Je správne, že učiteľ dal neohlásenú písomku?
Učiteľ nam dal písať písomku z dejepisu na náboženstve ktorú ani neoznámil na edupage iba ustne v triede máme na náboženstve 3 skupiny a v jeho skupine škole sa nevyhybame a učiteľ nemal dôvod dávat písomku, sme 8. Ročník ZŠ
Keď ste v ten deň mali mať dejepis, tak áno. Aj keď za mňa je toto "máte sa učiť na každú hodinu priebežne" blbosť a neohlásené písomky neuznávam 😉 Ale holt, tak školstvo funguje...
riadi sa podľa školského poriadku. My máme, že musí byť oznámená písomka nad 25 minút. Ale naučený ma byť žiak vždy. Ved vyvolať žiaka odpovedať môže učiteľ bez varovania. Tak to máš to isté ako dať nečakanu písomku
@kmeci11 ak ste v ten den mali mat dejepis, je uplne jedno na akej hodine vam da pisomku. Ak ste v ten den dejepis nemali mat, tak vam dat pisomku nemoze. Logicky ste na ten den pripravení nemuseli byt, lebo ste nemali mat ani dejepis.
Prečo by mal ohlasovať na edupage? Povedal vám to dopredu v triede, to bohate stačí.
Ak nemal byť v ten deň dejepis a nemala byť tá písomka z dejepisu napr. minulý piatok a nečakane sa v ten piatok nepísala (čiže napr. v tomto prípade ste mali byť na ňu pripravení už minulý piatok), tak by som to riešila
teraz čítam, že "ani neoznámil na edupage iba ustne v triede" takže informovaní ste boli. A basta. Prečo si tomu nemohol uveriť, že bude písomka, ked to povedal "iba ústne" ? Je to platne, ked si sklerotik, si to zapíš, hoci aj do edupagu
Jáj, počkať, on vám to oznámil ústne v triede piatok na dejepise, že v pondelok na náboženstve si napíšete písomku??? Ak je to takto, tak v tom prípade beriem späť, a je to úplne v poriadku.
Aj ústne oznámená písomka je oznámená, takže vám ju nedal len tak. A predpokladám že keď chýbaš tak sa informujes o Tom čo sa v škole preberalo.
@kmeci11 Nemá Vám čo ohlasovať bežné písomky z posledného učiva alebo posledných učív, máš vedieť čo sa učíte bez ohľadu či bude písomka alebo nie. Iné je napríklad polročná, tam je toho učiva veľa a mali by ste vedieť, že si to máte zopakovať, nedá sa presne vedieť, čo ste sa učili dozadu niekoľko mesiacov. Ja keby som učiteľka tiež neoznamujem tie písomky z aktuálnych učív. Načo? Aby neprišli niektorí radšej do školy ak je písomka alebo aby si pripravili ťaháky? Oznamovala by som len štvrťročné a polročné písomky.
"o sturovy " si chcel napísať " o Štúrovi" ?
Neplač tu, na koni a bež sa učiť !! aspoň dačo stihneš, fakt aj daktoré detaily treba vedieť cely život "o sturovy" Moje nervy, nemaš hanby sa tu ozvať, už sme si o tebe urobili obraz.
strednu školu plánuješ akú ?
Bez edupage su deti asi stratene. My sme dosli na hodinu napr informatiky, ucitel len vosiel do triedy a hned pri dverach zahlasil, prihlasime sa na odpovede a islo sa. Nikdy nam nedal dopredu vediet, ze deticky ucte sa, bude pisomka a nikto sa ani nestazoval. Aj na inych predmetoch boli 10-15minutovky bez ohlasenia. Len velke pisomky nam dali vediet a ti co chybali sa mali informovat. Ucitelovi bolo jedno kto tam bol a kto nie. Teraz sa vsetci spoliehaju na edupage a co tak sa opytat spokuziakov co sa dialo? Ved aj tak ste nonstop na telefonoch, tak ich pouzite na nieco uzitocne.
Preboha, normálne sa divim, ako sme kedysi prezili nielen bez edupage, ale aj bez internetu! Dokonca na ZS aj bez mobilov. Ak niekto chybal, je v jeho zaujme sa iniciativne opytat, co sa v skole dialo a ake pripadne písomky by mohli v pondelok byt. My sme to zvladli cez pevnu linku, pripadne v najhorsom peso k najblizsiemu spoluziakovi, a teraz mladi visia na mobile 24/7, ale opytat sa, co bolo v skole, im nenapadlo? A hlavne trenuj aj slovencinu, je to katastrofa!
Tak by to malo byť vždy aspoň v neohlásených písomkach je vidno ako sa žiak pripravuje.
Keď som ja chodila do školy sme to mali pravidelne
@cimage minule som mala tiež s dcérou konflikt, lebo písali písomku a nebola ohlásená😉a strašne ju to rozčúlilo a ja som dala za pravdu ucitelke.Nakoniec triedna povedala na rodičovskom, že je dohoda, že každá písomka aj 10 min sa bude dopredu ohlasovať a dala za pravdu rodičom čo sa sťažovali, lebo v ten deň mali dve ohlasene a jednu malú neohlásenú
Ja si pamätám, že nám v škole okrem polročných, štvrťročných nič neohlasovali a slovíčka sme písali pravidelne.
A teraz ti poviem tajomstvo - za školských čias tvojich rodičov edupage NEEXISTOVAL! 🙈
a za mojich čias neboli ani mobily ! A predstav si, že ked sme sa dohodli niekde, vždy sme sa vedeli stretnuť, aj bez mobilu. A rozprávali sme sa zoči-voči
otázka pre autora: "zoči-voči" je aký slovný druh?
Ono pre mňa je zaujímavé sledovať ako sú ľudia za neohlásené písomky 🙂 Za mňa je to zvýhodňovanie tých čo im vyhovuje učiť sa priebežne, ale nie všetci sú takí 🙃 Napr. ja mám aj vš, na zš a sš na vysvedčení vždy priemer do 1,5, a z neohlásených som vždy mala zlé známky 😁 Prežila som, nesťažovala som sa, opravila som na ohlásených a z tých neohlásených som si nikdy ťažkú hlavu nerobila 😁 Ale v konečnom dôsledku by za mňa malo ísť o to, či človek učivo vie... a nie, či sa učí priebežne alebo nárazovo...

nie je povinný oznámiť každu písomku. Môže dať písomku kedy chce. Žiak je povinný sa riadne pripraviť na každu hodinu. Mali ste v ten deň dejepis?