icon

Je darček od učiteľa náboženstva vhodný?

19. dec 2023

Dnes prišiel môj 13syn zo školy so slúchadlami sony. Som sa ho hneď pýtala, že od koho to má, alebo či si ich kúpil a on, že mu ich podaroval učiteľ náboženstva.
Pre vysvetlenie syn nemá extra vela kamošov v triede aj mu robia sem tam zle. Takí traja, už to aj triedna riešila. Syn chcel slúchadlá pod stromček take drahšie. Tak sme hľadali kompromis. S týmto učiteľom si rád pokeca a aj jemu to vravel. On mu ich podaroval s vysvetlením, že aj on ako dieťa dostal darček od niekoho z rodiny, kt. si prial a že to teraz vracia jemu. A nech to to raz vráti aj on. No ja neviem nepríde vám to zvláštne? Alebo len chcel byť milý?? Ja neviem...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
monikkatt
19. dec 2023

Dnes ked niekto nieco urobi nezistne, len ako dobry skutok tak uz pomaly ho idu zalovat 🤦‍♀️ smutny svet
Videla som presne taku reklamu kde si "podavali" takto dobre skutky. Verim ze si to syn zapamata a mozno raz niekomu pomoze on.

kakakina
19. dec 2023

Tiež si myslím že iba pekne gesto od učiteľa ,ktorý raz tiež niečo dostal.Netreba vo všetkých hľadať to zle.Mozno keby to bola učiteľka náboženstva,ani to tu nepíšeš a berieš to ako gesto dobra.

dadka1997
19. dec 2023

Pre mňa nádherné gesto, len tak ďalej🙏👍❤️

lilke
19. dec 2023

Sú ľudski ucitelia, ktorí komunikujú aj mimo "povinných hodín". A sú hodiny, kde sa dozvies o deťoch viac (etika, nabozko, občianka). Navyše šikana. Učiteľ chcel podľa mňa len potešiť chlapca, zdvihnúť mu sebavedomie. Ako katecheta má možno v sebe silnejšie zapísaný morálny kódex, a chce šíriť dobro.
Aj v mojom okolí,aj ja (tiež učitelia) sme viackrát dali deťom omnoho viac ako asi stali synove slúchadlá. Tiež sme chceli potešiť, pomôcť. Nenadarmo sa vraví, že všetci kradnú v práci, iba učitelia z domu. 🙂

pink_lady
19. dec 2023

Ucitel je knaz/laik? Ak laik, ženatý/slobodny? ...ako clovek pocuje x příběhov o uchylakoch, ale, ono 95% mozno3viac je normalnych, sice s ludskymi chybami ale nepedofili, neuchylny. To je ako s nami všetkymi. Sú aj dobri aj zly, ale vacsina z nás nie sme vrahovia, uchylaci, zlodeji...p s: mám knaza brata, uja, bratranca, sú to normálny ludia ani jeden na chlapcov 🤣

vlada41
19. dec 2023

@zmrzlinka2021 vidis to ako fungujes. nepoznas a hned odsudis.

zmrzlinka2021
19. dec 2023

@vlada41 asi nesprávny koment, lebo práve ja verím v ľudí a očakávam len to dobré a aj to dostavam

autor
19. dec 2023

Toľko odpovedi🙂 úprimne myslím na 70% že je to čudné a iba 30% že je to nezištne myslené 😔Napísala som učiteľovi (nie je kňaz) že mu ďakujem za to ako sa venuje synovi, za darček a zapriala som mu šťastne sviatky. Odpísal, že je rád, že spravil synovi radosť. Tak možno je to naozaj milý človek..táto doba vo mne vyvolala nedôveru v práve taketo skutky/spravanie 😔

rony2255
19. dec 2023

@monsterablue tiež si myslím, že je tu málo info. Myslím si, že autorka má pocit, že drahé slúchadlá sú prestrelený darček. Nemusia byť zrovna v zlej finančnej situácii, ale môže sa jej zdať cena prestrelená. Veď aj písala, že hľadali kompromis. Niečo na štýl: "Mami, ja chcem tento telefón na Vianoce" A mama povie, nie, keďže telefón stojí 800€ a dieťaťu ukáže iný, za 250€. Ale dieťa chce ten drahší, lebo je novší a má ktovieaké funkcie a ten lacnejší je taký priemerný... Ktovie, ako to aj dieťa podalo. Ale z príspevku mám aj taký pocit, že zrejme je mamička zaskočená, nečakala to, nevie ako sa má poďakovať, či vôbec prijať taký darček, či ho nejako slušne neodmietnuť. Či bude trápnejšie prijať, či odmietnuť. Nechápe, prečo niektorý naznačujú sexuálne obťažovanie.
Inak, ja som si nikdy nepotrpela na drahú elektroniku. Slúchatká mi stačili aj obyčajné od číňaka, nepotrebovala som nikdy tie mega.

egonsk
19. dec 2023

@rony2255 Keby mi syn povedalo, ze chce 800eurovy telefon, tak dostane hubku a autosampon a poviem mu, ze za kazde umytie odomna dostane 5eur, takze moze si nan zarobit. Aspon uvidi, ako tazko sa peniaze zarobia a potom ako lahko sa minu. Myslim, ze to by ho dost rychlo usmernilo v tom co chce a tom, co moze mat. 🙂

maryetta
19. dec 2023

Ja som taka ze bud telefonicky alebo osobne by som toho ucitela kontaktovala.
Kazdopadne ano. Aj toto sa deje. Mozno to v ucitelovi ozaj ostalo z detstva posuvat radost dalej a toto moze byt-a predpokladam ze aj bude v dobrom zakorenene v tvojom synovi. A raz toto urobi aj on v dospelosti. Ze uvazi-teraz ke ten cas-posunut to dalej…
Co dáš- to sa ti vrati.

janickacrazy
19. dec 2023

@rony2255 ale autorka nikde nepíše aké drahé boli tie slúchadlá, ved možeš kúpiť aj za 15 eur sony, aj za 200 eur, takže nevieme cenu

rony2255
19. dec 2023

@janickacrazy Ano, viem, nikde nepisala cenu. Bol to priklad, mala som z jej príspevku pocit, že boli veľmi drahé, že preto nevie ako reagovať. Tak som to aplikovala na príklad s telefónom.
A zas iné by bolo, keby dá drahý dar niekto z rodiny a niekto cudzí. Iné je, ak sú v zlej finančnej situácii, a iné, ak len autorka zhodnotila, že tá cena je príliš a chcela kúpiť lacnejšie. ...

rony2255
19. dec 2023

@egonsk táto výchovná metóda sa mi páči 🙂

mamamasama
19. dec 2023

Človek urobí peknú vec a na MK z neho urobia pedofila.

petronelag
19. dec 2023

@mamamasama Takéto veci by sa mali robiť bežne, náboženstvo je aj o tom, že sa majú robiť dobré skutky, ktoré by potešili.
Len keď je teraz toľko prípadov podvodov a zneužívaní, že ľudia nevedia, či môže ešte niekto dať nezištne darček. Ak to urobil v triede, kde boli aj ostatné deti, tak si to aspoň niektoré zapamätajú.

rony2255
19. dec 2023

@petronelag Keď si predstavím, že by mi ako 13ročnému decku dal učiteľ pred celou triedou drahé slúchadlá, cítila by som sa trápne. A asi by som sa aj bála, keďže autorka vravela, že bola aj šikana. Ale ja by som to zas odmietla, drahý dar od cudzieho človeka, aj keď učiteľa. Ale ak to učiteľ spravil tak, že dal každému žiakovi darček, tak je to fakt krásne gesto. Z pôvodného príspevku som mala pocit, že ide o cenu slúchadiel... Že autorka nevie ako sa má zachovať...

euka210
19. dec 2023

Je to pekne...ved to aj vysvetlil, preco, tak by som to brala ako pekne gesto a nehladala za tym nic zle.
Cenovo sa to neda porovnat, ale syn na 1.stupni kazde Vianoce im triedna nieco male kupi a da kazdemu.

palicka
19. dec 2023

@euka210 u nas rovnako. Ja uz asi x rokov, velmi vela, musim prist rodicom ako xudna uchylacka. Tiez kupujem vsetkym svojim detom darcek. A Vas ucitel? Zeny, ro nie on, to vsetky tu sne/ste cudne. Este aj vysvetlil, preco to urobil, a polovica z neho ide urobit pedofila.

autor
19. dec 2023

@janickacrazy Pozreli sme podľa nazvu a je tam cena 250€

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
kakakina
19. dec 2023

Uf môžeš pridať fotku,ja som také drahé slúchadla ešte ani nevidela.A ak boli také drahé,určite by som ich učiteľovi vrátila

maranco
19. dec 2023
rony2255
19. dec 2023

Chápem, že chcel dieťaťu urobiť radosť, ale kupovať drahý dar dieťaťu je trošku dosť blbé voči rodičom. Mohol mu kúpiť aj za zlomok tej ceny. Keď si pozrieš sony, bezdrôtové sú aj do 25€. Do 50€ by som možno ešte prižmúrila oči, ale trvala by som na tom, že sa budem revanšovať... I keď, aj to je dosť ...

janickacrazy
19. dec 2023

Aha, tak to je ozaj veľa. To by som asi s učiteľom dala rozhovor. Určite by som mu poslala aspoň nejaké koláčiky.

zuzana76
19. dec 2023

urcite ich kupil? nedostal ich aj on od niekoho? mozno len posunul dalej, 250 eur mi pride dost, ale zase aj ja som mnohokrat kupovala napr mikulasa pre ziakov atd... tiez som mohla dat za to mozno aj 70 eur, sice nie je to 250

rony2255
19. dec 2023

@zuzana76 70 spolu, nie na hlavu, že?

ivangeline
19. dec 2023

A? Ked sa to bude opakovat...bplo by to divne ale takto je to pekne.

zuzana76
19. dec 2023

@rony2255 spolu viac menej, asi aj viac ako 70 eur to bolo, lebo 28 ziakov a mozno aj za 3-4 eura dostal kazdy darcek, tak to mi vyslo aj 112 eur, nepocitala som to, ked som kupovala a nekupovala som naraz