Otec bije mamu

mimikarol
8. jan 2023

Chcem sa len vyrozprávať, lebo tým že sem napíšem nevyriešim nič. Mám dcéru 7r, bola u nás jej spolužiačka. Nepoznám jej rodičov, napísala som mame tej spolužiačky na Facebooku kto som a či by sa jej dcéra mohla prísť hrať k nám. S mojou dcérou su také najlepšie kamošky. Súhlasila. Išla som pre ňu, zo začiatku bolo všetko fajin, hrali sa. Sem tam malo to dievčatko také poznámky že mama je lepšia ako otec, môjmu mužovi nepovedala ani slovo, ale brala som to že sa hanbí. Bola u nás do večera, už keď sa blížil čas keď som ju mala zaviesť domov bola taká tichá, išla do izby kde bola sama a hovorila že rozmýšľa. Veľmi sa jej u nás páčilo, vravela že by chcela prísť aj zajtra, že sa neteší domov a že by u nás bola najradšej celý rok.
Zaniesla som ju domov, bývajú v susednom meste, s mamou sme sa stretli aj som ju zaviezla pri obchod, aby som nemusela hľadať po sídlisku kde bývajú. Bola tichá, keď som sa jej opýtala čo jej je tak hovorila že rozmýšľa. Potom mi povedala ,ze ak otec znovu zbije mamu tak ho zahlusi. Prišla jej mama a to dievča sa s ňou ani nepozdravilo, hneď panika že či je otec doma a či ju znovu zbije. Otec je pravdepodobne agresívny alkoholik. Mala hovorila že pije pivo....Neviem či bije aj to dievča, dúfam že nie.
Stalo sa to pred 2 dňami a ja som s toho v šoku. Po ceste domov som plakala v aute. Mne je tej malej tak hrozne luto, stále na ňu myslím. Najhoršie je že jej nemám ako pomoct. Nepoznám jej rodičov, s jej mamou som sa videla prvý krát

kristinapetronela
8. jan 2023

Rovno na políciu si mala ísť
Mala si to asi nevymysla .preboha

mimikarol
autor
8. jan 2023

@kristinapetronela samozrejme že si to nevymýšľa. Ale ja sa do toho bojim zapojiť. Toto si v prvom rade musí riešiť jej mama. Čo by som povedala policajtom? Čo ak by ho ona zastávala a bolo to potom horšie? Dostane aj malá že to predomnov hovorila

huginko
8. jan 2023

@kristinapetronela na políciu? A čo by povedala?

kristinapetronela
8. jan 2023

@mimikarol tiež pravda ale anonymne nahlásiť niekde to treba . Ale vážne

kristinapetronela
8. jan 2023

@huginko nech to presetria

anjelicek26
8. jan 2023

Mas jej FB, ma tam urcite nejaku blizku rodinu v priateloch. Skus im napisat, nech ti poslu cislo a po telefone (nepis spravy cez FB) sa opytaj, ci vedia, co sa deje a ake mas podozrenie...

Ja by som sa na tu policiu sla aspon opytat, co sa da spravit, ako sa da pomoct...

dzulli1980
8. jan 2023

Nemontuj sa do toho ... v prvom rade to má riešiť jej matka, tej by malo záležať na tom, aby jej dieťa vyrastalo v zdravom prostredí, nakoniec budeš najhoršia, keď mama toho dieťaťa povie, že je všetko OK, dieťa má bujnú fantáziu atď. ... by som chcela vidieť, koľké z tých, čo Ti tu radia, aby si to riešila na polícii, by to aj reálne urobilo ...

viestta
8. jan 2023

@dzulli1980 týrané ženy častokrát nemajú odvahu spraviť ten prvý krok, živú v strachu, že keď niečo spravia bude ešte horšie. XY takých žien len tíško trpí a čakajú na zázrak. Zázrak môže prísť vo forme pomoci zvonka.

beronsche
8. jan 2023

@mimikarol skusila by som sa porozpravat s mamou..
niekedy tyrane zeny potrebuju implulz z vonku, podporu, aby zacali konat.
Nedokazala by som "sa nestarat"...

bajka16
8. jan 2023

Ja tak rozmýšľam, čo spraví polícia... Dieťa trpí nedobrovoľne, matka trpí, lebo nemôže/nechce odísť. Podľa mňa by dieťa z takej domácnosti odobrali. Ktovie či nepije aj mama. Ja by som sa snažila nejak zblížiť "skamošiť" s jej mamou a z toho už zistíš viac, ako dievčatku pomôcť. Matka asi veľa nezmôže, možno sa jej muž vyhráža, alebo nemajú jednoducho kam ísť. Vydedukovať čo sa u nich deje, iba na základe dieťaťa aby si s tým hneď išla na políciu, asi nie je najšťastnejšie riešenie. Nevieš v akej situácii je jej matka.

mimikarol
autor
8. jan 2023

@dzulli1980 veď toto je to. Ja by som jej veľmi rada pomohla keby viem ako. Neskutočne mi jej je ľúto, stále ju porovnávam s mojou malou. Ja nedokážem pozerať film kde sa deťom ubližuje, nie ešte toto. Už pred tou mamou sa mi zlomil hlas ale nerozplakala som sa.
Bojím sa že keď sa do toho budem miešať narobím im ešte väčšie peklo. Keby som ich aspoň poznala, že sa stretávam s tou jej mamou skúsila by som sa jej na to spýtať. Ale ja ju ani nevídam. Moju dcéru zanesiem pred školu, jej dcéra do družiny nechodí, tak ani nekončia v rovakom čase že by sme sa stretli v škole. Nechcem s tým nerobiť nič. Ale neviem ani čo môžem urobiť 😥

vilma7
8. jan 2023

Môj otec tiež bil mamu...myslim že to vedeli asi všetci susedia( bolo to v bytovke určite počuť), ale nikdy sa nikto do toho nestaral. Pretože jej mama aj tak nič neurobí, keď nebude chcieť.
Takých rodín je žiaľ na Slovensku ako aj vo svete veľmi veľa.

jonnie
8. jan 2023

Sociálna...anonymne podozrenie? Cez učiteľku? Ci je dieťa ôk vidia na telesnej napr. A môžu tiež dat podnet...ci?

bajka16
8. jan 2023

@mimikarol to sa všetko dá. Môžeš sa s ňou zblížiť skrz deti. Napíš jej, že tvoja dcéra by sa rada pohrala s jej dcérou. Navrhni výlet, alebo len tak na ihrisko. Kadečo sa dá skrz deti. Stačí jej len napísať.

mimikarol
autor
8. jan 2023

@jonnie neviem či bije aj malú. To asi nie. Pochopila som z jej reči že bije len mamu.

slovakboy
8. jan 2023

@mimikarol aj keď bije “len” mamu na malej to nechá nasledky. Skús ju pre začiatok častejšie pozývať k vám a keby sa dalo nejako sa zoznámiť s tou matkou.

mimikarol
autor
8. jan 2023

Neviem ani koľko ich býva v tom byte. Viem že malá má aj dospelého brata ktorý s nimi žije. Bolo na nich vidieť že sú taký sociálne slabší, už starší. Mama bola asi aj rada že som jej dcéru zobrala k nam, bola u nás od 11 do 17h, doniesla som jej ju až keď ona skončila v práci. Len dúfam že nechodí sem na MK a neprečíta si to všetko

mimikarol
autor
8. jan 2023

@slovakboy to je mi jasné 😥 Keď išiel môj muž za nimi do izby tak mala hneď stuhla, nepovedala ani slovo. A somnov sa v pohode rozprávala, nehanbila sa ma. Mne to ani vo sne nenapadlo že by sa ho mohla báť. Asi sa chudatko po tom vzore čo má doma bojí chlapov

slovakboy
8. jan 2023

@mimikarol pozvi ju častejšie k vam ak máš čas tak aj cez víkend, viem že nemôžeš jej suplovať rodičov ale nejaký čas jej to môže pomôcť.

mimikarol
autor
8. jan 2023

@slovakboy to aj mám v pláne. S mojou malou sa majú veľmi radi. Ale bojím sa či ju ešte k nám bude chcieť pustiť

anjelicek26
8. jan 2023

Len aby tam nebolo viac, ako je ta bitka voci tej malej, ked sa tak muzov boji :( Podla mna to riesit treba, Pozvi ju castejsie k vam, nech ziska doveru porozpravat ti viac... inak to nepojde asi.

slovakboy
8. jan 2023

@anjelicek26 veru to ma najprv nenapadlo ale môžeš mat pravdu.
@mimikarol Zatiaľ ju k vam pozvi ak by nechcela ju k vam pustiť tak oslov socialku. A nech to riesia ako anonymný podnet.

ankare
8. jan 2023

@mimikarol bože, to sa ťažko číta toto. Skús malú brať čo najčastejšie k Vam. A postupne zistuj o nich. Lebo on tú malú môže nielen biť, ale ju aj zneužívať. 😢😢😢

lunademonica
8. jan 2023

@mimikarol kontaktuj nejake centrum pre tyrane zeny, poradia co sa da robit, tej zene s malou by som pripadne ponukla byvanie u vas docasne, alebo proste pomoc aby mohla odist. Alebo jej len napisat/povedat, ze vies co sa deje, ze sa na teba moze obratit....alebo by som jej bez predosleho varovania doniesla skryty kameru, ci diktafon (daju sa kupit take spionske zariadenia aby to ten nasilnik nevidel ze kameruje, napr pero s kamerou, spyshop.sk), nech nazbiera dokazy a potom nech ide na policiu.

ankare
8. jan 2023

@mimikarol nezávidím Ti to,lebo by si určite najradšej hneď zasiahla,nech tá mala nikdy viac netrpí. 😢 Ale to nie je náhoda, že sú s Tvojou dcérkou kamošky. Možno práve vďaka Vám sa jej konečne zmení život. ❤️

slovakboy
8. jan 2023

@mimikarol určite to nenechaj tak. To robia všetci. Ak by si mala pocit že si v tom sama píš tu na koníka a ľudia ťa morálne podporia.

slovakboy
8. jan 2023

@slovakboy možno teraz je už viac inštitúcii kde to môžeš zahlásiť. Políciu už len ako poslednu možnosť ak by nič nevyšlo.

zuzinka888
8. jan 2023

Urcite cez socialku. Tam jej poradia aj moznosti. Na ake davky ma narok + krizove centra.... Ono sa to velmi tazko riesi lebo ak nemas prachy na novy zaciatok velmi tazko sa odchadza. Preto sa zeny nechaju otlkat v klamstve ze to robia pre svoje deti. Detom to ublizuje viac ako keby boli v krizovom centre a jedli len chlieb s maslom. U nas je take centrum pre matky s detmi. Na tych zenach to vidno. Zlomene, utiahnute , neschopne ocneho kontaktu...Kontaktuj socialku oni uz vedia postupy....Policia pride- ona to poprie- odidu a muz si vybije zlost na oboch. A nic sa nevyriesi lebe znovu volat nebude.

mimikarol
autor
8. jan 2023

Myslíte že by som sa mala porozprávať s učiteľkou? Nech sa skusi spýtať malej na to čo sa deje, všímať si ju viac. Lebo ja ju síce plánujem ešte volať k nám, ale to nebude dako často.
Možno v škole maju aj psychológa detského, to ani neviem

zuzinka888
8. jan 2023

@mimikarol ano aj to je cesta. Poziadaj ju o diskretnost lebo mas len podozrenie.