icon

Je darček od učiteľa náboženstva vhodný?

19. dec 2023

Dnes prišiel môj 13syn zo školy so slúchadlami sony. Som sa ho hneď pýtala, že od koho to má, alebo či si ich kúpil a on, že mu ich podaroval učiteľ náboženstva.
Pre vysvetlenie syn nemá extra vela kamošov v triede aj mu robia sem tam zle. Takí traja, už to aj triedna riešila. Syn chcel slúchadlá pod stromček take drahšie. Tak sme hľadali kompromis. S týmto učiteľom si rád pokeca a aj jemu to vravel. On mu ich podaroval s vysvetlením, že aj on ako dieťa dostal darček od niekoho z rodiny, kt. si prial a že to teraz vracia jemu. A nech to to raz vráti aj on. No ja neviem nepríde vám to zvláštne? Alebo len chcel byť milý?? Ja neviem...

Strana
z3
zuzana76
19. dec 2023

@rony2255 dostali nejake gumy na gumovanie v tvare kociek lega, auticok, potom sladkosti ako salonky, dukaty, dzus, gumove cukriky

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
19. dec 2023

@monsterablue ja viem, ved vravim, ze neporovnavam, len ludia uz spochybnuju vsetko. Ja som mala aj kolegynu, co jednemu dietatu, co si to nemohlo dovolit zaplatila aj nieco z lyziarskeho, alebo 20 eurovy vylet.

denithestrange1993
19. dec 2023

Mna by to veru urazilo. Cudzi clovek nema co kupovat cudziemu dietatu taketo dary. A specialne ked sa jedna len o dar pre jedneho konkretneho spoluziaka. Ako sa musia citit ostatni spoluziaci,ze jumu nieco dal a im nie? A celkovo, je to take nemiestne. Keby bol chlapec sirota alebo z velmi chudobnej rodiny tak sa na to pozeram asi inak,ale takto mi to pride cez ciaru.

irusa
19. dec 2023

Ozaj 250€??? To fakt drahý dar

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
kubkovamama
19. dec 2023

Vec za 250€ by som išla osobne učiteľovi vrátiť. Poďakovala. Ale toto je moc. Nevhodné a zvláštne. Nepoviem ako baby píšu 10-20€ slúchadlá,ale ja ako sa poznám by som vrátila aj to.

lavender94
19. dec 2023

Ak naozaj kúpil take drahé slúchadla, išla by som ich vrátiť. A synovi dodatočne nejak vysvetlila prečo. Toto neverím, že mu ich dal len tak nezištne aby mu urobil radosť. Nehovorím, že musí byt hned pedofil, ale neverím, ze tým nič nesleduje

rony2255
19. dec 2023

@zuzana76 myslela som to tak, že nie na jedného 70, že dokopy to bolo toľko. Je pekné, keď dá učiteľ žiakom darček, ale nie premrštené dary. A keď dáva, mal by dať tak darčeky, aby potom jeden zo žiakov nemal pocit, že ho učiteľ darom povýšil, lebo je mu dal niečo nóbl. Keby dal každému dieťaťu takýto hodnotný darček, potreboval by na to 2 platy.

rony2255
19. dec 2023

@zuzana76 to je niečo iné, doplatiť k lyžiarskemu alebo výletu. Presne to som aj písala, že ktovie v akej je finančnej situácii rodina. Ale zas, kúpiť drahé slúchadlá? No, nepríde mi to ako niečo, čo dieťa potrebuje...

rony2255
19. dec 2023

@monsterablue dať po 10-15€ 30tim deťom = 300-450€ a nakúpiť im nejaké knižky alebo hračky je rozumnejšie ako dať 250€ jednému...

thoughtfulweirdo
19. dec 2023

Za mňa je úplne nevhodné, aby učiteľ kúpil jednému žiakovi drahý dar. Kľudne nejakú drobnosť prípadne niečo súvisiace s vyučovaným predmetom, ak je dieťa doň nadšenec, ale nesúvisiaci drahý dar je nevhodný a výrazne prekračuje vzťah učiteľ- žiak. A nezáleží, akého pohlavia učiteľ je.

lejla77
19. dec 2023

250 € sluchadla by som urcite vratila

autor
19. dec 2023

No on tie slúchadlá uz nepoužíva. Ma nové a keďže sa synom o tom rozprával . podaroval mu ich. A nie nedal mu ich pred ostatnými. Dal mu ich na chodbe.

konikmodry111
19. dec 2023

Tak on mu dal vlastne jeho staré slúchadla ktoré už nepoužíva 🤷‍♀️ ja by som za tým problém nehľadala, jemu boli navyše, nepotreboval ich tak spravil synovi radosť

autor
19. dec 2023

@konikmodry111 Áno tak mi to syn povedal. Veď ja som tiež taka neistá z toho, ale syn ma z nich naozaj radosť.

lejla77
19. dec 2023

A vidno ze boli pouzivane a nie nove?

rony2255
19. dec 2023

To už znie inak, že ich nepoužíva a sú "opotrebované"

ivana11155
19. dec 2023

super že aj takýto učitelia existujú, vidno že si vsima dianie v triede, nájde si čas sa s deťmi porozprávať, nielen vyučovanie a hotovo. To posledné čo nechápeš, to s tým darom, je že je úprimne veriaci, preto to takto dal/odovzdal a nech aj tvoj syn pokračuje. Ja vy som sa viac v tom nevrtala. Ďalšia vec, čo je dobré že ta chalani majú aj mužský vzor

majkamasar
19. dec 2023

Urcite to ber ako dar a cez edupage podakuj ucitelovi, aby vedel ze o tom vies. Mozno chce byt pre syna oporou ked tam ma neprijemnych spoluziakov.

lucyluska
19. dec 2023

Neboj sú aj dobrí ľudia. S manželom sme teraz minuli 250e pre 4 deti v detskom domove. Nech sa tešia z darčekov.

autor
20. dec 2023

@lejla77 Ano je vidieť, že su používané, je k ním aj puzdra a na tom vidno opotrebovanie tiež

jaskolka
20. dec 2023

Tak keď mu proste dal niečo, co už on nepoužíva a chlapec sa z toho teší, tak by som to neriešila. Poďakovala by som učiteľovi, bud osobne, alebo cez sociálne siete a hotovo.
On mu nekupoval nič, len mu dám niečo, co aj tam by u neho doma ležalo nepoužívané a tak aspoň ešte urobia tie slúchadlá radosť. Veď koľko ľudí daruje zvlášť teraz aj úplne cudzím niečo "len tak" a nič tým nesledujú.

kakakina
20. dec 2023

To malo byt napísané hneď v prvom príspevku , že slúchadla boli používané a učiteľ ich nepotrebuje.Netreba ,, vypichnúť Učiteľ náboženstva” ale dôležité info.Diskusia by bola úplne iná .😍

euka210
20. dec 2023

Tak urobil dietatu radost, on ich uz nepouziva, tak ich posunul niekomu, komu posluzia. Uz to nemusis riesit, je to ok.
Ved aj oblecko po detoch casto mamicky posuvaju, aby sa vyuzilo.

kakcka1020
21. dec 2023

a zas sem pisu hystericke zenske. zavolam ucitelovi, ci je to pravda, ci ich neukradol, ak fakt dal, podakujem a na oplatku mu tiez nieco urobim, vy tu vsade vidite to najhorsie na celom svete, vidno ako su skazeni slovaci, a potom aj tak volia.

Strana
z3