icon

Je testovanie 9 povinné pre žiakov?

presyteny_20002
20. aug 2024

Ahojte mamičky, som tu nová, vystupujem pod menom presyteny_20002, lebo môj manžel ma sem tak debilne zaregistroval, ale to nie je vôbec podstatné...Mám na vás, jednu veľmi vážnu otázku, týkajúcu sa môjho syna, lebo chcela by som sa Vás spýtať, že či budúci školský rok, bude povinný MONITOR teda TESTOVANIE 9 či je to celoplošné alebo nepovinné? Nemám v tom jasne. Lebo môj syn, je veľmi inteligentný a nadaný, má veľké IQ, len má veľký stres, a celé noci, trávi nad učivom aj celé hodiny. Nechcem aby bol v takomto psychickom rozložení aj na tom MONITORE, lebo mu na tom veľmi záleží a chce ho spraviť na 100 percent, s čím aj rátam no aj nerátam, ale nehcem aby bol chudáčik v takom strese. Celé noci sa učí... No poraďte mi, vy osobne dáte svoje deti, na TESTOVANIE 9? Aký máte názor?

Ďakujem krásne, za vaše odpovede.

Strana
z2
michaela412
20. aug 2024

Ja som chodila na strednú ekonomickú, spolužiačka jedna tiež bola bifľa vkuse mala samé jednotky, pred každou písomkou riešila ako ona nemala čas sa učiť a vždy mala jednotku, už sme ju potom nebrali ani vážne. Potom prišla matura a dievča pred maturou ochorelo zo stresu- bola doma mesiac pred maturami. Samozrejme aj tak zmaturovala na samé jednotky, potom išla na výšku a neskončila ani prvý ročník, lebo ten stres nezvládla. Tak to riešte už teraz, aby potom nebolo horšie.

egonsk
20. aug 2024

@presyteny_20002 zivot studentov je plny stresu ... pri ukoncovani ZS najprv z monitora, alebo prijimaciek na SS, ptom zo SS na prijimacky na VS a napokon uz len na VS sa stanu flegmaticky a s kludom anglicana prechadzaju aj na 3ti krat s E-ckami, lebo vedia, ze na ziskanom titule, ani diplome ich prospech nikto nevidi.

pluss
20. aug 2024

Chlapca netreba vôbec takto ľutovať .. hodiť do vody lebo sa nenaučí sam existovať nikdy....tento prehnaný strach a hyckanie nie je preňho vôbec dobre....po jednom dni neexistuje že na DOD zistí čo je škola zač čo je kolektív zac...nic z toho...buď psychológ alebo hodiť do vody

mane01
20. aug 2024

@presyteny_20002 teraz sa uci na monitor? To vazne? Mna by netrapil monitor, ale synovo spravanie… takto sa stresovat z toho? Moj sa neucil vobec na monitor. V skole sa tomu venovali a ucil sa na prijimacky, ale monitor bol pre neho proste bezna pisomka.

monvitka
20. aug 2024

@presyteny_20002 na strednu ekonomicku chce ist taky nadpriemer? Ja ze aspon nejaky gympel

guudy
20. aug 2024

@presyteny_20002 zacnite co najskor pracovat na zvladani stresu. Takto to naozaj nie je ok.
Mam dve nadane deti a teda ani jedno Monitor neprezivalo….a uz vobec sa zvlast nan nepripravovali.
Ak je naozaj tvoje dieta nadane, da ho s prstom v nose.
Kam chodi do skoly teraz?

floren
20. aug 2024

@presyteny_20002 veru nie je to len o učení. Ja som bola prvý ročník,čo sme robili monitor. Urobila som najlepšie z ročníka 98%. Popritom mi lepšiu známku ako 3 na vysvedčenie nedali,aj keď priemer bol hlboko po 2.

januska12323
20. aug 2024

Mne sa zdá, že je biflos a nie nadaný. Nadaný sa nepotrebuje extra učiť a určite by nešiel na ekonomickú strednú, bez urážky voči škole.

estellas
20. aug 2024

@presyteny_20002 V živote sú aj horšie veci ako monitor. Ja som tiež pred monitorom stresovala ale časom som si uvedomila že úplne zbytočne.

presyteny_20002
autor
20. aug 2024

Ďakujem vám krásne, za všetky vaše radi, váš čas, ďakujem že ste mi pomohli 🙂))))

danielahamar
25. aug 2024

To nie je o tom , či chce, alebo nechce. Môj najstarší dyslektik spravil matiku na 100%, samozrejme slovenčinu nie, a mladší ho ani nerobil, lebo isiel z 8r. na bilingval AJ ekonomika. A veruze je pedant v učení, ale teda neučí sa celé dni ani hodiny. Ak raz dieťa ma na nejakú školu, tak proste má 😉 a tvojho by som zobrala k psychologicke,lebo jeho správanie ok nie je.

gelifil
28. aug 2024

@danielahamar inak teraz by ho uz robol aj ten na bilingvali...v prvom rocniku

danielahamar
28. aug 2024

@gelifil to odkedy😱

luccija
28. aug 2024

@danielahamar áno, robia ho už aj deti prijaté na gymnázium v prvom ročníku fraška, ale tak čo už...
Ja som si najprv myslela, že dcére nerozumiem, že jej spolužiaci robili monitor a rok chodia na gymnázium🤣neviem či to tak bolo vždy, či to je nejaká novinka.Tak štatistika nepusti
@presyteny_20002 nie je asperger či nemá nejakú psychickú poruchu bez urážky?To vždy zo všetkého tak stresuje?mala by si ísť k psychologovi dáva na seba neprimerane naroky

danielahamar
28. aug 2024

@luccija no pred 5rokmi to nebolo, preto sa cudujem

zuzikak
28. aug 2024

ano rozhodne skuste toho psychologa lebo zrejme z jeho stresu si este vo vacsom aj ty a to v takom, zeby si ho tam najradsej nepustila, ze ? 🙂 Tvoj syn ak je inteligentny, urcite pochopi, ze ak sa pripravuje, tak to zvladne. Na 100% neviem, ci to niekto dokaze napisat. A ak by ho aj nenapisal tak ako si predstavuje, zial musi sa naucit v zivote aj tak troska prehravat resp. zvyknut si, ze nie vsetko ide podla jeho planu. A ak to nevyjde, treba vymysliet nahradny plan. Psycholog je vhodny z toho dovodu aby si este nenarobil zdravotne problemy. Skus ho co najviac tahat von nech trocha z ucenia vypne a ked je biflos, musi vediet sa pripravit ale neprehanat to. Aby nasiel tu spravnu mieru pripravy.

gelifil
30. aug 2024

@danielahamar teraz druhy rok to bolo

dadis
30. aug 2024

@zuzikak Samozrejme, ze su ziaci, co napisali na 100%, osobne poznam 3 takych chlapcov.

Strana
z2