Dieťa nezvláda strednú školu
Napriek každodennému úsiliu a hodín nad knihami moje dieťa nezvláda strednú školu s maturitou. Má 4 a 5 a psychická troska.
Chcela som po dohode s dcérou preložiť ju na učňouku. Baví ju motať sa v kuchyni. Vybavovala som to už v máji a teraz nám prišlo, že ju neberú.
Čo teraz? Zo školy ju isto vylúčia (povinná školská dochádzka ukončená), je z nej psychická troska a na inú školu, ktorú by zvládla ju nezobrali 🙈 aké máme možnosti? Bratislava
Skus pozrieť 2r učebné odbory. Síce nebude mať výučný list, iba vysvedčenie o záverečnej skúške, ale bude vyucena. Môj Milan tak teraz skončil odbor pekar cukrár.. Dokonca praxoval v pekárni, každý mesiac dostal cca 300e.
4dni prax, 1 deň škola. Skúšky urobil na jednotku a dvojku. Na základke bol na prepadnutie.
@mata2 dakujem 100x
@pribinak robili s nou testy z 90.rokov 🙈 cize totalne zastarale a p psychologicka sa vyjadrila, ze ADHD maju mali chlapci a nie dievcata na prahu dospelosti 😂 Ale ak jej neverime, nech ideme cestou psychiatra.
@simsalabim asi sme sa aj my natrafili na rovnaky problem. 🤷
@senta_sofia a čo sa učí doma si pamätá?
@pribinak ma spracovane poznamky, vidi to, co nerozumie, prejde s nim, ale napocuvat si nevie, ako niektore deti, ze pocuju vyklad v skole a uz si to doma len precitaju.
Anonym - termin u psychiatra na diagnostiku, ak podozrievate ADHD. A tato kniha moze pomoct https://www.martinus.sk/3132601-ako-zit-s-adhd/...
Autorka pošli mi súkromnú správu
choď na krajský školský úrad - je v každom krajskom meste.
ak bývaš v Ba - tak v Ba.
tam budú vedieť kde sú volné miesta na učňovkách...
popr. pozri stránku Krajský školský úrad - Ba.
Psyhologička - Trojanová v pezinku a psyhiatrička Fitková v svätom juri. Treba tam zbehnúť a tam ju diagnostikujú.
Veď ju daj do iného mesta na tú školu, ktorú si vybrala. Nemusí chodiť v meste kde žije do skoly. Kľudne môže študovať kuchár casnik.
Podla mňa na Farského za kuchárku a pod by ju zobrali, je tam každý rok kopec voľných miest (máme tu školu pod domom). Stále si nenapísala na akú SŠ teraz chodí, tipujem gymnázium? Moja mala na 2. stupni ZŠ vždy max 2-3 dvojky na vysvedčku, na gympel ale odmietla ísť, že sa jej nechce zbytočne do hĺbky učiť hlavne prírodovedné predmety, ktoré ju až tak nebavia. Zobrali ju teraz z 8mičky na bilingválnu OA.
A moja mladšia 9-ročná má od začiatku ZŠ problémy s učením a pozornosťou, v štátnom CPP ale ADHD/ADD vylúčili, myslíte, že to teda nie je na 100%? Máme ju dať otestovať aj inde? Boli to ale časovo dosť náročné testy, bola tam 3x min po hodine. Tak nechcem to zbytočne opakovať.
Z rôznych dys- má max dyskalkúliu (s ťažšiou matematikou), u nej ide hlavne o celkový problém s pozornosťou. Čítanie a písanie je super.
Ja ti poradim s diagnostikou. Moja dcera tiez vyzerala normalne a v 4.triede sa jej prejavili poruchy ucenia. My sme sa s nou 2 tyzdne ucili 1 ucivo na prirodovedu. Fakt,kazdy den to opakovala. Potom z toho odpovedala a cele to domotala🙈 Po diagnostike jej vysla porucha porozumenia,dyslexia,dysgrafia. Ale nesli sme cestou statneho CPPP ale sukromneho,kt.mi poradila znama. Je to SCPPP na Mileticovej a stranku maju logopedickecentrum.sk . Obratili sme sa na nich takto koncom roka a do 3 tyzdnov bola dcera zdiagnostikovana. Su velmi mili,dcera sa nemusi bat a povedali mi tam tiez,ze maju vela novodiagnostikovanych deti v 9r. Cize dovtedy sa to prejavit nemuselo,ale cim viac uciva,tym sa potom tieto poruchy viac odhalia.
Ja ti poradim s diagnostikou. Moja dcera tiez vyzerala normalne a v 4.triede sa jej prejavili poruchy ucenia. My sme sa s nou 2 tyzdne ucili 1 ucivo na prirodovedu. Fakt,kazdy den to opakovala. Potom z toho odpovedala a cele to domotala🙈 Po diagnostike jej vysla porucha porozumenia,dyslexia,dysgrafia. Ale nesli sme cestou statneho CPPP ale sukromneho,kt.mi poradila znama. Je to SCPPP na Mileticovej a stranku maju logopedickecentrum.sk . Obratili sme sa na nich takto koncom roka a do 3 tyzdnov bola dcera zdiagnostikovana. Su velmi mili,dcera sa nemusi bat a povedali mi tam tiez,ze maju vela novodiagnostikovanych deti v 9r. Cize dovtedy sa to prejavit nemuselo,ale cim viac uciva,tym sa potom tieto poruchy viac odhalia.
@iwesska dakujem krasne za typ. Objednam ju tam na diagnostiku
Presne pre toto ja roky hovorim,ze na prijimacky sa nemaji deti rok doucovat. Iba vydru nieco, na co nemaju
Presne pre toto ja roky hovorim,ze na prijimacky sa nemaji deti rok doucovat. Iba vydru nieco, na co nemaju
@katrin21 ucila sa sama priebezne na prijimacky. Nechodila na doucko. Mne sa zdalo byt normalne, ze ked decko chce ist na skolu, tak sa priebezne uci aby nemala toho hafl na poslednu chvilu
No tak asi osloviť viac učňoviek, nie? Všetky, čo v okolí máte, kto má viac možností, než vy v Bratislave? Prípadne pôjde inam a na intrák. Trošku si s tým treba dať roboty.
nie je vyhoreta? mozno jej to ucenie nejde aj z dovodu zlej psychiky.. nebola by moznost prerusit, dat sa do poriadku a pokracovat dalej neskor?
Sadnite si spolu, pozrite školy v okolí....vyberte 3-4 kde sa pôjdete osobne spýtať, určite ju aspoň na 1 zoberú.
Hotelová škola by mohla byť fajn cesta, napríklad odbor pracovník marketingu, cestovný ruch.
A moja mladšia 9-ročná má od začiatku ZŠ problémy s učením a pozornosťou, v štátnom CPP ale ADHD/ADD vylúčili, myslíte, že to teda nie je na 100%? Máme ju dať otestovať aj inde? Boli to ale časovo dosť náročné testy, bola tam 3x min po hodine. Tak nechcem to zbytočne opakovať.
Z rôznych dys- má max dyskalkúliu (s ťažšiou matematikou), u nej ide hlavne o celkový problém s pozornosťou. Čítanie a písanie je super.
@ninan2 mojmu robil testy na ADHD neurológ. Vraj jediná ozaj presná diagnostika je EEG.
Skúste hotelovú akadémiu, neviem teda ako je to v Bratislave ale čo som ja počula väcsina hotelovych nie je takých ťažkých a keď ju baví kuchyňa tak prečo nie. Aký je ročník? Ak je prváčka tak by to podľa mňa nebol problém teda neviem ako to potom m je či musí byť znova prváčka ale asi áno. Treba sa popýtať
@anonym_autor nadstavba

Volala som do skoly kde ju nevzali a povedala mi pani zastuokyna, ze maju strasny pretlak deviatakov a tych musia uprednostnit. Ze to vyzera tak, ze ani ich vsetkych nebudu vediet zobrat.
Mam sa jej ozvat o tyzden. Ze skoly teraz riesia tychto nestastnikov a buduci tyzden budu vediet vsade, ci maju volne miesto