Je divné, že sa našej 16-ročnej dcére páčia detské veci?
Naša dcéra má 16 rokov, je prváčka na strednej a stále často sleduje rozprávky, kupuje si nových plyšákov a figúrky z rozprávok, celkovo má radosť z detských vecí. Dnes išla peši 2 km si kúpiť do obchodu hello kitty poháre a vtedy mi muž povedal že si myslí, že je až moc detská. Keď som sa ho opýtala prečo si myslí že to je divné tak povedal že detské veci sa v jej veku páčia len autistom. Úplne ma s týmto zaskočil. Vôbec nechápem ako došiel k tomu že keď sa niekomu páčia rozprávky a hračky v 16 rokoch tak to hneď znamená že má autizmus.. Ja som v jej veku bola podobná, tiež ma ešte bavili rozprávky. Myslíte si že to je divné? Aj vašim pubertiakom sa ešte páčia detské veci alebo už nie?
Mám syna v jej veku, v izbe na pc a posteľ, pozerá komiksy, filmy na netflix, hračky sú už roky vyhodené...
Nemám síce pubertiaka, ale mne ako dospelej sa páčia plyšáky a detské veci. Rozprávky milujem. Na vianoce som dostala sama plyšáka, lebo som sa hrozne potešila keď dcéra dostala na narodky a teraz s ním spávam. Hrnček v práci mám už 15 rokov ružový s minnie. Úprimne ako autistka sa necítim, ani ako jednoduchá, mám titul pred menom, aj za menom. Občas si niekto z toho robil srandu ale zas môže mi to byť ukradnuté, lebo mi to robí radosť. Deti mám a popravde sa občas teším z ich hračiek viac ako oni...😂😂😂 úprimne radšej nech si kupuje hello kitty poháre, moji rovesníci v tom čase zvracali v meste 😂😂😂 či sexovali ako králiky😂
Podla mna nie je divne keby si raz za cas pozrela nejaku rozpravku ale v 16 rokoch kupovat hracky a detske veci to je na zvazenie podla mna mala by mat uz v tom veku ine zaujmy.
Tvoja dcéra je úplne ôk. Moja má 14. Jej najlepšie kamarátky 15 a 17 a toto je u nich úplne bežné. Čo potom dospelé ženy v Mickey mi kinách, šatách?
Nechajme deti byť deťmi. Toto sú také dozvuky detstva.
Ja sa na tomto vždy len zasmejem, lebo vidím okolo seba dospelých mužov (30-40r.) co sa hrajú s legom, s autami na dialkove, hry na pocitaci. No Bože chráň aby sa 16 ročne dievča pozeralo rozprávku. 🤣
Ako sa poznam, ja by som povedala to iste co tvoj muz ( ale zeby som to riesila nie)
Vlastne mne aj moj 9rocny niekedy pride ako 4rocne dieta ale to si vravim ze on je este ozaj maly.
Ale to som ja
No to ze on to tak vnima neznamena ze dcera nieje ok. Kazdy sme iny a je to v poriadku
Mam 16r dcéru a hej, pozerá rozprávky, aj minule bola v kine so spolužiačkou. Ale nenosí nič s detským motívom. Od frajera dostala plysaka 🙂
je to uplne v poriadku, nech je taka aka chce byt
keby sa snazila byt rychlo dospela skor vtedy by som zvysila pozornost
ludia si zabudaju uzivat aktualny moment a preto stracaju zmysel pre zivot - deti ziju len v aktualnom momente
mam 18 a mam doma plysakov, mam rada hello kitty a podobne veci - nie, necitim sa detsky ani divne, som osamostatnena a uz pracujem
kazdy ma ine priority, vzdy sa rodicia snazia detom vysvetlit ze urcite veci v nejakom veku nie su normalne ale preco? nezasahuje tym do zivota nikomu, neovplyvnuje tym nikoho a najma neudava svoje nazory (v tomto pripade spravanie) za to ktore je spravne
nemam dieta, neviem aka je narocna vychova deti ale nejaky ten cas som s detmi stravila aby som pochopila ako funguju
mozte byt vdacni ze nechodi pit a podobne, su horsie veci ktore teraz robia tito mladi ludia (co si vsimam)
ak mu to prekaza nech jej to povie ale myslim si ze na vnimanie zivota dospelych ma este cas - nepotrebuje denne stresovat kvoli hentomu a tamtomu, len sa tesi z malickosti, tak jej to nechajte 😊
Na rozprávkach a iných detských veciach nie je nič zlé. Len z toho sa nedá povedať či má len detské záľuby alebo je aj "iná". Opýtaj sa muža či by bol radšej keby naháňala chlapcov.
Je uplne v pohode, neries. Mala som kamosa - menezera, rozumného, realista nohami pevne na zemi! Tesil sa z každej novej Disney rozprávky! Mal cez 35 rokov!
Tiez myslím, že radšej plysak a rozprávky namiesto - mami tati som tehotna!
Rozprávky milujem aj ja 🤣 teším sa, že mám synovca a neter co sú dostatočne veľkí na to aby vydržali v kine a chodíme spolu na rozprávky🤣...
Raz som sa bavila s jedným mužom, mal 35, a meskal na rande, prišiel celý vysmiaty a sa mi ospravedlňoval, že mešká, ale ze vysla ďalšia časť rozprávky tak si ju musel pozrieť 🤣🤣 ľudia sú rôzni
Ale ved napr. Hello Kitty teraz u pubertiakov fici. Moja ma 13 a pol, tazka pubertiacka, takmer vyhradne nosi cierne veci a vsetky tie momentalne moderne siroke rifle a pod. a .hello kitty ma na mikine, pyzame, dokonca nasla aj tenisky s obrazkom (c. 41 😃).ale tie som jej nedovolila....takze to je teraz u nich take in, taka forma recesie skor.
Mam síce synov v tomto veku.U chlapcov je to zrejme iné
Rozprávky nepozerajú,tieto veci ich absolútne nezaujímajú,ale ja,žena,matka dávno po 30tke milujem rozprávky a napr.pred Vianocami sa až trasiem ktorú budem skôr pozerať 😂
Ja si myslím ze u nas žien je to iné
Nechaj ju
Manžel by bol radšej keby vymetala bary a diskoteky a vlacila sa s frajermi?
Mam cez 30 ale disney je moja srdcovka. Tričká, pyžamá, mikiny, pohár minnie v práci. Milujem rozpravky, hello kitty mam hodinky a neprídem si nenormálne 🤣
Čože? Moja má 27 r, šéfuje môjmu šéfovi a do roboty chodí s fialovým plyšovým ruksačikom s uškami 🐰🤣
A na Shein a Aliexprese najdes kopu hello kitty prave vo velkostiach S-XL....proste je to teraz in......a tie pohare chcela moja tiez 🙃. A to teda ona vobec nie je detska. Ruzovu farbu na seba nedala od skolky.....a hold, tetaz ruzova kitty je uzasna 😃
Hello Kitty nie su az take detske veci, ked som bola v Thajsku, tak mi kamoska - dospela pravnicka - dala ako darcek pero aj stojan na fotky Hello Kitty. Ako moj vkus to nie je, ale ale urcite nie je tvoja dcera jedina teenagerka, ktorej sa to paci.
Tak je to divne, ale zas nemozme byt vsetci rovnaki. Ja mam dceru o 3 roky mladsiu a teda z takychto veci uz vyrastla. Mozno je to u nej skor take hobby tieto rozpravkove veci…
a dospelí "chlapci", ktorí už aj nejakým omylom pozakladali rodiny, a čumia každú voľnú chvíľu do mobilu, PC alebo hrajú PS, tí sú podľa tvojho muža tiež autisti? 😎
Jedna vec je čo sa jej páči, druhá vec či vyspelosťou celkovo- napríklad komunikáciou je tiež detská. Lebo ja som si v 16-tich kúpila pyžamo z detskej sekcie s jednorožcom (mimochodom mám ho stále😄), stále spávam s plyšákom z detstva. Nikdy som v puberte nebola na kabelky, šperky, nechty, makeup. Rozprávky milujem. Ale zaujímali ma “dospelácke” témy ako politika, ekonomika a cekovo fungovanie sveta. Pozerala som stále politické debaty a čítala na tie témy knihy. Mám pocit že som sa rovno prehupla z tej fázy dieťa do fázy žena. Od cca 18/19r som sa začala maľovať a nosiť ženskejšie veci, vtedy si aj našla 1. frajera s ktorým sme sa následne aj zobrali. Dnes mám 23, manžela a syna a som rada že mi naši dali pokoj a mohla som byť sama sebou. Pokiaľ nemáš pocit, že niekde zaostáva a trápi sa, tak ju nechate a nedeptajte takýmito úvahami.
Mám čoskoro 50 a milujem plyšákov. 🤷♀️😁
Myslim že u dievčat je toto úplne bežné.. ja som síce nikdy taká nebola, ale ja som práve bola tá divná a kamarátky vždy boli trocha infantilnejsie.. nevidím na Tom nič zle.. (moja svokra má 70 a miluje plysaky 😉)
mňa len troška mrzí ako sa každý boji toho autizmu, fakt z každej strany počúvam "robí toto a tamto, nie je autista, to sa mu páči, co keď je autista?" A podobne.. byť autistom nie je nič zle a neznamená to, že dieťa nie je ok.. poznám viac detí s autizmom.. ano, sú s nimi špecifické starosti, nie je to vždy jednoduché - ale pokiaľ sa jedná o vysoko funkčny autizmus, nie je to nič nad čím by sa trebalo nejako špeciálne pozastavovat a rozoberať.. sú to proste iné deti ako normodeti, majú určite vlastnosti ktoré možno pôsobia zvláštne, avšak nie je to nič zle.. ale tým nemierim len na túto tému, ale tak všeobecne..
Moja má čoskoro 16 neznáša čierne veci - jediná(dobre este 2okrem nej ale tie menej) v triede je oblečená farebne ,ostatné baby len v čiernom. Zajtra ide s otcom do kina na Vaianu 2, hračky si sice nekupuje - teda figúrky z komiksov tie si kupuje(tatinko kupuje ona si svoje ečka nemíňa) , ale napríklad hrnčeky minecraft som jej kupovala aj misky.. Nenaháňa chalanou - este stále sú trápny a blbý..... muž sa z toho teší a dúfa že to tak bude ešte dlho 🙂
Ak si bola v jej veku podobná, tak to povedz mužovi, možno to máte v génoch. S tými autistami je pán manžel ale ináč dosť mimo. Ja som sa dlho hrávala, ale len tak potajomky. Lebo už sa to "nepatrilo" na môj vek. Ale presný vek si už nepamätám. Teraz mi to paradoxne príde, že 16 už je dosť veľa. No ale fakt netuším, ako dlho som sa hrávala s bráškovými autíčkami (Mám o 10r. mladšieho brata, tak nebol až tak problém to zakryť, že upratujem jeho hračky a tak... 🤭). Ale netuším, či ešte v šestnástich.
Je to normálne, v dnešnej dobe sa to pokladá za cool a “cute”. Je to populárne už aj v Európe, napr v Azii sú obchody pre dospelých s figúrkami a hello kitty vecami 😄
Ja keď som mala 20 mala som nechty hallo Kitty 🤣,teraz mám 40 dve deti a rozprávky milujem stále .syn má 10 nechce už pozerať okrem filmov nič ,ide mi s tým na nervy 🤣🙂🙂
V jej veku som mala už 2 brigády a školu bola som rada ze mam na oblečenie mama povedala ze keď niečo chcem mam si zarobiť a dospela som príliš skoro ale mam aj teraz obľúbené hračky z detstva na tom nič není tak dostala sa na strednú atd..tak asi nebude autista to by ste si dávno všimli 🤦♀️

Nuž je to trochu divné. Ale ja mám chalana v podobnom veku na chalanskej škole, tak neviem, ako sú na tom dievčatá 😁 Má kamarátky? Tie sú aké? Aj sa správa detsky?