Dovolili by ste beznikotínovú cigaretu tínedžerovi?
Dovolili by ste vape cigarety 15 rocnemu synovi.
Hovoríme si do istej miery všetko.
Prišiel za mnou s tým,že sa mi chce priznať ,že skúsil jednorazovú beznikotinovu cigaretu.
Opýtal sa ma či by som mu nekúpila jednu,že to nechce robiť za mojich chrbtom.
Čo by ste spravili vy?
Ja som počula že je to svinstvo viac ako cigy.
Ale on to nešlukuje povedal.
Ja by som sa poďakovala za dôveru, ale aj vysvetlila, že si neviem predstaviť podporovať niečo, čo mu škodí. Predpokladám, že sama nefajcis, lebo potom nemám argument
@huxy on chodí brigádovať už roky (v rodine sa podniká)
Takže on ma vlastne peniaze a šetrí si.
Ja mu vždy poviem že ma viac peňazí ako ja.
Šetrí si na byt v Dubaji mi povedal🤣🤣🤣
Nemali by to predávať až od 18 rokov? Ako môžeš vedieť, že jemu by to predali?
@janickacrazy lebo kupoval kamaratovi
Toto by cezo mňa neprešlo, ale ono to tak nejako treba už deťom vysvetľovať, čo za lahôdky sú drogy, alkohol, cigarety. A samozrejme akési zdravé sebavedomie, aby nepotrebovali patriť k takejto skupinke.
Chce byt akoze frajer ked neslukuje ze 😃
Ja by som mojmu povedala ze je dobry trapko a nie, nekupila by som mu ich, nech si vezme peniaze zo svojich odlozenych ak nejake ma ked uz chce ,,frajerit".
zeny ma tu ukrizuju ale ja by som decku radsej kupila cigarety ako toto svinstvo, fajcila som to asi dva roky - zavislost sa buduje pri beznikotinovych najma na prichutiach ktore uz su pekne vyspickovane pri vapach, mala som sice pekne zuby, neboli zazltnute ako od cigariet ale veru, kazde rano som kaslala jak slak
cize urcite by som to nekupila
@s1s4 zaujímavé a z normálnych cigariet nekasles? Poznám ľudí, čo fajčia normálne cigi a kašľu furt. Jedna známa aj operáciu pľúc mala a fajčí ďalej. 😵💫
Pozri ja by im mu povedala, ze nekúpim. Ale ked si chce svoje zarobené peniaze míňať na nieco co vyfukuje do vzduchu nech si kupi, predo mnou nech to ale nefajčí. Ale to su zbytocne vyhodené peniaze, nech si to zapisuje a sam uvidi, ze ked si to na konci roka zráta, mal by aj letenku do Dubaja. Isla by som na neho takto. Podla mna si casom sam uvedomí.
nedovolila, už len kvôli tomu, že je to návykové a škodlivé
mam 16 rocneho a pytala som sa, ci skusal, tak vraj nie, ale kamarati vajpuju, ci co to je😀, tak som mu povedala, ze to ma svooje rizika, nie je to take neskodne, ako sa tvari, ked chce, nech skusi-tiez som jak sopla vypalovala zobak, straaasne doloezito a seksiii som si pripadala, ale radsej nech to nerobi. povedal, ze ho to nelaka. ale ci to pravda, ktovie, snad ano
Že niekde vo výchove sa stala chyba
Kupi si sám máš to jedno.Ale je to pekné, že ti to povedal
@janickacrazy fajcila som 6 rokov, nekaslala som
Nie nedovolila by som
@anita6666 mojej výchove nenastala chyba.
Ja mám slušného rozumného šikovného chlapca v jeho veku čo sú kamaráti sú úplne niekde inde.
On pomáha doma s prácami ,chodí robiť každý víkend neflaka sa uci sa.
Je ku mne buď úprimný.
Na záhrade ma záhradku ktorej sa venuje ,je iny.
Ja som nanho veru pyšná.
Neviem kde si myslíš,že nastala chyba.
Ja mám uzastne dieťa.
Je to svinstvo viac ako tabak.
Nie
V prvom rade gratulujem. Teš sa že syn prišiel takto otvorene za tebou debatovať 😊 A potom by som mu povedala to čo si zistila, možno mu posunula nejaké prieskumy o tom a HLAVNE, spýtala sa ho, čo by mu to dalo. Je to podmienka niekam zapadnúť, dava mu to nejakú dôležitosť...? A týmto smerom s ním debatovala. Podporila ho v tom, že je výnimočný aj bez cigariet. Nepotrebuje sa opičiť aby ho mal niekto radšej, prispôsobovať sa. Osobne si myslím, že škodia rovnako ako pri šlukovaní. U bežných cigariet je namiesto rakoviny pľúc, či hrtana častejšia rakovina ústnej dutiny, jazyka. Takže tu to môže byť podobné. Radšej mu kúp permanentku do posilky a nech tam stiahne aj tých kamošov fajčiarov. To si potom môže povedať, že je skutočný influencer 😊
Ahojte, sledujem diskusie k tejto téme, lebo sa o to dlhodobo zaujímam. Som lekár a začal som testovať blog, kde vysvetľujem veci okolo zdravia bez obalu – jednoducho a narovinu.
A práve vejpy (aj beznikotínové) sú jedna z prvých tém, ktorú som rozobral. 🍬💨
Ak vás zaujíma, čo všetko sa z toho dostáva do tela (aj keď „nešľukuje“), spísal som to zrozumiteľne – aj s videom (ano, bol som za to doma od detí kritizovaný, že som neni normálny 🙂)
👉 https://doktornarovinu.sk/co-vsetko-dychas/
Je tam aj krátke video (ešte testovacia verzia), budem rád za spätnú väzbu, ak sa k tomu niekto dostane. Vďaka, že sa tu o tom bavíte – podľa mňa dôležitá téma. 🙏
– Miloš (doktor narovinu)

Nie, povedala by som nevh si odklada a na 18ku nech si kupi za svoje 😌