Fajčia stredoškoláci menej ako kedysi?
Tie čo sa pohybujete medzi stredoškolakmi, fajčia už menej? Alebo ako vyzerajú prognózy v ďalších generáciách? Ja dúfam, že by mohlo byť fajčenie na ústupe.
@evkatk gymnazisti a vš nefajcia???Vy musíte byť riadne zakomplexovana žena.Poznam nespočetné množstvo mládeže z gympla ci vš a takmer všetci fajčia q nie len tabak!To co tu píšete sú bludy z vašej hlavy.Zrejme trpíte nejakým komplexom z detstva,keď máte takéto zvláštne nazory🤣🤣🤣🤣🤣🤣
To je názor učiteľky s vyše 40 ročnou praxou aj na SŠ. A nie je škola ako škola a tiež nie je gymnáyium ako gymnáyium. Zloženie a vzťah k učeniu sa detí na prestížnych gymnáziách je iný ako na ostatných SŠ. U tých detí je predpoklad, že každé dieťa pôjde na VŠ.a Takmer 70 % z nich na ZŠ nemalo nikdy na vysvedčení dvojku, keďže so samými jednotkami od 6. roč. boli prednostne prijímaní bez prijímačiek. A môžem zodpovedne povedať, že na takýchto školách sa úplne inak učí a aj tie deti majú iné záujmy ako tie, ktoré sa flákajú po vonku (najmä v piatky). Je pravda, nedá sa to zovšeobecniť na každé dieťa. Ale ako môže rodič dieťa mladšie ako 18 rokov pustiť von len tak na ulicu a dovoliť mu zostať dlhšie ako do 20. hod? Asi je to chyba v rodine. Ja som vychovávala 3 deti sama a každé malo zo školy toho toľko, že na kamarátov a flákanie sa nebolo času. Taktiež som sa im aj po večeroch venopvala a nedovolila by som to, čo dovoľujú niektorí rodičia a potom tvrdia, že to sú také deti. Len také sú, ako ich vychováme a čo im dovolíme. Veď tie deti sa len potulujú po uliciach, parkoch, robia hluk, pijú,... Ako môžu byť ich rodičia spokojní? Mám aj bnúčatá vo veku VŠ a SŠ a ani jedno z nich to nepotrebuje. Ak sa stretnú s kamarátmi, tak za účelom nejakej akcie (športovej, kultúrne, kinoj...) a po skončení hneď prídu domov alebo sa pre ne ide autom. Necítia potrebu sa flákať a netaja sa tým, že sa flákačov aj boja stretnúť večer. Ale k učeniu pristupujú veľni zodpovedne a po vzore starších vnúčat, chcú tiež sa dostať na lepšie univerzity v zahraničí. Keď som sa raz spýtala svojho synan vtedy VŠ, či nechce ísť s kamarátmi von, povedal, že ani jeho kamaráti von nechodia len tak. Na to, aby si šli niekam sadnúť do slušného podniku peniaze nemajú a citujem: " Nikdy by som tak hlboko neklesol, aby som sa len tak túlal po meste." To bol názor vtedy 20 ročného chlapca pred 18. rokmi.

@evkatk Mila pani,ak máte také skúsenosti a píšete tu o tom,ako vnímate" vzdelaných" ľudí a ľudí s "len odbornou skolou" je viac ako úbohé.Keby ste taka vzdelaná,ako sa tu prezentujeme,tak trošku inak premyslate😉Kto vám a tymvasim vzdelaním deťom,vnucatam ..postaví dom?Kto vam- im vyrobi auta?Kto vam-im opraví XY dôležitých "veci"?Kto vam nasije XY oblečenia????Mam pokračovať?Chlieb vam Kto upečie????Myslím,že viac pokračovať ani nema význam.
Ja sama som sa učila slabo a mam vyštudovanu odbornú školu a vôbec sa za to nehanbím.Mam dom,skvelú pracu-nie milá pani,nevyjedame kontajnery a ani sa neživím tým co som studovala-mam prácu,ktorá je viac platená,ako majú moji byvali spolužiaci a vystudovane VS.Podotykam,nikdy som nefajčila a nefajčí ani môj manžel,či deti.
Súdiť ľudí podla vzdelania je úbohé.