icon

Detská izba pre 17 a 16 ročné deti

mony_19
5. mar 2014

Ahojte. 🙂 nechcem sa hadat ani nic len chcem vediet vas nazor ked budu vase deti vo veku 17 prvé a druhe 16 a budete mu chcieť prerobit detsku izbu nabytok bybste davali tak ako vy alebo ako vase dieťa chce? 🙂 totizto budeme mat novu izbu so spoločnosťou sestrou a mama vcera prisla s tym ze ako budeme mať nábytok a co kde bude. Fajn platia to ale aj tak konečne d je to nasa izba tak by malo zalezat aj na našom nazore ci nie?

luba28
5. mar 2014

@mony_19 ano,sami si ju zariadte,..je to vase kralovstvo,.... 🙂 🙂 🙂 🙂

iva87
5. mar 2014

@mony_19 moj sym ma sice len 4 roky,ale uz teraz sa ho pytam na nazor ked nieco kupujeme do detskej, ved je to jeho izba, on v nej bude travit cas, neviem si predstavit, zeby som mu este ako skoro dospelému ja vravela co a kde a ako ma mat 😕

zuzkaanicka
5. mar 2014

@mony_19 ak uz vies aky nabytok budete mat, tak sadni so sestrou a skuste si to premysliet, kde by ste co chceli dat a potom to nakreslite (dajte si zalezat 😉 ) a potom chodte spolu za mamou a pekne jej vysvetlite, ze takto by sa Vam v tom dobre byvalo 😉 ... ja myslim, ze by nemal byt problem-mozno bude aj ona milo prekvapena 😉

mony_19
autor
5. mar 2014

@luba28 ... my už vieme aky nabytok chceme len to ze mama prisla vcera a hovori ze tam a tam bude zkrina tam a tam budu postele tam a tam bude komoda ze sa tesi ako to bude zariadovat.
@iva87 ... asi tak pravda je ze mame stary nabytok a odpadavaju aj klucky už ale novy nábytok atd chceme to mat podla seba ... mam plagaty ani tie nemozeme mat na stene pricom sme jej normalne Vysvetlili ze su tie take neviem ako sa to vola akoby zuvacka ze to date na stenu a plagat sa o to prichyti ale ani to nie. Aj luster chce vybwrat ... my chceme nejaky taky divcensky aj ked moc nie som na ružovú atd ale ona chce nieco na spôsob ako je v obývačke

monicm
5. mar 2014

tiež si myslím,že by ste o rozložení nábytku mali rozhodnúť samé.samozrejme malo by to mať nejakú hlavu a pätu ako sa hovorí,ale ste už veľké slečny,ktoré majú podľa mňa dosť rozumu a svoj vlastný vkus.skúste to mame vysvetliť,ale hlavne pokojne bez výčitiek.

monicm
5. mar 2014

@mony_19 vysvetlite jej,že je to vaša izba,vy tam budete tráviť veľa času,nie ona a tak by ste sa tam mali cítiť príjemne,že jej by sa tiež nepáčilo,keby prišla jej mama a rozmiestnila jej nábytok v spálni aj keby ho zaplatila.že to nie je o neúcte voči nej,ale o tom,že svoju izbu chcete mať podľa svojich predstáv,aspoň do tej možnosti,ako to len ide.ale hlavne sa to všetko snažte riešiť s chladnou hlavou a bez nejaký veľkých emocii.

ichbinich
5. mar 2014

@mony_19: S mamou si v klude sadnite a preberte si vase a jej navrhy. Ak mama zariadovala aj ine izby, co predpokladam, ma uz skusenosti, kde sa co zmesti, co vsetko treba vpratat do izby a pod.
Zoberte si papier, nakreslite si to podla mierky pekne, a odporucam aj v mierke spravit a vystrihnut nabytok, ktory mate vybraty, aby ste potom na papieriku posuvali skrine a postele, aby to vsetko vyslo 😉 Pekne na milimentrovy papier, to je rychlejsie, ako posuvat velke skrine 😀
A s mamou sa v klude porozpravajte, ake su vase priania, ake farby a pod. by ste chceli. Podla mna je to najma na vas, sestrach, ale mama ma pravo veta najma kvoli cene a este praktickosti 😉
O tych tzv. zuvackovych lepidlach Tesa sa s mamou este raz porozpravajte, ukazte jej to, najlepsie na dverach, ze to nezanechava stopy ani to nestrhne omietku ako by strhla normala lepiaca paska. Alebo sa dohodnite na magnetickej tabuli, kde si budete moct davat postery a menit ich podla chuti. Staci potom balik magnetiek 🙂

mony_19
autor
5. mar 2014

@monicm 🙂 ona to podľa mňa berie tak, že my si vyberieme skrine, ale ONA nám ju zariadi. Ja sa nechcem hádať ani nič.
@ichbinich ... sme aj so ségrou rozmýšľali že jej povieme že dobre v detskej bude aj tak aj nová plávajúca podlaha tak možno sa aj bojí že by sme ju poškrabali. Ale späť ... hcela som napísať že sme rozmýšľali so sestrou že jej povieme že nmy si vyberieme nábytok, keďže ako tu niektorá spomínala že mama má asi už to "očko" na to kde sa aká skriňa strepe tak nech dá nábytok (skrine, stolíky atď.) a MY si tam podávame veci na oblečenie, máme aj nejaké hračky ešte v starých skriniach kde je sklo tak niektoré by sme si nechali na pamiatku.
to s lepiacou páskou, kvôli nej mama nechce dovoliť. máme dva obrazy veľké, jeden ja a jeden ségra lenže ak sa dajú oba obrazy tak aj tak tam budú holé steny ...

ichbinich
5. mar 2014

@mony_19:
Tak sa dohodni najprv so sestrou, ako si to vy dve predstavujete, a potom sa porozpravajte s mamou. Kup na skusku aj tu "zuvacku" na postery. Asi budete aj na novo malovat, tak sa spytaj mamy, ci jej to mozes predviest na este "starej" stene, respektive na kusku steny, ktory bude schovany za skrinou, keby naaahodou zisla dole aj farba 😉 😀
Alebo este existuje aj magneticka farba=natrie sa normalna stena tou magnetickou farbou a potom sa da na nu hocico pripnut magnetkami. Je draha, ale mozno jedna stena extra na postery s touto farbou by bola riesenie. A menit postery by bolo tiez velmi jendoduche 😉
Ukladanie do skrini: no, mama vam moze odporucat, ako by to bolo najlepsie poukladane. Ale ze ponozky jednotlivo pomedzi gatky a podprsenky nie je bohvieako prakticke, to viete urcite aj same 😉 😀
Podla toho co pises, ste so sestrou ochotne sa normalne dohodnut aj s mamou. Urcite nejaky kompromis najdete 😉

stanislavao
5. mar 2014

@mony_19 ste skoro dospele, tak by ste mali pravo povedat si, ze ako chcete mat izbu zariadenu. rodicia mozu poradit a nieco, co by bolo uplne "hrozne" tak zakazat (napr. cierna stena, lebka na plafone a pod.) ale pokial ste normalne, tak by ste mali mat moznost sa rozhodnut same. ale zrejme nie vsetci ludia su tolerantni a niekto chce rozhodovat o vsetkom.

fra
5. mar 2014

naše decká (18, 17, 15 a 12) si možu vo svojich izbach robiť čo len chcú (okrem vypisovania neslušných slov a vešania plagatov s morbidnymi temami, to fakt nemám rada, inak proti plagatom vo všeobecnosti nemam nič) ... dcera chcela zelenu farbu na stene, dobre, kupila som farbu a maľovala si to sama aj sme spolu sadrovali diery v stene, ved nech sa naučí ... nabytok si možu posúvať kedykolvek, doplnky si vyberali sami, nevidím dovod aby som im niečo prikazovala ved oni v tej izbe byvajú, len im poradím (a obyčajne nakoniec aj tak po dlhom posúvaní zistia, že ak som im niečo radila mala som pravdu 😀 (vyštudovala som architekturu))...starší syn si toto leto zarobil na brigade a kupil si (za svoje) nový stol a také managerske kreslo na koliečkach - ale to si chystá so sebou zobrať ak by sa nahodou časom odsťahoval) ... na druhej strane možno sa dá trochu pochopiť aj vaša mama- možno ráta s tym, že sa za rok- dva odsťahujete niekam na internat a izba zostane jej na starosť tak ju chce mať podľa seba 😅 alebo tuži po tom, aby cely byt ladil 😅 no, ved snad sa len nejako dohodnete, chce to trpezlivosť 😵 a nechodte na nu bojovne s tym že mate na niečo právo, skuste to radšej nejako jemnejšie, uvidiš že tak sa vam ju podarí skor presvedčiť

svetluska82
5. mar 2014

@mony_19 taky kompromis 🙂

svetluska82
5. mar 2014

@mony_19 inac ta zuvacka, robi riadne odtlacky na stene ......Stena po nich vyzera katastrofalne 🙂

patkaza
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

nejako by ste sa mali dohodnuť ved predsa tam budete žiť spoločne http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/