Zdravotná sestra - vyjadrenie komory

tinulka1981
12. mar 2019

Ahojte maminky zdravotné sestričky, mam problem s ktorym si neviem dat radu, ako strednú skolu som vystudovala odbornu skolu, potom som isla dalej na diplomovanú porodnú asistenciu, chcela som ist na vseobecnú sestru ale uz nebolo volne miesto tak som isla sem. ako som skoncila v roku 2002 tak som sa zaregistrovala do komory sestier, nedavno ako sa zacalo spustat ezdravie sa ale zistilo ze ma zle zaregistrovali a musia ma preregistrovať. avsak na moje zdesenie prisli nato že kedže som diplomovana porodna asistentka tak nemožem robit sestru v ambulancii kde teraz pracujem a ja neviem co mam robit dalej. Neposkytujem zdravotnú starostlivost, ide skor o manazovaní ambulancie, pacientov si ošetruje lekar, napriek tomu vraj nato nemam vzdelanie a nemožem tam ako sestra pracovat podla vyjadrení z komory. na dnešok ma to uplne odrovnalo a netusim čo mam robit dalej....

arthemiis
12. mar 2019

No bud ti lekár zmení zmluvu a uvedie iný názov pozície alebo by bolo dobre dorobiť si školu

tinulka1981
autor
12. mar 2019

@arthemiis aha takže papierovo to zmenit , to nie je zly napad, ale ani studium mi nie je proti srsti, da sa niečo aj externe takto studovat?

janinah
12. mar 2019

Ja mám na Komoru nervy,figu riešia....ale v tomto majú pravdu,všeobecné vzdelanie zdrav. sestry nemáš...komora má aj právnika,môžeš ho zdarma osloviť,idem pohladať kontakt,kedysi som s ním niečo riešila a napíšem ti IP...ak by si nadalej robila u toho dr. v pozícii zdrav. sestry,tak aj jemu môžeš narobiť problém,min. dáku pokutu by platil,ak by na to prišli...čiže ozaj asi prepísať pozíciu na dákeho manažera,pýtaj sa právnika.

tinulka1981
autor
13. mar 2019

@janinah dakujem za odpoved, ja som z toho stale mimo...prosim ak najdes cislo posun mi ho. Ja dnes pravdepodobne budem kontaktovat pani ktorá mi pisala mail, ale neviem ci s nou niečo poriesim ☹

17juraj17
13. mar 2019

@tinulka1981 Najdolezitejsie je co je to za ambulancia. Takto. Ak si porodna asistentka tak ani zmena zmluvy ti nepomoze ak si na internej ambulancii. Uz pred par rokmi dost rozdrobili studia resp zaradenia sestier . Kamaratka co robila na porodnici desatrocia zo dna na den nemohla rodit a musela ist na ambulanciu len kvôli nazvu studijneho odboru. Druha z ambulancie musela ist na oddelenie. No na hlavu postavene. Len kvôli byrokracii. Prax vôbec nezohladnovali. Inak pripadne si skus pozistovat , lebo s velkou pravdepodobnostou bude stacit len nejaka atestacia k ambulancii a je to vyriesene.

arthemiis
13. mar 2019

@tinulka1981 viem ze od nás chodili na externe do nových zámkov ale na ošetrovateľstvo nie pôrodnu asistenciu. Ta sa asi nedá študovať externe. Dobrý nápad je ozaj sa ísť spýtať právnika

vendulka80
13. mar 2019

No dievcata nechcem vam brat ilúzie ale právnik z komory je uplne na dve veci. Tym, ze je zadarmo, aj to tak vyzera. Mne pomohol az právnik, ktorého som si zaplatila lebo v komore som natrafila na právničku, ktorá bud bola po skole alebo dosadená na teple miestečko. A ja osobne by som komoru zrušila. Lebo okrem tahania peňazí a vymýšľaní nepraktických blbovin nema iny význam. Je nas malo a namiesto motivácie idu sťažovať prácu a robit prieky. Sa necudujem, ze toto povolanie uz nikto nechce robit(((

janinah
13. mar 2019

@vendulka80 mne dvakrát poradil veľmi fundovane a odborne,s týmto som spokojná...s komorou nie,to ani náhodou...

vendulka80
13. mar 2019

@janinah tak to je super. Ja a moje kolegyne sme nemali take šťastie ((((

tinulka1981
autor
18. mar 2019

@vendulka80 ja som tiez bez iluzie a stale vaham že ci mu napisat, nakolko tam tahaju vsetci za jeden povraz...
podla mna je to diskriminacne že ma vyhranuju že možem zdravotnú staroslivost poskytovat iba na useku gynekologie a porodnictva, rodit deti, brat krv, samostatne poskytovat osetrovatelsku starostlivost a na druhých oddeleniach som akože "nezdravotnik" a nemožem vobec nic. V ramci studia som presla vsetkými oddeleniami a musela som robit vsetky výkony, to že som sa neskor špecializovala na gynekologiu neznamena že nemam ten spolocný základ.
Pani v komore ma urazila tým, že čo sa jej vlastne pytam, že to je akoby kadernik chcel byt zrazu kucharom. Ako pardon, ale pouzila absolutne neprimerané prirovnanie.
Ja zdravotnicke vzdelanie mam, avsak umožnuju mi pracovat iba na vybraných pracovickach. Pochopila by som keby povedali, že na špecializovaných oddeleniach pracovat nemožem lebo nemam kvalifikaciu ale v ammbulantných zariadeniach nic také vyžadované nie je a napriek tomu mi to neumožnuju a tvaria že som vlastne nezdravotník.
Vnasaju tu iba chaos a zbytočne problemy 😠

tinulka1981
autor
18. mar 2019

vyzera to tak, že si nakoniec budem musiet urobit znova skolu, ošetrovatelstvo žial nie, lebo externe možu študovat iba ludia ktorí su zamestnaný ako zdravotníci, a to ja vlastne nemožem, denna forma je nemyslitelna, aby som prisla na 3 roky o prijem.
Takže jedine co mi z toho vychadza je prakticka sestra na pomaturitné externe studium na 2 roky. neviem si to predstavit ako to zladim a hlavne ked pozeram učebné osnovy je mi na smiech lebo toto vsetko mam vystudované a davno za sebou.
poznate niekoho kto študoval praktickú sestru externe - večerne? neviem si predstavit ako sa to zladi z pracou...

17juraj17
18. mar 2019

@tinulka1981 Ano skoro vsetky sestry isli externe na BC sestru. Davali to relativne v pohode. Do skoly chodili iba raz za cas cez vikend. Neviem ako je to presne teraz tak ked tak sa informuj rovno na skolach. Vecsina znamich studovala u sv. Alzbety v Skalici.

vendulka80
18. mar 2019

@tinulka1981 Boze toto je strasne... ja nemam slov. A nechceš zo zdravotníctva odísť? Lebo ked uz mas študovať to, co davno vies tak to by som sa radsej rekvalifikovala a ja osobne by som napísala námet na reportáž. Lebo to nie plakať ako nas je malo ako plačú predstaviteľky komory v telke. Lebo ja poznam x báb, ktore s tym utali aj vdaka komore. Platy a množstvo prace je len špička ľadovca.

tinulka1981
autor
18. mar 2019

@vendulka80 praveze mna moja praca bavi, som vo výbornej ambulancii, kde je viacej lekarov a sestriciek, asistentiek, super kolektiv, plat fantasticky, nerada by som o to prisla. keby som isla ako mi bolo poradené v komore robit niečo ine a tu dat vypoved, klesla by som na plate aj o polovicu a praca by bola uplne o inom a o naozaj nechcem.
som zhnusena, komore rovno pisem že nech si ma vymazu zo zaznamov že vdaka nim koncim. radsej nech ma prekvalifikuju v praci a urobim si nejaku trapnu skolu

tinulka1981
autor
18. mar 2019

@17juraj17 problem je že osetrovatelstvo nemožem, nemam strednú zdravotnú takže nemožem ist studovat externe, iba denne. v tom je ta absurdita, že nato aby som mohla pracovat musim si doplnit vzdelanie ale nevezmu ma na skolu externe pokial nepracujem v zdravotnickom zariadeni ako sestra. a to ja mam zakazane.
Takže musim ist akoby uplne od nuly a vystudovat nejaku trapnu praktickú sestru kde postacuje maturita, chory system....

tinulka1981
autor
18. mar 2019

@vendulka80 predstavitelky komory su zbytocne osoby v zbytočných funkciach, v umelo vytvorenej inštitucii, ktore iba sekiruju a miesto toho aby realne riesili problemy tak stvu sestry proti sebe, inak nerobia nic čo by pomohlo. rozdrobili toto studium vdaka svojim podnetom na 7 kuskov - zdravotnícky asistent, zubný asistent, praktická sestra, sestra bc, sestra mgr, porodna asistentka, diplomované sestry. ako bolo toto potreba??? ja nepoviem mohla ostat vyše vzdelana sestra na riadiacu funkciu, ale toto čo tu teraz nastalo je chore 😖

tinulka1981
autor
18. mar 2019

tak teraz mi volali z VS sv alzteby a že možem si dat prihlasku aj na externe studium ošetrovatelstva, že mi daju vynimku lebo podla nich vzdelanim sestra som. tak aspon nejaka dobra sprava.
Studoval to tam niekto?

17juraj17
18. mar 2019

@tinulka1981 No vidis dobre to dopadne

koc1nka
12. apr 2019

@janinah Dobrý deň môžem poprosiť číslo na toho právnika do IP, ďakujem. pekne