Je podľa vás dvojka zlá známka?
Je podľa Vás 2ka zlá známka? Dcéra (11 rokov) dostala z matematiky dvojku a spravila som cirkus keďže sa to učila nie je možné že dostane 2ku. Veľmi som na ňu nahnevaná. Ale manžel a každý vlastne doma hovorí že preháňam ale záleží mi na jej budúcnosti iba. Učiteľke som hneď písala kedy si to môže opraviť ale nesúhlasí vraj 2ka nie je dôvod na opravu 🤬
Autorka, Ty si protirecis-bud sa ucila, alebo dostala dvojku z lenivosti. Tebe nejde nielen slovencina, mas aj ine nedostatky, tak si ich neliec na dcere, lebo jej akurat uskodis.
@mmoni89 tiež som mala na gympli spolužiačku, bola čistá jednotkárka, zmaturovala na samé 1. (bolo to pred 20 rokmi) Vedeli sme, aké to má doma, ako si jej rodičia zakladajú na vzdelaní, a deptali ju za akúkoľvek inú známku ako 1.
Ale na výšku sa nedostala, po niekoľkých pokusoch a nátlaku to vzdala, zbalila sa a v 19 isla robiť au-pair do Anglicka, založila si rodinu, k rodičom chodí veľmi zriedka.
Prosim Ta, ake si mala detstvo? Tebe tiez rodicia nadavali za 2ky?A mas pocit ze to z Teba spravilo uspesneho vyrovnaneho cloveka? Uspesna mozno si, ale vyrovnana urcite nie. Takto sa chovaju rodicia, ktori sami so sebou niesu spokojni a kompenzuju si to na detoch. Ze im stanovuju prehnane vysoke latky, ktore musia zvladnut. Aby dopadli lepsie ako ich rodicia..takto im ale nepomozu, existuje kopec pripadov nevyrovnanych aj psychicky chorych ludi aj (osobne poznam pripady), ktori mali podobnych rodicov a zdeptalo ich to, tak ze nemozu viest bezny zivot..Snad chces vychovat z dcery uspesnu aj vyrovnanu osobu..A chces povedat ze uspesnych ludi, ktorych poznas mali len same 1??? Je dokonca vseobecne zname, ze prave dokonca 3kari su v zivote uspesnejsi, nez cisti jednotkari, lebo sa len nebiflia aby boli znamocky na najvacsom poriadku, ale vedia pouzivat aj rozum a nezakoktaju sa ked im pri odpovedi ujde nit..
@kengurica ved ako keby známky o niečo vypovedali 🙈len to je stres a napätie pre decko, casto nabiflovane a vystresovane. Ja som chodila so segrou na rovnakú strednu školu, bola o rok mladšia. Ja som bola vždy pohodacka, neučil som sa zle ale ani som sa netriasla kvôli znamkam. 2jka na vysvecko bola pre mňa super známka. Moja Segra tak ta bola total mimo keď dostala 2jku normálne, nehrozilo aby mala na vysvecko, to by sa jej zrútil svet. Proste taka povaha. No a ja som zmaturovala na samé 1 co nechápem doteraz a ona Mala jednu 2ku,koniec sveta pre ňu 😄no co tým chcem povedať? Ze to o ničom nevypoveda. Bola sikovnejsia, vždy mala naviac a aj reálne toho vedela ako ja. Nechápem ako. Môže niekto takto vyvádzat za známky. Je to choré
Tak poviem vám na vaše vystúpenie pár vecí z pohľadu učiteľky a matky.
1. Svojej dcére vašim správaním urobíte zo školy stres a strach a vo svojom vnútri ho bude mať aj z vás.
2. Známky nie sú všetko, pretože hodnota človeka sa počíta inak a to v hlavne v správaní. Očividne vy máte naj hodnotu tie známky. Nebojte kvôli jednej či viacerým dvojkám,to môže tak či tak, ďaleko dotiahnuť.
3. Keby mi ohľadom tohto zavolala nejaká mamička, povedala by som hej nech nedepta svoje dieťa, pretože známky sú dôležité,ale v tomto období nie sú všetko. Asi len netušíte čo 11 ročne dievčatá prežívajú vo svojom vnútri v pubertálnom veku.
4. Vráťte sa do minulosti,ako by ste sa vy cítili keby sa na vás matka hnevá pre známku číslo 2!
Žiaľ mnohé mamy majú k svojim dcéram veľmi ďaleko. Chcú mať z nich najdokonalejšie dievčatá a iba im tým NEVEDOMKY ubližujú.
5. Ďakujte Bohu, že je vaša dcéra zdravá a neriešte prepáčte za výraz blbu 2! 🤦
Toto všetko vám píšem vo všetkej úcte 😉
Zo zakladatelky: Uprimne? Co dcera, tu buduci zat to bude mat riadne dosrate v zivote. Toto je cisto na psychiatra mat taku svokru na krku
Autorka: urcite by som na tvojom mieste pouvazovala, ci nepotrebujem odbornu pomoc. Ja som zla matka, co zla, ta najhorsia, ked moje dieta donieslo prvu zlu znamku, isla som s nou do hrackarstva. Ked donieslo dalsiu zlu znamku, mohla si vybrat bud zmrzlinu, alebo jej oblubeny kolac. Prave preto, ze sa ucila a mala zly den a pre jej "lenivost" dostala zlu znamku. Sice je tomu tazko uverit, no napriek tomu, ze som do nej nenavrieskala, ja hlupa jej dokonca hovorim, aby sa nestresovala pre znamky, nosi domov prevazne jednotky.
@dskjhfdlkdjhl čo je nepochopiteľné? Učiť sa učila ale áno z lenivosti ju dostala pretože to nedotiahla na lepšiu známku. Ale tu škoda s Vami debatovať, vy si idete svoje stále. To že som jej povedala že PREČO 2 keď to mohlo byť za 1, neznamená že ju týram preboha. Bohužiaľ, druhý stupeň je taký a musí zamakať 🙂
Autorka: zaujímalo by ma , čo by si robila, keby že ma tvoja dcéra poruchy učenia, a nespĺňala by tvoj znamkovy štandard..Uniesla by si niečo také, keď neunesies občasnú dvojku? Podľa tvojich reakcií tipujem, že už by dávno bola niekde v DD, alebo ty v Pezinku..
Mám 2 deti. Syn chodí na gymnázium, od malička sme vedeli, že sa nemusíme báť, bol (a je) šikovný, učenie mu stále ide akosi samo.
Dcérka, to je iná kapitola. U nej dvojky uvítame 😉.
Syn mal do minulého týždňa v el.žiackej knižke samé 1 100%. A zhodou okolností za posledný týždeň "nachytal" jednu 2 a z ďalšieho predmetu mu chýbali body , takže nebolo 100% . Tak keď prišiel domov, som mu s vážnou tvárou povedala. "Zlatko, deje sa niečo? Pôjdeme k psychológovi? Čo taká zmena" ....a potom sme sa obaja rozrehotali. Synko pokročil plecami, že nie vždy to výjde.
A ja som vedela, ze to nič neznamená, viem, že je šikovný, a páli mu to. A život ide dalej...
Mila anonymka, pracujem cely zivot v skolstve, takze na rozdiel od Teba, viem presne o com pisem. Ublizujes svojmu dietatu a este sii myslis, ze ako jej pomahas. Dostavas ju do tlaku a nemusi to zvladnut. Mala by si vyhladat odbornu pomoc.
@marianeta nie nebola. Pretože ak by som videla že je nejaký problém riešila by som ho ;)
Ja mám červený diplom, som štátny zamestnanec. Manžel má maturitu, je murár. Čo sa týka platu - kde je on a kde som ja 🤷 Spätne si vravím, na čo som štúdiu venovala až toľko času a energie. Asi toľko k známkam.
Však to rieši každá matka čo také dieťa má, a hold niekedy to nejde na jednotky a dvojky ani s hodinami a hodinami stravenimi nad knihami.. Ty ale zrejme nemáš páru o čom hovorím, takže táto diskusia už mi naozaj príde vymyslená..
autorka, velmi ti zalezi na dcerinej buducnosti.
Pravdepodobne si ju predstavujes minimalne v pozicii top manazerky, lekarky, pravnicky...
A co ked bude chciet byt cukrarka a pojde na uciliste? odkopnes ju?
Myslis si, ze ciste jednotky, super skoly a job znamenaju uspech?
Uspech je to, ked robis s laskou to, co ta bavi a vies sa tym uzivit a si stastna.
Tak a mám dosť.... moja dcéra (12) je jednotkárka a napriek tomu sa jej zadarila 4 z opakovania. To ju mám teraz vydediť???? Inak nas...aná bola iba ona sama na seba a momentálne už tam má 4 jednotky a ťahá to späť na 1 - my s manželom sme jej na to nepovedali vôbec nič. Obe dcéry vedieme k tomu, že sa učia pre seba ...
Ty si riadne sibnuta ženská... nože priznaj sa, aké známky si mala ty, mudrlantka.
@macik166 uz pisala, ze same jednotky-len asi su jej k nicomu😉
😆😆😆😆 autorka. Je mi luto tvojej dcery aku mater ma. Chvalabohu,ze otec a zvysok rodiny ju podporuje.
Mna by zaujimalo,ked sa dcera rozhodne z vlastnej vole,ze ti urobi napriek a prinesie 4 ci 5 co spravis😆 explodujes od nervov? Urobis sceny v skole?
Sa spamataj aky tlak vyrabas na male dieta aj ked je na druhom stupni. Stale je to ZS ak bude na strednej moze sa stat,ze bezne bude nosit 2,3. Tak uz sa s tym zmier inak mas predloklad,ze ti bude treba lieky na ukludnenie...
Raz napises ze si kvoli tomu spravila cirkus teraz zasa pises ze si jej len povedala že PREČO 2 keď to mohlo byť za 1. A este si bola na nu nahnevana. Sak vychovavaj si ako chces.
@elementissa to je mi veľmi ľúto. Nám ju vždy bolo tak ľúto, známky niesú najdôležitejšie veci na svete. Nechápem prečo je kvôli nim niekto schopný týrať vlastné dieťa a ničiť mu detstvo. Je iné pomáhať dieťaťu k dobrým známkam a iné ho týrať aby k nim dospelo.
Páči sa mi, ako tu každá píše, že známky nie sú dôležité. Pritom 30. 06. sú tu celý deň vycapené deti s vysvedčeniami so samými jednotkami. Taký rodič dvojkára by chytil mindrák a rovno sa obesil. 😂 Rovnako nemám rada bludy o tom, akí sú úspešní v živote tí priemerní a podpriemerní, ktorí školou len tak preliezali. Iste, pár ich sedí v parlamente, ale konkrétne môj spolužiak, vždy spokojný trojkár - sedí v base a ďalší sa upil, pritom tak super zarobil. 😂 Nechápem ani to porovnávanie profesií. Iste, všetky sú potrebné, ale zrovna dať dieťaťu za vzor murára, ktorý školou preliezol, len preto, že zarobí lepšie ako štátny zamestnanec?
Podľa mňa ide v škole najmä o vedomosti a všestranný rozvoj dieťaťa. Známky sú síce ich ukazovateľom, ale je tu viac premenných - psychická odolnosť decka, originalita a rýchlosť myslenia, schopnosť využiť poznatky v praxi, primerané sebavedomie podložené poznatkami, jeho vlastné ambície a chtíč niečo dokázať... V každom prípade, @anonym už to decko nedeptaj, radšej zisti, čo pomýlila a douč ju to. Má 2, mnohé decká sú na tom s vedomosťami oveľa horšie. A vidíš, mnohým rodičom je to fuk. Stačí si spomenúť na dištančné, ako tu mnohé matky podvádzali spolu s deťmi. A predvádzali svoju sprostosť. Toľko k možnej konkurencii, ktorú Tvoja dcéra v živote stretne. Ja sama som perfekcionista, odjakživa neznášam slabochov, hlupákov, lajdákov a mám pocit, že ich je oveľa viac než múdrych, vyrovnaných ľudí. Ak bude dcéra na seba veľmi prísna, bude to mať ťažké. Ver mi.
Zrejme s Tebou za chrbtom bude mať 1 z matematiky a neskôr aj červený diplom a nestratí sa. Dôležité je, aby mala aj matku, ktorá ju podporí, pomôže... Deti, ktoré majú dobré rodinné zázemie a vzory v rodičoch to majú v živote oveľa ľahšie.
Prepáč, ale si kompletná????? Ty si mala samé 1????
Život a škola nie je o známkach, ale ako to vie dieťa uplatniť, pochopiť.
Ja som dcéru pochválila i za 5. A v súčasnosti študuje na VŠ.
Chúďa tvoje dieťa.
@heleninamama pozri, tiez som mala vzdy same jednotky na vysvedceni, ale moji rodicia uz vtedy (v minulom tisicroci) boli natolko osvieteni, ze znamky nikdy neriesili cirkusom a za toto som im velmi vdacna, lebo rovnako (bez toho, ze by som sa tomu musela nejako ucit) pristupujem aj ja k svojim detom. Zalezi mi velmi na ich vzdelani, ale nerobim cirkus pre ziadne znamky-ak donesu horsiu, tak viem, ze sa treba nieco doucit a to je (aspon podla mna) ten spravny pristup. Je dost mozne, ze tejto maminke ani nejde o to, ci to dcera vie, ale o to, aby nosila jednicky a ked nedonesie, tak urobi cirkus. To je ta najvacsia hlupost, ktoru rodic moze urobit.
Ano, aj mne sa nepaci, ked tu niekto pise, ze ti priemerni a podpriemerni to dotiahnu dalej, lebo ano, aj take sa stava, ale nie je to univerzalny recept na uspech. Kazdy clovek by si mal najst oblast, ktora ho bavi a je v nej dobry, potom ma skoro 100%-tnu sancu na to, ze ho praca bude bavit a kedze v parci travime podstatnu cast zivota, tak ma sancu prezit fajn zivot, aspon v tej pracovnej sfere.
Preboha!!! Toto snáď nemyslíš vážne ?? To fakt je niekto taký sory za výraz ale blbý aby zakladal otázku
je 2 zlá známka? Ty si nechodila do školy? Si mimo? 🤦 ak to potrebuješ počuť, čítať NIE ...NIE nie je 2 zlá známka je to super známka !!!!
@heleninamama
Vidis veci velmi, ale velmi jednostrane a cierno bielo. Ja som sa ucila tak na jednotky,dvojky, sem tam trojka, zvladla som strednu, vysoku, so svojou karierou som spokojna, robim narocnu a odbornu pracu a som velmi spokojna aj so svojim platom. Ale podstata ludskej spokojnosti a naplnenia profesneho zivota, je robit to, v com je clovek stastny a co ho naplna, pretoze ani peniaze a lukrativne fleky ti nezarucia, ze budes vyrovnana, spokojna... a uspesna.
Nas skolsky system neodrzkadluje realitu, vacsina znamok je vybiflena a hlavne subjektivne stanovena, urcite si pamatas zo skoly "tak tomu uz vysvedcenie nepokazim, on ma same jednotky" a x takych situacii. Mam spoluziakov z mojej zakladky, strednej, co boli tazki biflosi, dnes robia stredoskolske pozicie.
A dalsia vec, nerozumiem degradovaniu práce ako murár, cukrár, a podobne!! Je iné, keď to skúsa miestny babrák, čo ledva prechádzal školou a celkovo je neschopný, ale su ludia, ktorí neboli a nie sú studijne typy, prechádzali na trojky, ale manuálne sú velmi sikovní a majú kvalitnú prácu a hlavne dokázu sa tým zivit.
Clovek z ucilista neznamena automaticky somrák v base, či v miestnej krčme. Vieš kolko vzdelaných ludí prechádza depresiami, vyhoreniami, popíja, sú nasilnícki,..atd???
Neustále vyvíjaný a hlavne nezmyselný tlak na ludí, ktorí majú iné predpoklady, iné chápanie, inú mentálnu kapacitu akurát tak sposobí v ich zivote úzkosti, negativitu, rozne psychiatrické ochorenia.
My s muzom obaja máme VS, máme náročné povolania, slušné príjmy, a tesíme sa z toho, ale ani to nie je zaruka stastia, naplnenia a spokojnosti.
@dskjhfdlkdjhl Však ja chápem, preto jej píšem, nech to s dcérou preopakuje a doučí ju to Určite to nebola posledná a jediná písomka z matematiky za polrok.
Druhá vec je, že sa na nej baby kvalitne odbavujú, pričom viem, že určite nie je jediná, ktorá takto s deckom cvičí. Zažila som to, keď šla dcéra na 8-ročné gymnázium. Proste, doba sa zmenila, školstvo ide dolu vodou - myslím, že si učiteľka, tak vieš - a mnohí rodičia sa snažia deťom zabezpečiť čo najlepšie školy a známky, lebo v tom vidia cestu z tohoto nášho marazmu. A často chúďa decko robí, čo môže, ale nejde mu to podľa predstáv rodiča. To je potom smutné. Nie dvojka ako taká, alebo známkovanie.
@heleninamama znamkovanie nie je zle, problem je v premotivovanych rodicoch-pokial by znamky svojich deti brali tak, ako moji rodicia, alebo ja, tak je to v poriadku a bez stresu, pokial ako tato maminka, tak je na problem zarobene. Problemy skolstva sa nevyriesia tym, ze rodicia budu robit cirkus pre znamky. Moje deti su obe na 8-rocnom gymnaziu, ani jedna sa specialne na prijimacky neucila-mali svoju teoriu-ak na to maju, tak prijimacky urobia a urobili. Tie deti, ktore chodili na rozne doucka a rodicia ich vytrenovali, boli casto uz v prime na chvoste a v podstate nestastne.

AUTORKA: celkom nerozumiem z akej lenivosti? Veď sa učila, nevyšlo to na 1. Kde vidíš tú lenivosť? Nechápem…
Keby sa vôbec naučí a dostane 4 tak chápem, aj mňa by to asi vytočilo… ale cirkus nič nerieši.