icon

Dcére sa vysmievajú, že som stará a tučná

7. jún 2022

Dobry vecer,dceru som mala v 41 rokoch,a vysmievaju sa jej,ze mama vyzera ako babka.Uznavam,nemalujem sa a uz ani nezacnem,ale inak normalne chodim kadernicke 1xdo mesiaca,obliekam sa normalne,ziadne vystrelky mody,ale ani starecke veci.Mam miernu nadvahu,10 kg,tak jedine s tym chcem nieco urobit.
Dceru 8 rocnu to trapi a neviem ako reagovat,pockat spoluziakov a dohovorit im?

rawmamka
Autor odpoveď zmazal
rawmamka
9. jún 2022

@aurora33 Rozumiem ti, preto som to tak napísala, ja som úplne v pohode s nalíčenými ženami, dôležité je, aby bola žena spokojná a vyhovovalo jej to, aby to nerobila kvôli komukoľvek inému iba kvôli sebe 🙂.

oskvarka
9. jún 2022

@rivini "samozrejmosť"?🤔nikdy som sa každodenne nemalovala a ani s tým nemienim začať, a určite si nemyslím že je vhodné to považovať za samozrejmosť. Moja mama napríklad sa maľovala vždy progres v kvalite u nej žiaľ do dnes nenastal...dva modré pásy jeden pod okom a jeden nad okom vytvorený asi za pol minuty...očividne s tým bola vždy spokojná ...osobne som to nepovažovala za skrášlenie ale ani som to nevnímala zle..nevnímala som to ako dieťa vôbec. V dospelosti som si uvedomila že je to úplne mimo môjho vkusu ale to je tak všetko...

123andy123
9. jún 2022

Ak by to bolo dlhodobe tak by som sa snažila to po dobrom s nimi. Bola by som na nich veľmi milá. Pochvalila by som im napriklad ruksak. Napriklad:
- o ty mas ruksak so spidermanom?
-A vies ako z toho chlapca stal spiderman?
-Už si videl ten film? Aj ja by som chcela vedieť tak skákať ako on....

Povedala by som ja som taká baculata pretože dobre varím a pečiem. Priniesla by som malej nejaké krasne, domace koláčiky (keby som ich aj mala kupit), nech ponúkne aj malých agresorov.

adima3377
Autor odpoveď zmazal
adima3377
Autor odpoveď zmazal
eila88
9. jún 2022

Neviem prečo sú deti teraz také zlé, ale môjmu 6 ročnému škôlkarovi sa vysmievajú za to že sa pred triedou stisneme a dáme si pusu na rozlúčku

danielahamar
9. jún 2022

@eila88 lebo aj deti závidia, doma to nevidia, nepoznajú a je im to divne/smiesne. Môj muž dosť často používa "žite normálne a dieťa sa k Vám pridá" ☺️😉 takže preto sú deti zle v týchto veciach, lebo to proste nepoznajú.

tianna
9. jún 2022

@lucia198811 prepáč ale ozaj si nemyslím že sa musí každá žena maľovať.. niekedy je lepšie sa nemalovat ako vyzerať ako kraslica.. ja sa tiež nemalujem, vyslovene to neznesiem na sebe, aj krém mi vadí nieto na seba mazať ,,omietku" 😁 naposledy som bola namaľovaná cca pred 5 rokmi a nemám doma anilen riasenku. A ver že by ma nikto nedonutil dávať na seba v bežný deň make-up. Samozrejme pokiaľ sa jedná o spoločenskú udalosť to je iné, ale na bežné nosenie nehrozi. Dokonca nemám ani jedny lodičky či sukňu. Rifle, tenisky, top a som hotová. A teraz snáď som kvôli tomu horšia ako tip top upravené dámy? Nemyslím si 🙂 a slečnu treba naučiť že naozaj každá žena je iná a krása rozhodne nesúvisi s tým či sa žena maľuje alebo nemaluje prípadne či má nadváhu alebo je vychudnutá. Sama som si skúsila inak oboje a behom cca 15 mesiacov som schudla takmer 40 kg a ver že sú ľudia ktorým nevyhovies nikdy.. a žiaľ aj medzi dospelými.. máme susedu čo keď som mala najviac (88 kg) do mňa stále rypala že by sa patrilo schudnúť. Potom keď som mala 47 kg som non-stop počúvala ako hrozne vyzerám a mám niečo so sebou robiť aby som pribrala 😄 aktuálnych 56 kg už našťastie nekomentuje, zrejme tuší že by som ju poslala do teplých krajín.. 🤣

maulena
9. jún 2022

Vies co? Mozno problem je len vyfabulovany so zamerom ublizovat tvojej dcere. A robia to skrze teba...nejaky spoluziak zrejme nahuckal aj inych, zrejme tvojej dcere nieco zavidi...mozno ze je nadanejsia ako on...mozno to, ze vidi vas vzajomny vztah, ktory on s mamou nema...ak ti niekto ublizuje, ponizuje ta atd. Je za tym vzdy ziarlivost a zavist. A ked sa niekto citi nemilovany alebo ho doma rodicia ponizuju, tak on bude robit to iste niekomu, na kom vidi, ze je doma stastny. Povedz svojej dcere, ze nie to je dolezite, co ludia hovoria, ale to ze ju lubis a ze na teba sa moze vzdy obratit. Ale tie decka by si zasluzili tresk cez pysk.

rawmamka
10. jún 2022

@maulena S tým absolútne súhlasím, za takýmito prejavmi je žiarlivosť a závisť, ktorá pramení z nedostatku skutočnej lásky a pozornosti rodičov. Deti, ktoré sú doma nešťastné, citovo nenaplnené (nemyslím tým opičiu lásky či zasypávanie dieťaťa darčekmi a elektronikou od výmyslu sveta) sa stávajú citovo plochými, ich emocionálna inteligencia je na bode mrazu a takto si kompenzujú svoju frustrovanosť. Zameriavajú sa na deti, u ktorých cítia, že sú ľúbené, akceptované doma v rodine, pretože to im najviac pripomína ich situáciu doma. Potom sa to s nimi ťahá do dospelosti a ak majú neskôr sami deti, tak ich vychovajú rovnako, pretože nemôžu odovzdať niečo, čo sami nedostali. Sú z nich citoví mrzáci v každom smere. Ja to mám odpozorované na svojich troch deťoch, že vždy keď mali v triede, na krúžku, na tréningu problémové dieťa, ktoré šikanovalo, ponižovalo deti v triede, tak to bolo práve dieťa, o ktoré sa síce rodičia navonok starali, ale neskôr vyplynulo, že rodičom bolo inak doslova "ukradnuté" čo si myslí, čo cíti, aký má názor.

jumama
10. jún 2022

@kiwi3 Ja som to brala hlavne tak, ze si mozem vydychnut, mne aj moja segra vzdy vravela ze mam vkus ako zvazak 🙂 Milovala som bluzky s limcekom a jej to asi prilis pripominalo zvazacku ci pioniersku koselu, my sme ich este zazili, este sme na prvom stupni sem tam museli pionierske rovnosaty mat do skoly 🙂 O typologii obliekania som zapocula v radiu v rozhovore s nejakou pani, co bola na kurze stylu u tej Havlickovej. Mna tym rozhovorom "oblafli", uverila so im 🙂 Bolo to doslova take nieco, ze ak nenosis vzory alebo materialy, ktore sa hodia k tvojmu stylu, necitis sa uplne pohodlne, uplne sama sebou. Ja to veru tak prezivam, ak mam mat saty, sukne, ak mam mat silonky, ak by som sa mala namalovat 🙂 Stale by som sa osivala, popotahovala si ramienka, rukavy...

rawmamka
10. jún 2022

@jumama Tak ty si presne ako ja 🙂. Ja milujem prírodné materiály (ľan, bavlna, hodváb,...), nič syntetické, nič s veľkými kvetinovými vzormi, nič ku krku, nič s volánikmi, ramienkami, mašličkami a pod, nič oranžové, ružové, krikľavo zelené. Skôr som nohavicový typ, šaty a sukne musia mať neskutočne premyslený a pritom jednoduchý strih, aby ma upútali natoľko, že ich budem nosiť. Musím sa cítiť slobodne, komfortne a pritom jednoducho, ale nie prvoplánovo, skôr tak inteligentne rafinovane 😀 .

lucia198811
10. jún 2022

@tianna 56 to je uz idealna vaha,ale 47 to si uz musela naozaj hrozne vyzetat,ako pri tych 88 to je tiez dost...takze si zvolila zlatu strednu cestu,uz ju nik nekomentuje,lebo vyzeras ok s tou vahou. A ano netreba sa malovat jak kraslica a davat makeup kazdy den... ten krem je velmi dolezity zvlast po 30ke ,lebo tvar krk ruky sa ti podakiji v 60ke ak sa o ne staras uz teraz,tak dbaj aspon na krem nech je nejaka ta hydratacia,pruznost pokozky na dennom poriadku...na tom si ja davam zvlast zalezat,ked uz nic tak aspon krem cez den si dam 😉 a malovat sa troska treba,ci kedy sa budeme v 70ke? Ved teraz sme mlade a krasne a mozeme tomu este troska pomoct,ak nechceme vyzerat ako stare fuzate dievky so zrastenym obocim...ja ked ich vidim,to je hroza,des....uplne staci ceruzka,spirala a tie spravia zazrak,takze ziadny makeup na kazdy den netreba. 😉

jana_eyre_2
10. jún 2022

@lucia198811 akože ja sa aj rada namalujem (hlavne posledné roky keď sa mi zhoršila pleť), ale prečo ideš do takého extrému, to akoze keď si nenamalujes obocie, nedas makeup či nejaký jemny krém, tak musíš mať automaticky zrastene obočie a fúzy.. 🤦‍♀️ niektorým ženám netreba nič a sú krásne.. tie ktoré sa krásne necítia bez make-upu nech sa maľujú, a tie ostatné nech nechajú na pokoji 😉

lucia198811
10. jún 2022

@jana_eyre_2 to som pisala o tych starych dievkach,myslim,ze v kazdom meste sa par najde,co kaslu na vyzor,a potom aj tak vyzeraju. Niektorym netreba nic ano presne takym snedym typom ,tym bielym treba troska pomoct ;)

jana_eyre_2
10. jún 2022

@lucia198811 lenže podstatna je ina vec a to je tá ako sa tie dievky cítia.. ak sa cítia dobre tak ako sú (keby mali rovno aj fúzy) je to čisto ich vec a nikto im pomáhať nemusí 🤪

rawmamka
10. jún 2022

@jana_eyre_2 Presne, dôležité je, čo v tej hlave človek má a nie ako tá hlava vyzerá. Môže byť žena namaľovaná ako šašo z cirkusu, ale keď otvorí ústa, tak si iba pomyslím dovi dopo 😀 a može byť žena, ktorá bude mať obrazne povedané hoc aj bradu, nielen fúzy a zrastené obočie a bude rozumná, empatická, tak budem poctená, že sa sňou môžem rozprávať.

beronsche
10. jún 2022

@lucia198811 podla svojich prispevkov vyznievas velmi povrchne.. Autorke radis schudnut a malovat sa, aj ked tema je primarne o inom, nie o tom, ako ona vyzera..
Potom tu opisujes dolezitost make-upu , ako keby to bolo nejake povinne pravidlo.
ok, pre teba je to dolezite, to je ok. Ale, ak to pre niekoho nie je, je to tiez ok. Cena cloveka sa od toho neodvija. A toto by sme mali ucit svoje deti a nie to, ze "malovat sa treba" a ze na "starych dievkach" bez upraveneho obocia je nieco zle....

lucia198811
10. jún 2022

@beronsche vobec nie povrchne ved co moze spravit pre dieta aspon to malo ze sa vyfinti a schudne a zvysok ok povie si,ze uz urobila preto vsetko...jasne vsetkym nevyhovie. A o makeupu som nepisala,ze ho treba pouzivat kazdy den,ja ho pouzivam malokedy,iba ak je nejaka prilezitost,citaj pozorne, staci aj puder ked su tam nejake farebne odtiene na pleti...

rawmamka
10. jún 2022

@lucia198811 Myslíš to zrejme dobre, ale je to povrchné vnímanie situácie, ty to berieš cez vonkajšiu formu problému (make-up, redukcia váhy, ...), ale tu ide skôr o obsah, jadro problému - prečo tak tie deti konajú, čo ich k tomu vedie a následne, čo môže autorka spraviť pre to, aby vnútorne posilnila svoju dcéru, naučila ju asertivite. Pretože takéto situácie sa budú opakovať v živote často a tie dôvody útokov budú rôzne, dôležité však nie sú oni sami o sebe. dôležitá je práve reakcia na agresiu - to jediné dcére pomôže vo všeobecnosti proti zlu, ako tomu čeliť a zdolávaním takýchto prekážok bude práveže silnieť. Prispôsobovaním sa hlupákom, bude naopak slabnúť, pretože jej sebaúcta bude menšia a menšia.

lucia198811
10. jún 2022

@rawmamka tak tak autorka moze spravit len to malo, a potom si odchytit tych sprackov a vycistit im zaludok ;)

rawmamka
10. jún 2022

@lucia198811 Ako myslíš 😀 , musí byť niekedy fajn, žiť tak jednoducho, bez polemík a siahodlhého uvažovania 😉. Prajem pekný piatok a najmä ešte krajší víkend 🙂.

aurora33
10. jún 2022

@lucia198811 ja s tebou absolútne súhlasím. Toto je podľa mňa najmenej čo môže autorka pre dcéru urobiť.

lucia198811
10. jún 2022

@aurora33 vdaka,lebo pisat o tom,ze ma dohovorit malej dcere je dost o nicom,aj tak to mala nepochopi. Takze zbytocne tu mami vypisovali,litanie,o tom aki su ludia...jednoducho zena nech sa vzchopi a hybe sa namaluje;)

beronsche
10. jún 2022

@lucia198811 a co by si jej radila, keby sa jej dcere vysmievali, ze ma, co ja viem velky nos? plastiku?
A tu nejde o dohovaranie dcerke, to si ako predstavujes?
Tu ide o to, ukazat jej, ze je dobre sa postavit sikane. Ze je lepsie dietatu ukazat, ze je fajn byt sama sebou, naucit asertivity, ako robit nieco, co by som inak nerobila, ale pokorne sa podvolim, len aby dobre bolo. Uvedomujes si, co to to dieta uci?
A hlavne neverim, ze tu ide primarne o vyzor autorky.
plus je veeelmi naivne si mysliet, ze autorka pride ohodena ako zo zmenarne, s dokonalym make upom a tie decka si povedia, waw uz sa nemame kvoli comu vysmievat, uz je dobre...

Este dodam, ze samozrejme by som sa este porozpravala s ucitelkou, mozno aj rodicmi nespratnych deciek..
Ono je to velmi citliva zalezitost, vyzaduje si velmi citlivy pristup, ale ustupit agresorom ma byt az ta posledna moznost..

monuska112
10. jún 2022

@lucia198811 ty si to predstavujes ako hurvinek valku....tu nejde o jej mamu predsa. deti ju sikanuju (vysmech je sikana ak by si nevedela) pretoze spozorovali ze je vhodny typ obete, niekto kto sa mozno nevie branit, pretoze to presne agresor robi, vyhladava obet. a je jedno ak by jej mama vyzerala ako topmodelka navlecena do Gucciho, ten isty agresor by si nasiel iny dovod, preco sa jej vysmievat alebo ako jej robit zle. cize nie, ak autorka teraz bude zabijat cas cvicenim a malovanim sa, problemu to nepomôže ale za ten cas co ona bude dufat a potit sa vo fitku, sa moze este razne prehlbit. ako je vobec mozne ze jedna dospela zena takto uvazuje? to ucis aj svoje deti? prepac ale cista povrchnost a neviem ako to inak vyjadrit tak aby si sa nenahnevala ale hlupost....prosim ta ak sa budu tvojim detom vysmievat, ze byvaju v trojizbaku tiez kupis palac? ak sa budu vysmievat ze ich matka je moc krasna a urcite si zaraba telom tiez naberies 30kg, a navleces sa do vreca? nie pretoze by to aj tak nepomohlo, a clovek sa nemoze snazit stale nonstop nasitit agresor, kazdym kuskom co mu venuje odoberie totiz kus zo svojej autentickosti....
autorka
podpor svoje dieta, niekdy to co povie nesavaj do otazky, vzdy je to cista pravda a ber to vazne, spytaj sa co mozem pre teba spravit co by ti pomohlo v tejto situacii, co by si im chcel povedat ale neodvazis sa ? pomoz mu sformulovat dobru obranu, a bud s nim. povedala by som aj ries to v skole ale nemyslim ze to pomoze.

lucia198811
10. jún 2022

@monuska112 ok nechce sa mi o tom uz pisat,autorka rady dostala uz je to len na nej. Toto keby robili mojmu dietatu urcite zacnem nieco so sebou robit a toho zmrda maleho si chytim bud ja alebo muz. Tot sjo

aurora33
10. jún 2022

@beronsche autorka sama píše že s tou nadváhou chce niečo urobiť. Prečo by to malo byť ustupovanie deťom? Práveže to môže zobrať ako motiváciu....

monuska112
10. jún 2022

@aurora33 lenze tu nieje problem BMI, ale sikana moj ty boch tak sa drzme temy a nie diet