Dcéra uvažuje o zmene kariéry zdravotnej sestry
Akurát sa hlási na strednú zdravotnú, no má i zdravotné problémy. Sama si pichá injekcie a odvtedy čo si musí toto robiť, rozhodla sa, že nechce byť sestra. Rozhodnutie je na nej ale nechcem aby ľutovala niečo kvôli aktuálnej situácii. No naozaj tvrdí, že jednak injekcie nevie pichať (to som jej hovorila, že sa naučí) ale ani nechce. Nie je jej príjemné robiť toto a nie len preto, lebo to robí sebe.
@kacena4 bude mať zákrok a zatiaľ si musí pichať injekcie, nie je to trvalé a o mesiac už bude v poriadku. Áno máš pravdu, niekedy sa to nedá. Sama si chcela pichať injekcie práve preto, že (aj) toto bude robiť celý život a teraz si uvedomila, že toto nie je to čo chce robiť celý život. Pred každou injekciou má stres a kŕče v bruchu a tvrdí, že to nieje tým že sebe ale tým, že jednoducho sa bojí a nechce pichať injekcie a má pravdu v tom, že toto sú len injekcie, čo by robila na odbere
lenze pichat sebe injekcie je nieco uplne ine ako pichat to neikomu, alebo robit odber. Ja nemam problem ani s jednym (a to nie som sestra) a pritom mam nervy z toho ze si budem len jeden flexiparin pichnut pred operaciou. Sama. UZ mi je teraz z toho zle, ked tu injekciu vidim. Chlapovi som ich pichala asi 2-3tyzdne ako nic... a so sebou mam vzdy problem.
To si uvedomte, skor ako budete robit unahlene rozhodnutia 🙂))
@simca06022011 áno, preto nechcem aby kvôli aktuálnej situácii spravila rozhodnutie, ktoré bude ľutovať. No tiež ju nechcem tlačiť do ničoho čo nechce. Neviem akým spôsobom nájsť aby sa uistila alebo vyvrátila to, či toto je to čo chce alebo nie
Nech si vyberie inú školu, zdravotnú si bude môcť urobiť aj neskôr.
Potrebuje čas spracovat celu situáciu, vysporiadať sa s tým všetkým
Nech ide študovať niečo úplne iné. Bude mat viac priestoru celé si to premyslieť
Mam dojem že ju dávaš trosku pod tlak. Nechceš aby niečo ľutovala …..ale veď školu si môže urobiť kedykoľvek
A ako sa stavia ku vykostovaniu kurata? Vie sikovne vykostit stehienka a obrezat prsicka? Nema s tym problem? Ak nie, tak by mozno predsalen mohla skusit tu zdravotku...
Uz len skrz toho, aké ma pocity voči tomu, tak by som ju do toho nenutila.. ak chce ostat pri zdravotke tak, nech skusi fyzioterapeuta, alebo chemickeho laboranta ..
Ja som si tiež najprv nevedela predstaviť ako si budem pichať injekcie a potom, ako mi to ukázali na jednodňovej chirurgii som sa to naučila, nemala som ani modriny a zistila som, že to ide.
Pichať injekcie sebe a iným je obrovsky rozdiel. Navyše na skole sa všetko naučí, ani jedna z nás nešla do školy s tým, ze "viem super pichať injekcie" však práve na to idem študovať.
Som zdravotná sestra už 22 rokov, nepočítam, koľko injekcií a infúzii som už v živote podala, ale sebe by som mala problém pichnúť co i len jednu injekciu.
@ autorka Snom mojej dcéry bolo dostať sa na zdravotnú. Pred podaním prihlášky sme boli na dni otvorených dverí. Prijali ju na dve zdravotné školy a aj nastúpila na zdravotnú. Po troch dňoch nadšenie zo školy opadlo, prosila ma, či nemôže prestúpiť na umeleckú školu kde bola tiež úspešná (súkromná, kde sa platí školné 😵💫)... Samozrejme som chcela počuť argumenty.. Ja som nakoniec prestup dovolila s tým, že si sama napíše žiadosť, odnesie, vybaví... Dovolila som to aj na základe toho, že mne moji rodičia ani nedali šancu skúsiť ísť na strednú školu ktorú som chcela. (zdravotná), ale zároveň som netrvala na zdravotnej skrz toho aby som ,,si plnila sen ,,cez moje dieťa.Myslim, že sme sa rozhodli správne. Dcéra je na škole spokojná, dosahuje skvelé výsledky a ja som spokojná tiež.
Ťažko radiť, lebo rozhodnutie by malo byť na tvojej dcére. Ale napíšem ti takto. Ja som nikdy v živote nemala žiadny vzťah k zdravotníctvu. Pri pohľade na krv mi bolo zle, odpadávala som. V živote by som si nedokázala sama pichnúť žiadnu injekciu.
No život a situácie môžu človeka úplne zmeniť. Po 20 rokoch od mojej prvej maturity som maturovala na zdravotke. Už mi tieto veci nerobia problém. Veľa veci sa dá naučiť, na mnohé sa dá zvyknúť. Podľa mňa ide o nastavenie človeka a o to, či to naozaj chce.
Zdravotnu sestru moze studovat aj po strednej je to tusim 3 roky a ma vacsie kompetencia a aj plat ako sestra ktora ide zo zdravotnej skoly.
Asi je to osud, že si musí pichať injekcie. Chce ju ochrániť pred zlým rozhodnutim v živote.
A možno pichať iným ľuďom by bolo v pohode.
Pripomina mi to, ako som ja kedysi chcela byt ucitelka. Potom mi raz nasa ucitelka dala za ulohu doucovat jedneho slabeho spoluziaka. Vtedy som si tiez povedala, ze toto ja vlastne robit nechcem. A prestala som o tom uvazovat. Vystudovala som nieco ine, co ma medzitym velmi zaujalo a po skole som chcela ist do prace. Ale skolitel diplomovky ma nahovoril na doktorat. Tak som ostala na skole a uz vyse 20 rokov ucim a bavi ma to 🙂 Tak som pri tom aj tak nakoniec skoncila.
Tym chcem povedat, ze nerobila by som z toho vedu. Nech ide dcera na inu skolu. Aj tak ju to potom niekam zaveje a mozno naspat k zdravotnictvu. Kvalifikaciu si moze kedykolvek dorobit, ak v dospelosti zhodnoti, ze ju to predsa laka. Alebo sa k tomu dostane v nejakej inej podobe, napriklad bude robit pre niekoho, kto vyraba/predava zdravotnicke pomocky, alebo v nejakej DSSke alebo tak.
Ahoj, je to tým, že sebe pichá.... muž keď si začínal pichať inzulín do brucha sa pvrý týždeň vždy zložil... prežíval to tak že až.... teraz po 15 rokoch ľavou zadnou...

ahojko neviem ake ma zdravotne problemy ale zvazte ci je pri nich (neviem ci je to cukrovka) vhodne aby pracovala ako sestra na smeny. nam napr. neodporucili zdravotnu skolu prave kvoli zdravotnym problemom. dcera nakoniec sla na pedagogicku (pedagogicky asistent, bez talentoviek, kde sa ucila pomahat chorým detom v skole) je to odnoz a nemusi riesit "ublizovanie" pacientom (pichanie a pod.) mozno si uvedomila, ze toto je na nu vela a ze by to nechcela robit... drzim palcek v rozhodovani sa