Je ostrihanie vlasov po plecia za klamstvo primeraným trestom?
Je podľa vás neprimeraný trest, keď mama 16 ročnej dcére, ktorá ju 2 mesiace klamala do očí a mama jej dôverovala, ostrihala dlhé vlasy ( skrátila po plecia) na ktorých si dávala veľmi záležať?
Lepšie než vyhodenie z bytu alebo hromada iných fyzických alternatív, ktoré by sa diať nemali ale ak tak sme si vedomí toho že sa dejú. Predpokladám že pre tú matku to tiež nebolo jednoduché alebo vôbec racionálne rozhodnutie, človek sa spontánne neprebudí s nutkaním ostrihať vlasy vlastnému dieťaťu iba pretože zabudne prísť domov do 7 večer, napr.
@anonym_autor je to týranie a poníženie dieťaťa a zlyhanie rodiča. Určite tam nie je dobrý vzťah a ani nebude. Nie je to ospravedlniteľné. Toto sa určite nerobí.dcera ju bude nenávidieť. To chcela tá matka, stratiť dieťa?
Asi jej rupli nervy
Je to dobrá žena
Asi jej rupli nervy
@anonym_autor to nie je dôvod a nie je ospravedlnenie. Dospelý človek sa má predsa vedieť ovládať. Plná väznica je tých čo im rupli nervy. Teraz sa matke bude dobre pozerať na dcerine krátke vlasy a jej dlhé trápenie pokiaľ narastu. Ak ich bude ešte vôbec chcieť. Ale tak za chvíľu odíde z domu.
nie nieje to primerany test ... co s tym,ze zlyhala vychova maju jej vlasy? dievca je v puberte- ked si pomyslim,co vsetko som ja povystrajala.. ale keby mi mama toto spravi a takto ma ponizi tak to v navale emocii zrejme nerozdycham a doslova ju znenavidim ...
Je to dobrá žena
@anonym_autor, je to maximálne dobrá krava. Ten trest je maximálne neprimeraný a chorý.
Nabudúce jej odreže ruku😃😅
Total cez čiaru podľa mňa
teraz mi dcera vravi,ze je to pribeh z tik toku .. takze neviem aka znama u teba to je ci co je to zas za temu..ale zrejme ta uz dakto predbehol a natocil o tom video ... si ho dohladaj a najdes aj odpovede
A inak len tak rozmýšľam, ak by mi toto spravila mama. Asi by som ju klamala ďalej a bolo by mi to už šuma fuk, keby sa ku mne takto zachovala 🤷🏼♀️ to nie je trest, vôbec sa z toho nepoučí, ba naopak, bude ešte horšie.
To, že rupli nervy, to ako? V amoku schmatla nožnice a odstrihla, či ako? Neviem si to predstaviť. Dobrovoľne to isto nebolo.
Ste normálne? Ja píšem o tom prípade a nie o sebe
Je to divné a asi nie uplne normálne.
Detaily neviem
Takže tvoja známa- dobrá žena z tik toku?
Akože ja žasnem aj nad tým "trestom", ale žasnem aj nad ženami, že čo tu píšete... To fakt by ste svoje mamy znenávideli, a ďalšie tvrdé slová, za takúto vec? Tak to asi nielen tá žena z príbehu má problém vo vzťahu s dcérou, ale aj vy máte podľa mňa čudné vzťahy s mamami, ak by takéto niečo pre vás znamenalo konečnú vo vzťahu s ňou.
dufam ze tema je vymyslena. a ak nie, tvoja znama by sa mala dat liecit, pretoze za trest svojmu decku strihat vlasy rozhodne nie je normalne!!!
Akože ja žasnem aj nad tým "trestom", ale žasnem aj nad ženami, že čo tu píšete... To fakt by ste svoje mamy znenávideli, a ďalšie tvrdé slová, za takúto vec? Tak to asi nielen tá žena z príbehu má problém vo vzťahu s dcérou, ale aj vy máte podľa mňa čudné vzťahy s mamami, ak by takéto niečo pre vás znamenalo konečnú vo vzťahu s ňou.
@any_soj v puberte to dievča znáša všetko oveľa citlivejšie. A ak by bola schopná mi toto spraviť (je to choré), tak ano, malo by to úplne opačný efekt. Inak si nemyslím, že majú veľmi dobrý vzťah, ak sa takto zachovala.
Toto bol slabý trest nabuduce treba zobrať sekeru a odťať jej obe ruky.Ved predsa jej materi sa nič nestane.Za klamstvo ponižiť a zosmiešniť dcéru.Ostrihať jej vlasy matka by v prvom rade mala vyhľadať urýchlene odbornu pomoc.A tým že jej ostrihala vlasy nič nedosiahla.Skôr sa to ešte viac obrati proti nej a dievča sa nielen že nauči lepšie klamať ale aj viac vybabre s matkou.
Toto co za novodobe tresty 😆
Ak chcela prijať svoju dcéru k väčšej otvorenosti a aby nezatlkala, tak podľa mňa týmto dosiahla presný opak. Toto môže viesť k odcudzeniu a nabudúce bude ešte viac zatĺkať.
@kacena4 naučí sa neklamať? houby. naučí sa klamať lepšie a ešte bude mamu aj nenávidieť..
@biba_18 keď ju chce nenávidieť, tak nech ide bývať inam, buď k otcovi ( ak sú rozvedení ) alebo do zariadenia. Matka predsa nie je povinná živiť dcéru, ktorá je klamárka a nenávidí ju.
@biba_18 keď ju chce nenávidieť, tak nech ide bývať inam, buď k otcovi ( ak sú rozvedení ) alebo do zariadenia. Matka predsa nie je povinná živiť dcéru, ktorá je klamárka a nenávidí ju.
@anonym_a7290d dieťa nie je plnolete a áno matka je povinná do jej plnoletosti ju živiť. Ak nevieš takú základnú vec.
Nie, nie si dobrá žena. Je to zlomyseľné a toxické.
@anonym_a7290d rodičia sú tu od toho aby dieťa vychovávali… keď to rodič nechce, načo to dieťa privádza na svet?
Je to totálne zlyhanie matky. Ale že totálne. Ona od nej očakáva dospele zrelé správanie a je to teenagerka, ktorá sa este len učí budovať si vzťahy, narábať s rôznymi emóciami a dospela matka jej v nervoch urobí toto. Dosť to posrala.
@anonym_autor mne toto mama veru urobila.Len preto, že som v tom období chcela nosiť rozpustené vlasy.Upozorňovala ma dopredu, že ak si ich nebudem dávať aj do gumičky ma ostrihá.Aj tak som si ich do gumičky nedávala.Kedže som vedela, že musím poslúchať, keď zavelila, že ma ide ostrihať, vlasy mi ostrihala. Nič tým nedosiahla iba to, že som vo vnútri síce trpela ale pred ňou som to zahrala, že mi to je jedno.To isté spravila aj mojej sestre.
Ano, je to neprimerané. Keď som mala okolo 14 tuším, mali sme jorkshira, síce s PP, ale na vystavy sme už potom nechodili, čiže tak nezáležalo na stave srsti. Raz som psovi odstrihla cop, už si nepamatam, či preto, lebo som chcela vediet, ako by vyzeral, alebo som mu ho nevedela rozcesat, ale mama mi zobrala kus z ofiny a odstrihla mi prameň, ale že dosť. Bolo to dávno, bolo to rýchle, nevedela som tomu zabrániť, lebo konala impulzívne. Ale teda poznačilo ma to. Dospelý človek ma mat toľko rozumu, aby vedel, že ako môže týmto ublížiť dietatu. A asi si to nesiem, lebo som dceru nikdy nedala ani len podstrihnut. Má krasne dlhé vlasy, najdlhsie z triedy a jej vlasy beriem ako svoje

Pokašľala si to u dcéry na plnej čiare. Neschvaľujem klamanie, určite by nasledoval tvrdý trest, ale toto nie je trest ale vedomé ublíženie (zničiť vlasy, na ktorých jej záležalo)