol všetku múdrosť tohoto sveta som bola aj ja... ono ťa to časom prejde... život ťa pár krát vyfacká tak, že sa nebudeš stíhať uhýbať a trošku sa upokojíš...
zatiaľ si užívaj študentské roky...
@bona_dea E
Ešte niečo???? A prečo urážaš samú seba? Či ty si po 20 ešte nevedela o čom rozprávaš? Alebo si ty nedostala facku od života? To,že teba život prefackal neskôr....tak asi si mala super detstvo čo ti úprimne závidím,že si pravdepodobne nemusela byť dospelá skôr 🙂 ....tak sa ospravedlňujem,že ja za Nové Média považujem len tradičné Nové Média.Že sociálne siete a blogy...to čo je za školu preboha.Nieee toto naozaj nie to by som rovno mohla ísť na bezpečnostný manažment.No ujasnime si to...každý si žije po svojom a ja som ovca nikdy nebola ani nebudem...to by som robila za 2,30 jak každý jeden študent.Lebo si nato zvykaj...a prečo 😂 prečo si má človek zvykať keď má možnosť sa mať dobre.A teraz tu nekecám o snoch ale ....keď máš možnosť mať sa dobre mať dobrú prácu a si pripravená na iný život...vážne by si tu ostala? Teraz sa pýtam na tvoj názor ...nie čo sa dá čo nie...Kebyže dostaneš takúto ponuku práve ty! Ostala by si čo ja viem napríklad na škole vzdelávala by si sa skončila školu a čo potom.Ale kebyže máš tu možnosť chytiť sa aj keď poriadne neovládaš niektoré veci? Čo by si urobila? (Neber si to osobne,že niečo nevieš nič také som na tvoju osobu povedať nechcela) Čisto teoretická otázka.
@lucia_9 moja drahé popletené 🙂
ja nikoho neurážam, ani samu seba 😀 tomu sa hovorí medzi nami dospelými sebareflexia. Že dokážem zhodnotiť fakt, že v 20tke sa veľa ľuďom zdá život super jednoduchý, a hurá do sveta, poďme sa hnať sa super kariérou a super peniažkami a pod.
Ja som len chcela naznačiť, že takáto hustá, ako si tu teraz ty som bývala aj ja, ale, opakujem, život ťa naučí že niekedy má zmysel držať hubu a trošku pokory do toho života zahrnúť. Ale naozaj nemá cenu sa tu o tom dohadovať. Mne tiež nepomáhalo keď to do mňa niekto húdol, sama som si musela na to prísť.
Tvojmu dotazu rozumiem len zťažka, je to skutočne veľmi teoretická otázka.
Otázku práce a obživy budeš riešiť neustále. Riešim ju aj ja. Žijem aktuálne mimo Slovenska, a predsav si, napriek faktu, že sa nemám zrovna zle sa v dohľadnej době vraciam naspäť na Slovensko i za cenu, že budem zarábať menej a za základné veci platiť viac (pretože to bohužiaľ na SK tak je). A prečo to robím? Pretože život nie je len o prachoch a kariére. Že keď po pár životných pádoch a kopancoch do prdele stretneš človeka, s kterým chceš žiť pohodovejší a príjemný život vo dvojici, tak aj práca a peniaze a neviem čo všetko ešte ide bokom....
Ale ťažko sa to vysvetľuje mlade a divokej žienke, ktorá sa teší na veľký svet a má vidinu toho, že ju čakajú už len samé skvelé veci.
No držať sa pri zemi ešte nikomu neuškodilo. A to nevravím, že máš šúpať nohami za 2 € niekde. Plň si svoje sny! To rozhodne áno! Ale skús sa troška dívať na svet s otvorenémi očami a nie s takými klapkami aké máš.
mimochodom, vysvetli mi prosím čo sú to "tradičné nové média". Lebo ja poznám len tie tradičné a potom tie nové 😀
@bona_dea Alebo inak sa opýtam.Ak by si mala teraz 20.Neviem koľko máš rokov.Ale predstav si..Máš 20 vieš,že potrebuješ peniaze si študentka este ňou dlho budeš.Každý ti len hovorí ....Vzdelanie...bez neho budeš robiť za pokladňou.Pritom dobre vieš,že tvoj kamarát Peter sa hrabe s titulom v nejakej svojej kôlni a venuje sa svojmu hobby tak či onak.Ale ajtak sa ti niekto snaží nahovoriť aká si nula.A zrazu keď sa ti naskytne šanca zapracavovať na svojej budúcnosti...tak počuješ ,,len aby,, len aby si to a hento...Čo by si spravila? Uverila rečiam,že ajtak ťa čaká budúcnosť s 300€ platom lebo ti niečo nejde...alebo by si s takouto bandou ľudí prerušila komunikáciu a zapracovala na sebe.Len ma zaujíma tvoj názor.Lebo ja osobne kašlem nato kde by ma najradšej videli neprajníci.Premňa je dôležité kde sa vypracujem ja.Nie kde by som sa mala vypracovať.
@lucia_9 ale veď samozrejme, že si choď za svojimi snami a neobzeraj sa za tým, či niekto robí aj s VŠ za pár šupiek, alebo bez VŠ zarába ťažké peniaze.
Rob ako to cítíš, študuj, pracuj, vzdelávaj sa aj inak, cestuj, spoznávaj ľudí, chop sa každej príležitosti.
Ja som 20 už mala, ja si nič nemusím predstavovať.
Študovala som na VŠ, peniaze som potrebovala ako soľ (a ako každý jeden študent), tak som brigádovala kde sa dalo. Napríklad som učila cudzí jazyk v jazykovej škole na živnosť. Pracovala som na sebe cieľavedomo, využívala som všemožné príležitosti na svoj osobnostný aj profesný rast.
Takže samozrejme, rob ako to cítíš. I keď nerozumiem čo sa vlastne snažíš povedať. Pochopila som to tak, že ideš študovať, ale teraz sa zdá, že vlastne riešiš dilemu či študovať alebo pracovať...takže prepáč, ale troška sa neorientujem
vysoká škola ti šťastie nezaručí, rovnako ako bez vysokej školy si šťastie nezaručíš.
V živote je to často krát o náhode, o tom byť v správnom čase na správnom mieste, využiť príležitosť keď sa núka, osloviť správnych ľudí, prípadne občas prekusnúť aj nepohodu a vyčkať trpezlivo na to, kedy sa to preklopí na tú lepšiu stranu.
Recept na úspech neexistuje
Aj s tým vyštudovaným bezpečnostným manažmentom mám lepšie vyjadrovanie ako ty! 👏

@lucia_9 no, plat mam vyšší, podstatne 🙂 A nepísala som tebe, ale marusia12, takže čítaj s porzumením a reaguj len na to, čo je adresované tebe. Trochu pokory by to chcelo. A si trošku off-topic (to je po anglicky, tak neviem, či rozumieš. Tak extra pre teba - mimo tému).