Dovolíte pubertiakom piť alkohol na rodinných oslavách?
Ahojte
Zo zvedavosti sa pýtam, dovolujete svojim pubertiakom skúsiť alkohol na oslavách na ktorých ste aj vy? Napr. svadby, rodinné oslavy..
Nedávno som bola na svadbe kamarátky a jej 14 ročná sestra pila šampanské a trochu ma to prekvapilo lebo toto mi moji rodičia nikdy nedovolili 😂
Neodsudzujem nikoho len ma to zaujalo 🙂
Nie.Kazdy dospelý,ktorý naleje dieťaťu pod 18 rokov sa dopúšťa prinajmenšom priestupku.
Nepodporujem alkohol u nikoho,vôbec nie u maloletych
Do 15-tich ani žiadne kofeínové a energetické nápoje. Na alkohol majú času dosť.
Nie
nie, ani by ma to nenapadlo
K niektorým slovákom sa ešte asi nedostala info,že nealko šampanské chuti úplne rovnako ako normálne a môžu ho bez obáv naliať aj deťom.
Môj syn minule na prijímaní pil alkohol free sampus . Bude mať 15 vypil jeden pohár na prípitok .
Nie, alkohol nepijeme ani my.
Nie
nie. bola som na svadbe kde to deťom dovolili - syna som s tými deckami von nepustila. ale ani neprotestoval…
Moj muz ktory ma naozaj benevolentnu vychovu mi povedal na podobnu otazku (znama na pizzi objednala sama dcere 15r vodku s dzusom vraj nech si zvyka postupne ako sa prvykrat ozere pod pbraz bozi na diskoteke) ze ci si mysli ze je to ok a on ze max pivo by dovolil tvrde nie, takze toto urcite nie, za mna to pivo tiez este no….ale v 14 nie, aspon 16 😁😁
14 ročným šampanské a v 18ke co, borovička s pivom? Lebo veď už budu zvyknutí a len tak hocičo im nezapiše. U mňa neexistuje, keď budú mať 18r a dajú si niečo alko, ok.
Ale aj to nie s mojim súhlasom.
Mozno od 15som mala povolene troska vajecneho likeru s babkou. Ale po pravde v lete medzi 16-17r som toho vypila najviac v zivote, samozrejme bez vedomia rodicov, nikdy som nevracala. Takze take reci, ze do 18 nebudu nic pit vam asi nepomoze. Ked nieco zakazete, vzdy si najdu cestu. Momentalne nepijem alkohol a nefajcim uz vyse 12r. U nas doma alkohol ani nemame, ani na oslave.
Nedovolili mi to rodicia a nedovolim ani ja svojim detom. Ale kratko pred 18 manzelova sesternica pila na oslave vino. Ale fakt, ze uz mala skoro 18 a nie 14.
Tak z toho,co citam na forach,je bezne kupovat detom energetaky,elektronicke cigy, ako citam,tak aj alkohol. Davam tomu par rokov a rodicia budu detom kupovat travu,aby boli in, nech sa trosku uvolnia.
Nie.
Ja v tom nevidim problem pokial mala len max. 1poharik sampanskeho 🤷🏻♀️ predsa na svadbu nechodi kazdy tyzden. Nieco ine by bolo keby jej takto davala pit pravidelne... Dost dobre si pamatam na moju pubertu ako to bolo tak radsej pod dohladom ako niekde s partiou 🤣
Nie a nas ani nechce.
deťom na Silvestra nalejeme šampanské... ma prekvapilo ako dcéra do seba hodila ako do suda - sme jej vysvetlili že dáma pije troška kultivovane... 16r.
Na každej svadbe, na ktorej som bola, deti mali nealko nápoje, nemuseli piť alkohol 😄
@deti95060810 🤣 skúsenosti. Čo si budeme klamať, všetci sme boli mladí
@deti95060810 keď to do seba zvládla hodiť určite to nebol prvý pohárik v živote 😎
Tiež som všeličo v puberte popila ale rodičia mi naliali maximálne kofolu a fejkové šampanské. Oficiálne som do 18 nepila 😁. Ani nepoznám nikoho komu dovolili, vždy to bolo tajne.
Nie.
Nerozumiem rodičom ktorí dovolia deťom piť alkohol a ešte sa na tom aj smeju
@nynia dnes je dostať kopec nealkoholických verzii rôznych druhov napr nealko šampanské, nealko gin, nealko víno, nealko prosecco, pivo ….
Neviem za posledných 100 rokov čo som bola na svadbách krstinách či rôznych oslavách tak mali všade nejaké nealko verzie, či už prw šoférov, tehotné alwbo abstinentov
nie nedovolujem a aj vysvetlujem preco nie. ale pravda je taka ze ja som v 14 rokoch alkohol tajne s partiou skusala a aj neskor. na vsetkych tych chatach, party a stanovackach bolo alkoholu viac nez dost. vo vysledku alkohol nepijem od svojich 25 rokov a to ani kvapku ani nic. lebo proste nechcem. cize 18 rokov som sa alkoholu nedotkla lebo nemam tu potrebu.
ponukat by som ho rozhodne nikdy neponukala! zakazy maju asi nulovu moc. skor rozumne vysvetlenie preco nie.
Fuha 14 rokov tak to je sila. Do 18 zrejme nedovolím. Syn bude mať 17 a teraz sme si spolu prvý krát dali capouccino. No ale keď si spomeniem, čo som ja vyvadzala na žuroch ako 18 ročná 😅.
Moja ma tiež 14- určite nie
Mne dovolili, alkoholička zo mňa nie je. Ja určite nedovolím.
Určite nie.

tak pokial nebude mat 18. nie.