Hlášky dnešných násťročných: Vysvetlenie moderného slovníka
Má niekto slovník na puberťákov? Mne dnes mladá zadrela, že nekeepujem stream. 😅 Cringe je pravidelné slovíčko, socky, irl, yolo. Čo používajú vaši mladí? Prosím aj s prekladom 🤣
@ankalv1 to uz teda nie je mcbp?😂
@guiseppinka to už vraj nepoužívajú, len milf 🤣
@ankalv1 @guiseppinka a tak skratky mcbp a milf sú aspoň tie isté slová, len prvá skratka je v češtine a druhá v angličtine 🙂 ja mám 30 rokov a nerozumiem absolútne žiadnej skratke, ktorá tu bola spomenutá 🙈 mám 2-ročného syna a asi sa začínam báť už teraz, čo bude o 10 rokov 🙈
@andy207 ja vobec. U nas to bude pestrejsie, ked decka zacnu po nemecky... som vravela, ze by som splasit odniekial slovnik nemeckych nadavok a slangu😂
No môj 12ročny tiež tieto všetky slová používa ale že VKUSE - flexiť(machrovať), skibidi, ohio, a mne hovorí že som boomer( asi dačo ako stará škola), a z anglické try hard si vytvorili slovo traihardiť( to akože keď hrajú hry a strašne sa snažia a tvrdo bojujú aby vyhrali asi🤣) a stigma čo ani neviem čo u nich znamená. No je to extrém čo oni používajú dnes🤪
@chtoura_ba aj ja som 😂
Toto je super stránka a aj slovník https://www.digitalnirodicia.sk/digitalni-rodic...
@chtoura_ba asi skor sigma,.to sa pouziva
Nuz, moje nove citanie bude spominany digit slovnik 😆, kedze mam doma 14 r.syna, od ktoreho sa rychlo a so zaujmom uci 9 r.dcera. 🙄
@ptvw : Mne tiež 😃
No a žienky, ja mám 21 a nechápem absolútne tento slovník 😃
@andy207 mozno sa dovtedy vratia k morzeovke, ked uz teraz pouzivaju len pismena 😀
Inak to fr ako povedia?😀 akoz fr ci ef-er ci ?😀😀
Mam 15 rocneho a doma nepouziva ziadne z tychto vyrazov a to anglictina je jeho “denny chleba”. Co raz pouzil bolo, ze babka je NPC a ja som boomer. Tak som mu vysvetlila, ze generacia boomerov je uplne ina ako ta moja, tak nech nepapagajuje … inac fakt nic. Co pouziva v smskach netusim.
@menoruze áno áno sigma.ja som sa pomýlila😁
Naše používajú slovo “flexiť” - vychvaľovať sa (včera Anča flexila s novou kabelkou) 🫣😀
Ja sa zas cítim divne, lebo všetko z toho čo píšete poznám a to už nie som pubertiak roky 😃😃 jednoducho ovládam angličtinu a aj slangovú - vďaka seriálom, knihám a youtube
@senta_sofia včera sme sadli s mojím 6 ročným synom do auta keď tu zrazu z neho vyšlo : vatafak ? … mna skoro na Mars vystrelilo .. vravim to odkiaľ máš ? No od svojej 7r sesternice 🫠🫠🙈
@katuskacicuska poznáme 😁😅
@petracandle no patvar typu “nefilujem to” nieje ani slang, ani angličtina, ani slovenčina.
Tiez sa roky snažím udržiavať v bilingvalnom stave aj ked žijem na sk, takze všetky filmy, dokumenty, podcasty či knihy len v angličtine, rozumiem slangu aj rôznym prízvukom ale tento novodobý aj/sj mix skratka nedávam 🤦♀️
Akoze je mi jasne ze do jazyka sa vzdy infiltrujú nejaké cudzie výrazy ale teda mohli by aspoň ostať v pôvodnom znení.
V podstate sa dá aj povedať, že deťúrence urážajú a nadávajú v skratkách 😁

@liz_lemon tak na toto som potrebovala synov výklad 😅 pri rizz mi hovorí: no to chalani používajú na teba že: rizzol by som Tomášovu mamku 🙈 ďalej sa už radšej nepýtam 😅