Je sexuálna výchova voliteľná na stredných školách?
Dobry den, je tento predmet sexualna vychova iba na strednych skolach a da sa vybrat ci tam dieta chce rodic dat?
Alebo ako to je?
Je to volitelny predmet?
pokial je to v budove školy, pod zaštitou školy jedno či v ramci vyučovania alebo po , musi byt suhlas
čitaj hlavne na začiatku šk roku či si už nedala suhlas ,niektore školy dávaju komplet celkovy suhlas
ale máš možnos podat cez edupage žiadost o aktivitách školy aby ta informovali
my napr máme vždy na rodičku vytlačené každy na A4 rozvrh všetkých akcii, divadiel, dokonca aj našteva knižnice musiš suhlasit
@tehulka2011 ale nehrajme sa tu na dokonalých
keby bolo praktizujucich skutočne veriacich nie len nasilu batolata pokrstené tak tam tie čisla su skutočne iné , logicky by potom bolo malo kostolov a praskali by vo švikoch 😂
Intímne vzťahy bez kamarátstva, manželstvo nie je ideál, dvojstrana plná penisov a vagín, LGBTQIA+, rod, rodová rovnosť, návod na prvý sex, pripravenosť v 14tich, 15tich, podrobný opis rôznych sex.praktík. Autorky sú z organizácie InTYMYta (plánovanie rodičovstva a bezpečné potraty) a prečo by názory pár ľudí mali vtĺkať do hláv deťom celej republiky? Áno je to propaganda, nič viac nič menej.
Táto učebnica neprešla. Ministrestvo ju stoplo.
@sara07 vsak to, hlasia sa k cirkvi a nakoniec maju v kostole sobas (lebo tam je to krajsie ako na urade) a daju pokrstit deti, aby babky neremcali. Castokrat je to aj v obratenom poradi a zhanaju farara, ktory pokrsti dieta nezosobasenych rodicov. A to je tak vsetko co sa nabozenskeho vyznania tyka.
Nie nebudu, ale budu tam riesit to, za akych podmienok moze/ nemoze zena otehotniet, ako vyzera pozitivny tehotensky test, aky je rozdiel medzi tehotenskym a ovulacnym testom, co je ovulacia, menstruacia, masturbacia a pod veci, ktore sa mnohi pubertiaci od rodicov nedozvedia,kedze nie vsetci su otvoreni takejto debate so svojimi detmi
@mondolina no možno to bude tým,že niektoré/niektorí ani netušia ako ich pinďo a šušura v skutočnosti vypadá 🤭. Keďže niektoré majú dokonca aj s gynekologickým vyšetrením problém 😏.
@shee11 a co je v tej "propagande"? Lebo perokrezby anatomickych struktur rozhodne nie su propaganda. Su to len ilustracie k biologii pohlavnych rganov. Nic viac, nic menej. Tak isto mohli nakreslit aj zaludok, hrube crevo alebo hoc aj ucho, ktore je na kazdom, kto nema ciapku na hlave viditelne. Tiez len anatomicka struktura.
A tá propaganda o pinďoch a šušurách je aká? 😂 Mňa asi ... 🤦....🤭
Čo najmenej detailov a len kosoštvorec a guľky s ovalom? 👊😂
@viestta napríklad 16 sexuálnych orientácii, ktoré sú tam vymenované. Nie každý súhlasí s pripravenosťou na sex v 14 tich, lebo obaja chceme a to stací...nie každý si myslí, že tabletkova antika pre pubertacky alebo pre ženy všeobecne je to najlepšie, plus celá teória rodovej rovnosti, ktorej tam je venovaná značná časť.
Keby v sexuálnej výchove učili , že sex len v manželstve, porat je zabitie človeka, a iné veci s ktorými evidentne nesúhlasíte, asi by ste tak veľkoryso nesúhlasili so sexuálnou výchovou na školách. Proste rodičia majú rôzne názory a prístupy a ten váš nie je jediný správny či nesprávny. A toto treba rešpektovať. Ak sa to nerešpektuje a nie je možnosť výberu, ale tlačí sa názor skupiny, ktoru si niekto vybral ako tú správnu, je to propaganda.
Je mi až divné, ako plytko sa na to diva väčšina prispevateliek a ako trápne hejtuje všetko iné. Škoda. Rešpekt nula bodov.
@autorka máš veľmi zvláštny pohľad na vec, velmi spiatocnicky. Ty si už so svojím dieťaťom o týchto veciach hovorila?
Na skole, kde chodi moja dcera ( je prvacka)bola pred rokom kauza, kde ziacka 6. rocnika oralne uspokojila chlapca 7. rocnika kt. si to nahral na video a to nasledne poslal spoluziakom. Sexualna vychova je viac nez potrebna a je naivne mysliet si, ze sa k detom tie informacie nedostanu! Len budu pokrutene, neuplne a mozno aj nepravdive. Som 100% za aby sa deti vzdelavali aj v tejto oblasti ( samozrejme s ohladom na vek).
@shee11 nečítala som tu knihu, s niečím určite s tebou súhlasím. U nás je sex pod 14 zakázaný. Ale o antikoncepcii sme sa učili ešte my. Ďakujem Bohu za Bravo a jeho láska,sex a nežnosti. Pre mňa rodová rovnosť tá,že je žena a chlap sú si rovni. A tiež nerozumiem 16 sexuálnym orientaciam. Zase však akceptujem homosexuálov a tiež určitú skupinu trans
@shee11 ale no, moja. 16 sexualnych orientacii? To fakt? Daj prinrscreen. A pripravenost na sex? Mentalna, fyzicka, emocionalna? Ktora z nich? Ale co sa vobec obavas. Vsak vy to doma mate vyriesene, takze v skole mozu rozpravat, vy svoje deti spravne usmernite. Alebo neusmernite a preto sa bojite toho, co by sa v skole dozvedeli... Na eticke otazky maju aj nabozenstvo, ak by ste im to doma nevysvetlili. Vsak aj na biologii sa uci Darvinova teoria, na geologii a fyzike vznik vesmiru a zeme a napriek tomu sa drzite siedmich dni stvorenia sveta. Ci aj toto maju z ucebnych osnov vyhodit, lebo to popiera vase ucenie a ideologiu?
A antika? Nie, nie je preferovana jedina metoda. Dokonca sa u mladych preferuje barierova metoda, nielen kvoli nezelanym a neplanovanym tehotenstvam ale hlavne kvoli pohlavne prenosnym chorobam.
@tetapetra ďakujem, vážim si to. Aj ja akceptujem inakosť, to je úplne v poriadku. A rodová rovnosť ako rovnosť medzi mužom a ženou áno, ale rodová rovnosť, akože každý má rod a pohlavie a nemusí to byť to isté, to je taká zvláštna paradigmy dnešnej doby. Ja nevravím, aby sme sa nebavili s deťmi o sexe, anatómii, vzťahoch a pod. To je potrebné, ale osobne som proti tomu, aby mladým emocionálne nevyzretym ľuďom vtlkali do hláv, že je v poriadku mať sex ak to chcú skúsiť a súhlasia aj keď majú 14,15. Niekto s tým môže byť ok, v poriadku, liberálnejšia výchova. Ale nemá sa to učiť plošne. Rodič je vždy zodpovedný a má právo vybrať si čo v tejto oblasti dovolí škole a čo nie. To je všetko čo tvrdím.

Orientácie, gender etc. To že gay nie je nadávka, alebo psychická choroba. Pretože 50% Slovenska to ešte stále nechápe. Tieto témy myslím.