icon

Je v poriadku mať 65 kg v dvanástich rokoch?

janka000008
5. nov 2024

Dobrý deň. Je v pohode ak mám 12 rokov a 65kg?(som dievča a mam 171cm) budem vďačná za každý komentár

mirola
6. nov 2024

no asi by pomohlo dať fotku postavy, kludne aj bez hlavy..a povedala by ti ludia

ruza123
6. nov 2024

No mne sa to zda tiez dost. Ja mam 169cm a cca 62kg, ale mam 38 rokov a som po 4 detoch..tiez mam 12 rocnu dceru a ta ma 147cm a 34kg..a ked mi niekto povie, ze nevyzera na 12 rokov, som uz nato alergicka..vyzera na 12, len tie ostatne 12 rocne vyzeraju na 16. Si velmi vysoka na 12 rokov, asi mas vysokych rodicov..Urcite posobis starsie, co nie je tvoja chyba, ale ten vahovy prirastok za posledny rok podla mna nie je uplne ok..

maryetta
6. nov 2024

Ja som bola vzdy vyssia v triede. Neviem sice kedy som prestala rásť. Momentalne mam 178cm.
A si pamatam ze pocas skoly som mala 58kg.

jesenzima
6. nov 2024

@janka000008 mám 36 rokov a 65 kg, 175cm, je to v pohode? Moja dcéra má necelých 7 rokov a má už pomaly 30kg, ale vysoká je ako 9 ročná, je to v pohode?
Záleží na celkovej stavbe tela, takto tie čísla nič neznamenajú ...

h2
6. nov 2024

Toto sa nedá posudzovať len z hľadiska výšky, ale aj veku. Na 12 rokov je to dosť veľa, podľa mňa.

jesenzima
6. nov 2024

@h2 pokiaľ nemá pneumatiku okolo pupku,môže byť z tých vysokých, pevných dievčat. Rátam,že aj moja dcéra bude vysoká a pevnejšia ... Vidím to už teraz na nej.. plus robí šport, takže to telo vyzerá úplne ináč ...

dota6
6. nov 2024

Ahoj
@janka000008 v prvom rade, čo s tým ma telocvikárka. Dúfam, že nezvykne nevhodné komentovať váhu. To by som nahlásila.
Mám približne rovnakú výšku 170 cm a 58kg a necítim sa okej. Vždy som vážila menej, ale ja som sa venovala ultra behu aktívne. A na mojej postave hruška, vyzerala postava oveľa lepšie. Teraz sú tie kg hlavne v kritických partiách :D teda dobre sa im žije na mojom zadku, bokoch a stehnách.
Určite by som sa zamerala na to, aby váha nešla hore. To už by bolo zrejme kritické. Možno zaradiť a nahradiť snacky sladké/slané za ovocie a zeleninu. 🙏😇 Telocvikára si nevšímaj.

stvura
6. nov 2024

Tiez si myslim ze toto posudzovat bez fotky aby sme vedeli aku mas stavbu tela, bez toho ze by sme poznali tvoj jedalnicek, a sportove aktivity je nonsenz. Ides do puberty, telo sa meni, asi v tej 16tke sa to stabilizuje. Robis nejaky sport ze spominas telocvikarku? S mamou si sa bavila? Ja mam tri deti, vsetky tri maju uplne odlisne postavy, nevarim nikomu zvlast a predsa - ten organizmus je iny, inac sa chova (vsetci traja sportuju).
Pozor inac na tie komenty co citas - tie co ti pisu vela to nevedia citlivo napisat a veru by som ich odporucila do par 8mackych tried kde polovica dievcat ma bulimiu a ta druha obezitu. Ked vidim par spoluziacok svojej dcery co este pred dvoma rokmi, prave v tej 12tke pocuval blbe poznamky ze su baculate a teraz sukaju salat alebo nejedia vobec...toto by si mali mudrlantky pozriet. Ani 40kg pri vyskach 170-180 nemaju a vyzeraju "sivo" a choro.
Inac akykolvek trener ktory komentuje vahu u mna skoncil - dcera mi robila profi gymnastiku a trenerka po polovici dievcat vecne revala ze su tlste a maju makat. Samozrejme ze tlsta pri 4-6h treningu neboli ani jedna a genetiku nezmenis.

Proste stravuj sa zdravo, cvicit a si v pohode.

simca06022011
6. nov 2024

moja ma 13r, 176cm a 53kg... a je chuda, kamosky ma nizsie a tazsie a nevidno na nich ze by boli akokolvke pri sebe a ani ked su spolu nejaky extra rozdiel nevidim v postave, ak neratam vysku. Proste ked sa pozrie clovek do zrkadla, netrcia mu faldy, nebodaj cvici, ma svalovu hmotu = tak je to ok. A asi vela spravia aj geny pri "detoch", lebo ja som tize bola vizla, vysoka na tu dobu.. a dobehla som to neskor, zatial kamosky s vyssou vahou casom schudli, "zhranateli".. vela spravia prsia, boky...
VObec netreba nic prehanat, a uz vobec nie sledovania vahy, skor na zdravy zivotny styl treba dbat, snazit sa zdvao jest, dostatok pohybu mat...

simca06022011
6. nov 2024

A tu je BMI deti https://www.childrenbmi.com/cs/
netreba sa s dospelymi zenami porovnavat, to je uplne ina kategoria... PLUS BMI treba brat s rezervou, kopa sportovcov svalnatych by podla tohto bola obeznych :DDD

pralinka86
6. nov 2024

Nepozeraj na vahu, ale skor centimetre. Kazdy ma ine telo, spalovanie, ukladanie tuku. Kazdy ma iny pomer tuku a svalov v tele. Podľa vahy sa to neda zovšeobecňovať.
Co mozes urobiť pre seba, svoje zdravie a aj postavu, je to ze budeš sa hybat. Ak nemas cas cez tyzden, tak aspon cez vikend, ist na vylet do prirody alebo plavat alebo behat ci bicyklovať, korculovat, cvičiť mozes aj doma alebo si najst nejaky kruzok. Zlepsi sa ti kondicka, precisti hlava, spevnie telo. Si vo veku kedy sa menis na zenu, hormony pracujú ostošesť. Nehladuj, ale vyberaj si dobre, kvalitne pestre jedlo.

simca06022011
6. nov 2024

@pralinka86 12r sa na take ze nema cas cvicit, hybat sa , naozaj nemoze vyhovarat :DDD

betaxa
6. nov 2024

Skutočne ma prekvapuje, že 12 ročné deti vypisujú na Mk, a možno aj mňa ukameňuju -ano je to veľa mať v detskom veku 65 kg...za 10 rokov to môže byť 80 kg nadváha v detskom veku je dnes epidémia

kajakamura26
6. nov 2024

ale ale dievčatá... výživové odborníčky, doktorky. Trošku by som ubrala pary. Vaše dojmy si netreba zamieňať s realitou. Z výšky, váhy a veku by si netrúfol len tak odpovedať ani odborník...ale vy áno 😁
Bola som vrcholovým športovcom a pracovala som s vrcholovým športovcami. Bežne sme mali dievčatá takýchto parametrov a teda odpadla by som keby niekto tvrdil, že mali nadváhu. Nejdem hodnotiť, či keď máte 50 kg pri takejto výške, tak je to veľa alebo málo...zase je to len údaj bez ďalších parametrov. Určite je to neporovnateľne zdravšie ako nadváha, ale pre vaše zdravie to oproti 65 kg žene môže byť o mnoho horšie...pretože bez všetkých údajov sa to posúdiť nedá. Možno by som sa ale zamyslela, nakoľko ste pravdepodobne matky- keď ste na tomto fóre, či vaša odpoveď bola adekvátna a rozumná pre 12 ročné dievča, ktoré síce poskytlo minimum údajov, podľa týchto nadváhu nemá, ale pre vás "je to proste vysoká váha".

pralinka86
6. nov 2024

@simca06022011 moze mat hudobnú, vytvarnu ci ine dalsie zaujmy..
Ja este verim, ze su deti, co doma nesedia na zadku od 14 tej do noci ked idu spať 🙂

iwesska
6. nov 2024

@mirola Tebe nebadi,ze si podvyzivena?

simca06022011
6. nov 2024

@pralinka86 velmi vtipne :DDD moje dieta ma kruzky a vzdy stiha vecer cvicit doma.. to co je za hlupu vyhovorku, ze kvoli cviceniu aj pol hodinovemu doma ma byt o 14tej doma? :DDD Prave si treba zvyk robit z cvicenia, aj ked clovek hodiny doma nesedi... je to proste zvyk, ako umyt si zuby. Ze nema cas.. to moze povedat, tak zena s pracou, x detmi, domacnostou a vsetkym, ze nema cas.. a nie 12r skolacka.
Co moze byt problem ak NEVIE, ze vobec moze doma cvicit a ako. Ale to su uz potom ine temy. A hlavne ak uz je dieta na xy kruzkoch, tak nepochopim, ak rodic nezabezpeci aspon jeden z nich "pohybovy".

cimage
6. nov 2024

Je rozdiel 60kg a 60kg. Pri rovnakej vyske moze silnejsi clovek vazit menej ako vysportovany clovek. Tuk je ovela lahsi ako svalova hmota. Preto zalezi aku mas postavu. Darmo ti napise niekto, ze ma 50kg, ked jeho postava je uplne inak stavana. Sportuj, jedz vsetko, len vynechaj sladke a mastne. Pi vodu a nesladene caje. Tymto nic nepokazis, netreba to prehanat. Hlavne ziadne diety a nejedenie, lebo to nikdy neskonci dobre.

misana84
6. nov 2024

Áno ženy, pustím sa do Vás… akurát ste mi zdvihli tlak ako môžete 12 ročnej babe povedať, že je tucna🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️… ste normálne? Dúfam, že ste naštartovali novú anorexiu alebo bulimiu… moja mala má 5 rokov, výšku 125cm a má 30kg… teraz do mna, že je obezna… no nie je… športuje, behá a vládze a vytiahne sa… aj autorka ešte rastie… ešte sa vytiahne viac tak potrebovala aj nabrať kg.

mmoni89
6. nov 2024

@janka000008 ja mam podobnú váhu 65kg a 172cm ale o par rokov viac ,presne o 23 rokov viac😀ale výška a váha sú v poriadku ja som práveže dosť schudla ,v tejto váhe sa cítim dobre

fantaghiro21
6. nov 2024

Ja odpadnem ....keď má žena pri vyske 171 CM 65 kg tak je ok
Ale keď má dievča 12r nadpriemernú výšku na svoj vek ,tak by mala ešte schudnúť...lebo vek ...

Všetko ale závisí ako sa čitis,akky máš podiel tuku a kostí....či si športovo aktívna alebo kysnes doma ...

snowflakenel
6. nov 2024

@slavomira236 moja dcera ma 8,,vysku 143 a 34 kg. Ale sportuje, je taka vytrenovana,,no samozrejme nie uplne svalnata...🙂 manzel 185 a ja 170 cm.

snowflakenel
6. nov 2024

@misana84 moja ma 8, rokov. 143 cm a 34 kg.

snowflakenel
6. nov 2024

@misana84 ved toto. 12 rocna sa este bide formovat.
Zalezi aj od toho,,aki su rodicia

snowflakenel
6. nov 2024

@cimage ano,,ja mam 53 a vysku 170. Ale som viac tukova ako moja sestra, ktora sportuje, ma tiez 170 a 64.kg. vyzera.stihlejsia ako ja, aj ked je tazsia..lebo ma svaly. Ja som take roztrasene tintitko 🙂

jaass
6. nov 2024

@macekovam vesiak na saty? 🤦‍♀️ a ty komentujes a dávaš rady? Tak to Dakujem pekne 🤦‍♀️

veronkaxxx
6. nov 2024

@janka000008 Si na svoj vek vysoká takže asi v pohode, podľa BMI to je nadváha nejakých 5 kíl dole neuškodí

mirola
6. nov 2024

@iwesska možes mi prosím definovat cim sa podvyziva charakterizuje?
nie som unavena, ani nie som hladna, mam kvalitne vlasy, MS pravidelnú, jem 5x denne.. co by teda mal byt ukazovatel toho ze som podvyzivena?

iwesska
6. nov 2024

@mirola Ze nemas v poriadku BMI. Mne uz na gastre ked som mala 52kg a nizsiu vysku Dr.povedal,ze som na hranici podvyzivy a mam pribrat. Pri 170 cm,nie je 50kg dost. V poriadku,ak sa tak citis dobre,ale pisat niekomu,kto ma normalnu vahu,ze vazi dost,ok nie je.

ada510
6. nov 2024

@janka000008 si dosť vysoká takže áno