Je bozkávanie v trinástich rokoch normálne?
ahojte.. môj syn, ktorý bude mať v júli 13 rokov sa mi zdôveril, že sa dnes 1x bozkával s frajerkou... tak naozaj.. jazykom... nie je to príliš skoro?? či to je už taká doba?? vôbec neviem čo mu mám na to povedať.. bojím sa že raz dva prejdú k iným veciam a to sa mi teda už vôbec nepáči.... viem, že zákazom nič nedocielim... ani nechcem kričať alebo čo, lebo nabudúce mi nič nepovie.. čo si o tom myslíte??
ďakujem
@maja22 že by si deťom defacto nemala "zakazovať" vzťah, ak by ho skutočne mysleli vážne. Ak by sa oficiálne nábožensky vzali, napr svadba v 16 r tak by to bolo z náboženského hľadiska v poriadku voči Bohu.
@lenkakravcova nabozenske hladisko je jedna vec, vztah k Bohu a zdravy rozum je zasa vec druha. Aj v nabozenstve su veci, ktore su trvale platne a nemenne a veci, ktore podliehaju zmenam vzhladom na vyvoj a vyspelost spolocnosti. Hriech bude hriechom vzdy, vekova hranica na urcenie zodpovednosti a plnoletosti sa moze posuvat.
Podla mna to neni skoro, je to pekne, nie kazdy zazije taku prvu nevinnu lasku, a to ze sa bozkavali voobec nemusi znamenat ine intimnosti, moze trvat este roky kym sa dostanu inde... A ked sa ti zdoveril tak to je uzasne, bud hrda. Vacsina by ti nepovedala ani to ze ma frajerku . Pravdepodobne by sa ti zdvoveril aj s inym 😀👌. Ja byvam blizko hlavneho mesta, a poviem ti tu niektory ovela starsi este pobehuju s mamickou v ruke ruke, tak rozmyslam ked by som bola o 10 rokov mladsia akyto vyber 🤔😬 mas zdraveho syna doma tes sa 😃 no co uz priroda dospievanie hormony, city.
Tak keď som bola ešte na základnej tiež boli aj také ľahké baby, čo riešili už frajerov v 7., 8. Ročníku ale nebolo tipicke. Chlapy veľmi neriešili ešte nič v tomto veku. Mimochodom tie baby dodnes nemajú ani manžela ani rodinu, stále menia chalanov ako ponožky.
@januska12323 možno áno ale moji ešte neriešia. Dosť sa so mnou rozprávajú, nehovorím, že sa im nepáčia dievčatá ,ale ine ešte neriešia, a to som si istá 😉
@maja22 No hej, s tým súhlasím. Len ma zarazilo to, ako sa tu v diskusii preberá, že zakázať potomkom aby mali vzťahy. To väčšinou nie je účinné riešenie. Lepšie je ich navigovať k zodpovednosti a svadbe - aj keď v nižšom veku.
@sisska96 ze lahke baby 😄 a comu si sa venovala ty, ked si nemala frajera? Gramatike asi nie 😏
@tehulka2011 si veľmi múdra, hneď mám lepší deň 😉 😅
Teš sa z toho, že sa ti zveril s takou vecou. Dupľom, ked je to chalan. A nezostáva nič iné ako mu pripomínať sexuálnu výchovu a dúfať, že si ho vychovala k zodpovednosti a dá na tvoje rady 🤷🙂
@lenqua_12325 Doba pokročila.
Keď rodili 14 ročné kedysi tak neviem kde pokročila.
Sexualita nikdy nebola a nie je ohraničená vekom.
Niekoho začne druhé pohlavie zaujímať v 14 niekoho v 20tke.
Doba nikam nepokročila.Ja poznám 50tnikov ktorí v 15/16 spávali so svojimi partnermi.Úplne bežná vec.
Podľa mňa je to taky akurát vek na bozkávanie. Veď zase sa netvarme, že dnešné deti su neviem aké popredu a my sme všetky začínali dobre že nie po 18ke. Keď si spomeniem na mojich kamosov a kamošky, všetci sme cca tak začínali.
@sisska96 Čo sú to ľahké baby?
Aj keby začali randiť po vysokej tak im nič nezaručí, že sa vydajú a neviem o tom, že existuje vhodný vek na randenie.
Niektoré neľahké asi pre teba si vzali prvého debila.
Len aby sa na nich nepozeralo ako na ľahké.Fakt super rozhodnutie.
Super že sa zdôveril . No myslím že je náradie sa porozprávať čo je ok a čo nie . Tiež mám dcéru v 13 . Našťastie stretnutie s chlapcami nehrozí ale vie o zákone do 15 rokov
10 rocny

Podľa mňa je to OK a hlavne je u teba výhra to, že sa ti zdôveril. Zachovaj chladnú hlavu a porozprávaj sa s ním o sexuálnej výchove. Že je na také veci skoro a čo všetko sa môže stať a aké to bude mať dôsledky.