Dcére sa vysmievajú, že som stará a tučná
Dobry vecer,dceru som mala v 41 rokoch,a vysmievaju sa jej,ze mama vyzera ako babka.Uznavam,nemalujem sa a uz ani nezacnem,ale inak normalne chodim kadernicke 1xdo mesiaca,obliekam sa normalne,ziadne vystrelky mody,ale ani starecke veci.Mam miernu nadvahu,10 kg,tak jedine s tym chcem nieco urobit.
Dceru 8 rocnu to trapi a neviem ako reagovat,pockat spoluziakov a dohovorit im?
@aurora33 nie autorka sa ma vykaslat na spojitost medzi vahou a sikanou, ak chce schudnut nech chudne, ak chce pribrat nech pribera! este raz nemozes stale krmit agresora, ten si zase nieco najde, nakrmis ho tri krat schudnes, zmenis farbu vlasov, zacnes chodit na jogu a tri krat uberes sama z vlastneho ja zo svojej jedinecnosti - pretoze uz nevyzeras ako chces ale ako chce agresor, uz sa nevenujes tomu co chces ale tomu co chce agresor - uz nebudes sama sebou, budes taka, aby bol agresor spokojny, lenze on nebude spokojny, pretoze jeho hlad po moci tym nenasytis, vzdy ti to uberie kus sebahodnoty, budes z toho vycerpana a nestastna pretoze nadobudnes pocit, ze nech robis cokolvek, niesi dost dobra a to pre agresora nikdy nebudes, vzdy budes len ta obet, jedine ze by si sa z tejto role obete dostala, spravnou obranou jasnymi hranicami, to by si agresor hladal obet inde.
@aurora33 ona im nemá čo dokazovať. To kde sme aby sme z detí robili generálov a malých bosov? Oni sa majú učiť milovať inakosť a nie nalapekovat ľudí. Ty si asi ešte mladá a ja už staršia a dúfam že žiaden taký človek mi nebude Raz robiť šéfa. Ty sa toho ešte asi dočkať a potom si spomen keď sa bude po tebe niekto voziť. Súhlasím a tébou
@monuska112 najprv váha, potom tehličky na bruchu potom umelé prsia a je v živote škrečka Lebo aby vyhovela druhým. A keď na to nebude mať Nech predá obličku, však má dve 🤦
@aurora33 lenze autorka asi sama nevie celkom dobre ako sa zaobchadza so sikanou a co robi agresor, na nej samej ako dospelej zene, to uz vykazuje zhorsene sebahodnotenie - hlada chyby na sebe, s oblecenim je spokojna, aj s tym ze sa nemaluje ale vahou nie, tak spomenula ze to by mohla zhodit a tym si priznala chybu, respektive zasluhu obetnej role - lenze to je cele zle! preto je to nekonecny kolobeh, pretoze obet nevie ze je obet ale mysli si ze ma nadvahu, pripadne ze ma mamu s nadvahou cele nelogicke. ale presne takto to zacina. zacina to pomaly, lebo agresor skusa, clovek je v soku a miesto obrany mu vyhovie a to je uz v roly obete...
@monuska112 no je to ťažké, ja som chcela len poradiť. Sama som si počas dospievania prešla vysmievanim a zrejme z toho pramenia moje rady. Viem aké vedia byť deti kruté a že dohovaranie nepomôže. Aspoň mne to nepomohlo.....jediné čo pomohlo bolo nevšímať si agresorov a čakať kým si nájdu inú obeť. Bohužiaľ. Tak hádam by poradíte autorke lepšie. Ja som sa len držala tej vety že aj ona chce s tou váhou niečo robiť. Pokiaľ je to ,,ustúpok" agresorovi tak beriem späť.
@aurora33 to mi je velmi luto. nie dohovaranie nepomoze, hranice sa stanuvuju jasne razne a plati prisne dodrzivanie iba ak toto clovek zvladne, nebude viac obetou a velmi pomaha ak ho v tom niekto podpori a pomoze mu pri tych hraniciach - nejaky spojenec, priatel niekto kto tam je, je tazke ak je clovek na vsetko sam a ostatni sa prizeraju jak telce pripadne sa este pridaju k agresorovi :(
@matabb73 naozaj? Mám viac. Čiže každá ktorá radila autorke schudnúť má pod 18? Ako som už spomínala poznám také deti a viem že dohovaranie im nepomôže. A opakujem znova autorka to spomína hneď v úvode že chce schudnúť. Ja som to nebrala ako ústupok agresorovi. Chvalabohu nemám s nimi skúsenosť, netušila som, že si potom nájdu niečo iné. Len som chcela poradiť a podporiť ju v tom. To je všetko.Nemam ani 50 nie som ostrieľaná životom. Ale zo svojich detí sa snažím vychovať normálnych ľudí. Predstav si, syn má v triede telesne postihnutého spolužiaka a bol jediný kto sa ho zastal, keď ho ostatní šikanovali. Prečo asi? Pretože sa o tom doma rozprávame. Sama učiteľka mi volala aby ho pochválila. Čiže nie nemám 18 a nie som povrchná. Možno to tak z odpovedí vyznelo ale nie som. Ešte nejaká otázka?
@aurora33 téma nebola o tom, či má autorka schudnúť, ale o tom; že sa jej dcére vysmievajú za to akú má matku. Keby si si prečítala všetky príspevky; zistila by si, že je úplne jedno ako vyzerá. Agresor si dôvod vždy nájde. Je nezmysel, aby sa ona teraz menila kvôli nejakým deťom. Schudnúť môže, keď bude chcieť ale toto nebolo predmetom témy. A preto je nezmysel, xe jej toto radíš, omnoho dôležitejšie je pracovať na sebavedomí dieťaťa, aby ho takéto útoky nezranovali. Ak toto nechápeš, je mi to ľúto a mala by si sa nad tým zamyslieť. Preto som sa ťa pýtala na vek, lebo som z odpovedí mala pocit; že ide o nezrelého človeka.
@aurora33 a ešte taky príklad aký je to nezmysel. Dcéra má tiež spolužiaka, čo sa rád vysmieva. Asi pred dvomi rokmi, keď jej začínala puberta a bola veľmi citlivá, sa jej začal smiať za to aké má papuče. Veľmi ju to zraňovalo, aj si doma poplakala. Na druhý deň si vzala iné papuče a stále sa jej smial. Tak sme išli kúpiť šľapky, aké nosila väčšina deti a predstav si, stále sa jej podmieval. Ja som jej vysvetľovala, že to nie je papučiach, ale o tom, že jemu robí dobre, keď ju zraňuje. Pochopila to a prestala to riešiť. A jeho to potom prestalo baviť keď videl, že to s nou nič nerobí. Tak snáď si to na tomto príklade pochopila aj ty.
A vy ste sama so sebou vyrovnaná ? Ako vy reagujete na podobne otázky ci reakcie okolia. Lebo ja som mala tu česť so staršími rodicmi ale deti boli úplne v pohode a rodičia sebavedomí vyrovnaní. Ale vy ste sama ustráchaná z toho co povedia druhý a nevyrovnané so sebou tak sa nečudujte že vaše dieťa trpí touto formou šikany. Mala by ste dať jasne najavo svojej dcére že ste pyšná na seba a že to aká ste rodina je to najlepšie na svete
@matabb73 ale ja som nikde nenapísala že sa má meniť kvôli iným deťom. Áno prečítala som si celú diskusiu a stále si za tým stojím. Možno kebyže troška schudne (áno viem že to nie je o chudnutí) tak by sa jej aj zdvihlo sebavedomie a možno by aj vedela dcére vysvetliť o čo ide. To som sa snažila poradiť. Ale aj som si všimla v diskusii že ty útočis na každú jednu ktorá da radu ohľadom schudnutia alebo licenia. Áno ja viem že treba pracovať na sebavedomí dieťaťa ale ak to sebavedomie nemá matka, ako má potom radiť svojmu dieťaťu? A láskavo ma neurazaj tými príkladmi. Tiež som si prešla počas dospievania s takými blbcami ako tvoja dcéra a aj som to vyššie napísala. Tak skús čítať aj ty a nenavazaj sa už do mňa.
@matabb73 na strane číslo 2 si jednej komentujucej doslova napísala že je to ,,sprostá rada". Ale mne je to fuk. Autorke držím palce nech to spolu s dcérou vyriešia. Ja som napísala čo by som asi robila ja v takej situácii.
Súhlasím že sebavedomie je v hlave, ale pokiaľ bude človek chodiť s hlavou dole, utiahnutý zhrbeny tak darmo bude dieťaťu vysvetľovať čo je to sebavedomie. Pracujem s ľuďmi viem čo dokáže správny postoj. Aj s hlavou. Podľa mňa cvičenie nie je vôbec na škodu, ak si myslíš niečo iné tak ok, beriem to. Pekný zvyšok dna prajem
Ja som mala dceru v 43 rokoch, nik sa jej nevysmieva. Sice na sebe makam, ale tak vek uz neoklamem. Ale teda zatial nic....Skoro vsetky decka z jej triedy poznam aj rodicov, sme kamosi.

@monuska112 ja nikde nehovorím že nemajú riešiť šikanu, ale že v rámci toho sa nič nestane ak niečo urobí aj so svojou váhou, keď autorka aj v úvode píše že s tým niečo chce robiť. Alebo ma radšej ešte pribrať aby tým deťom ukázala ako ich má ťažko v paži?