icon

Je hotelová akadémia naozaj taká hrozná?

darinaslay
12. dec 2022
Strana
z2
gemerka17
12. dec 2022

Hrozná by mala byť akože v čom? Chodia tam zvyčajne slabší žiaci. Väčšina žiakov odtiaľ na výšku nejde, ale nájdu sa aj takí. Učiť sa musíš aj tu, aby si preliezla ďalej.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
iam24
12. dec 2022

Chodila som na hotelovku, bolo to fajn. Učiť sa samozrejme treba ak ti to nie je jedno. Nemám pocit že tu chodia slabší žiaci. Bolo nás málo ale niektorí sme išli aj na VŠ, sme po VS, zakladame si rodiny. Predmety máš rôzne 3roky matiku, 2roky účtovníctvo, manažment, marketing. Za mňa je lepšie ísť na odbornú školu, aspoň niečo z toho budeš mať... 🙂 Z gymka musíš ísť hlavne na VŠ, lebo nemáš žiadnu prax ani výučný list...

sissy27
12. dec 2022

@gemerka17 no neviem ako teraz, ale za mojich čias to bola jedna z top škôl a dostať sa tam bol väčší problém ako na výberové gymnázium, rozhodne tam neboli slabší žiaci, skôr naopak, keďže okrem biflovania bolo potrebné aj rozmýšľať a mať nejaké praktické zručnosti. Pokračovanie na VŠ bolo úplne bežné, či už hotelierstvo, ekonomika a dokonca aj právo.

gemerka17
12. dec 2022

@sissy27 hotelová akadémia sa rozhodne nedá považovať za jednu z top škôl ani teraz ani kedysi. Chodí tam aj dosť trojkárov a štvorkárov a preliezajú to len tak tak, ale prelezú resp. ak neprelezú tak ich prehodia cez ten plot. V podstate je to jeden krok pred učňovkou. Isto existujú aj školy, ktoré sú prestížnejšie ako ostatné. Ale za normálnych okolností je tam zmes rôznych žiakov aj lepších aj výrazne horších. No gymnazisti to nie sú a samostatné štúdium či práca naviac nehrozí.

petamich
12. dec 2022

@gemerka17 naozaj netusim, na zaklade coho si dospela k tomuto nazoru, hotelova akademia naozaj nie je krok od ucnovky a je to celkom narocna skola, sice je to uz par rokov ale sama som jednu navstevovala a teda aj mne cistemu jednotkarovi dala paradne zabrat a to co si napisala snad plati pre kazdu skolu, ci na gymnaziu su sami excelentni ziaci, s priemerom 1.0, kazdy z nich ide nasledne na vysoku skolu a ukonci ju cervenym diplomom? tak to si nemyslim 🙂 a teda samostaneho studia a prace naviac je tam viac nez dost aspon za mojich cias teda bolo, v kuse sme odovzdavali nejake projekty, museli pripravit podnikatelsky zamer atd. a nad tymi gymnazistami sa naozaj len usmievam, lebo aj kedysi aj dnes tam (rovnako ako na ine skoly) chodi kadeco a ak by som mala byt prudko subjektivna, tak tam je este vyssia koncentracia tych "co ich skratka musia prehodit do dalsieho rocnika" ako inde ale kedze nemam ziadne studie, o ktore sa mozem opriet, tak si to len myslim a mozem sa mylit, takze suhlasim so @sissy27

zafir01
12. dec 2022

@sissy27 tiež musím súhlasiť.. Hotelová akadémia 5 ročne štúdium, a kritériá pre prijatie boli také, že v priemere tam šli jednotkari len. Chodila som na školu, kde bola hotelovka, ja som bola na obchodnej (roky 2003-2007). A to sme na obchodnej boli oproti hotelakom "podradný" odbor.

babulkomale
12. dec 2022

@gemerka17 co splietas? Si pozri co dokazu tie decka napriklad v Piestanoch, ake podujatie nedavno urobili, aki su vo svete uspesni. Ty pises o trojrocke casnik mozno, asi si to mylis.

deti95060810
13. dec 2022

@babulkomale 👎🙄👎

deti95060810
13. dec 2022

@sissy27 to muselo byť asi sakra dávno keď hotelovka bola v TOP školách...
teraz sa tam podostávali spolužiačky mojej dcéry čo mali z mat. bežne 4...Takže TOP už to asi nebude...😉

bykaterina
13. dec 2022

@gemerka17 mylis si hotelovu a skolu spolocneho sptravovania, kde chodili casnil, kuchar atd.
v hotelke boli aj za komunistov ine tlaky,a problem sa tam dostat,... museli ovladat jazyk atd.. odtial uz isiel vyssi level ludi ako recepcna atd...
to ze to casom klesa ? no asi preto ze beru aj na gympel 3. keby to bolo ako za mojich cias tak ten co mal priemer nad 1,5 ani nerozmyslal ist na gympel, do 2 isli prave na hotelku, OA, priemyslovky

vevesh
13. dec 2022

@deti95060810 no ale teraz by som toto povedala asi o vsetkych skolach🙈🙈🙈ze uroven isla dole ako vodopad. Ale tiez sa priklanam, ze davnejsie (okolo r.2000) to bolo dost tazke sa tam dostat, bol pretlak na prijatie (kedze chodili do zahranicia na staze, co uz nie je dnes ojedinele aj na inych skolach) a navyse bola jedna hotelovka na cely okres, ak nie dalej. Do 2010 vyslo tolko novych roznych strednych, ze takmer na kazdej skole najdes cokolvek, len aby mali plny rocnik.....

kvetinka75
13. dec 2022

@gemerka17 tak dosť trojkárov je v dnešnej dobe aj na niektorých gymploch. Uroveň školstva išla dolu za posledné roky, ale niektoré školy ešte majú ako-takú úroveň. Záleží na škole a na tom, či to človeka baví a aké má plány. Na vysokú sa dnes dostane aj ,,učňovkár,,. Poznám takých čo majú 3 ročné odbory, dorobili maturitu, horko-ťažko a išli na výšku. Niektorí skončili, bolo jasné, že to nebudú stíhať, a niektorí si vybrali také odbory, len aby mali VŠ a odbor odveci. Takže veľa záleží na človeku. V prvom rade nech si stanoví, čo chce v živote robiť a kam až by to chcela dotiahnuť. Z každej školy to človek môže niekam dotiahnuť, pokiaľ chce a pracuje na sebe.

ibrunova
13. dec 2022

Záleží od odboru, je rozdiel učňovský odbor čašník alebo aranžér alebo cestovný ruch napr. Ale každopádne úroveň šla dole, lepší žiaci idú na gymple a na tieto školy zvyšok.. Ja keď vidím , ako stoja pred školou a húlia, skoro celá škola..

ibrunova
13. dec 2022

U nás sa táto škola pôvodne volala SOU obchodné, neskôr ju povýšili na hotelovú akadéniu, ale odbory sú tie isté.

saxana000
13. dec 2022

Niekedy sa aj na zdravotmu hlasi jednotkari a polka sa ich tam nedostala.dnes su na prijimackach trojkari uplne bezne ale skola.je to skvela... takze takto by som to nemerala.

kofa77
13. dec 2022

ak chce ist clovek na VS tu v SR, je to vacinou jedno, na aku ss s maturitou pojde, kludne aj hotelku.
ja som maturovala v 95 a u nas v krajsom meste bol celkom problem dostat s ana hotelovu, bola asi ejina v okrese, moho aj v kraji-nie som si ista, ale natresk bol.
dnes, az na par ozaj top odbornych strednych skol sui vsetky plus minus rovnake, resp. rovnako slabe.. takze kludne aj hotelka,

deti95060810
13. dec 2022

@kofa77 no neviem či na tej hotelovej je matematika , fyzika vhodná na technické VŠ...
dostať sa tam možno dostanú, ale udržať sa bude asi horšie...😉

kofa77
13. dec 2022

@deti95060810 pravda, ale ludia z takychto strednych skol idu na iny typ VS, ako technika, vacsinou, humanitarnch vs je u nas ako hub po dazdi, ale zas aj techniky bezu bez prijamciek a potm to preosievaju. ked clovek chce, riesi to doucovanim, maka na sebe a ide dalej.
len uz to nie je ako v minulosti, ked odrazovy mostik pre VS bolo gymnazium. dnes je to naozaj hocijaka SS s maturitou, slabe su vsetky, skoro

modrykonik33
13. dec 2022

U nás išli na hotelovú ti horší a čo prepadli, možno kedysi to bola výberová škola, dnes určite nie...a tí lepší sa v tychto školách zhoršia

modrykonik33
13. dec 2022

@ibrunova presne, treba pozrieť pred školy a hneď je jasné akí študenti tam chodia

drzaopica
13. dec 2022

@deti95060810 načo by niekto z hotelovky išiel na VŠ technického smeru?

kvietocek87
13. dec 2022

Najhoršie je 8 ročne gymnázium.Kto to vymyslel,nech nakopu do riti.Debilina na n-tu.Ako bývala žiačka takéto projektu ti poviem, že zlatá hotelovka alebo aj obyčajná Stredná škola

heleninamama
13. dec 2022

@kvietocek87 Prečo? Ak máš šikovné deti, tak trpia v bežnej triede na ZŠ, kde mnohí piataci majú problémy s čítaním a počítaním. Plus, je tam množstvo integrovaných detí s poruchami učenia, správania, často nezvládateľné deti, ktoré sa učiť ani nechcú... Na dobrom 8-ročnom gymnáziu sú tak medzí seberovnými a ťahajú sa navzájom dopredu.

kofa77
13. dec 2022

@heleninamama presne tak, je kopec deti, ktorym vyhovuju a su stastne, ze so zs vypadli co najskor.
nie je chyba, ze existuju 8 rocne gymnazia, chybou su nekvalitne zakladky, s ktorych musia utekat ziaci.
sanozrejme, nie vsetky su take.
jasne, ak ma dieta premotivovanych rodicov, pr ektorych je vec prestize mat dieta na 8 rocnom a to s atam trapi, to tiez nie je chyba toho gymnazia

kofa77
13. dec 2022

z ktorych

kvietocek87
13. dec 2022

@heleninamama ja mám na to taký názor a vôbec nie je pravda, že niekto niekoho ťahá na gymnáziu.Vsak aj tam to funguje, ako na ZŠ tiež sú slabí žiaci čiže 3 a 4 kari a ďalej nejaký lepší a samozrejme deti, ktoré majú tlacenku.Nema tá škola ziaden význam.Ako ísť klasicky po deviatke na gymnázium ešte hej,ale 8 ročne najväčšia somarina.

heleninamama
13. dec 2022

@kvietocek87 Zrejme si chodila na slabé gymnázium. Ja som v triede nemala žiadne slabé deti a riadne sme makali. A dcéra chodí tiež na také 8-ročné, ktoré je v top trojke na Slovensku. V triede má väčšinou deti s nadpriemerným IQ a tomu zodpovedajú aj ich záľuby a ďalšie smerovanie. Mimochodom, už pri priemere nad 2,4 majú deti napomienku a je tam taký tlak, že tie slabé radšej dobrovoľne odídu. Zato jej bývalá trieda na ZŠ - priemerné a podpriemerné výsledky, aj keď sa mnohé deti snažia a učia, ale nejde im to. A mnohé deti v puberte nezáujem, žiadne ambície, stačí im nejako skončiť ZŠ a niekde ich zoberú aj s trojkami a štvorkami. Keby tam zostala, možno by sa zopsula aj ona. V každom prípade by vedela menej a mnohé jej plány by zostali len v rovine snov.

kaktusik007
13. dec 2022

@kvietocek87 je gympel a gympel. A poviem Ti, ze vidim rapidny rozdiel v narocnosti ZS a teraz 8 rocneho gympla. Konecne sa syn uci, su na neho kladene naroky a nie, nedostava same jednotky ako na zakladke. a ako pise
@heleninamama - asi mas skusenost so slabym gymnaziom, lebo fakt aj take su. U nas sa hlasilo 95 deti, z toho 48 cistych jednotkarov a brali 22 - cize fakt su tam nadane deti a na tom kolektive to aj vidiet

elizita
13. dec 2022

@kvietocek87 prečo?

Strana
z2