icon

Je nesprávne požiadať susedu o odvoz na nechty?

18. júl 2025

Ahojte, mám 15 rokov a dnes som išla do mesta na nechty. Najprv som mala ísť s rodičmi z domu o 11 no keďže nakoniec brat ostal doma a neskôr mala prísť babka ku nám tak som mala ísť autobusom ale včera večer som prišla na to, že mi ide neskoro autobus a nestihla by som. Tak som išla poprosiť susedu či by ma nezobrala ku kaviarni (je to jej kaviareň, takže to mala po ceste), povedala mi že áno. Rodičom som to doma nepovedala ale suseda im dnes volala či to platí a hneď potom mi rodiča volali, že prečo som za ňou bola, mala som im to povedať a existuje aj take ako taxík a mala som si ho zavolať a neísť za susedou dosť nahnevane to hovorili a nakoniec som ja ako ta najhoršia skončila. Chcem sa spýtať to fakt som urobila tak zle keď som isla za susedou a poprosila ju ci by ma po ceste do prace nezobrala so sebou?

lukbe
18. júl 2025

Treba veci najprv riešiť s rodičmi.

anonym_09f820
18. júl 2025

@anonym_autor za mna super ze si to vies sama vybavit. Ale nabuduce radsej oznam rodicom. Ja v tom nevidim nic strasne. Mas 15 nie 5.

mili2016
18. júl 2025

@anonym_autor tvoji rodičia sú s tou susedou pohode? Myslím aké majú medzi sebou vzťahy keďže reagovali tak prudko

anonym_32f47f
18. júl 2025

@anonym_autor suseda nie je tvoja taxikárka a nevidím ani jeden dôvod ju tým obťažovať. Aj keby to mala cestou, lebo auto má väčšina ľudí pre väčšiu flexibilitu. Čo ak chcela suseda niekde ešte ísť, alebo ísť neskôr, alebo len sama? Za mňa je tvoje správanie drzé. Vyzváňať susede a robiť si z nej závozníka? Nato máš rodičov nie cudzích ľudí.
Z dobrej susedy sa kedykoľvek môže stať suseda zlá a netreba ju zbytočne dráždiť. Každý má dnes dosť svojich starostí, nieto starať sa o cudziu puberťáčku.

pralinka86
18. júl 2025

Mozno sa im len nepáčilo, že to nebolo podla dohody a vlastne nevedeli, ze co robis...
Ale este jedna vec.. Uz vcera vecer si vedela, ze nebudes stihat dnes autobus? A dnes si mala ist do mesta? Vyzera to tak trochu cudne.. to ide len 1 autobus, ktory sa nechystas stihnúť?

anonym_56b51c
18. júl 2025

@anonym_autor aký je vzťah tvojich rodičov a susedy? U nás si navzájom pomahame. Keby moje dieťa brala suseda do mesta bola.by som s tým ok.

lucia13022023
18. júl 2025

Podľa mňa to nie je nič zlé. V 15 som si bežne sama vybavovala "svoje" veci, nepotrebovala som súhlas rodičov na banality

mirkava
18. júl 2025

@anonym_autor možno sa len obávajú aby im suseda v budúcnosti nevyhadzovala na oči že vyváža ich dcéru. Všetko záleží od toho aké mate so susedom vzťahy, ty aj rodičia.

autor
18. júl 2025
@mili2016

@anonym_autor tvoji rodičia sú s tou susedou pohode? Myslím aké majú medzi sebou vzťahy keďže reagovali tak prudko

@mili2016 ano mame medzi sebou dobre vzťahy

autor
18. júl 2025
@anonym_32f47f

@anonym_autor suseda nie je tvoja taxikárka a nevidím ani jeden dôvod ju tým obťažovať. Aj keby to mala cestou, lebo auto má väčšina ľudí pre väčšiu flexibilitu. Čo ak chcela suseda niekde ešte ísť, alebo ísť neskôr, alebo len sama? Za mňa je tvoje správanie drzé. Vyzváňať susede a robiť si z nej závozníka? Nato máš rodičov nie cudzích ľudí.
Z dobrej susedy sa kedykoľvek môže stať suseda zlá a netreba ju zbytočne dráždiť. Každý má dnes dosť svojich starostí, nieto starať sa o cudziu puberťáčku.

@anonym_32f47f a v čom drzé? To ze som sa bola slusne opýtať susedy ci by bola ochotná ma zobrať so sebou je drze?

autor
18. júl 2025
@pralinka86

Mozno sa im len nepáčilo, že to nebolo podla dohody a vlastne nevedeli, ze co robis...
Ale este jedna vec.. Uz vcera vecer si vedela, ze nebudes stihat dnes autobus? A dnes si mala ist do mesta? Vyzera to tak trochu cudne.. to ide len 1 autobus, ktory sa nechystas stihnúť?

@pralinka86 ku nám chodi autobus raz za hodinu a prvý autobus išiel o 13:33 a ja som mala byt v meste uz k 14:00

autor
18. júl 2025
@anonym_56b51c

@anonym_autor aký je vzťah tvojich rodičov a susedy? U nás si navzájom pomahame. Keby moje dieťa brala suseda do mesta bola.by som s tým ok.

@anonym_56b51c dobre vzťahy medzi sebou mame aj rodicia medzi nimi majú a tiež si pomáhajú

anonym_32f47f
18. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_32f47f a v čom drzé? To ze som sa bola slusne opýtať susedy ci by bola ochotná ma zobrať so sebou je drze?

@anonym_autor slušne si išla otravovať kvôli čomu? Kvôli tvojím nechtom. Keby ti prišlo zle a potrebuješ súrne do mesta, alebo niečo podobné, tak ok. Nabudúce keď pôjdeš na nechty znova budeš zaťažovať tým celé okolie? Ja som tiež bola v tvojom veku a keď som sa niekde objednávala, prispôsobila som si dopredu čas tak, aby som to stíhala. Alebo som šla aj 2-3 hodiny dopredu a spravila si vyplňujúci program. Nikdy by ma nenapadlo ísť zvoniť susedom kvôli nechtom a ešte si to v sebe uzavrieť tak, že veď mala cestu tak je povinná mi vyhovieť. To je drzé.

zuzinka888
18. júl 2025
@anonym_32f47f

@anonym_autor slušne si išla otravovať kvôli čomu? Kvôli tvojím nechtom. Keby ti prišlo zle a potrebuješ súrne do mesta, alebo niečo podobné, tak ok. Nabudúce keď pôjdeš na nechty znova budeš zaťažovať tým celé okolie? Ja som tiež bola v tvojom veku a keď som sa niekde objednávala, prispôsobila som si dopredu čas tak, aby som to stíhala. Alebo som šla aj 2-3 hodiny dopredu a spravila si vyplňujúci program. Nikdy by ma nenapadlo ísť zvoniť susedom kvôli nechtom a ešte si to v sebe uzavrieť tak, že veď mala cestu tak je povinná mi vyhovieť. To je drzé.

@anonym_32f47f fuu normalne som rada,ze nie si moja suseda. Keby mala s tym problem,akykolvek suseda predsa moze povedat Nie, behodi sa mi to. Nechapem tomu cisteniu zaludka autorky. Autorka- nic zle si nespravila- je fajn ze sa vies zariadit no najprv oboznam s planom aj rodicov( ja by som problem nevidela ak by sa jednalo o moju dceru).

kavasmliekom
18. júl 2025

Nevidím v tom problém, suseda keby nemohla alebo ju to obťažovalo, tak by to odmietla. Môžeš jej kúpiť čokoládu ako poďakovanie.

vilma7
18. júl 2025

Úplne v pohode za mňa, len si malá informovať rodičov.

autor
18. júl 2025
@anonym_32f47f

@anonym_32f47f ja som ju nežiadala o to nech ma zavedie na miesto ale iba ku jej robote a tak ako pise zuzinka ked by mala s tým nejaký problém alebo niečo take tak mohla normalne povedať ze sa jej to nehodí alebo neviem co. A čítajte s porozumením ja som mala ísť pôvodne z domu uz o 11 ale nakoniec som nemohla ísť tak som sa bola slusne spýtať ci bude ochotná ma odviezť

quaxi
18. júl 2025

Na vozenie ľudí autom majú ľudia veľmi odlišné názory. Sú ľudia pre ktorých je to úplne banálna vec, ako keby ti povedzme dali papierovú vreckovku, že si to ani nevšimnú. A sú ľudia ktorí to berú ako neskutočné obťažovanie. A samozrejme celá škála názorov medzi tým. Ja som z rodiny kde sa to berie strašne negatívne a manžel práve z tej opačnej, takže som zažila zopár takýchto konfliktov. Viem si predstaviť že tu prišlo akurát ku stretu týchto dvoch typov ľudí čo majú odlišné názory. Susedka vyzerá že jej to vôbec nevadilo a tým pádom si nič zlé nespravila. Keby sa jej to nehodilo, tak by ti povedala. A rodičia sú asi citlivejší tým opačným smerom a boja sa že si obťažovala. Do budúcna budeš vedieť že sú ľudia ktorí to môžu brať negatívne, tak si dáš pozor na reakcie, aby si to dobre vytušila, ale myslím že na slušnú otázku sa nikdy nikto normálny nenahneva a je úplne jedno či ti išlo o život alebo o nechty. A ako rodič by som skôr ocenila tvoju samostatnosť.

mikadooo
18. júl 2025

@anonym_autor ahoj, za mňa je to v pohode, evidentne ani susedka s tým nemala žiaden problém. Problém majú rodičia a môže to byť z rôznych rl dôvodov: a) chcú ti všetko najskôr odsúhlasiť, až potom si mala právo istý za susedkou, b) nechcú žiadať o pomoc susedu (sú ľudia, ktorí neradi žiadajú o pomoc, kým im nehorí strecha, aj vtedy sa tvária, že to dajú sami), c) majú pocit, že si to mala vyriešiť ináč, napríklad vziať si ten taxík, lebo oni by to riešili tak. A potom je ešte kopec iných možností. Čiže stačilo sa pobaviť a rodičmi, že mám problém s odvozom, keďže vám sa zmenili plány, čo keby som sa opýtala susedky, nech ma hodí ku kaviarni? A oni by povedali - nie, nie, tub máš 10e na taxik. Napríklad... Možno od teba chcú len viac komunikácie... Toť vsio...

anonym_09f820
19. júl 2025
@anonym_32f47f

@anonym_32f47f hadam je susedka svojpravna. Ak by mala iny program alebo nemohla tak je povie nie. Kedysi si susedia navzajom pomahali. Teraz po novom je to otravovanie. Radost pri vas byvat.

anonym_0497f4
19. júl 2025

@anonym_autor všetko je úplne v poriadku. Ty si sa susedy spýtala a ona je svojpravna, hádam vie odmietnuť keby jej to vadilo. Tvoji rodičia by mohli byť menej haklivi, máš 15 rokov a neurobila si absolútne nič zlé

gabika20
19. júl 2025

Mám 15 ročnú dcéru a veci si vybavuje sama..ak máme so susedou dobré vzťahy, ma to cestou nevidím na tom nič zlé, ak si slušne poprosila a je to len výnimočne, rodičia zbytočne vytvárajú problém tam kde nie je..

bluka2
19. júl 2025

Nic zle na tom nie je. Dospely clovek pripadne povie, nehodi sa mi to, to je vsetko

mable123
19. júl 2025
@anonym_32f47f

@anonym_32f47f ked ludia sa opytaju o prosbu druheho je na to jednoducha odpoved ano alebo nie... neviem preco ludia komplikuju co nie je. Bud chces pomoct alebo nie.

mogaa
19. júl 2025
@anonym_autor

@pralinka86 ku nám chodi autobus raz za hodinu a prvý autobus išiel o 13:33 a ja som mala byt v meste uz k 14:00

@anonym_autor máš to riešiť s rodičmi, miesto toho že otravuješ cudzích ľudí....z ich pohľadu si susedu otravovala s "problémom"ktorý sa dal vyriešiť taxíkom....teraz sú susede zaviazaní...tiež by som bola nerada keby moje dieťa otravovalo susedu s niečím čo viem vyriešiť ja, prípadne si sa mohla preobjednať.