Kedy deti prestávajú mať záujem o výlety?
Do akeho veku bavilo vasich jedinacikov chodit s vami na vylety? Ale myslim tak, ze sa naozaj tesili a prisiel im vylet super, ci uz zoo, prechadzka v pridode, kupalisko a pod. Pisem preto jedinacikov, lebo 2 deti sa aj prehraju na vylete s rodicmi a nenudia sa s rodicmi.
mal 18 a boli sme spolu na dovolenke, ale keby to nebolo more asi by sa mi na to vykaslal 😂
len s nami tak do 15-16
Potom už boli zaujímavejšie výlety s partiou
Nie som kategória krorú sa pýtaš. 18 ročná sa so 17ročným určite nezahrá, väčšinou sa spolu ani nerozprávajú. Na dovolenke boli, každý mal svoju izbu. Na turistiku chodia vzdy. Aj na výlety chodia keď sa im chce, keď nie ostanú doma
@anonym_autor si nemysli, že dve deti sa zabavia🤣zdute budú obidve.Nasa tak do 13 potom prišiel COVID, ale sú veci čo ju bavili vždy a ide bicykel, turistika, kino, plaváreň.Ma 18 a ešte chodí, ale musí to byť zaujímavé.My sme buď nosili synovca, alebo so známymi, kamarátku, ale často to bolo ešte horšie😜my sme potom kúpili psa a buzerovala jeho.Inak tento vek vždy sa odchádzalo z domu zduto a na konci povedala, že bolo dobre
Aj teraz pred tridsiatkou sa teší keď sa nám podarí ist spolu niekde
@anonym_autor Moj manzel je jedinacik a chodil s rodicmi aj ako dospely a aj na to spomina casto, cize asi sa mu to pacilo. Ja jedinacik nie som, ale z mojho pohladu to nehralo rolu. V podstate pocas vysokej som uz prestala chodit s nasimi, predtym som sa na tie dovolenky tesila, s nasimi byvalo dobre. A po VS som zase chodievala s mamou, otcovi sa uz az tak nechcelo.
Ja som jedináčik a vždy som chodila rada a vlastne stále chodím, ale okolo 15-16 už som začala chodiť aj s partiou a nie všetky s našimi som absolvovala, vyberala som si kam s nimi pôjdem 🙂
Mam dve dospele deti, ale starsie s nami nezije a ani nechodi na dovolenky/vylety. Mladsie, 18 rocne, s nami chodi vsade, ked ma cas. Je to urcite aj preto, ze preferujeme rovnaky typ vyletov/programu/dovoleniek. Chodi aj s kamaratmi, aj s nami.
@anonym_autor Naša staršia je dospelá a rada s nami chodí na výlety i dovolenky. Mladšia 15 a detto.
@anonym_autor Nie je to celkom o veku, ale najma o tom, aky vylet sa vyberie. Dcera ma 23 a bola s nami na dovolenke a chodi kazdy rok, ale do ZOO by uz ist nechcela. Proste ako deti rastu, tak sa menia ciele vyletov a dovoleniek.
mal 16 keď bol s nami poslednýkrát na letnej dovolenke. keď mal tesne pred 17 už sme boli sami s mužom… či dokonca o rok skôr? 😲
@anonym_autor síce mám dve deti a ešte ich to baví s nami chodiť (sú malé), ale mňa to neomrzelo nikdy, aj teraz by som išla s rodičmi na výlet. Tiež sme boli (sme) dvaja súrodenci. Staršieho brata to prestalo baviť asi niekedy po 15, na poslednej dovolenke sme boli spoločne v jeho 18, aj to preto, lebo sme išli prvýkrát letecky. A ja som chodila stále…
Na to nie je jednoznačná odpoveď. Aj deti majú svoje dni lepšie/horšie. Koľkokrát sa mi stalo že šli z domu odutí a večer mi ďakovali za super deň. Teraz keď sú veľkí je to ťažké v tom, že sa im už nechce chodiť do okolia - na začiatku prázdnin mi zahlásili: "všade sme už boli a aj dva krát".
Tak ich podplácame ľadovou kávou na pumpe, hotdogom z pumpy😅.
Mladší minulý týždeň úplne zrušil jeden výlet. Čo už, nemôžem mať/vidieť všetko😉. Teraz majú 19r a 14r.
Podľa mňa skôr záleží o aké výlety sa jedna. Napríklad mňa bavilo s rodičmi chodiť plávať, na túry, lyžovať alebo take tie aktivity ktoré su pre deti aj dospelých. Samozrejme okolo 15tich rokov prišiel taky ten zlom, ze som skôr chcela chodiť po výletoch s kamarátmi, ale stále som išla aj s rodičmi ak som náhodou nemala lepší program 😀 u nás to bolo ale v tých 15 rokoch take zlomové z oboch stran. Aj oni boli radi, ze môžu tráviť čas s vlastnou partiou a žili sme si všetci vlastným životom. O to viac sme si potom užili spoločný výlet.
Ma 14 a este chodi. Vyberame, co by sa mu mohlo pacit alebo vyberie on, kde by chcel ist. No puberalny vyraz ma, ale to nejako prekusneme 😆
Má 12 ak vyberá ona tak ju to baví, ak vyberáme niekedy hundre a nakoniec sa jej páči. A niekedy guľa toľko očami že ostáva doma s kopou povinnosti
Môj chlap má 40+ a aj teraz ide občas a rodičmi na vylet
Asi dost záleži aj od povahy dietata. Staršiu to velmi malo bavilo ale chodila, len sa za hocico zdula. Od 18r ani za svet, radsej partia. Mladšia 17r. to ma rada, ale snažime sa vymysliet aby ju to bavilo alebo sama nieco vymysli.
Mám dvoch jedináčikov. Jeden má 18 a druhý 7. Práve sme všetci spolu pri mori. Bežne chodievame na rôzne výlety, väčšinou už len s mladším.
Synovec ma 17 a isiel na 5 tyzdnov na dovolenku s otcom do Juznej Ameriky … je nadseny uz lyzovali, boli na pusti atd … s otcom ide vzdy rad. S mamou chodia na luxusne plavby … to ho az tak nebavi (su rozvedeni) dalsie 2 tyzdne stravi so 63 rocnou tetou … plan nemaju ziadny asi budu “len hnit” zalezi na nastaveni dietata/ pubertaka. Ale asi ho puberta minula … nejak ofuk nie je … zato jeho tatko sa vie ofuscat aj za dvoch a utrhnut z retaze so synom s synovcom a vytvorit bandu nezvladnutelnych
@anonym_autor mna to bavilo tak do 15tich. A to mám mladšiu sestru s ktorou máme vynikajúci vzťah a vždy sme sa vedeli prebavit. Ale v tom veku som sa tešila že vypadnú z domu na dovolenku a ja si budem sama gazdovat😄 zas neskôr keď som bola staršia a vybehana som s nimi znovu išla rada
@anonym_autor mám dvoch jedináčik,hmm ťažká otázka. Veľa krát nebavilo,ale išli a bolo super. Už okolo11- vymýšľali.Ale pochodili sne takmer celé Slovensko a ori mori každý rok.Starší do 16tky na dovolenky,mladší mal teraz 16 a ešte bol.Vylety nechodia dlho Teda starší od 16 vôbec a mladší od 12-13 tiež výlety nemusí. Iba ak je niečo zaujímavé pre neho.
@anonym_autor Podotýkam, že staršieho to nebavilo už vôbec s nami a ani ako dospelého nikdy. Ani raz do roka jeden deň neobetuje.Ale nechodí ani s kamaratmi. Chodil kým sa nezamestnal a už pracuje od nevidím do nevidím .
Syn bude mať 15, už snáď iba do Bojníc ide bez reptania- tam to má od mala veľmi rád . Na dovolenku ho však už budúce leto asi neukecám, hoc sa mu vraj páčilo, program sme mu prispôsobovali, dokonca každý večer mohol hrať na izbe playko ,kým sme sa šli s mužom túlať . Ale povedal, že radšej by šiel do tábora. Odtiaľ má naj zážitky. Chodieva na 2, tak bud leto asi pôjde na 3 a my prvý krát s mužom sami.
chodi, ak vyberie sam a ako sa tam dopravit. ale uz to je aj tak na hrane. ma 16.
@anonym_autor od 11stich
Bola som deviatačka keď som mamu presviedčala ze nech ma radšej nechá doma ako ísť s nou na dovolenku 😀 jasne ze ma hneď zrušila
Zalezi, ak sa rodicia hadaju na vyletoch, je nervozita, velmi sa dba na zovnajsok a udrziavanie konvencii miesto uzivania si spolocneho casu, tak aj pred pubertou. Vobec nepisem z vlastnej skusenosti.
Mám 16,5 ročnú. A baví ju to stále. Takže je to rôzne. O SR dní odchádzame na dovolenku a teší sa ako.kaxdy rok.

Nas ma jedenast a este stale si to uziva. Ale treba dobre vymysliet program podla toho co ho zaujima. Vylet do skanzemu nebol kto vie co, ale exkurzia do bane v Ostrave bola pecka.