Koľko stoja povinné lyžiarske výcviky pre stredoškolákov?
Zienky kolko cca ste platili minuly rok prvakom lyziarsky?
Je povinny ,musia ist a tak ma zaujima priblizna cena,mali nejaku dotaciu?
@anonym_autor nie je to povinné, dobry blabol vám v škole povedali.
Nic, co plati rodic, nemoze byt povinne, pretoze nie kazdy ma len tak par stovak navyse. Nas stal lyziarsky vlani 350€ plus 30€ vreckove, tretina studentov z triedy nebola. dcere sa na lyziarskom nepacilo, tento rok uz viackrat zopakovala, ze nechce ist. super, usetrili sme.
Určite nie je povinný, aj deti, ktoré napríklad necvičia sa ho nemôžu zúčastňovať.
@anonym_86252c ZRPS 25€? odpadnem. to co je za skolu, ak sa mozem opytat.my platime 100€.
@anonym_autor u nás 350 tento rok. Len neviem či je v tom už zohľadnena 150 eur dodacia alebo nie. Ale tipujem, že áno☹
@anonym_4e392e ano popyta sa,a bude aj rodicko tak sa informujem
@anonym_autor zisti si aj to, či je povinný, pokiaľ viem, tak je povinný len na pedagogických školách a športových. A podstatné by pre mňa bolo, či chce dieťa ísť. Ak áno, snažila by som sa pozháňať, požičať, možno aj tu na MK by ti niekto posunil výstroj za rozumnú cenu. Sú aj požičovne lyží
@anonym_autor zisti si aj to, či je povinný, pokiaľ viem, tak je povinný len na pedagogických školách a športových. A podstatné by pre mňa bolo, či chce dieťa ísť. Ak áno, snažila by som sa pozháňať, požičať, možno aj tu na MK by ti niekto posunil výstroj za rozumnú cenu. Sú aj požičovne lyží
@anonym_4e392e myslim ze lyze sa daju poziciat aj tam,dcera aj chce aj nechce,samozrejme ak by chcela isla by
@anonym_86252c ZRPS 25€? odpadnem. to co je za skolu, ak sa mozem opytat.my platime 100€.
@matkahelka vlani sa odhlasovali zvýšenie z20na 25€, gymnázium BBkraj
@anonym_autor a nemajú na výber lyžiarsky alebo plavecký? U nás kto nepôjde na lyžiarsky ( cena cca 200€ ) ide na plavecký
@anonym_86252c fuuu, super ceny!! u nas len pozicanie vystroja 70 eur, lyziarsky vysiel 300 plus samozrejme oblecenie, co bolo treba nakupit, dalsich 400....
@kaktusik007 400€ oblečenie??? Syn lyžuje od mala ale takú dráhu výstroj som teda ešte nekupovala...termo prádlo lidl cena cca 10€ oteplovacky 20€ a bundu ,ciapku ,rukavice vari má ...
@kaktusik007 400€ oblečenie??? Syn lyžuje od mala ale takú dráhu výstroj som teda ešte nekupovala...termo prádlo lidl cena cca 10€ oteplovacky 20€ a bundu ,ciapku ,rukavice vari má ...
@luciq1 ano. dvoje oteplovaky v decathlone, cca 100 eur kazde. Topanky do snehu - 100 eur, a to som bola rada este ze nie tie najdrahsie. Bundu mal - tu som nahodou kupila rok predtym, okolo 90 eur vysla a nahodou uz bola taka lyziarska, takze tu som nekupovala. Rukavice - 20 eur par, potrebuje dvojo. Mikina - 25 eur. Ponozky - 10 eur par, na 8 dni som mu kupila 3 pary. Termo oblecenie - 3 tricka s dlhym rukavom - 15 eur, spodky dvoje 10 eur. Akoze v sucte je to 550 eur a nemyslim si, ze som kupovala prehnane drahe veci..
tie ceny nepoznaju ludia, kt. nakupuju veci len v LIDL alebo KIk, PEPCO, proste lacny diskont.
Stredoskolak je proste dospelak a oteplovacky za 20€ nezozeniete. Osobne by som dvoje oteplovacky nekupovala, nepotrebuje ich, zo dna na den tie nohavice vyscnu, nie je to predsa male dieta......
a to Decathlon uz isiel tiez z cenami hore, ale v mnohych veciach ta kvalita sa nezvysila..... takze my napr. uz teraz na lyzovanie veci z Decathlonu minimalne kupujeme. .....
a taktiez ked niekto zavali, vsak zimne topanky ma kazdy doma..... no viete co, nema, hlavne v tychto juznych regionoch a v BA taktiez, teens celu zimu nosia hrube tenisky (vyssie), ale nie zimne topanky, lebo proste sneh napadne 1x rocne , tak ich v podstate nepotrebuju...... a tiez sportove vetrovky - ak teens nechodia lyzovat, tak ich v BA nemaju , proste ich nenosia, nosia mestsku modu, kratke bombery, kabaty, ale nie sportove vetrovky
@luciq1 ano. dvoje oteplovaky v decathlone, cca 100 eur kazde. Topanky do snehu - 100 eur, a to som bola rada este ze nie tie najdrahsie. Bundu mal - tu som nahodou kupila rok predtym, okolo 90 eur vysla a nahodou uz bola taka lyziarska, takze tu som nekupovala. Rukavice - 20 eur par, potrebuje dvojo. Mikina - 25 eur. Ponozky - 10 eur par, na 8 dni som mu kupila 3 pary. Termo oblecenie - 3 tricka s dlhym rukavom - 15 eur, spodky dvoje 10 eur. Akoze v sucte je to 550 eur a nemyslim si, ze som kupovala prehnane drahe veci..
@kaktusik007 no tak podľa toho čo opisuješ áno. Určite by som dieťaťu co rastie nekupila za 100€ oteplovacky a dokonca aj keby uz nerastie a za 100€ topánky...ale však každý podla svojich možností, niekto snimi zbytočne rozhadzuje a niekto vie patrične snimi naložiť 😉
tie ceny nepoznaju ludia, kt. nakupuju veci len v LIDL alebo KIk, PEPCO, proste lacny diskont.
Stredoskolak je proste dospelak a oteplovacky za 20€ nezozeniete. Osobne by som dvoje oteplovacky nekupovala, nepotrebuje ich, zo dna na den tie nohavice vyscnu, nie je to predsa male dieta......
a to Decathlon uz isiel tiez z cenami hore, ale v mnohych veciach ta kvalita sa nezvysila..... takze my napr. uz teraz na lyzovanie veci z Decathlonu minimalne kupujeme. .....
a taktiez ked niekto zavali, vsak zimne topanky ma kazdy doma..... no viete co, nema, hlavne v tychto juznych regionoch a v BA taktiez, teens celu zimu nosia hrube tenisky (vyssie), ale nie zimne topanky, lebo proste sneh napadne 1x rocne , tak ich v podstate nepotrebuju...... a tiez sportove vetrovky - ak teens nechodia lyzovat, tak ich v BA nemaju , proste ich nenosia, nosia mestsku modu, kratke bombery, kabaty, ale nie sportove vetrovky
@lucik194 kto chce hľadá spôsob kto chce hľadá dôvod 😉 na ten týždeň určite stačia veci aj s decathlonu alebo s lidla..
My sme vsetko nakupovali,ze doslova par dni pred lyziarskym,a tiez oteplovaky stali vyse 100eur,nechali sme tam celkovo vyse 200eur len za oblecko,a maly v stredu v strede lyziarskeho ako sa lyzoval,ani nevedel ako len dole si vsimol kopu krvi,rozrezal si lyzou koleno.Hned do Popradu na zasivanie a my sme za nim leteli vyse 3h autom.A tak sa tesil,ze si konecne riadne zalyzuje.Co si mu z toho vratili a poistka mu vyplatila okolo 460eur.Tie sme mu nechali,ved chuda.
My sme vsetko nakupovali,ze doslova par dni pred lyziarskym,a tiez oteplovaky stali vyse 100eur,nechali sme tam celkovo vyse 200eur len za oblecko,a maly v stredu v strede lyziarskeho ako sa lyzoval,ani nevedel ako len dole si vsimol kopu krvi,rozrezal si lyzou koleno.Hned do Popradu na zasivanie a my sme za nim leteli vyse 3h autom.A tak sa tesil,ze si konecne riadne zalyzuje.Co si mu z toho vratili a poistka mu vyplatila okolo 460eur.Tie sme mu nechali,ved chuda.
@vladuska20 tak ale to je vaša sprostosť ze ste to nechali na poslednú chvíľu,,môžte byť radi ze ste vôbec nejaké zohnali..a co si tým chcela povedať ze si rozrezal koleno? No je to šport, žiaľ stáva sa.
@vladuska20 tak ale to je vaša sprostosť ze ste to nechali na poslednú chvíľu,,môžte byť radi ze ste vôbec nejaké zohnali..a co si tým chcela povedať ze si rozrezal koleno? No je to šport, žiaľ stáva sa.
@luciq1 ze si chcel zalyzovat a takto to dopadlo,tesil sa na to,a ano aj skola nam dala dost skoro vediet,ze kedy to bude.Lebo bol s tym dost problem,kedze vela deti ani nechcelo ist,hoci boli prihlaseni.Takze sme ani nevedeli,ci lyziarsky vobec bude.
@lucik194 na jeden lyziarsky postacia aj veci z decathlonu.
tak napr. ja som dcere kupivala par dni pred lyziarskym veci a drahsie, kupila som vacsie, ona uz davno detske nenosila = cize damske veci a tie su proste drahe. bunda, oteplovaky a vsetko.. myslim ze 300EUR to bolo. ALe lyze poziciavame. ALE dalsia vec je ze som ratala, ze potom zacne lyzovat, cize tie veci vyuzije stale v podsate.. a to uz su roky:D tak parkrat za zimu si ide zalyzovat ak je s kym (lebo chuda, nema s kym, ja nemozem, chlap nechce, moj otec ju nosi ale nelyzuje.. cize sa lyzuje sama a caka ju pod kopcom :D deti rodicia nechcu pustat este ze by zobrali nejaku kamosku, co chapem.. ale somr ada ze lyzuje 🙂) oteplovaky a tak vyuzije v zime aj na nejake tie vylety a bezky...
@lucik194 kto chce hľadá spôsob kto chce hľadá dôvod 😉 na ten týždeň určite stačia veci aj s decathlonu alebo s lidla..
@luciq1 Tak ja len k tym cenam, ze oteplovacky za 20€ z Lidla. Jasne, postacia, ale treba pocitat s tym, ze prave pri zaciatocnikoch, ktori stale padaju, budu mat za chvilu mokry zadok, pretoze taketo oteplovacky nemaju ziadny vodny stlpec. Cim vyssi vodny stlpec materialu, tym nepremokavejsi material. Ti, co chodia pravidelne lyzovat, vedia, ze vyssie ceny napr. v Intersporte a Alpin Pro, odrazaju uplne inu kvalitu, takze netreba sa cudovat ak niekto kupi oteplovacky nad 100€, pretoze vie, za co plati. Navyse, staci kupit 1ks kvalitne oteplovacky, netreba potom kupovat dvoje, pretoze ak su dole mokre od snehu, do rana vyschnu. Aj obchod 4F ma kvalitne veci a lacnejsie ako Intersport. Jasne, ze autorka nepojde nakupovat do tychto obchodov, pisem to len kvoli tomu cudovaniu sa, ze oblecenie az za 400€. Ja mam len vetrovku za 350€, aj to bola v akcii.
@luciq1 Tak ja len k tym cenam, ze oteplovacky za 20€ z Lidla. Jasne, postacia, ale treba pocitat s tym, ze prave pri zaciatocnikoch, ktori stale padaju, budu mat za chvilu mokry zadok, pretoze taketo oteplovacky nemaju ziadny vodny stlpec. Cim vyssi vodny stlpec materialu, tym nepremokavejsi material. Ti, co chodia pravidelne lyzovat, vedia, ze vyssie ceny napr. v Intersporte a Alpin Pro, odrazaju uplne inu kvalitu, takze netreba sa cudovat ak niekto kupi oteplovacky nad 100€, pretoze vie, za co plati. Navyse, staci kupit 1ks kvalitne oteplovacky, netreba potom kupovat dvoje, pretoze ak su dole mokre od snehu, do rana vyschnu. Aj obchod 4F ma kvalitne veci a lacnejsie ako Intersport. Jasne, ze autorka nepojde nakupovat do tychto obchodov, pisem to len kvoli tomu cudovaniu sa, ze oblecenie az za 400€. Ja mam len vetrovku za 350€, aj to bola v akcii.
@anonym_74667b jedna sa o stredoškolákov, oni vlastne ani tak padať nemusia, veď lyžiarsky bol aj na zš.
Mimochodom oteplovacky som kupovala tu na mk za 13€ s poštovným, bundu mala, požičovňa 42€ , +vreckové +platba škole dokopy Max 150€
@luciq1 no taketo ceny fakt v case, kedy som kupovala veci, neboli 🙂 ide o dieta, avsak to dieta ma cez 190 cm a nohu 47, ktora mu uz nerastie - takze aj vzhladom na ustaleny rast a konecnu velkost viem, ze tie veci mu vydrzia. Dvoje oteplovaky mi prave po kurze povedal ze bola skvela volba, lebo mu uschnut zo dna na den praveze nestihli - na chopku boli v snehu stale a ked nelyzovali, tak sa snehom kolektivne ohadzovali a hadzali do zavejov... ale ano, toto bol luxus, toto mat nemusel. No stale som s oblecenim na 450 eurach, po odratani stovky za druhe oteplovaky.
@anonym_74667b jedna sa o stredoškolákov, oni vlastne ani tak padať nemusia, veď lyžiarsky bol aj na zš.
Mimochodom oteplovacky som kupovala tu na mk za 13€ s poštovným, bundu mala, požičovňa 42€ , +vreckové +platba škole dokopy Max 150€
@katica06 moj chodi na osemrocny gympel, cize nie, tam lyzovat nevedel a padal dost. Zase je rozdiel stredoskolak a stredoskolak
@kaktusik007 to je také modrokonikovske, bud jeden extrem - zarábam 8000e mesačne a muž 10000e a pri tom sme na 10 dovolenkách za mesiac, alebo potom, ze výstroj kúpiš za 10e..čakám ďalší koment, ze ďalšia kúpila za 5e ešte aj s lyzami
@anonym_2c51de 🙂
@katica06 Ved kludne aj vsetko za 10€. A zas to ze aj na ZS bol lyziarsky, nie je smerodajne, lebo nemusel sa zucastnit alebo nemusel sa naucit lyzovat. Takze ano, aj stredoskolaci padaju, nie su vsetci zaradeni do 1.druzstva, v poslednom druzstve boli taki co stali prvykrat na lyziach
@katica06 Ved kludne aj vsetko za 10€. A zas to ze aj na ZS bol lyziarsky, nie je smerodajne, lebo nemusel sa zucastnit alebo nemusel sa naucit lyzovat. Takze ano, aj stredoskolaci padaju, nie su vsetci zaradeni do 1.druzstva, v poslednom druzstve boli taki co stali prvykrat na lyziach
@anonym_74667b presne tak,prvy syn sa naucil lyzovat za chvilu na lyziarskom v zs,preto sa tesil,ze si opet zalyzuje a dalsi syn sa veru nenaucil lyzovat na lyziarskom,aj ked chcel ale neslo mu to.Uvidim tento rok s dalsim synom,ci sa ten nauci.
@anonym_74667b je rozdiel chodiť pravidelne a je rozdiel si to ísť len vyskúšať na lyžiarsky..vravím od malička syn lyžuje do konca aj ja aj celá moja rodina ale za 100€ som pre syna ešte nikdy nekupovala ani keď bol malý ani teraz keď je skúsený a čuduj sa svete vždy postačili aj z lidla aj zo sekača a nikdy sa nestalo ze by bol mokrý...
@anonym_74667b je rozdiel chodiť pravidelne a je rozdiel si to ísť len vyskúšať na lyžiarsky..vravím od malička syn lyžuje do konca aj ja aj celá moja rodina ale za 100€ som pre syna ešte nikdy nekupovala ani keď bol malý ani teraz keď je skúsený a čuduj sa svete vždy postačili aj z lidla aj zo sekača a nikdy sa nestalo ze by bol mokrý...
@luciq1 Kazdy ako uzna za vhodne. Este k autorke: Idealne by bolo keby mala niekoho v rodine, kto by jej aspon cast oblecenia mohol pozicat.
@anonym_86252c no tak neviem kde kupujes... ja som oteplovaky pod 100 nenasla, a aj to boli v brutalnej akcii... potreboval dvoje, k tomu jedna bunda, termopodkolienky, termopradlo, okuliare, capica, kukla, teple zimne topanky do snehu..... akoze my nelyzujeme, byvame v kraji kde sa sneh drzi mozno 2 dni - takze ma max zateplene tenisky....
@kaktusik007 ja som kúpila nohavice+bunda nedávno za 50€, zvyšok výbavy ďalších 50€. Za 400 by som kúpila aj značkové. A načo keď to nevyužije… dá sa aj oveľa lacnejšie a zjavne maminka nemá na rozhadzovanie, keď sa pýta na cenu výcviku.

cena je rôzna....nie je hotel ako hotel, rovnako nie je strava ako strava....záleží kam idú, ako idú, aké majú ubytovanie, stravu a aj od ostatných aktivít....