Je v poriadku mať 65 kg v dvanástich rokoch?
Dobrý deň. Je v pohode ak mám 12 rokov a 65kg?(som dievča a mam 171cm) budem vďačná za každý komentár
@iwesska no bolo tu x krat spomenute, ze BMI nie je spolahlivy ukazovatel... takze potom je diskutabilne co je a co nie je v poriadku. Ja som jej napisala, ze jej nehrozia ziadne zdravotne rizka, takze z tohoto pohladu je to v poriadku. Ocividne, ale ak tomu venuje takuto pozornost nieco v poriadku z ineho hladiska nebude - inak by to neriesila. Ja som mala v 14 rokoch 37 kil, to bola mozno podvyziva.
@janka000008 Prečo riešiš svoju váhu v spojitosti s telocvikárkou? Aký je dôvod. Boli nejaké pripomienky? Alebo sa Ty necítiš v pohode? Hlavne to nerieš tu na MK. Vôbec nevieš, ako vyzerá tá, čo tu vynáša nad Tebou súdy. Kto ťa tu môže objektívne posudzovať? Čo vedia o tebe? 2 čísla? Nepoznajú tvojich rodičov, ani tvoju životosprávu, nič. Pozri si video
https://www.youtube.com/watch?v=2y33jFKl9EYa všetky premúdrelé tiež. Pekný deň. 🙂
@janka000008 ...keby si bola dospelá žena tak by to bolo uplne ok, ale máš 12 - si ešte dieťa, to je dosť veľká váha na dieťa bez ohľadu na to koľko merias. Aj moja dcéra má 12 má 40 kíl a príde mi taká akurát, nie je vychudnutá. Môžu to byť gény ktoré neovplyvnia ale sladkosti a slané dobroty by som asi obmedzovala.
@matapo takže keď by mala výšku 190cm (modelová situáciia) a váha 65, tak je to stále veľa?
Koľko má teda podľa teba vážiť?
Koľko meria tvoja dcéra?
@fantaghiro21 zdrave dievcata vo veku 12 rokov nemaju 190cm, takze Tvoja otazka je uplne cez Kosice.
@janka000008 Máš úplne normálnu váhu pri tej výške.
@matapo Tvoja dcéra má tiež výšku 170+ cm? Pochybujem.
@mirola a ktoré 12r diera máva výšku 170+? Určite su .ale
je to nadpriemerna výška na vek.....
@fantaghiro21 áno, ale nie je nereálna.. ale to čo si napísala ty ak sa vôbec niekde vyskytne je to rarita a zväčša rastová porucha... 170+ je nadpriemerná výška, ale bežne vyskytujúca sa...
@janka000008 pozri si BMI tabuľky pre tínedžerky, zadaj svoju výšku, váhu a uvidíš že je to ok.
Aj tak je dôležitejší obvod pása, pri viac ako 80cm stúpa riziko civilizačných ochorení.
@mirola a dokázala si prečítať aj to ,že som napísala "modelová situáciia"?
Takže ma nadpriemernu výšku,(pre teba zanedbatelny údaj) ,teba hlavne trápi váha.preto som strelila "matapo" údaj 190cm.lebo to,že dievča je vysoké nadpriemerne,to vôbec nevadi ....bolo by divné ,keby mala podpriemernu váhu pri takej výške ,či?
Či má mať pri výške 170 CM 40-50 kg?
Deti maju take fazy, najprv rastu do sirky a potom sa vytiahnu do vysky. K tomu puberta, hormony... Kazdopadne pridat pohyb a obmedzit sladke ti neuskodi.
@mirola RASTOVA PORUCHA? 170+.. tak to sme porusene generacie cele.. pre strednu a severnu europu je vyska zeny okolo 170cm uz davno celkom ok. Proste patrime k "narodom" vyssim a kazda dalsia generacie je podla mna o nieco vyssia, kedze maminka 175cm a ocko 190cm nebudu mat predsa 160cm dceru...
@fantaghiro21 bezne dost vela.. dcera ma v triede naozaj kopu takychto dievcat. Ziadna rarita. A uz ked som tam bola ja , pred 30r, tak tiez nas vobec nebolo malo :DD
@matapo tak to je ina atletika, ze je jedno kolko merias.. cize ak ma dievca 150cm a druhe 170cm, tak rozdiel vo vahe nic? :DD je to jedno.. lebo ved je to dievcatko 12r... minuly rok mali 7macky rozptyl vahy u dceri v skole od 40 do 65kg.. to je riadny rozdiel... a vysky tiez maju riadne tie baby. A su vsetky v poriadku a ani jedna ani len nevyzera tucne.
@simca06022011 ty vies citat? pisem, ze keby malo dieta v 12 rokoch 190cm nie je to bezne a ak sa tak stane castokrat je to porucha. comu nechapes?
@mirola prepac, ano citat viem... len to pisete roztahane v xy prispevkoch:D chapem, pardon.
@simca06022011 dakujem 🙂
@janka000008 mám 16 ročnú dcéru, výšku má 168, teda trošku nižšia od teba. Váži 38,5 kg. Takže z môjho pohľadu veľa.
@jajka257 tvoje dieta ma totalnu podvahu vid:
https://www.childrenbmi.com/cs/?type=2&sex=2&bi...
"Toto dítě spadá do kategorie podváhy. Mělo by být vyšetřeno lékařem a podrobeno vyšetřením k odhalení možných příčin podváhy. Existuje celá řada možných příčin tohoto stavu"
Takze urcite, ano pri tomto kazda ma vela...
@simca06022011 ano a autorka do kategorie nadvahy ..
@jajka257 tak ty by si sa mala objednat u psychiatra moja. takmer 170cm a 38kg. Tak to si sa asi niekedy udrela o nocny stolik a zabudla si sa nechat vysetrit.
@mirola ltt, ale ano.. ked prehupne na 13r uz bude v normal :DD ono 65kg na 170cm u dietata je dost, ale nic take ze treba robit nervy a chytat bulimicke/anorekticke stavy (prave tento vek je na to brutalne citlivy).. tak s "citom" 🙂) ja ked vidim tu moju viszlu ako chrume struhanu mrkvu a brusakuje, tak jej hned idem daco navarit.. OPATRNE. Lebo zase.. ano teraz je chuducka, lenze to som bola aj ja. A v tomto veku treba zvyky zdrave budovat a nie riesit, nejedz, chudni, jedz, priber... vies co myslim. Preto zmierlivo v diskusiach k detom pristupujem :D este nie su ostrielane ako dospele zeny, vsetko ci kadejako vysvetlia
@jajka257 Nechválila by som sa s takou váhou u dieťaťa. Veď to je na lekára.
Moj syn má 14 rokov a 60kg a vyzerá ako trieska v prste. Druhý má 11 rokov a 48kg a je mastnučký. Stále si vo vývoji. Moje deti idú najskôr do šírky a potom sa znenazdajky vytiahnu hore.

Baby toto este moze byt pod vplyvom puberty a hormonov. Sama som si tym presla. Raz som isla viac do vysky. Potom zas do sirky.
Ked pozeram fotky sa smejem ze ako 15-rocna som mala postavu ako teraz po 4 porodoch. Teda ok skoro na gram. Raz viac. Raz menej. Ale jej postava sa este bude istotne formovat.
V 17-tke som mala 68kg schudla som na 62. A dietou som si tak dobabrala zaludok ze sa to uz nikdy nedalo do poriadku.