Je podľa vás dvojka zlá známka?
Je podľa Vás 2ka zlá známka? Dcéra (11 rokov) dostala z matematiky dvojku a spravila som cirkus keďže sa to učila nie je možné že dostane 2ku. Veľmi som na ňu nahnevaná. Ale manžel a každý vlastne doma hovorí že preháňam ale záleží mi na jej budúcnosti iba. Učiteľke som hneď písala kedy si to môže opraviť ale nesúhlasí vraj 2ka nie je dôvod na opravu 🤬
Bože, chúďa dieťa... Už chápem tie prípady samovrážd kvoli známkam...
Určite to nie je zlá známka a takýmto správaním dosiahneš iba to, že sa ťa bude báť. Učiteľka ti povedala len pravdu.
Mala by si si uvedomit, ze matematika je z velkej casti aj o vrodenom talente. Niekomu skratka ide lahko aj bez ucenia a niekto sa nad tym natrapi cele hodiny a aj napriek tomu nema jednotky. Tu velmi neplati priama umera, ze kto sa matematiku najviac uci, ten ma najlepsie znamky. Ano, je to nespravodlive ako vsetko ostatne na tomto svete, ale je to fakt. Je potrebne najst jej silne stranky a talenty, a na tych budovat. Pokojne to moze byt aj nieco uplne mimo skoly. A ano, lutujem ju, dievca sa ocividne snazi a za svoju snahu dostane akurat tak vynadane. Deptas ju a riesis si na nej nejake svoje komplexy.
To, že sa učila, neznamená ze automaticky musí dostať 1. Môže sa pomýliť, alebo jej "nesadne" príklad.
Dvojka je úplne v pohode známka,nechápem, prečo tak vystrajas, akoby už išla prepadnúť. A písať učiteľke, či si môže ju opraviť? Bože, ty si z akého sveta?Ucitelka ma chvalabohu rozum, že dvojka nie je známka na opravu.
Ja som mala z matematiky 3,4,nebavila ma, neznášala som ju, nechápala jej, nudila ma. No a čo?Pritom otec bol učiteľ matematiky. Proste mne to nešlo. Zmaturovala som na čisté jednotky, výšku skončila s červeným diplomom. A koho to zaujíma? Normálne pracujem a ver mi, že nikto sa v živote nepýtal, ale známky som mala v 5 triede z matematiky. Tak sa trochu skonsoliduj lebo o chvíľu budeš mat neuroticke vystresovane decko doma.
Idem ťa podporiť. Aj keď asi budem jediná, ale za mňa ide o princíp a za to by som robila cirkus aj ja. Za čo to bolo? Ak niečo prehliadka treba na to upozorniť
Si normálna? 😃
, prebrať to. Či že za známku by som cirkus nerobila ani nekričala ale konkrétny problém by som riešila do hĺbky. Moja mama učiteľka raz povedala, že od dvojky je blízko k trojke a piaty ročník je prelomový. Zapíše sa u učiteľov a vytvorí si pozíciu. Takže cirkus áno, ale nie kričať a trestať aké riešiť, vysvetľovať poukazovať na dôsledky a nedovoliť poľaviť.
Ale s učiteľkou to ty nerieš, to musí sama.
Dvojka je velmi dobra znamka. Same meno hovori o nej
Zbytocne si dceru vystresovala, namiesto toho aby si dceru pochvalila, si jej este nalozila. Rodicia by si mali uvedomit, ze vynikajuce znamky neznamenaju úspešnú buducnost. Skus dcere povedat, ze si reagovala prehnane, ze si mala zly den a ze vies ze robila na pisomke vsetko najlepsie ako vedela. Tymto tvojim " vystrajanim" docielis iba to ze ti raz nepride domov, pripadne ti bude znamky zatajovat.
Vďaka takýmto rodičom sa deti boja chodiť domov so zlou známkou ci vysvedčením 🤦♀️ ide len o známku, ktorú si môže opraviť! Nejde o život predsa 🙄
ľutujem také deti, ktoré sú už v 10 pod takýmto tlakom...
Keby som mala tak prepnutu mamu,ze mi bude robit cirkus po kazdej 2-ke,tak si normalne otvorim okno a vyskocim. Davaj si na to pozor,v tomto veku uz nie je sranda robit z dietata peklo zo zivota dietatu,co sa snazi. Presne v den rodicka u nas takto vyskocil 6-tak.
Nahodou mam dieta v rovnakom veku ako ty. Je sikovny,nosi 1-tky, 2-ky,uci sa uplne sam,nie preto,ze ja ho do toho nutim. A neboji sa prist domov,ani ked sa obcas zadari 3, lebo nepochopil napr. zadanie. Sameho ho to skrie a ma snahu si to opravit,bez toho,aby som akokolvek zasiahla. Nie aby som to este ucitelke ja pisala. Ty nielenze robis hanbu chudatu dietatu,ale este aj sebe🤦🏻♀️
Ježiši,ja odpadnem...u nás ani trojka nie je zlá známka .ba minule dostal štvorku,nevedel,že píšu a zadarilo sa...tak plakal.. a ja mu,čo plačeš,opravíš ju a hotovo..keď vidím koľko somarín sa učia- je rád,keď som pri ňom a vyskúšam ho,tak nech má aj 15- ky...život je o inom..hnevá ma keď sa pripravuje na niečo a potom to pobabre,lebo si to zle prepočíta,prečíta, ale za známky nekričím,nejedujem sa. A to som učiteľka 🙂
@oblecenie99 Mna presne to iste napadlo,ze ci to nebude ta so 40.platkami sunky😂😂
Keď ti skočí pod vlak alebo z okna v deň vysvedčenia kvôli tomu, že bude mať horšie známky si budeš biť hlavu o múr, zvolni. A keď si mala samé jednotky tak kde si to dotiahla, škoda, že nám nepovieš...
Neviem, či si to zoberiete k srdcu,ale na toto musím reagovať. Je mi ľúto vášho dieťaťa. Určite netreba nútiť dieťa mať zo všetkého jednotky, lebo v živote sa uplatní v tom,čo jej ide najlepsie. Píšem to preto,lebo ja som toho príkladom. Mala som vždy trojky z matematiky a aj fyziky na gymnáziu.Ucila som sa prevažne to,čo som chcela a to biológiu a chémiu, z týchto som mala jednotky. Moji rodičia našťastie zlé známky neriešili, podporovali ma v Tom čo mi išlo a bavilo ma. A neuveríte, urobila som prijímačky na medicínu na všetky tri školy ktoré máme na Slovensku. A ešte k tým známkam, kedysi sa na medicínu bralo podľa priemeru, takže sa tam dostali iba sami jednotkari. No zistili,že kvalita študentov je zlá a nezvládajú štúdium a preto sa robia už iba prijímačky. Takže vôbec to nieje o známkach,aj šikovný trojkar sa dokáže uplatniť. V praxi skôr ako čistý jednotkar. Preto netrápte dcéru s jednotkami a radšej ju podporte v Tom čo ju baví a zaujíma. Ja som nakoniec skončila školu lepšie ako kamarátka ,ktorá bola na gymnáziu čistá jednotkarka. Život je o niečom inom než o známkach fakt. A prax v práci už tobôž. Tam ide skôr o iné zručnosti než jednoduché memorovanie. Držím palce, nech zmeníte názor.
Tvoja odpoveď nemá ani hlavu, ani pätu. Aj tvoja matka asi dupkala učiteľke pred zborovňou, keď si nemala výsledky na jednotky. 😁
necitala som prispevky ale moj nazor. nie je dolezite ake znamky ma dieta ale ci vedomosti dokaze vyuzit v zivote a presadit sa. zbytocne bude 1tkarka ak musisv 5r. volat do skoly aby si opravila znamku, ak to dieta nie je schopne same si vybavit s ucitelkou a ozvat sa ze jej vadi dana znamka... moj syn presiel zakladku aj so 4kou (je viacero dysiel) ale predstav si vobec si nepokazil zivot a dokonca studuje na VS, takze brzdi a nestresuj dieta 2kou. ved si uvedom ze 3ka sa pozvazuje za "dobru" znamku 🙂
Mna skor prekvapuje, ze sa musis s 5tackou stale ucit, ako chapem 1 a 2 triedu, ale v 5 uz musi byt samostatna, ak nie je ani o 8rocnom gymku neuvazuj, len tak medzi recou, mam dceru na osemrocnom gymku - pre nadpriemerne nadane deti a ver tomu, ze aj 3 sa uz objavila, ziadnu tragediu z toho doma nerobime, pre nas je dolezite vidiet snahu a vysledky sa vzdy dostavia, zatial mala vzdy same jednotky
Jednotky na vysvedceni
@matenka veď toto nechala som to na ňu a tu je výsledok.
Jasné vy ste tu všetky že Vám nevadia horšie známky pritom na konci školského roka tu sú úžasné deti kt majú len a len jednotky
Tak to zase nie je az taky zly vysledok-ved dvojka je chvalitebna a u vas doma je to prirodna katastrofa, lebo maminka je, slusne povedane, prepnuta. Bud rada, ze mas zdrave dieta a neurob z nej blazna, lebo takymto chovanim k tomu spejete a potom si mozes pisat jednicky aj po stenach.
Autorka a načo si založila diskusiu keď máš názor že robíš dobre a nedáš si poradiť ani neuznas inú odpoveď ? Fakt by som chcela vedieť načo teda táto diskusia ?
@klip0 Asi sa doma povadila s muzom a myslela si, ze tu vsetci budu tvrdit, ze dvojka je katastrofa, tak aby mohla muzovi ukazat, len nejako jej to nevyslo😝

prehanas a velmi...nieje to ziadna katastrofa, moja dcerka raz dostala z testu 2 a pani ucitelka napisala ze kto si chce opravit znamku, moze...v prvom rade som sa opytala dcerky, ci chce, bez problemov suhlasila, ale aj keby mala tu 2,tak je to celkom v pohode...raz sa jej pritrafila aj 3, a vedu som z toho nerobila...v prvom rade sa uci pre seba, nie pre teba, tak aby dcerka nebola este z teba v strese a nemala strach prist domov, ked dostane znamku nie podla tvojich predstav