Je osemročné gymnázium príliš náročné?
Prosím Vás, viete poradiť ohľadom 8.r. Gymnázia? Dcéra je v 5.ročníku a a jej triedna učiteľka jej ho odporúča. Pošleme teda prihlášku, samozrejme ju prijať ani nemusia, len sa chcem opýtať tie čo tam už máte deti alebo ste mali, že či je tam naozaj tak veľa učiva. Lebo dcéra má popri škole aj krúžky a teda všetko to zvládať potom, neviem neviem.
Áno, bude viac učiva s tým musíš rátať.Vyskusajte nič za to nedas
viac učiva a prísnejšie známkovanie - nato nás upozornili hneď na prvom rodičovskom....
Pozri sa kedy maju dni otvorených dveri a pripadne sa chodte pozriet. Tam aj hovoria nejake info o osnovách a tak. Tiez sa tento rok chystame na prijímačky. Co viem od tych, co chodia, maju tie iste knihy ako na ZS a hlavne viac hodin na jednu temu. Napriklad fyzika je na ZS dve hodiny za tyzden, na gympli aspon nasom 4 hodiny. Cize ucitel ma viac casu na to iste ucivo ako na ZS, je to pre deti zaujímavejšie. Maju viac ANJ ale to je len dobre, maju zvlast hodiny konverzácii s lektorom. Co viem, tak u nas maju aj vela projektov a prezentácii. My sme boli na dni otvorených dveri a mne sa tam pacila jedna veta, ze my sa nesnažíme detom dokazat co nevedia. Co teda mam z ucitelov na ZS, aspon u nas, ze je to naopak z tych pisomiek co vidim.
Je to narocnejsie ako bezna skola, ale ak ucitel odporuca treba skusit. Moja dcera na zs bola za cudnu 🤣 na 8r za beznu. Mali tam ine kapacity co sa zucastnovali vsetkych sutazi co sa dalo
Ahoj, ja som chodila na na osemročný gympel. Čo sa týka učiva, áno je to náročnejšie v porovnaní so ZŠ. Ale zas nie je to nič čo by sa nedalo zvládnuť. Mali sme veľa rôznych aktivít či už ako súčasť výučby alebo mimo školy. Mne to dalo dosť do života ak to mám spätne zhodnotiť. Áno, občas som nadávala, ale keď som prišla na vysokú školu tak ako by som našla. Perfektne ma gympel pripravil. A ďalšia výhoda je eliminácia problému výberu SŠ. Teda aspoň pre mňa to bola výhoda.
A co dcera? Mala by zaujem? Chyba tu jej nazor.
Mne osobne príde veľmi divne,že škola posiela dobrého žiaka,ktorý môže reprezentovať školu a ma za neho aj peniaze na gymko. Nie je to štandardne
Mám dcéru v Septime, v prvých 4 ročníkoch sú učebnice úplne rovnaké ako na základnej škole. Len je iný prístup, tvorivejší - robia projekty a preberá sa viac do hĺbky, keďže sú tu deti, ktoré sa učiť aj chcú nielen, že musia chodiť do školy.
Viac k nim pristupujú ako k študentom, nie deťom.
Doteraz sa doma učí minimálne a má jednotky, ostáva je čas na všetky mimoškolské aktivity + už rok brigáduje.
Pokojne vyskúšajte, ak je dcéra šikovná a chce sa učiť, zvládne to.
Ja som chodila na 8r gympel a mala som 4-6 krúžkov týždenne. Učiva sme mali tak nejak normálne veľa, nemám to s čím porovnať. Ale krúžky sa stíhať dali
@jurly dcéra sa práve teší ako keby tam už bola prijatá...
@kaca222 a plakala si?
@kaca222 😁
@betulinka1
@eeffka
@lonely66
@barborka2_2
ďakujem veľmi pekne.
Tak potom niet o com. Chodte do toho. Ak finance dovolia priplate si za pripravu. Drzim palce
@misana84 škola určite neposiela... Triedna to povedala mne na rodičovskom čo môžeme urobiť
@patka06 ďakujem
Tak, záleží aj od žiaka ako sa učí. Ja mám syna na gympli a učiť sa dajak nemusí, lebo 90% mu stačí byť prítomný na hodine. Jedine slovíčka, projekty a také veci robí doma. Takže, záleží hlavne od jednotlivca.
Veľká výhoda je, že nebude musieť potom robiť prijímačky na SŠ a vyhne sa tomu stresu a to je už puberta nechce sa im, majú čas...neviem ťažko povedať ja som nechcela dať dcéru na 8 r chcela som ešte nech nemá latku tak vysoko išla z 9 r na 5 r bilingval, ak by nebol Covid išla by z 8 r.
Záleží aj ona čo chce nech Ti potom nepovie, že chce ísť za kaderníčku, na obchodnú akadémiu...
Ak by sa v Kvarte rozhodla, že nechce pokračovať na gymnáziu, ale ísť na odbornú školu /obchodnú, hotelovú, zdravotnú a pod./ - rieši sa to prestupom, nerobí prijímacie pohovory - pokiaľ sa nejedná o odbornú školu s talentovými skúškami.
Určite vyskúšajte, nemá čo stratiť. Prinajhoršom sa vráti späť na ZŠ, keby sa jej na gymnáziu nepáčilo (poznám taký prípad, dieťa sa cca po mesiaci na 8 ročnom gymnáziu vrátilo späť na ZŠ, nebol s tým nijaký problém).
urcite vyskusat, nepises mesto ..... v BA je na 8 rocne riadny natresk. tak 80 perc deti chodi na doučovanie. ked sa aj nedostanu, dalsi rok z toho v skole vytazia.....
urcite nech ide
neboj, kruzky stihat bude, bude viac samostatna ....
@deti95060810 ako prisnejsie? vies uviest priklad, napr. v %
nám povedali že o stupeň prísnejšie ako na zš... napr. ak na zš dieťa dostalo z diktátu 3 tak na ten istý počet chýb bol na 8 r. gymn. známka 4...
@deti95060810 to to je zrejme individuálne a rozhodla o tom škola.
U nás bolo rovnaké hodnotenie ako na ZŠ, len boli o trošku náročnejšie písomky a diktáty, čo zodpovedalo úrovni žiakov
@deti95060810 a vies to vyjadrit aj v %? lebo uz aj bezne zs si urcuju svoje pravidla v hodnoteni, a teda mne to pride scestne...
baby naco riesite hodnotenie znamkami ZS verzus 8r?
na 8 rocnom gymnaziu je pravdaže prísnejšie hodnotenie, každá skola ma hodnotenie ine.
nie je dolezite, ze v BA ma jedna skola jednotku od 100-90 perc, a druha od 100-89 perc ..... treba pozriet ako je to na skole, kam sa dieta hlasi. toto si urci každá skola podla seba. u nás na ba skole este aj predmety sú rozdielne znamkovanie percenta ..... je to uvedene v skolskom poriadku ....
nie je to dolezite

Píše sa to bez bodky