icon

Kedy začať s prípravou na stredné školy?

2. nov 2025

Ahojte, kedy sa vase deti zacinaju ucit na prijimacie skusky na strednu skolu?Tie ktore nerobia prijimacky z matematiky, ale maju testovanie, kolko tomu venuju?Dakujem

anonym_c9d291
2. nov 2025

@anonym_autor nevieme odhadnúť tvoje vedomosti. Na akú školu sa chystáš?
Za mňa, mám dve deti na bilingválnom gymnáziu a .na príjmačky sa neučili, ako druhá škola bola bez príjimačiek kvôli priemeru monitoru.

anonym_428d19
2. nov 2025

dcera sa uci uz od augusta. biologiu. ma pozicanu ucebnicu z daneho uciva a uci sa to "znova" priebezne. zakladne predmety ako slj a mat len prilezitostne.

doriiis
2. nov 2025

Nejak extra sa syn nepripravuje. Prijímačky ho čakajú iba zo sloviny a matematiky. To su predmety, ktoré zvláda. Nerobíme z toho nijakého strasiaka

abbey1
2. nov 2025

Minulý rok robila dcéra prijímačky z 8.ročnika. Žiadna extra príprava. Normálne sme sa učili slovenský jazyk i matematiky, pozrela si ukážky psychologických testov. Jedno gymnázium robilo skúšobné testy dvakrát. To bola vyskúšať. Prijímacie skúšky urobila výborne, ale rozhodli sme, že nenastúpi ešte na strednú školu.
Teraz sa pripravuje na monitor tak, že každý mesiac urobíme 1-2 testy z minulých rokov.

anonym_8d3109
2. nov 2025

Chodi od oktobra na doucko,kde sa pripavuju na prijimacky - SJL a MAT, budu robit cvicne testovanie/prijimacky. Oba predmety mu idu,ale na MAT beru stale nove a nove ucivo,na pripravu/opakovanie vela casu nezostava,takze sam sa takto rozhodol. Hlasi sa na vyhladavanu skolu,takze sme to chceli poistit.

anonym_9f9793
2. nov 2025

Učite sa bežne svojimi deťmi ešte v 8.rocníku? Pýtam sa kvôli vnukovi, lebo rodičia sa s nim už neučia a zhoršil sa mu prospech.

anonym_7d4cd0
2. nov 2025
@anonym_9f9793

Učite sa bežne svojimi deťmi ešte v 8.rocníku? Pýtam sa kvôli vnukovi, lebo rodičia sa s nim už neučia a zhoršil sa mu prospech.

@anonym_9f9793 my sa s naším ôsmakom neučíme vôbec. Učili sme sa len na prvom stupni.

anonym_9f9793
2. nov 2025
@anonym_7d4cd0

@anonym_9f9793 my sa s naším ôsmakom neučíme vôbec. Učili sme sa len na prvom stupni.

@anonym_7d4cd0 ďakujem

abbey1
2. nov 2025
@anonym_9f9793

@anonym_9f9793 Ja áno, keďže dcéra sa učí len doma

autor
2. nov 2025
@anonym_9f9793

@anonym_c9d291
@anonym_428d19
@doriiis
@abbey1
@anonym_8d3109
@anonym_9f9793 bude robit prijimacky zo sjl a chemie.Testovanie z matiky neda na dostatok bodov nakolko jej nechape, ani nechce chapat, tak ci nejako tlacit alebo "kaslat" na testovanie a sustredit sa na chemiu a sjl.Mame kupene testovanie sjl aj matiku.

mery34
2. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_c9d291
@anonym_428d19
@doriiis
@abbey1
@anonym_8d3109
@anonym_9f9793 bude robit prijimacky zo sjl a chemie.Testovanie z matiky neda na dostatok bodov nakolko jej nechape, ani nechce chapat, tak ci nejako tlacit alebo "kaslat" na testovanie a sustredit sa na chemiu a sjl.Mame kupene testovanie sjl aj matiku.

@anonym_autor sú aj online doučovania.

lucioques
3. nov 2025

@anonym_autor Ahoj! Väčšina detí začína s prípravou na prijímačky tak 2-3 mesiace pred skúškami, teda v marci alebo apríli. V prípade, že nemajú matematiku, ale testovanie z iných predmetov, väčšinou sa tomu venujú asi 1-2 hodiny denne, ak majú vôbec chuť. Niektorí si robia testy z minulých rokov, niektorí si to nechávajú na poslednú chvíľu. Odbremení to stres, keď sa do toho pustia postupne, ale najväčší tlak býva tesne pred skúškami.

autor
4. nov 2025
@lucioques

@anonym_autor Ahoj! Väčšina detí začína s prípravou na prijímačky tak 2-3 mesiace pred skúškami, teda v marci alebo apríli. V prípade, že nemajú matematiku, ale testovanie z iných predmetov, väčšinou sa tomu venujú asi 1-2 hodiny denne, ak majú vôbec chuť. Niektorí si robia testy z minulých rokov, niektorí si to nechávajú na poslednú chvíľu. Odbremení to stres, keď sa do toho pustia postupne, ale najväčší tlak býva tesne pred skúškami.

@lucioques dakujem, ja ju tlacim aby si uz teraz zacala robit skusobne testy, a co bude mat zle doucit sa, a stale dookola.Len neviem ci neprehanam tak skoro zacat.

anonym_9c4ab0
4. nov 2025
@anonym_autor

@lucioques dakujem, ja ju tlacim aby si uz teraz zacala robit skusobne testy, a co bude mat zle doucit sa, a stale dookola.Len neviem ci neprehanam tak skoro zacat.

@anonym_autor moja si iniciativne vypytala doucovanie a zacala chodit. Testy su jedna vec, ale ma to dieta samodisciplinu ? Moje hej, ale aj napriek tomu jej je lepsie chodit niekam mimo.