Je divné, že sa našej 16-ročnej dcére páčia detské veci?
Naša dcéra má 16 rokov, je prváčka na strednej a stále často sleduje rozprávky, kupuje si nových plyšákov a figúrky z rozprávok, celkovo má radosť z detských vecí. Dnes išla peši 2 km si kúpiť do obchodu hello kitty poháre a vtedy mi muž povedal že si myslí, že je až moc detská. Keď som sa ho opýtala prečo si myslí že to je divné tak povedal že detské veci sa v jej veku páčia len autistom. Úplne ma s týmto zaskočil. Vôbec nechápem ako došiel k tomu že keď sa niekomu páčia rozprávky a hračky v 16 rokoch tak to hneď znamená že má autizmus.. Ja som v jej veku bola podobná, tiež ma ešte bavili rozprávky. Myslíte si že to je divné? Aj vašim pubertiakom sa ešte páčia detské veci alebo už nie?
No asi je detská lebo je ešte stále len dieťa takéto boli deti kedysi radšej plyšové hračky , rozprávky ako chodiť po vonku dať sa na zle chodníčky a tak ďalej . Poznáme to a takéto a ko je tvoja asi bi mali byť radšej všetky 15,16. Ročne ako báť sa kedy ti 15,16. Ročne dieťa príde domov z vonku a kupovať a pýtať sa na MK či je tehotenský test pozitívny
tak podla mna je to take zaujimave, ale teda vela dospelych ludi zbiera hracky stale... ci hry, ci postavicky... a teraz su in kadejake kreslene neviem co.. hellokitty si da aj vela dospelych zien na seba :DDD no schvalne, kto sa prizna ze ma kitty na tricku/pyzame? :D ja nie, ale sestra moja bezne... ta hadam nema domace oblecenie bez mickeyho, minnie a pod. Rozpravky su stale ok...
Zalezi ci aj inemu sa venuje a ma zaujmy aj primerane veku trosku 🙂) vtedy by mi to naozaj trochu prekazalo a nie, trendy napr. v japonsku, pomaly sa hrat na male dievcatka v dospelosti, by ma neukludnil 🙂) Skor by som si pohovorila s dcerou o jej zatazeni na tieto veci, ci to predsa len nie su zbytocne vyhodene peniaze pre nu a aky ma z toho prinos = ci ju to len tesi, ci ma nejaky limit, kolko too bude mat :D
MOja ma 14 a takmer ziadne hracky, ale stale si postavi lego, ma plysakov a sem tam kupujeme tiez nejake somarinky plysove. KOpa zien ma oblubene hracky svoje az do .. neviem kedy odlozene.
Nech je manžel rád, že je taká aká je😊 mne sa naopak zdá že dnes deti strašne rýchlo začínajú s dospeláckymi vecami a príliš skoro opúšťajú detský svet..to že ľúbi rozprávky neznamená že jej dospievanie nie je v poriadku a neznamená to, že je autistka
@vivienkalejova 16r deti boli taketo kedysi? a to kedy? :D
Moja sesterka v 16 rokov sa hrala s babikami prezliekala a tak.teras ma 28 ma dve deti,vydata a robí sestričku 😁😁😁
Čo ja viem .. mňa v 16 zaujímal Kurt Cobain, gitara, knihy, piercing a linky na očiach 😄
Podľa mňa pozrieť si rozprávku alebo si kúpiť niečo pre potešenie nie je "zle",ale tak je to také zvláštne no ...
Pre mna je skor divne,ked 16r.riesi,ci ist na potrat,alebo dieta vychovat. Ma vyskusane v zivote uz vsetky druhy alkoholu,drog a sexualnych poloh. Sranda,ze to sa berie uz ako bezna sucast doby,ale ak dieta zaujima cokolvek detske,robime z neho uz uchyla. Dost na hlavu,nie?
Moja bude mat 11, miluje Barbie. Vytvara si cele rodiny s vlastnym pribehom,prerobila si sama skrinku do uplnych detailov na Barbie dom, vytvara im rozne doplnky. Na Vianoce si zelala, Barbie babatka. A ked sa v skole rozpravali,co kto dostal na Vianoce,tak ze bola jedina,co dostala hracky. Ine baby len kozmetiku,sminky,drogeriu,nove telefony....Mne naopak toto pride divne.
Ma 16, nechajte ju byt este chvilu dietatom…..muz by bol radsej, keby chodila po veceroch po baroch so svojom napr 20+ rocnym priatelom, vselico skusala a vselico praktikovala? Na to ma este casu dost….nechajte ju, nech je aka chce…alebo jej chce plysaky a rozpravky zakazat?
ked som mala 26 rokov mala som Hello Kitty penazenku, nikomu to neprislo divne
Este by som chcela pridat k tejto teme. Prave som hladala pre 5r syna capicu s macacimi usami. Vacsina modelov, co sa mi ponukli, boli pre zeny 🙂 Podobne ked som mu nedavno hladala teplaky s macickami. Bol velky problem najst a ovela viac modelov bolo pre dospelych, dokonca aj pre muzov. Dnes je to s tou detskostou akosi inac 🙂
mám 20 a zrovna mám na sebe Hello Kitty tričko 😂. ono Hello Kitty je teraz v podstate celkom trend, je to všade naokolo. dokonca mám aj tašku doma 😄. a na kľúčoch prívesok s Kuromi a postáv z mojej obľúbenej mangy. viac než normálne seriály pozerám anime. a rozprávky tiež pozerám stále, na to podľa mňa človek nikdy nie je starý. a absolútne sa za to nehanbím 😊
Ja mám 28 a stále si pozriem aj rozprávky mám rada plyšaky, milujem anime a mangu, atď aj keď kreslím tak toto....takže je to úplne v pohode a hlavne v dnešnej dobe
Nuž, môj skoro 16 ročný má vzťah a behá na motorke, rybárči a plánuje vodičský preukaz. S hračkami sa nehrá už také 4 roky, keď a s nami karty.
Zas máte výhodu, že sa vám nepokazí dcéra .
je to mozno divne, ale lepsie akoby v 12tich riesila chlapov atd. proste, nech kazdy zije ako chce, a keby bola autistka myslim ze by ste si to za 16 rokov vsimli :D
@lenuska1907 a to este existuje LEGO TECHNIC atď 🤣 ako som si ja uzila skladanie LEGO bagra 😇😀
Nemyslím si že je to problém prave naopak na všetko má vaša dcéra čas .Su dievcata ktoré sú už v tomto veku príliš vyspelé všetko má svoj čas aspoň ma dlhšie detstvo .Čo má prísť príde a sama pride na to čo jej vyhovuje .Sama som bola takým dieťaťom až keď som začala chodiť na strednú školu sa to pomaly začalo meniť lebo som mala už nové spolužiačky .Začala som sa viac zaujímať o módu viac sa o seba starať maľovanie úprava nechtov lebo to robili všetky baby nechcela som byť výnimka 🙂.Tak Vám prajem aby Vám vaša dcéra robila radosť je to úplne v poriadku že je taká aka je 🥰
Ano, ma pravdu
Zase lepsie ako by v 16 tehotna
@reuska1 Presne. Je to in. Mám neter pubertu a mikina Hello Kitty, pyžamo Hello Kitty. Najlepší darček pod stromcom😀. A aj rozprávky pozerá. Ja mám po 40 a pozerám s deťmi s rozprávky. Radšej mám tie filmové ale niektoré animáky sú naozaj skvelé.
Je úplne normálna , keď jej to robí radosť. Niektoré dievčatá v jej veku kupujú cigarety a alkohol.
Noa čo ? Ja budem mať 18 o chvíľu ale moji rodičia my rozprávajú že som veľmi vyspelá alebo že som velmi skoro vyspela a tak nemám problém z ničím čo sa týka domácnosti alebo varenia alebo niečo vybavit o vsetko sa postaram..... lenže na druhej strane alebo v mojom vnútri sa stále cítim ako malé dievčatko rada sa pozerám na rozprávky alebo v obchode pozerám po bábikach kočikoch detských v hračkarstve by som bola najradšej celý deň robí mi to veľkú radosť

Bože daj aby som v 16 rokov riešila u dcéry hello kitty a rozprávky a nie kondómy a antikoncepciu🙏