Je v poriadku mať 65 kg v dvanástich rokoch?
Dobrý deň. Je v pohode ak mám 12 rokov a 65kg?(som dievča a mam 171cm) budem vďačná za každý komentár
@zuzanockamt ...nie, nemá 170, má 164 CM. Preto sa mi to zdá dosť. Mne moja dcéra vôbec nepríde vychudnutá, skrátka taká normálna. Pár CM vo výške a taký rozdiel na váhe? Samozrejme ak je to genetika tak s tým nespraví nik nič. Ak je to stravou prevažne takou čo urýchľuje rast a nástup puberty,.... s tým už síce tiež nič neurobí keď už má 12 ale obmedzovať sa v sladkostiach a nezdravých slaných jedlách a maskrtach je namieste. Ja som 65 kíl nemala ani keď som mala 30 rokov a mám obdobnú výšku a nikdy som sa nepovažovala za chudu, skôr naopak, vždy som si strážila čo jem aj v dospelosti. My to príde zvláštne aby 12 ročné dievča vyzeralo ako dospelá žena a aj s váhou čo patrí dospelej žene. Je siedmacka, keď si predstavím všetky dcerine spolužiačky a kamarátky, vidno že sú to ešte dievčatá na ZŠ.
@fantaghiro21 tak ide o to že je to dvanásťročné dieťa, a keď dieťa extrémne rýchlo rastie, aj priberá aj puberta ide skôr,...buď za to môžu gény, alebo, čo je častejšie nevhodná strava a pomenej pohybu.
@matapo takže ideme potom aj malé bábätká vytyrat na kosť,lebo sú "tučnúcke" ?
To ,že berieš vek ako najdôležitejši parameter,je úplne mimo... To ti potvrdí aj gastroenterológ....
@janka000008 dám ti porovnanie ja a moja kolegyňa. Obe máme výšku 165 CM. Ja važim 60 a ona 75. Zaujímavé ale je že miery cez prsia pás a boky máme takmer totožné. Nechcela som veriť koľko váži lebo na prvý pohľad rozdiel medzi nami že pätnásť kíl nevidieť ani náhodou. Skrátka má tak stavané telo a váži viac. Neriešila by som tu váhu na tvojom mieste, je to ok lebo si celkom vysoká podľa mňa.
@fantaghiro21 ...to práveže mimo nie je. Vysoko nadpriemer má aj výšku aj hmotnosť. A aj podľa všetkých tabuliek je to už mohutná postava, nie je to vysoká nadváha ani obezita zatiaľ, ale ak si dievča nedá pozor na stravu (sladkosti, sladené napoje a slane blbosti) a nebude sa dostatocne hýbať, tak bude váha rast, pretože je stále vo vývoji a predispozícia už je. Ak má rodičov, starých rodičov čo sú nadpriemerne vysoký tak to majú v génoch, ak nie - je to stravou sa životným stylom. A aj tie riadne tucnicke bábätká hoci je to podľa niekoho uplne ok, lebo však z toho vyrastú tak to až tak ok v skutočnosti nie je, väčšinou im to ostáva, alebo keď sa aj na čas vytiahnu v školskom veku sa veľa z nich celkom dosť zagulati. Stačí sa pozrieť koľko tucnuckych deti máme okolo seba a neriešiť to len preto že sú ešte deti? To je predsa blbosť. Netvrdím že deti majú dietovat, ani táto slečna nemá držať diétu ale prísun kalórií v sladkostiach, nápojoch,....treba strážiť a treba ich donútiť aj dostatočne hýbať sa.
@matapo Vôbec to nie je mohutná postava. Pri mierach 171 cm/65 kg pohoda veľ. 36, možno aj 34.
Mala som hypertrofického novorodenca - takmer 4,3 kg, teraz má 4,5 roka, výškou je nad rovesníkmi a bojujeme o každé kilo navyše, neviem, kde kupovať tepláky, aby mu nepadali. Takže píšeš hlúposti.
@matapo podľa mňa by si mala prehodnotiť svoj postoj k tomu,čo je norma a čo je nakročené k anorexii .
Ak sa narodí dieťa s veľkosťou 50 CM a necelé 4kg,tak paaanecku,ideme na diétu s dieťaťom a nebudeme mu dávať jesť/piť.
Aby náhodou podľa tvojich kritérií neboli "tucnucke"
A ak má to isté babatko v 1 roku 12 kg je to teta už extrémna obezita?
Vieš o tom,že dieťa by malo v 1 roku mať 3nasobok svojej pôrodnej hmotností?
Dievča má podľa teba "vysoko nadpriemer výšku" tak asi aj váha bude nejakým spôsobom rásť.
Či má potom kosti zo vzduchu?
Teba zaujíma len číslo váha.Bez ohľadu na to,akú máš výšku.
Či by tam lietala výška 190 cm či 200cm či 180 CM(modelový príklad )tebe je to jedno ...
Takže si myslím,že máš úplne choré a nezdravé kritériá čo sa týka parametrov.....
PS :je samozrejme,že aj percento tuku je u dvoch rovnako vysokých,s rovnakou váhou a vekom rôzny....
Nezachytila som však,že by sa autorka celé dni kŕmila sladkosťami a hnila na gauči.
@fantaghiro21 moja spolužiačka má 182
@janka000008 ty brdo.To Vás ťahajú za uši doma?
A kamoška koľko váži? 70kg?
Vlastne to ani nepíš radšej,lebo podla tu pár prítomnych by s váhou 70kg (pri výške 182) by mala ťažkú nadváhu na svoj vek🤣🤣
@fantaghiro21 snažím sa obmedziť sladkosti, pijem iba vodu a každý deň sa na pol hodinku snažím zacvičiť
@fantaghiro21 neviem koľko má učiteľka nehovorí hmotnosť. Jej hmotnosť vidí len ona a učiteľka
Syn ma 14 rokov, 184 cm a 67 kil...Mne to pride vela.....
No podľa mňa je to dosť, ale závisí možno od stavby tela. Ja mám 169, 50 kíl, ale túto váhu mám od 14, a to mám za sebou aj dva pôrody a po 40ke. Ale zas, žiadne prsia...
@janka000008 ahoj Janka. Moja vnučka mala tento problém a bola veľmi nešťastná. Ale sa prihlásila do klubu volejbalistiek, kde chodí 3x do týždňa na trénig a bola vybratá na Majstrovstvá Slovenska . Po dvoch rokoch tréningu sa z bacuľky vypracovala na krásnu štíhlu volejbalistku a dosť úspešnú. Začala v 12 rokoch a je z nej krásne dievča . Volejbal je jej záchranca.
@zuzanockamt jj, co si napisala sedi, moja dcera ma tie rozmery - cca 174cm a 60kg a ma velkost 34/36...vcera som ju zhodou okolnosti merala (kvoli tricku a ma skutocne modelkovske rozmery - 89-69-90. Sme sa smiali ze by mala schudnut nejako z pasu a moze ist modelingovat (to ju teda inac vobec nezaujima)...
Inac mam tiez najstarsie dieta take co som bojovala o vahu, dokrmovala, neustale daco na podporu jedla davala, rastovy hormon mi lekarka silou mocou chcela pichat...a teraz ten moj drobec uz 16r prerastol manzela (cca 180-2cm, ma okolo tych 70kg, no dokonaly fesak).
@mircalla a ty máš syna úplne norlmaknej váhy alebo je tak trošku nezdravo chodiaca vychrtlina?
Môj muž,v podobnom veku ,s podobnou výškou (teraz má 186) ,vtedy trochu menej,mal niečo tak ako tvoj syn a na fotkách teda vyzeral strašne.ako z koncentráku....
Sám mal nikde v karte napisane ako dieťa,že má anorexiu,i keď bol stále hladný a stále jedol...ale pribrať nemohol a to ma stále problém....
Teraz je muž stále chudý,nie je to žiadne Rambo,aj keď zmuznel.jeho minimálna váha je možná 85kg....pod ňu keď zlezie,vyzerá strašne chudo zase ...
@fantaghiro21 Vyzera uplne normalne, chuti mu jest, ma skvelu postavu, sportuje a a ano, nema ani gram tuku a ziadne speky. A teda uz ma 69 kil, dnes sa vazil.
Ja som v jej veku vazila pri 3 cm menej hlboko pod 50. Teraz vazim pri 168 cm menej ako toto dievca a chuda si rozhodne nepripadam, skor by som brala 5 kil dole...a mam cez 50 rokov....Postava rovnomerna.
Takze ano, pre ludi, co su pri tele to je asi ok
@janka000008 ahoj, podla mna je to v poriadku. Ja som sa v 14 vytiahla na 173 cm a vazila 53 kg. Ked si pozeram fotky s toho obdobia, vyzerala som fakt hrozne. Boky som zacala mat siroke, prsia ziadne, tenke nohy do X. Na strednej skole som sa drzala vahe 56-58 kg a stale som bola velmi chuda. Az po vysokej skole pri vahe 63 kg som zacala mat sumernu postavu a konecne prsia aspon B. Chvilu som mala vahu 73kg, to uz bolo dost, ale po vrateni sa na vahu tych 63-65 kg je to ideal, konfekcna velkost 38-40.
@mircalla nuž ak si vážila hlboko pod 50 tak ja ,keď som mala pri 168 CM a 45kg tak mi gastroenterológ predpísal lieky na pribratie.....
Ideálna váha pre mňa pri 168cm je 63 kg.ale tak ak kysnes na zadku a nešportujes,je možné že aj pri 45 si sa cítila širšia....
Takže ano,pre ľudí,čo trpia anorexiou,je aj extrémne nízka váha obezita....
@fantaghiro21 Moja zlata, tvoje trapnucke pokusy ma urazit su ozaj ubohe. Len pre tvoju info, beham 3 krat tyzdenne 7-10 km, tolko k tomu pohybu.
Najdi si inu nahodnu obet svojich primitivnych utokov, tu nepochodis. Netusim o co ti ide okrem urazania, ale tak nemusim vsetko chapat. Vies o mne totalne nic.
@fantaghiro21 A je mi suma fuk, co je pre teba idealna vaha. Narazam na to, ze pre dost ludi je to, co vazi autorka v 12 v pohode. Ani podla tabuliek nie. Vobec nereagujem na teba, neviem z akeho dovodu mas potrebu urazat moju rodinu. My na zadku rozhodne nesedime, tak netriafaj slepe naboje....
@mirola
@jaass
@cyberk
@hradnapani ste totálne kravy, takéto reči pre 12 ročnú babu. Však nie je 160 cm trpaslík ....
@janka000008 nie je to v pohode. Toľko majú dospelé ženy, nie 12 ročné.
@mircalla nastavia som ti len zrkadlo "moja zlatá"
Ty si písala:"Takze ano, pre ludi, co su pri tele to je asi ok"
Použila som tvoju citáciu s menšou obmenou, použila opozitum.
Takže možno sa zamyslí,či náhodou si si neprišla nejaké komplexy riešiť ... možno ani tvoja aktuálna postava nie je pre teba dokonalá.
To ale nie je nič s autorkou,ani s nejakou normou,kde nás normu posunutu niekde inde.
To je skôr o tvojom sebavedomi a nezdravom vnímaní čo je norma.
Či je dosť ľudí? Ak myslíš túto konverzáciu,okom odhadnem,že 90% tu väčšina písala o normálnej váhe ...
Ale nemám to všetko prepočítané a 100 prelustrovane ako ty ...
Ak nerátam pár bizarnosti,kde do "tabuliek" nerátajú výšku....
Ja ale neurážam teba ani rodu.To ani neviem kde som spomenula .ty si sama od seba spomenula syna v spojení,že má "normu" .
Ja som ti na to argumentovala príkladom 🙃
Ak to,že tvoj syn nie je vychrtlina,nie je pravda,prečo sa urazas?
Čo nie je pravda,ta snáď nemôže uraziť,či
A nie,nemám vôbec absolútne v záujme tu niekoho urážať.nie je to moja parketa.
Argument som ti dala relevantny,nakoľko tvoj syn ma/l podobne hodnoty ako môj muž keď mal toľko rokov čo tvoj a veru bol strašne chudý.....(V karte tiež napísané)...
@fantaghiro21 Ja som napisala, ze podla mna je to celkom dost. Tabulky mi davaju za pravdu. Drzim sa faktov. Ty sa drzis urazania mojej rodiny, aj v poslednom prispevku ma opat riesis, hoci si ma nevidela. Opat uplne prizemne triafas, ze mam vsetko prelustrovane. Nie, nemam. Dalej prizemne triafas, ze mame anorexiu, ze sa nehybem. Mna pravda neurazi. Vytaca ma prizemost a tvoje dedukcie, ktore sem podsuvas ako fakty. A uz ma prosim neoznacuj.

@zuzanockamt lekár ju vidí pravidelne. Neboj sa. Má to rodové. S jej výškou a váhou 41 kg som končila VŠ. A jej otec je rovnaký hubenur
. A teda že zje každý z nich za troch
@kittykat22 neuveríš, nespadla a neudrela. Proste je chudá a bude. Zrejme celý život.