Je 600 EUR za stužkovú primeraná cena?
Ahojte, dcérina trieda sa skladá na Stužkovú po 600€, každý si smie pozvať len 2 osoby. Je to podľa vás primeraná cena? Stužková je len raz za život, takže sa samozrejme na takejto udalosti nešetrí, ale aj tak nás toto číslo trošku zaskočilo, tak som sa chcela opýtať, ako je to u vašich detí...ďakujem.
Ja mam super spomienky na stuzkovu. Super cas a srandu sme prezili trenovanim tanca na Janet Jackson, spievali sme cela trieda pesnicku od skupiny Lucie, program bol super, nasledna diskoteka super, este sme isli do mesta potom, rano som prisla tak o 7:00 domov 😁. Mala som tam pozvaneho kamosa do ktoreho som bola buchnuta 😅, takze fakt parada. Ale paci sa mi aj napad ist za tie peniaze do IT alebo HR.
Strasne zalezi aka je trieda, ake su vztahy, kde sa kona stuzkova. My sme mali v luxusnom hoteli, ziadne ucitelky nikoho z rodiny nepozyvali a nikto z ucitelov sa neopijal 😁
@danielala moja dcéra bude mať stužkovú o tri roky a skladáme sa na ňu po 15 eur mesačne.
Čo je myslím super.
Takto nás to vlastne nebude bolieť aká bude výsledná suma 😁.
A ináč tie názory, že načo stužková a tak, ja neviem, to už sa všetko môže zrušiť, lebo každému všetko vadí.
Oveľa viac peňazí niekedy človek vyhodí za väčšie blbosti.
Áno, je pravda, že ja si už teraz svoju stužkovú veľmi nepamätám, ale na vine je moja pamäť 😁.
Ale celkom dobre si pamätám, že vtedy som sa na to tešila a bolo to super.
@danielala ja napisem len pre tvoje porovnanie, syn teraz maturuje, mali sme v decembri, stalo to 400e tiez 3osoby, v TN. O stovku viac je ok, vsetko islo hore, 600e je uz v celku dost, ale zavisi asi ci je to v BA alebo inde.
Nepopulárny názor:
Stužková je ďalšia sprostá tradícia za ktorú sú ľudia ochotní dať veľké peniaze aj keď na to mnohé rodiny nemajú.
Ja doteraz ľutujem, že som na moju stužkovú išla a to sme mali so spolužiakmi aj učiteľmi skvelé vzťahy. Ale radšej sme tie peniaze (nás to stálo asi 400 eur a to bolo už pred pár rokmi v hnusnej komunistickej sále) mohli minúť na dovolenku 😒😃
@petracandle moj syn nejde, v triede nie su ziadny kamosi, chce radsej ist presne na dovolenku, ani ja som nebola a nijdy mi to nechybalo
OMG 600 x 30 detí je 18tis Eur za jeden večer, veď to je taká malá svadba 🙂 Ozaj dúfam, že o 10-15rokov, keď budú maturovať synovia, budú stužkové zabudnuté 🙂
@danielala 600e možno už aj s oblečením. Iba za “oslavu” mi to príde riadne prestrelene.
@danielala 600e možno už aj s oblečením. Iba za “oslavu” mi to príde riadne prestrelene.
@eternity24 to určite nie je s oblečením, ale len sala a veci okolo toho.
@danielala moja je v 3 r a ma 5 r bilingval az teraz sa to začalo riešiť niekde sa skladajú už od prvého ročníka čo je určite lepšie .. predpoklad je v Ba zatiaľ 450 eur a mohli napísať koľko osôb príde okrem rodičov este max 2
Ešte dobre, že bol muž na rodičovskom, lebo to boli názory cez hotel, penzión mimo Ba cez Paríž a pod🙂ja si myslím, že ešte bude veselo niektorí tvrdili, že nech sa to nechá na decká a nech si vyberú sami sálu a všetko ..ostatní nesúhlasili, lebo deti sú rozsafne a nemajú hranice a nech to stojí čo stoji veď rodičia zaplatia.
Ja som stužkovú nemala boli sme kolektív, ktorý sa delili na 2 smery iba niektoré hodiny sme mali spolu a nevedeli sme sa dohodnúť išli sme na chatu s ucitelmi bol to dosť šok, lebo také niečo, že sa neorganizovala stužková na škole ešte nebolo.My sme boli prvá škola v Ba otvorená nový odbor a dávali do nás veľké nádeje😜
Ja sa na stužkovú neteším nemám rada takéto akcie, ale akceptujem.Ozaj by som bola radšej, keby sa zobrali niekam na pár dní na výlet a užili si to po svojom.
po 100 eur sa skladame, od 1. rocnika, studium je 5r ocne. takze kopa prachov. z toho aj pohostenie na maturitu ma byt.
ked sa niektori ozvali, na rodicku, ze ci nie je lepsi vylet, tak hromadne NIEE, rodicia chcu stuzkovu.
Mali sme stužkovú vlani. Skladali sme sa po 500€. Z tých peňazí sa platili fotky, oznamká, tablo, komplet stužková, dozvuky, ozveny, dar pre triedneho, kvety na koniec roka pre učiteľov a zmestili sme sa.
Je v pohode zbierať sa aj po 600,nech je radšej rezerva, ale aby sa potom zvyšok vrátil. U nás som to mala na starosti ja.
OMG 600 x 30 detí je 18tis Eur za jeden večer, veď to je taká malá svadba 🙂 Ozaj dúfam, že o 10-15rokov, keď budú maturovať synovia, budú stužkové zabudnuté 🙂
@mirka0677 áno, 30 deti plus dvaja rodičia, alebo frajerka, súrodenec minimálne 90 ľudí plus učitelia drahy je prenájom, kamera, fotograf, catering, výzdoba sály, oznámenia a to máme zatiaľ cca nacenenu sálu v kultúrnom dome čo si myslím podľa názorov rodičov, že sa vyberie niečo "lepšie"
Sálu blízko školy zatiaľ rezervovala učiteľka nech je aspoň niečo v zalohe
Nasa stuzkova bola v 2009 a skladali sme sa po 100e kazdy rok.. tak myslim ze 600 je na dnesne casy primerana cena... aj ked priserna.
dcera mala pred 2 a pol rokmi a okolo 400e sme sa postupne zbierali, ceny su rozne podla saly, lokality, honosnosti...
k tym ucitelom - pozyvaju vsetkych, ale bez partnerov, moj muz na tej skole uci a nikdy som nebola aj ja, sam vravi, ze na co partneri, proste sedia ucitelia spolu a vzdy sa veru dohodnu aby kazdej triede bolo niekolko, nie kazdy totiz chodi rad na akcie...
u nas ani decka nebrali partnerov a bolo to dobre rozhodnutie, chceli sa zabavit spolu ako trieda, nie kuskovat, cize 2 osoby su podla mna ok, na co tam tahat rodinu???
za zvysne peniaze kupovali obcerstvenie na maturity a isli na chatu potom
Mali sme stužkovú 11/24, suma 350 eur, hostia 2+2.
Pri synoch este stuzkovu zatial neriesim, uvidime ake su "trendy" 😀 a po koľko sa budu skladat. Ja som mala stuzkovu v 2003 a mali sme ju v Taliansku, tyzden. V tej dobe sme myslim sokovali vsetkych naokolo, lebo taketo stuzkove sa "nenosili". Moja mama s tym moc nesuhlasila, mne to bolo jedno, ale teda pustila ma 😀 a bolo perfektne. Kazdy den plaz, diskoteky, 1 den slavnost stuzkovej pri fontane. 😀
@danielala moja dcéra bude mať stužkovú o tri roky a skladáme sa na ňu po 15 eur mesačne.
Čo je myslím super.
Takto nás to vlastne nebude bolieť aká bude výsledná suma 😁.
A ináč tie názory, že načo stužková a tak, ja neviem, to už sa všetko môže zrušiť, lebo každému všetko vadí.
Oveľa viac peňazí niekedy človek vyhodí za väčšie blbosti.
Áno, je pravda, že ja si už teraz svoju stužkovú veľmi nepamätám, ale na vine je moja pamäť 😁.
Ale celkom dobre si pamätám, že vtedy som sa na to tešila a bolo to super.
@jana005 nikomu nič nevadí, treba rešpektovať aj názor potomka. Sú aj triedy, kde nie sú dobré vzťahy, skupinky, závisť, ohováranie, každý si ide svoje. Nie je to fenomén doby. Neboj aj v 80-90 rokoch šlo mnoho mladých nasilu, lebo sa muselo a patrilo, proste nemali na výber. To, že to bola pre daného jedinca utrpenie, alebo trapošina už nikoho nezaujímalo. Napríklad ja, nechodím ani na stretávky zo žiadnej školy a to mi ťahá na 50.
@lienka.7 och presne! A úplne som zabudla na tieto trápne (akože vtipné) programy. Ideálne pre introvertov 😃
@petracandle ja verím, že keď moje dcéry budú mať stužkové, tak už aj to bude online 🤣🤣🤣
Pri synoch este stuzkovu zatial neriesim, uvidime ake su "trendy" 😀 a po koľko sa budu skladat. Ja som mala stuzkovu v 2003 a mali sme ju v Taliansku, tyzden. V tej dobe sme myslim sokovali vsetkych naokolo, lebo taketo stuzkove sa "nenosili". Moja mama s tym moc nesuhlasila, mne to bolo jedno, ale teda pustila ma 😀 a bolo perfektne. Kazdy den plaz, diskoteky, 1 den slavnost stuzkovej pri fontane. 😀
@ivanakal ale vyšlo to isto viac ako klasická stužková, nie? Týždeň 👍
@lienka.7 och presne! A úplne som zabudla na tieto trápne (akože vtipné) programy. Ideálne pre introvertov 😃
@petracandle oh, no ani nehovor… program, ktory bol vtipny iba tomu, koho to bol napad 🫣… keby ma nenutia, tak tam ani nepachnem😄😏
@jana005 nikomu nič nevadí, treba rešpektovať aj názor potomka. Sú aj triedy, kde nie sú dobré vzťahy, skupinky, závisť, ohováranie, každý si ide svoje. Nie je to fenomén doby. Neboj aj v 80-90 rokoch šlo mnoho mladých nasilu, lebo sa muselo a patrilo, proste nemali na výber. To, že to bola pre daného jedinca utrpenie, alebo trapošina už nikoho nezaujímalo. Napríklad ja, nechodím ani na stretávky zo žiadnej školy a to mi ťahá na 50.
@jamimo ale jej potomkov chce ísť, ona sa zamýšľa, či to nie je veľa peňazí.
Jasné, že je, ale neverím, že si na to nesporili dlhšie.
Ja som bola iba na jednej stretávke a myslím, že sme ďalšie ani nemali. A mám 42.
Z triedy mám iba dve kamošky, s ktorými sa sem-tam stretávam.
Ale to nič nemení na tom, že v tom období som na stužkovú chcela ísť. Keby mi rodičia povedali, že nejdem, lebo to stojí veľa peňazí, tak by som bola sklamaná. Jasné, iné je, keď dieťa nechce ísť. To by som ani ja nasilu nikoho nenútila.
Ja osobne poznám rodinu, ktorej všetky tri deti neboli na stužkovej. A každému rozprávajú, že to deti nechceli ísť. Ale pritom pravda je úplne inde.
Už od prvého ročníka sa neskladali, lebo dieťa nebude chcieť ísť...
Inak otázka trosku mimo.... ale čo je vlastne ta "primerana" cena?
@danielala Koľko žiakov má dcérina trieda?
V dcérinej triede je iba 10 žiakov, napočítali sme sumu do 700,-€, učitelia s partnermi (čo nechápem, prečo by mali volať aj partnerov, nech sa bavia medzi sebou, nie je to ples, ale stužková), tým, že ich je iba 10, tak aj partnerov, nech je mladých na parkete viac. Ja by som bola radšej, keby si tie prachy užili deti spolu niekde na chate na SK, pri mori a pod. Je to neprimeraná suma na takú slávnosť. A to ešte nemusí zvýšiť na občerstvenie pri maturách.
V dcérinej triede je iba 10 žiakov, napočítali sme sumu do 700,-€, učitelia s partnermi (čo nechápem, prečo by mali volať aj partnerov, nech sa bavia medzi sebou, nie je to ples, ale stužková), tým, že ich je iba 10, tak aj partnerov, nech je mladých na parkete viac. Ja by som bola radšej, keby si tie prachy užili deti spolu niekde na chate na SK, pri mori a pod. Je to neprimeraná suma na takú slávnosť. A to ešte nemusí zvýšiť na občerstvenie pri maturách.
@kvieta za 700€ by som dcére vysvetlila, že ma peknu dovolenku. Alebo ako píšeš, nech idú ako trieda na chatu, skôr to môžu aj na wellness do hotela rovno🤣 Toto je akoze uplne cez, ze učitelia s partnermi...
zalezi od tooho co tam je. Najlepsie pytat si rozpocet a vlastne riesit aby bol urobeny, fixne naklady (sala, foto/video, nejake veci k programu, DJ...), variabilne (podla poctu osob = jedlo), drobnosti a vyzdoba (kazdy ma nieco ine, davali sa gravirovat pohare, a akdejake veci, stuzky, a to moze mat kazdy inak, ci v tom budu aj oznamenia a fotky na ne?). A vydelit detmi. Osobne je to dost 600EUR. ale zalezi od miesta, jedla.. tazko povedat co si povyberali.
@kvieta no absolutne partner vyucujucich na stuzkovej a co este ? :DD vsak ak ich ma byt na parkete viac = tak si deti mozu priniest kamosov, alebo viac hosti.. a radsej zaplatim za kamosku/kamosa ako partnera ucitela

Tento rok dcéra maturuje a skladali sa na stužkovú okolo 500-550€ a veru nešla na ňu. a radšej sme jej zaplatili vodičák.