Karanténa - nezaočkovaný žiak
Ahojte, neviem sa dovolať na RUVZ a lekarka mi nevedela povedat.
Manzel je pozitivny PCR test 13.11.2021. Ja v spolocnej domacnosti a syn 14 rokov (zaočkovany len 1 davkou) sme mali 15.11.2021 negativny PCR.
Moze ist syn do skoly, alebo ma povinnu karantenu ak nie je uplne zaockovany, napriek negativnemu PCR testu ? A ak karantena tak dokedy?
Nema niekto podobnu skusenost? Dakujem
U nás sa členovia domácnosti nakazili od pozitívneho až po 6 dňoch karantény, dovtedy boli negatívni. Takže syn sa ešte môže nakaziť od otca aj keď mal teraz negatívny test, do školy by som ho nedávala.
Ahoj, kedy mužovi začali príznaky?
Podľa mňa vás objednali skoro.
My sme boli na PCR siedmy deň od mužových príznakov a už sme vyšli všetci pozitívni.
Pritom jednej dcére začali príznaky až na piaty deň.
Antigen jej doma ukazoval negatívny, ostatným pozitívny. Čiže keby sme išli skôr na PCR, tak si myslím, že ona by bola negatívna.
Ale my sme sa doma neizolovali, boli sme všetci spolu a aj tak to chytila tak neskoro.
Tak keď sa izolujete, je šanca, že sa nenakazi, ale do školy by som ho určite nedávala.
A veď vlastne aj tak musí byť v karanténe, keď má pozitívneho rodiča.
Doktorka vám vydá potvrdenie
@jana005 muž mal príznaky od 11.11.2021
@jana005 a 15.11.2021 sme boli na PCR ja a syn
To je veľmi skoro, nechápem, prečo vám tak dali, keď najskôr dávajú až na piaty deň.
Karantena. Take veci mas riesit s ucitelkou nie na MK. My sme v karantene tiez vsetci. A berie sa to 10 dni od posledneho vysledku pozit testu clena domacnosti. Ty si akoze neinfomovala ucitelku, ked sa pytas tu? To, ze si jej napisala, ze ste v karantene nestaci, treba popisat vsetko
My sme v karantene, posledny pozit test bol 9.11., takze 10 dni od posledneho pozit testu. Syn to moze kludne este dostat.
Vo Vasom pripade karantena konci 10 dni od manzelovho PCR. Odporucam ale teba a syna pretestovat, kedze ste zatial negativni....Inak sa divim, ze ta vobec napadlo ho davat do skoly - prepac, ale hlupe
Presne tak, ako isto by som sa po par dnoch dala pretestovat, no ani vo vasom pripade sa proste karantene nevyhnete. Nechapem tiez, ako si ho mohla poslat do skoly
Ak nie je plne ockovany musi byt 10 dni doma
@mircalla riesila som to aj s ucitelkou aj lekarkou. Od lekarky mi dnes odpisali, ze nevedia ako má mat karantenu, ze mam kontaktovat RUVZ a tam sa neviem dovolat.
@simonkaa27 ja som ho nikam neposlala, je doma a izolujeme sa
@andrejka1974 dakujem
Pcr test by ste si mali robit najskor 5 deň od pozitívnej osoby takze sa to kludne moze este prevaliť a može byť pozitívny.
Podľa ustanovenia § 3 ods. 4 vyhl. č. 247/2021 sa karanténa podľa ods. 1 končí:
a) v prípade, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie je negatívny, uplynutím doby 7 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie
Toto sme dostali mi od školy na začiatku roka
@danielahamar my, nie mi, mne to akurát prislo🤭
@danielahamar v kontakte bol naposledy 11.11.2021, test 15.11.2021 negativny, tak potom podľa tohoto by mal ísť vo štvrtok do školy, tak ja neviem už
@danielahamar práve pozerám, že aj nám to prišlo na edupage
Lekarka nevie a ucitelka nevie - prosim ta, tomu vobec neverim. To je ich povinnost to vediet. Takze toto ja nezeriem. Urcite sa ta lekarka s tym stretava dost casto, kedze chorych deti su tisicky....
@mircalla tak asi si nebudem vymýšľať. Toto mi prišlo od lekárky:
Dobrý deň,
Skúste si to prosím zistiť na regionálnom úrade verejného zdravotníctva.
Bohužiaľ vám nevieme v tomto poradiť . Všetko závisí od okresov.
Pekný deň
Tam sa nedovolas..... Skus regionálny úrad verejného zdravotníctva. Volaj tam.
@danielahamar prosím ťa nerad, keď si úplne mimo, syn musí dokončiť karantenu s otcom, niekedy negatívny ju má ešte dlhšiu ako pozitívny. Je niečo iné ak je kontakt a niečo iné keď je karantena a pozitívny v rodine
Na 100% musí byť syn v karanténe rovnako dlho ako otec, dokonca ešte niekedy rozhodne hygiena, že negatívny musí byť o pár dní dlhšie ako ten pozitivny
@anjelicek26 Ráta sa akýkoľvek pozitívny test, ktorý bol vykonaný ako prvý.
Môže byť aj Ag.
Len to treba nahlásiť aj lekárke.
My sme to práve riešili, tak viem.
@cajomila Čítajte tu ženy www.uvzsr.sk
@danielahamar toto,čo vám prišlo na edepage sa ráta vtedy,ak je žiak doma v karanténe kvôli pozitívnemu spolužiakovi. Vtedy sa mu končí karanténa na siedmy deň,ak má negatívny pcr.
Lebo už s tým spolužiakom nie je v kontakte,a keďže má negatívny pcr,môže ísť do školy.
Zato doma ak má niekoho pozitívneho,tak sa stále môže nakaziť.

Mojej kamarátky syn tiež puberťák ochorel od otca až na 12 deň pomaly im končila karanténa...to je tak nedomyslene ísť na test na 5 deň do školy a kľudne môže ochorieť na 7 .Ospravedlnenka nech je posledné čo Ťa má trápiť🙂držte sa