icon

Je bozkávanie v trinástich rokoch normálne?

10. jún 2024

ahojte.. môj syn, ktorý bude mať v júli 13 rokov sa mi zdôveril, že sa dnes 1x bozkával s frajerkou... tak naozaj.. jazykom... nie je to príliš skoro?? či to je už taká doba?? vôbec neviem čo mu mám na to povedať.. bojím sa že raz dva prejdú k iným veciam a to sa mi teda už vôbec nepáči.... viem, že zákazom nič nedocielim... ani nechcem kričať alebo čo, lebo nabudúce mi nič nepovie.. čo si o tom myslíte??
ďakujem

Strana
z2
candii
10. jún 2024

Podľa mňa je to OK a hlavne je u teba výhra to, že sa ti zdôveril. Zachovaj chladnú hlavu a porozprávaj sa s ním o sexuálnej výchove. Že je na také veci skoro a čo všetko sa môže stať a aké to bude mať dôsledky.

lenkakravcova
10. jún 2024

@maja22 že by si deťom defacto nemala "zakazovať" vzťah, ak by ho skutočne mysleli vážne. Ak by sa oficiálne nábožensky vzali, napr svadba v 16 r tak by to bolo z náboženského hľadiska v poriadku voči Bohu.

maja22
10. jún 2024

@lenkakravcova nabozenske hladisko je jedna vec, vztah k Bohu a zdravy rozum je zasa vec druha. Aj v nabozenstve su veci, ktore su trvale platne a nemenne a veci, ktore podliehaju zmenam vzhladom na vyvoj a vyspelost spolocnosti. Hriech bude hriechom vzdy, vekova hranica na urcenie zodpovednosti a plnoletosti sa moze posuvat.

magimi
Autor odpoveď zmazal
adaluc338
10. jún 2024

Podla mna to neni skoro, je to pekne, nie kazdy zazije taku prvu nevinnu lasku, a to ze sa bozkavali voobec nemusi znamenat ine intimnosti, moze trvat este roky kym sa dostanu inde... A ked sa ti zdoveril tak to je uzasne, bud hrda. Vacsina by ti nepovedala ani to ze ma frajerku . Pravdepodobne by sa ti zdvoveril aj s inym 😀👌. Ja byvam blizko hlavneho mesta, a poviem ti tu niektory ovela starsi este pobehuju s mamickou v ruke ruke, tak rozmyslam ked by som bola o 10 rokov mladsia akyto vyber 🤔😬 mas zdraveho syna doma tes sa 😃 no co uz priroda dospievanie hormony, city.

sisska96
10. jún 2024

Tak keď som bola ešte na základnej tiež boli aj také ľahké baby, čo riešili už frajerov v 7., 8. Ročníku ale nebolo tipicke. Chlapy veľmi neriešili ešte nič v tomto veku. Mimochodom tie baby dodnes nemajú ani manžela ani rodinu, stále menia chalanov ako ponožky.

kakakina
10. jún 2024

@januska12323 možno áno ale moji ešte neriešia. Dosť sa so mnou rozprávajú, nehovorím, že sa im nepáčia dievčatá ,ale ine ešte neriešia, a to som si istá 😉

lenkakravcova
10. jún 2024

@maja22 No hej, s tým súhlasím. Len ma zarazilo to, ako sa tu v diskusii preberá, že zakázať potomkom aby mali vzťahy. To väčšinou nie je účinné riešenie. Lepšie je ich navigovať k zodpovednosti a svadbe - aj keď v nižšom veku.

tehulka2011
10. jún 2024

@sisska96 ze lahke baby 😄 a comu si sa venovala ty, ked si nemala frajera? Gramatike asi nie 😏

sisska96
10. jún 2024

@tehulka2011 si veľmi múdra, hneď mám lepší deň 😉 😅

viera77
10. jún 2024

@beronsche No tak rozmýšľaj, rozmýšľaj....moje dieťa má 13 rokov a naozaj, strkanie jazyka do úst kadekomu, lebo vraj "akože" prvá láska....nie, nie, a ani nemá byť prečo pod zámkom, lebo rozumu má dieťa viac než dosť.

mondolina
10. jún 2024

@viera77
to nie je o rozume, ale o rýchlosti dospievania.

viera77
10. jún 2024

@mondolina Pri dospievaní nie je potrebný rozum? Aha, tak potom sa vôbec nečudujem.

mondolina
10. jún 2024

@viera77
to som kde napísala? dospievanie a rozum sa vylučujú? to, že sa adoscelent zamiluje vylučuje jeho rozum? ahaaa

nikpa
10. jún 2024

Teš sa z toho, že sa ti zveril s takou vecou. Dupľom, ked je to chalan. A nezostáva nič iné ako mu pripomínať sexuálnu výchovu a dúfať, že si ho vychovala k zodpovednosti a dá na tvoje rady 🤷🙂

medda_beda
10. jún 2024

@lenqua_12325 Doba pokročila.
Keď rodili 14 ročné kedysi tak neviem kde pokročila.
Sexualita nikdy nebola a nie je ohraničená vekom.
Niekoho začne druhé pohlavie zaujímať v 14 niekoho v 20tke.
Doba nikam nepokročila.Ja poznám 50tnikov ktorí v 15/16 spávali so svojimi partnermi.Úplne bežná vec.

lavender94
10. jún 2024

Podľa mňa je to taky akurát vek na bozkávanie. Veď zase sa netvarme, že dnešné deti su neviem aké popredu a my sme všetky začínali dobre že nie po 18ke. Keď si spomeniem na mojich kamosov a kamošky, všetci sme cca tak začínali.

medda_beda
10. jún 2024

@sisska96 Čo sú to ľahké baby?
Aj keby začali randiť po vysokej tak im nič nezaručí, že sa vydajú a neviem o tom, že existuje vhodný vek na randenie.
Niektoré neľahké asi pre teba si vzali prvého debila.
Len aby sa na nich nepozeralo ako na ľahké.Fakt super rozhodnutie.

mariska1989
10. jún 2024

Super že sa zdôveril . No myslím že je náradie sa porozprávať čo je ok a čo nie . Tiež mám dcéru v 13 . Našťastie stretnutie s chlapcami nehrozí ale vie o zákone do 15 rokov

qtina10
28. jún 2024

10 rocny

Strana
z2