icon

Keď žiak píše z rodičovského konta Edupage

15. dec 2025

V posledných rokoch sa mi ako učiteľke často stáva, že mi píše žiak/študent na Edupage z rodičovského konta. Spočiatku som to vnímala ako neúctu voči škole a učiteľovi, ale keď sa tak nad tým zamyslím, je to vlastne neúcta rodiča k vlastnému dieťaťu. Akoby ten rodič hovoril: nezaujimas ma dieťa moje, ani tvoje štúdium, ani tvoje problémy, ani tvoje úspechy . Tu máš prihlasovacie údaje a staraj sa o seba a mne daj pokoj ty aj tvoji učitelia.
Ako to vnímate vy?

Strana
z3
betulinka1
Včera o 22:26

@anonym_autor podla toho co pise. Ale dam ti iny pohlad rodica. Syn šiestak. Telefon ma telefon ale 90% casu ho ma vybitý, kade tade po suflikoch. Takze sa nam pravidelne stane, ked ucitelka nieco zada do edupage alebo pise detom v chate, tak moj syn ani nevie co sa deje. Ja sa potom pytam preco? Preco im to nedaju na hodine, nech si zapisu do zošita. Zase len ja mam povinnost, ze sledujem aj synov edupage, lebo zo svojho ten chat nevidim. Na jednej strane je tu tlak na nas rodicoch, ze obmedzuje detom elektroniku, telefony a neviem čo. Dieta na to nie je naučené aby mal stale telefon v ruke a vlastne zase problem. Osobne uz neviem co tento svet vlastne od deti chce.

Strana
z3