icon

Je to puberta?

29. nov 2025

Syn ma 11 rokov , absolútne neposlúcha presadzujete si svoje, nadáva nám rodičom , je tvrdohlavý ako palica , napr . vonku je už zima on ide v mikine , vôbec nechce nosiť zimné oblečenie,nerešpektuje nás . Pri prvom synovi som pubertu nezažila , toto je brutál 😤 Prejde to vôbec ? Už máme nervy na krajíčku , nepomáha krik ani po zadku , ani kľudné dohováranie , všetko má na háku dokonca aj školu tento polrok
Čo by ste doporučili ?

Strana
z2
anonym_4ee22f
29. nov 2025

Nadava vam?! Tak ale to uz co je? Nezanedbali ste nahodou tak trochu aj vychovu?

anonym_d0d22d
29. nov 2025

ok a co robite ked vam nadava? odvrava? tot nieje este puberta.. na tu sa mozete este len zacat tesit.. totosu dosledky benevolentnych vychov dnesnych matiek

lavender94
29. nov 2025

Dávať v puberte je po zadku je asi take efektívne ako trepať červenou šatkou pred býka 😅 tu už tieto detské metódy nepomôžu. Nechceš? Nedaj si. Chod kľudne aj holý. A sám sa vráti pre bundu. Nadávaš nám? Nerešpektuješ? Odovzdaj mobil, pripravuj si jedlo sám, kamaráti až keď budu hotove domace práce. Krikom si len pokazíte vzťah a nič tým nevyriešite. Potrebuje tvrdú ruku ale chce to aj premyslené ťahy trošku. Ak si si často kričala alebo ho cápala keď bol menší, tak mu to pravdepodobne vôbec nič nerobi.

anonym_ed5c2a
29. nov 2025
@anonym_4ee22f

Nadava vam?! Tak ale to uz co je? Nezanedbali ste nahodou tak trochu aj vychovu?

@anonym_4ee22f no .... Nie všetko je vychovou. Už si to zapiste tu na celom MK aspoň 5 x do hlavy.
Sa hovorí vám , ktorý máte pokojnejšie deti čo ?
Na výchovu neexistuje vzorec.

anonym_add52f
29. nov 2025

Ja keď som bola v puberte a mama mi vylepila, som ju ešte nabádala, nech ma znova udrie - v zmysle, že čo si tým dokazuje a že mi akože tým podľa spraví. Takže zbiť pubertieka je fakt zbytočné, nielen že to výchovne nemá efekt, ale ešte tebou bude aj pohŕdať.

huxy
29. nov 2025
@anonym_ed5c2a

@anonym_4ee22f no .... Nie všetko je vychovou. Už si to zapiste tu na celom MK aspoň 5 x do hlavy.

@anonym_ed5c2a ak dieťa nemá diagnózu, tak neexistuje aby sa takto správalo voči rodičom. To nie je o pokojnom dieťati, ale presne, výchovou. A to mám sama pubertiačku a veru ľahké to nie je. Ale aby decko nadávalo svojmu rodičovi? To je o výchove, ako si to vôbec dovolí.

anonym_4ee22f
29. nov 2025
@anonym_ed5c2a

@anonym_ed5c2a jedna vec ne nepokojne decko - vzdoruje, neposlucha, ok, dajmetomu, ze je v puberte…, druha vec je nevychovane decko, ktore svojim rodicom nadava - to je absolutne neakceptovatelne a nikto ma nepresvedci, ze je to pubertou!

sagitta33
29. nov 2025

Toto nie je puberta. Mám takmer 11 ročného a takto sa nespráva. Neexistuje, že by šiel von len v mikine.

abbey1
29. nov 2025

To nie je puberta. To je nezvladnutá výchova.

pribinak
29. nov 2025

Toto je rozmaznané decko a veľmi zanedbána výchova
11 ročný aby nadával rodičom? V 15tich ti dá facku keď mu niečo povieš

Takze ja by som zrušila všetky vymoženosti čo má a doma by musel začať makat
Ako si vôbec dovolí ísť von? Čo muž? Kde je?

anonym_ed5c2a
29. nov 2025
@anonym_4ee22f

@anonym_ed5c2a jedna vec ne nepokojne decko - vzdoruje, neposlucha, ok, dajmetomu, ze je v puberte…, druha vec je nevychovane decko, ktore svojim rodicom nadava - to je absolutne neakceptovatelne a nikto ma nepresvedci, ze je to pubertou!

@anonym_4ee22f samozrejme že je to neakceptovateľné! Úplne s vami súhlasím. Ale nutne toto správanie nemusí byť zlá výchova o Tom hovorím.

reanda
29. nov 2025

nechat ho na pokoji.. ak chce chodit v zime v mikine a flakat skolu - je to jeho zivot a nasledky si bude znasat on.. garantujem, ze ked ho nechate na pokoji, prestane vam nadavat.. niektore deti o vychovu nemaju zaujem.. zvlast o zufalstvo typu dat po zadku 🙄

amdornik
29. nov 2025
@anonym_add52f

Ja keď som bola v puberte a mama mi vylepila, som ju ešte nabádala, nech ma znova udrie - v zmysle, že čo si tým dokazuje a že mi akože tým podľa spraví. Takže zbiť pubertieka je fakt zbytočné, nielen že to výchovne nemá efekt, ale ešte tebou bude aj pohŕdať.

@anonym_autor nie, toto nie je puberta. posrali ste výchovu, to je celé. ostatné ti napísali kočky vyššie...
@anonym_add52f tak asi ti nevylepila takú, ktorá by "sadla". viem, že moja mama (nikdy nás nebila, možno raz sme dostali po zadku) vylepila takú jednej svojej vnučke, že jej dvere dali druhú. a bol pokoj. vnučka (nie moje dieťa, ale môjho súrodenca) sa v 16 ožrala ako sviňa. ešte toľko rozumu mala, že sa bála ísť domov, šla k babke. no a ako bľabotala tam v tej chodbe, tak jej moja mama (inak fakt mierumilovná, obetujúca sa, veriaca a nikdy deti nebijúca osoba) takú vylepila, že jej dvere/stena? dali druhú a vnučka pekne stíchla, šla sa vygrciať a mama ju potom uložila spať. iste, všetko sa dozvedela aj jej matka atď... ale odvtedy bol pokoj s alkoholom.
to len na margo toho, milý anonym, že nie, tebe mama nevylepila, teba pohladila.

anonym_1e6368
29. nov 2025

Žiadna puberta😉 Zvlčil sa!

kikush182329
29. nov 2025

Dieta nema voci vam respekt, lebo ani vy nerespektujete jeho. Po zadku takemu velkemu chlapcovi? A zimnu bundu by mozno aj zobral ak by si aspon v tom mohol presadiť svoje.

euka210
29. nov 2025

@anonym_autor jedna vec je puberta a druha nadavanie rodicom. Mne by urcite vyletela ruka ako sa poznam, odovzdal by mobil urcite.

marci9
29. nov 2025

Ja by som mu dala! Taký režim ešte nevidel. Neposlúchaš? Nebudeš žrať. Kým ťa ja živím, budeš kmitať tak, ako ti ja kážem, alebo zdochneš hladom. Neprídeš domov načas? Vymknem ťa a budeš spať na schodoch. Nebudeš sa učiť? Odovzdaj mobil, žiadne vreckové, na darčeky k narodeninám, meninám, Vianociam zabudni. A opovážil by sa mi odpyskovať. Takú by zlízol po papuli, že by mu stena dala druhú. Nerozumiem, ako je možné, že si rodičia nevedia dať rady s 11-ročným sopliakom.

amdornik
29. nov 2025
@marci9

Ja by som mu dala! Taký režim ešte nevidel. Neposlúchaš? Nebudeš žrať. Kým ťa ja živím, budeš kmitať tak, ako ti ja kážem, alebo zdochneš hladom. Neprídeš domov načas? Vymknem ťa a budeš spať na schodoch. Nebudeš sa učiť? Odovzdaj mobil, žiadne vreckové, na darčeky k narodeninám, meninám, Vianociam zabudni. A opovážil by sa mi odpyskovať. Takú by zlízol po papuli, že by mu stena dala druhú. Nerozumiem, ako je možné, že si rodičia nevedia dať rady s 11-ročným sopliakom.

@marci9 za chvíľu budeš štátom hľadaná osoba, ktorá týra svoje decko 😀 😀 😀 ale inak súhlasím...... 😀

autor
29. nov 2025
@marci9

@marci9 no nie nevieme , mobil nepouziva darceky nechce neziada nic ani k sviatku , vreckove tiez neziada nemava zatial . S fyzickeho trestu si robi srandu alebo si chvilu poplace a ide si zase svoje …

terezka1947
29. nov 2025
@anonym_autor

@marci9 no nie nevieme , mobil nepouziva darceky nechce neziada nic ani k sviatku , vreckove tiez neziada nemava zatial . S fyzickeho trestu si robi srandu alebo si chvilu poplace a ide si zase svoje …

@anonym_autor fuuha....to ktoré dieťa nechce darčeky?

anonym_bf101d
29. nov 2025
@marci9

@marci9 skrátka milujúca matka 😠 Prepáč, ale toto nie je cesta

anonym_79d2d3
30. nov 2025

Tvoj syn má pravdepodobne Aspergerov syndróm. Toto výchovou nie je.

huxy
30. nov 2025
@anonym_79d2d3

Tvoj syn má pravdepodobne Aspergerov syndróm. Toto výchovou nie je.

@anonym_79d2d3 to je také typické, stanoviť diagnózu na MK. Mimochodom, ak by mal túto poruchu, už dávno by si to bol niekto všimol a bol by diagnostikovaný. A nie ze v 11-tich a nezvladnutou výchovou sa ide niekto radiť tu.

anonym_79d2d3
30. nov 2025
@huxy

@anonym_79d2d3 to je také typické, stanoviť diagnózu na MK. Mimochodom, ak by mal túto poruchu, už dávno by si to bol niekto všimol a bol by diagnostikovaný. A nie ze v 11-tich a nezvladnutou výchovou sa ide niekto radiť tu.

@huxy mám v rodine, ako keby písala o rovnakom chalanovi. Väčšina Aspergerov behá po svete bez toho, aby mali diagnózu potvrdenú na papieri. Všimla si si v mojom príspevku slovo "pravdepodobne"?

huxy
30. nov 2025
@anonym_79d2d3

@huxy mám v rodine, ako keby písala o rovnakom chalanovi. Väčšina Aspergerov behá po svete bez toho, aby mali diagnózu potvrdenú na papieri. Všimla si si v mojom príspevku slovo "pravdepodobne"?

@anonym_79d2d3 vsimla som si stanovenie diagnózy (slovo pravdepodobne znamená že si to ty myslís, že to tak asi je) , aj to, ze to nie je výchovou. Este raz, aspeeger sa neprejavuje v puberte, v 11-tich rokoch.

anonym_79d2d3
30. nov 2025
@huxy

@anonym_79d2d3 vsimla som si stanovenie diagnózy (slovo pravdepodobne znamená že si to ty myslís, že to tak asi je) , aj to, ze to nie je výchovou. Este raz, aspeeger sa neprejavuje v puberte, v 11-tich rokoch.

@huxy minule som riešila v kurze chalana, ktorý má 17 rokov a po 10 minútach, som sa ho na rovinu spýtala, či nemá diagnostikovaný AS, vypleštil oči, potvrdil mi to a dal otázku: "Ako ste na to prišli? Moja mama je zdr.sestra a prišla na to až pred rokom (v 16-tich) a vy ma vidíte prvýkrát v živote a hneď ste to zistili" Pracujem s ľuďmi celý život 🧐.

huxy
30. nov 2025
@anonym_79d2d3

@huxy minule som riešila v kurze chalana, ktorý má 17 rokov a po 10 minútach, som sa ho na rovinu spýtala, či nemá diagnostikovaný AS, vypleštil oči, potvrdil mi to a dal otázku: "Ako ste na to prišli? Moja mama je zdr.sestra a prišla na to až pred rokom (v 16-tich) a vy ma vidíte prvýkrát v živote a hneď ste to zistili" Pracujem s ľuďmi celý život 🧐.

@anonym_79d2d3 ved uz ako myslíš. Dnes je moderné diagnostikovať kadekoho kadečím, pritom je to človek mimo profesie. Ale ani náhodou to nie je výchovou.

kikush182329
30. nov 2025
@huxy

@anonym_79d2d3 ved uz ako myslíš. Dnes je moderné diagnostikovať kadekoho kadečím, pritom je to človek mimo profesie. Ale ani náhodou to nie je výchovou.

@huxy ja som poznala viacero deti, ktore sa takto spravali. A bolo to vychovou, dieta nikdy nemohlo vyjadriť svoj nazor, muselo posluchat bez odvravania a ked prislo do tohto veku, radsej si povedalo svoje aj za cenu bitky. Ja s tebou suhlasim, ze je to vychovou. A bude to u nich horšie.

sashabb
30. nov 2025

@marci9 preboha 😨 no milujúca matka, ak teda nejaké deti máš, čo dúfam, že nemáš.

Autorka, v prvom rade ho nebi! to je asi taký základ. To, že nechce zimné oblečko, tak nechce. Neviem prečo je taký trend, že mne je zima tak musí byť aj tebe. Áno, je tvrdohlavý a v puberte. Má na to vek. Prispôsob sa ... má na háku? maj aj ty, neučí sa? nevadí, jeho známky, prepadne? jeho hanba. Neuprace alebo čokoľvek čo budeš chcieť? neurob potom ty čo bude chcieť on.

marci9
30. nov 2025
@sashabb

@marci9 preboha 😨 no milujúca matka, ak teda nejaké deti máš, čo dúfam, že nemáš.

Autorka, v prvom rade ho nebi! to je asi taký základ. To, že nechce zimné oblečko, tak nechce. Neviem prečo je taký trend, že mne je zima tak musí byť aj tebe. Áno, je tvrdohlavý a v puberte. Má na to vek. Prispôsob sa ... má na háku? maj aj ty, neučí sa? nevadí, jeho známky, prepadne? jeho hanba. Neuprace alebo čokoľvek čo budeš chcieť? neurob potom ty čo bude chcieť on.

@sashabb Presne takouto "výchovou" dosiahla to, že syn si teraz robí čo chce a rodičov má na háku.

Strana
z2