Dovoľujete dcéram líčenie do školy a na oslavy?

22. apr 2025

Ahojte, maľujú sa vaše dcéry do školy (9 roč. ZŠ a 1 roč. SŠ) a keď idete na oslavu alebo do mesta. Moja dcéra sa do školy majú ale fakt decentne ale ja keď vidím niektoré jej spolužiačky oni chodia strašne zmachlene, na návštevy sa maľuje a keď ideme niekam podľa toho kam a načo keď ideme len do obchodu tak max korektor si dá ale keď ideme na koláč alebo niekam tak, tak sa maľuje. Len ma zaujíma ako to máte vy ci to dovolíte dcéram a kde to môžu nosiť a aj kde keď idú sa maľujú vaše dcéry.

autor
22. apr 2025

A ci im dovolíte chodiť namaľované do školy

dskjhfdlkdjhl
22. apr 2025

Dcera je v kvinte a maluje sa. Len si neviem velmi predstavit, ze ako by to niekto mohol zakazat. Ved moze ist z domu nenamalovana a namaluje sa v skole. Zakazy velmi nepomozu.

lila246
22. apr 2025

som podla nazvu temy myslela, že dcera ma 9 rokov... 🙈

lindous
22. apr 2025

Ja som sa v tom veku líčila do školy aj všade, pomaly aj smeti vyniesť 😅 a keď vidím niektoré fotky s tou čiernou ceruzou pod očami, tak si hovorím, že kiežby mi to niekto zakázal 😂 ale no, taká bola móda...

ukgirls
22. apr 2025

moja ma takmer 11 a ano von si da ruz mascaru a obcas korektor .. nadsena niesom,ale aspon je pod kontrolou a nemachluje sa mi za chrbtom .. v sole to maju prisne zakazane ...

januska12323
22. apr 2025

14-16 ročné slečny sa už mami pýtať nebudú, keď bude chcieť sa namaľuje aj keby si zakázala. Doteraz si pamätám ako niektoré spolužiačky namiesto do triedy išli najprv na záchod dať sa dokopy 😁

abbey1
22. apr 2025

Áno, dovoľujem. Občas usmerním, aby si napr nedala čierny či zelený rúž na určité podujatie.

simona1998
22. apr 2025

😆pane bože…😆😆

klara546
22. apr 2025

Ano dovolím, jasné že sa maľuje.

babydesire
22. apr 2025

Ja mam sice este malicku dceru ale rada sa upravuje uz teraz..no tiez som za aby sa to pubertiackam nezakazovalo, teda ja sa chystam nato obdobie, ze nezakazem, ale pokusim sa byt sucastou, naucit ju ze v decentnosti je krasa a ze spravne licenie neznamena minut toho co najviac, vsetko s mierou a prisposobime sa tomu co bude dovolene v skole. Tak uvidime.

lusilla
23. apr 2025

Dcera je osmacka a ano maluje sa decentne, maskara a lesk, alebo jemny ruz, obcas si da licenku jemnucku. Na zaciatku mala sialeny boom, nakupila si tajne kadeco lebo si myslela ze to je super, mali sme debatu, vysvetlila som jej co a ako a uz sama vidi co je v pohode a pekne a co uz cez ciaru. Dovolila som jej to aj preto lebo vidim ako ide viem co pouziva a mam to tak povediac pod kontrolou. Vidim ze ma uz v tom rozum a celkom rozumne smerovanie (nikdy zo seba nespravila kraslicu). Ja som nazoru ze zakazane ovocie najviac chuti, napriklad som jej dovolila druhu nausnicu do ucha, vybrala som kozmeticku isli sme stalo to par korun, mlada stastna ako blcha. Ma spoluziacku ktora to tiez chcela ale jej vztah s rodicmi nie je zrovna najlepsi, ona rebeluje oni zakazuju, a ta si to dala spravit spoluziacke ihlu na wc v skole, jej mama infarkt, povlacila ju po psychologoch, tak isto mala zakazany mobil a v skole berie mobili inym detom aby sa mohla zabavit, kedze v skole su mobili zakazane narobila problemi.

lubkavargova1
23. apr 2025

@lusilla inak to je pravda a ja ked som ucila este na zakladke, mne nevadili namalovane dievcata. Kolegynky posielali dievcata umyvat sa a tak ich vodili k riaditelke. Ja som vzdy vravela, mna nezaujima co ma "na hlave", ale zaujima ma to co "ma v tej hlave". Takze ak boli naucene nerobila som problem. Tiez aj mne mamina kupila este osmacke, prvy ruz, spiralu a puder...ja som este z tej generacie co sme zakladku koncili v osmicke....samozrejme, ze potom prislo experimentovanie....aj zmachlenie ako kraslica...to si kazda dievcinka tymto prejde...no hold vyskusala som to...potom sa uz clovek upokoji a najde si to co mu pasuje...skor ma zaraza fakt ak uz tak mlade 16-17 maju napustene pery a ich maminky sa tym chvalia na internete, a nadpojene vlasky, ze ake su pekne a atd...atd..

lusilla
23. apr 2025

@lubkavargova1 este je jedna vec co s nou bojujem a to sa mi zda vacsi problem ako maskara a ruz, a tou su umele nechty, ci uz nalepene alebo gelove od cinana. To tam maju tie dievcata bezne a toto je vec kde ja som jej dala este stopku. Lebo tie nalepene nechty fakt netusim ked to stoji v cinaku tri eura co to musi byt za hnus to lepidlo a zasa gelove k cinanovi sa mi tiez zda ako rovnaky risk. A ja fakt nerozumiem ako mozu byt s tym rodicia tych dievcat v pohode a to teda nie malo tych spoluziacok ma take nechty. Dovolila som dcere raz nalepit ale to boli nechty z dm a raz skusila gelove co jej spravila spoluziacka gel lak, ale to bolo u nas doma, mala lampu a normane gellak z drogerie. Ale viac uz nie a myslim ze ma na to este cas. A tiez mam susedy, kamosky co svojim uz troj rocnym dceram lakuju nechty svojim lakom ked lakuju aj sebe, mne to nepride ok.

lubkavargova1
23. apr 2025

@lusilla no tak to je podla mna samotna kapitolka tie nechty....vsak ono sa da aj tak pekne upravit nechtiky, tiez ked vidim ako tam sedia mlade dievcatka, tak je mi smutno....sama som mala obdobie, ze 2 roky som pravidelne nosila gelace bez prestavky....az som skoncila na chirurgii a trhali mi dole nechet....ale potom mi vysvetlila jedna nechtarka ako spravne nosit nechtiky...je to sice drahsie ako u cinakov...ono su aj detske laky na nechtiky, ale jednoducho zeny nechcu investovat do toho....jednoducho lutuju peniazky

lucia147852
23. apr 2025

Čiže ide o 15-16 ročne dievča? Tak tam by ma ani nenapadlo jej to zakazovať. Len jej kúpila kvalitnú kozmetiku a keby treba poradila. Už ja som sa v tom veku maľovala a veri bola som viac zmachlena ako teraz 🤣 ja som myslela že reč bude o 9-10 ročnej

lucia147852
23. apr 2025

@lubkavargova1 nechty u Číňanov je čisté zlo. Chodila som 2 roky kvalitnej nrchtarke. Teraz mám pauzu a nechty mám krásne, zdravé. Tie ušetrené eurá nestoja za to dávať si na nechty toxický hnus a ešte aj neodborne spravemx

lubkavargova1
23. apr 2025

@lucia147852 jaj vsak ono ked si pozrieme napriklad 90 roky ci uz vlasy alebo malovatka...tie silne farbicky a vlasove kreacie...potom 2000 a tak atd...atd...nech mi nikto nevravi, ze neskusal aj silnejsi makeup....a neprestelil to a teraz sa na tom smejeme....ja ked som zacinala ako 15 rocna, tak sme mali len puder na tvary a teda to nikto o takom ako podkladova baza...serum....krem....a taketo klasicke rutiny co teraz mame, este ani nechyroval....jaaaaj to boli casy....a maskara na ococh, ze aj 10 vrstiev :D paneboze to boli casy....

adonish
24. apr 2025

Mam sice mladsie dcery, ale v tom veku som sa malovala pomaly aj ked som sla so smetami - farebne špirály, cierne linky na ociach, farebne ocne tiene... Nosila som okuliare tak to az tak nekricalo 😂

lubkavargova1
24. apr 2025

@adonish jaj, toto som uplne zabudla. ze farebne spiraly....a este taky hit to bol, ze aj spirali na vlasy....minule som nasla jednu babulku na nete, na TT, robi si akoze srandu a prehnane videa z 80-80 rokov...ale vzdy sa popukam od smiechu

trisha_r
24. apr 2025

Ja som sa nemalovala ani počas vysokej ...na margo toho, predpokladám,že malovátka má odkiaľ? Z rodičovských peňazí ? Nech si zarobí vlastne a potom nech si kupuje somariny, ak nesúhlasíte s maľovaním. Ale akože namaľovať si pery ,riasenka prípadne trošku obočie nie je heavy duty makeup,tak nevidím problém ak nechodia ako štetky.

rainee
26. apr 2025

Moja dcera je tiez deviatacka, maľuje sa velmi decentne, lesk, mascara, sem tam makeup, ale plet ma nastastie krasnu tak ho ani nepotrebuje. Teraz 1x vyskusala umele nechty, myslim ze to nebude pre nu a nabuduce to uz nechce. Ale vidam dievcinky v jej veku zmachlene ako kleopatry, umele nechty, riasy, cecky von....tak lacno, vyzito a staro vyzeraju. By som povedala ze maju dobre cez 20 a realne 14-15, tak to je fakt zle.