Keď žiak píše z rodičovského konta Edupage
V posledných rokoch sa mi ako učiteľke často stáva, že mi píše žiak/študent na Edupage z rodičovského konta. Spočiatku som to vnímala ako neúctu voči škole a učiteľovi, ale keď sa tak nad tým zamyslím, je to vlastne neúcta rodiča k vlastnému dieťaťu. Akoby ten rodič hovoril: nezaujimas ma dieťa moje, ani tvoje štúdium, ani tvoje problémy, ani tvoje úspechy . Tu máš prihlasovacie údaje a staraj sa o seba a mne daj pokoj ty aj tvoji učitelia.
Ako to vnímate vy?
@anickafer ale vymeškávajú, ale buď za nich urobia kolegovia alebo to dorobia sami a tiež je otázne ako často a koľko je vymeskaneho a aká je kvalita zástupu.
Lebo potom to niekde vyzerá ako samoštudium žiakov či volne hra a dobiehať sa musí doma.
@janage nejdem to tu rozoberať, nemá to význam.
@anonym_autor podla toho co pise. Ale dam ti iny pohlad rodica. Syn šiestak. Telefon ma telefon ale 90% casu ho ma vybitý, kade tade po suflikoch. Takze sa nam pravidelne stane, ked ucitelka nieco zada do edupage alebo pise detom v chate, tak moj syn ani nevie co sa deje. Ja sa potom pytam preco? Preco im to nedaju na hodine, nech si zapisu do zošita. Zase len ja mam povinnost, ze sledujem aj synov edupage, lebo zo svojho ten chat nevidim. Na jednej strane je tu tlak na nas rodicoch, ze obmedzuje detom elektroniku, telefony a neviem čo. Dieta na to nie je naučené aby mal stale telefon v ruke a vlastne zase problem. Osobne uz neviem co tento svet vlastne od deti chce.
@betulinka1 My musíme zadávať úlohy a materiály cez edupage, aby boli dostupné aj chýbajúcim študentom a žiakom. Taktiež naspäť odovzdávajú časť úloh cez edupage, takže idú cez počítač. Keď im aj na hodine povieš inštrukcie, nezapíšu si, alebo to skomolia a zabudnú. Na edupage majú všetko po predmetoch aj s termínmi dokončenia. Takýto systém ich čaká aj v budúcnosti, takže skús to pochopiť.
@marsmykkok K Edupage netreba notebook. Skoro každý má v mobile konto na soc. siete, tak nech má aj na Edupage.
Mojej matke to bolo jedno ona sa v živote ani neprihlásila do konta na edupege ( len bola som na strednej keď to začalo fungovať) triedy učiteľ to sprístupnil mne aby som si podpísala známky a všetko ostane .
Ale moja matka nechodila ani na združenie bola raz v prvom pol roka keď som bola prváčka na strednej viac sa vskole neukázala .
Dňom mojej 18 mi jasné .dala že si neželá ani len správu má emial že ju to nezaujíma tak že som ku 18 narodenínami ucitlaku požiadala o úpravu údajov ktoré škola mala kde mali byť poslielane či už listov na trvalú adresu alebo je emial rodiacov. Dala som si adresu na ktorej som bývala z priateľom dala tam moje údaje učitlaka a však to chodilo iná mne síce ich údaje škola mala.alebo boli to len čisto administratívne inak všetko bolo iba mňa a kontaktná osoba na škole sa ku mojej 18 stal môj priateľ .
@anonym_334b37 Smutné. Pozdravujem "mamičku".

@anonym_autor podla toho co pise. Ale dam ti iny pohlad rodica. Syn šiestak. Telefon ma telefon ale 90% casu ho ma vybitý, kade tade po suflikoch. Takze sa nam pravidelne stane, ked ucitelka nieco zada do edupage alebo pise detom v chate, tak moj syn ani nevie co sa deje. Ja sa potom pytam preco? Preco im to nedaju na hodine, nech si zapisu do zošita. Zase len ja mam povinnost, ze sledujem aj synov edupage, lebo zo svojho ten chat nevidim. Na jednej strane je tu tlak na nas rodicoch, ze obmedzuje detom elektroniku, telefony a neviem čo. Dieta na to nie je naučené aby mal stale telefon v ruke a vlastne zase problem. Osobne uz neviem co tento svet vlastne od deti chce.