Ideálna postava 14 ročného dievčaťa
Ahojte 🙂
Ja len malu otazočku 😘
Aka ma byť idealna postava u 14 ročnej baby 😂
Mam neter ktora vkuse sa zaobera len čislami uz je z toho chora a od nikoho si neda povedat ze ma postavu akurat ze neni ani chuda ani tucna!!!!!! Je vysoka 160 cm a ma miery 68-64-69 podla mna to je akurat prosim vas napiste vas nazor aby konecne pochopila a dala si od nasej rodiny povedat nechcem aby sa z nej anorekticka stala... Kedze nic nechce jest :/
Však pozri percentilový graf detí. Tam nájdeš dievčatá na každý vek až do 18 rokov. Na 160 by mala vážiť asi 40 kg. Toľko meria a váži aj moja 11r. dcéra.....
Obávam sa že toto už JE anorexia.
Treba to hned riešiť. Poznám osobne dva prípady a takto to presne bolo.
@deti95060810 grafy sú len orientačné, veľa závisí od stavby tela, genetiky atď.
Slecna nech viac ako na vahu dava pozor na posturu - teda hrbenie sa, skoliozu atd. Vahu bude vediet upravit v kazdom veku, ale naozaj chrbticu len v tomto veku... a co dodrbe teraz, bude uz len velmi tazko neskor napravat.
@0silvia0 to isté rozpráva aj moja známa - jej dcéra má 35 kg a 7 rokov. Pediater sa chytá za hlavu....si predstav že aj lekár pozerá do grafov....
Pogugli si obcianske zdruzenie diagnoza f50, v cesku pogugli anabel. Odporucam aj ipcko.sk. ak ma nabeh na ppp poruchu prijmu potravy cela rodina si o tom musi nacitat informacie aby ste jej snahou pomoct neublizili viac!
@deti95060810 pozri, ja sa nepotrebujem dohadovať a hrotiť situáciu. Len som chcela podotknúť, že ja som sa do tabuliek a grafov tiež nikdy nevopchala (ani ako dieťa ani ako dospelá), jednoducho som mimo priemer a pritom som zdravotne ok.

@0silvia0 musim si vyjst snou von tam sa snou porozpravam este raz