icon

Je sexuálna výchova voliteľná na stredných školách?

29. dec 2024

Dobry den, je tento predmet sexualna vychova iba na strednych skolach a da sa vybrat ci tam dieta chce rodic dat?
Alebo ako to je?
Je to volitelny predmet?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
sara07
30. dec 2024

stačí mi krestansky tvoj vyklad bohate, žial ty to nevnimaš,prebrala si stredoveké myšlienky naboženstva a klasika témy čo som vypichla budeme sa tvarit že to sa ma netyka a neexistuje 😂😂 nič nové pod slnkom

sara07
30. dec 2024

@cafelatte sulož budem mat kedy ja uznám za vhodne a žiadny zakon ani naboženstvo mi nebude určovat a zasahovat do tohto
druhy bod nemá vyznama sa tu nejak bavita rozoberat, každy mame svoj názor , vy máte zaklad že človeka stvoril boh , my máme darwina, a ja to nevysvetlim teba a naopak
zaujímave že interupcia je vražda ale kolko ludi bolo zabitých zavraždených v križiackych alebo protestantských vojnách to už ako neriešite, to je v poriadku , to vražda v mene boha nie je , to je vražda za spravnu myšlienku 😇

sara07
30. dec 2024

@letfenixa nie ale moje dieta by na naboženstve nesedelo , spajanie tried ano nie je to riešienie, je to menšie zlo
naboženstvo by nemalo byt na školách, a pre všetkych etika nie je tam nič čo by detom uškodilo

sara07
30. dec 2024

@selenka7 trefne napísane asi si nie je vôbec ista tiež si myslím

shee11
30. dec 2024

@sara07 prečo by to malo byť v poriadku? Okrem toho.. Španielska inkvizícia, ktorej vyčíňanie sa používa ako prototyp cirkevného tmárstva, usmrtila za tristo rokov svojho fungovania okolo 5 tisíc ľudí. To je sotva štvrtina z toho, čo zvládla gilotína na Námestí svornosti v Paríži za jediný rok. V mene osvieteneho rozumu a pokroku. 20 st. V mene ateizmu ( socializmus komunizmus) 200 mil. mrtvych. Ale to sú fakty.. a ťažko sa to vysvetľuje človeku, ktorého zaslepuje nenávisť voči Bohu. Toto nie je súťaž . Každé zabitie je zlý. A tvoj názor je nenavistný.

autor
30. dec 2024

@sara07 krestanstvo je tu uz vyse 2000 rokov, nie od stredoveku,
ked uz o tom tolko basnis,
A ty si nepochopila ze tu ta nejde nikto presviedcat, a kazdy si nesie zodpovednost sam za seba o tom je ta slobodna vola,
Tak ako aj ta tvoja

lenkakravcova
30. dec 2024

@lonely66 tak tak, s tým plne súhlasím. Však svoje deti si náboženstvo naučím sama doma, alebo existujú na to rôzne krúžky, večerné školy, víkendové školy atď. A etika by mala byť pre každého. Kope ľudí chyba základné etické myslenie pri jednaní s inými.

viestta
30. dec 2024

@lonely66 u nas na skole je etika spajana viac rocnikov. Nie tak davno mali etiku cela trieda, pretoze na hodine sa riesila sikana v triede, mali dokonca prednasku psychologicky, externistky. Nabozenstvo potom mali v nahradnom case (aj to spajaju viac rocnikov), to bolo potom celkom zaujimave citat na edupage co niektori rodicia dokazali napisat. Najviac vyskakovali prave ti rodicia, ktorych deti sikanovali ostatnych. Rodicia deti, ktore su vychovavane v "tom spravnom"...

mizoko
30. dec 2024

Nikto nejde nikoho presviedčať a masírovať detskú hlavičku náboženstvom? Po celej škole kam chodia moje deti sú vylepené náboženské obrázky a texty,keď učitelia dodávajú doplnkové materiály na vyučovanie aj tam sú náboženské zmienky a nie,nie je to v rámci dejepisu pri vyučovaní o rôznych náboženstvach a podobne. Každé Vianoce a hlavne na veľkú noc to ide až do absurdná ako to dokážu pchať všade. A nie,Vianoce ani veľká noc nie sú pôvodné kresťanské sviatky. Takže to že sa tu náboženstvo nepretlača a že netrci fakt z každého kúta a násilné sa nepchá deckám do hláv je sprostosť. Otvor konečne oči a pozri sa aj za ten tvoj náboženstvom obmedzený obzor a možno to uvidíš. Ale asi skôr nie

mizoko
30. dec 2024

@shee11 prípoj si k tomu ešte napríklad magdalenine pracovné v Írsku ktoré boli zatvorené len nedávno,vyvražďovanie indiánov v rámci prevýchovy,obrácanie "pohanov" na tú správnu vieru a ďalšie takéto lakocinky a vyjde to teda dosť iné číslo ako si uviedla len pri inkvizícii 😏každá ideológia keď sa zneužije je vražedná,každá jedna. Ale to čo robia veriaci,ako sa stále snažia obrátiť ľudí na tú podľa nich správnu vieru je nechutne. Mne je fakt jedno čomu veríte a či máte kríž vytetovaný aj doprostred čelá. Ale prestante s tým obťažovať druhých. Nie ste tu sami. A nevidím dôvod prečo by som sa ja alebo moje deti museli pozerať na polonaheho umuceneho chlapa na kríži umiestneneho na každom rohu len preto,že vy ako skupina ste sa tak rozhodli

mizoko
30. dec 2024

@sara07 čo ti poviem,riadia sa heslom: bite ich všetkých,Boh si svojich pozná 😅 nie,to nie sú moje slová. To je pamätná veta z čias výprav proti Katarom 😜

autor
30. dec 2024

@selenka7
Vy tu zeny mate sportovu disciplinu podsuvat myslienky a vety ktore clovek ani nenapisal,
Tu nikto nepise o ziadnom odfiltrovani toho co si aj ja pamatam ako dieta a dospievajuca ze sme sa bezne bavili v tychto temach,
ale o tom ze sa to nema vyucovat na skolach,
A vobec nie externymi firmami,
pre niekoho je to zase nabozenstvo, pre mna toto,

ano? A ak je to pocas hodiny a spada to podujatie do osnov?
Vraj vtedy na to suhlas netreba.

Bez ohladu na to ake informacie budu pocut v skole?
Ved o tom je cela tato diskusia,
ze tie informacie do skol nepatria
Narocky miast malolete deti - ako vie ze nieje gay, ako vie ze nieje lesba?
Este tie reci o tom co tu pisali ze v ucebnici v 14tich ak mas pocit ze chces sex tak chod... toto do skol?
Tak si teda pozri reprezentativnu vzorku napriklad co som videla
Sexualnu vychovu s.r.o.,
ktori ze boli uz ak si dobre pamatam na viac ako 50 skolach.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
sara07
30. dec 2024

ja som na dejepise dávala pozor a ano je mi luto že to rimania proste nezvladli ,
mala som na mysli že máte myslenie v stredoveku zaseknute , stredoveké názory a uprimne miestami aj ten stredovek nebol tak šialene pruderne nastevený ako vy teraz riešite sučasnot

sara07
30. dec 2024

my vychádzme z toho čo ty tu postupne píšeš .tak si aspon pamätaj čo píšeš
baby čo ti vadia tak zastavaju názor že sexualna vychova do škôl patrí , pripadne naboženstvo nepatrí do škôl ale na faru 😂😂

sara07
30. dec 2024

@shee11 ale no pekne si zober všetky vojny a "pokrestančovanie"
apropo ked už tak vytahuješ francuzsku gilotinu, čo robila cirkev , pekne pritakavala ako vždy 😂😂 napolenovi dokonca dovolili aby sa sám korunoval a na akom mieste no predsa ... na luke to nebolo , kolko radov biskupov tam stalo 😂

ale som sa teraz pobavila

bartolomejská noc v mene boha, protestanské vojny doteraz je tam mur pre istotu v mene spravneho boha a to riešime len vojny v ramci krestanstva,tak si najdi
ano v ramci gilotiny padali hlavy , ale prečo lebo ludia boli hladni a čo robila cirkev ešte posluhovala kralovi a spol ... a teda dovolim si tvrdit že ich bolo omnoho menej ako čo boli ludia upaleny zavražedny v rámci a v mene boha ....

autor
30. dec 2024

@sara07 to pises ty ze mi tu niekto vadi, nic take som nenapisala

autor
30. dec 2024

@lonely66
nie ja tu niesom ta co rozduchava vasne ako tu citam tie prispevky,
jasne tam je v tom prispevku napisene ze uz boli na viac ako 50tich skolach,
to znamena ze tie prednasky maju

lenkasarka
30. dec 2024

Ty máš pocit, že príde prednášajúci a povie deťom. Tak deti, Premyslite si čím chce byt? Keď chcete byt lezbami kľudne ked chceš byt gayom môžeš sa kludne ešte dnes stať gayom. Keď sa ti nepaci, že máš penis o mesiac ti ho môžu ufiknut. Keď chceš byt psom tak nech sa ti páči naučím ťa štekať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanaam
30. dec 2024

@annm81 no ja som v škole pozor dávala a väčšinu z vymenovaného sme sa neučili, najmä to o zodpovednom rodičovstve. Zo ZŠ si pamätám jednu trápnu hodinu o nejakej "tete z Ameriky" kedy sme dostali propagačný balíček so vzorkou tampónov nemenovanej firmy. A na SŠ nám nejakí "aktivisti" (asi z nejakej farmafirmy) prišli ospevovať nevyhnutnosť hormonálnej antikoncepcie. Takto si rozhodne vzdelávanie nepredstavujem. Našťastie u nás to riešim dávno vo vlastnej réžii a je smutné, že existujú rodičia, ktorí neoboznámia deti s takou pre život dôležitou problematikou.

autor
30. dec 2024

@lonely66 tak v jednom podcaste to hovori ta pani co hovori o tych vibratoroch:

'My, ako Sexuálna výchova (s.r.o.) a teda ako podcast chodíme na školy už vyše troch rokov a chodíme teda v rámci projektu „kackni sa“ a teraz sme už vlastne začali tento rok chodiť aj po vlastnej osi, že chodíme len ako teda z našej nejakej vlastnej iniciatívy, kam nás zavolajú školy. Chodíme každý mesiac minimálne na dve až tri školy, takže máme už naozaj že desiatky, neviem, možno stovky týchto workshopov za nami'

Je to v podcaste kde je host B. Grohling
Tak tam asi robia nejake prednasky ked to sama hovori.

oblecenieavecicky
30. dec 2024

A presne kvôli takýmto ľuďom sme tam, kde sme...🤦🤦🤦

justxme
30. dec 2024

Ja by som len prispela takým bizarným zážitkom mojej kamarátky, ktorá navštevovala normálne verejnú základnú školu a veci súvisiace so sexuálnou výchovou s nimi preberal nejaký miestny farár. Vypočuli si teda také perly ako že používanie antikoncepcie vo forme tabletiek je hriech, lebo to zabíja vajíčko, používaním kondómov si môžete kvôli chemikáliám v nich privodiť rakovinu (!!!) a že sex by teda mali mať len vtedy, keď rátajú s tým že z toho môže vzniknúť dieťa. Podotýkam že nešlo o nejakú kresťanskú školu, aj keď toto by nebolo ok asi ani v takej. A teda môžeme len rozmýšľať koľko z deciek, ktoré si vypočuli tieto skutočne plodné prednášky, na to nejakým spôsobom doplatilo.

andreafa
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
30. dec 2024

@andreafa, ty asi riadne perlis,keď ťa admin maze

viestta
30. dec 2024

@tetapetra oznamila nam, ze poziada o zmazanie tejto (na pridavne meno si nespomenim) temy

lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
30. dec 2024

@lonely66 nieco take