Koľko stoja povinné lyžiarske výcviky pre stredoškolákov?
Zienky kolko cca ste platili minuly rok prvakom lyziarsky?
Je povinny ,musia ist a tak ma zaujima priblizna cena,mali nejaku dotaciu?
@anonym_86252c u nás lyžiarsky 390 € len pobyt, jedlo a permice na týždeň. Plus výstroj, ale my našťastie máme, pretože lyžujeme.
@mirage pozri kto chce ten si neúčasť porieši a basta..ja mam troch a mne by to aj bez akýchkoľvek dokazovani prešlo.....teraz mohli ísť do Nemecka ale vyse 300e každý...nešli..neboli jediní...ak niekomu dieťa chodi po výletoch, exkurziach a podobne..tak nech ide aj na lyžiarsky...ak sa uvedie rozumný dovod je vždy to dieťa ospravedlnene
@mojmacik ale ja reagujem na tvoje tvrdenie, ze rodicia maju ist podla solventnosti, co je v praxi nerealizovatelne.
@kalifka lyžiarky ako aj plavecký je povinný ale s možnosťou neísť aj z finančných dôvodov....vlani moji absolvovali lyžiarky...ale bol zadarmo....a tento rok plavecký 60e...a tam sme boli oboznámení že môžu byť aj finančne dôvody...samozrejme nie pre solventnych
@mojmacik ešte raz - na lyžiarsky a plavecký nechodia deti, ktoré necvičia kvôli zdravotným problémom, tie ísť nemôžu.
@mojmacik ale ja reagujem na tvoje tvrdenie, ze rodicia maju ist podla solventnosti, co je v praxi nerealizovatelne.
@mirage ja som to myslela ze nejaké ditko zo solventnej rodiny predsa nebude uvádzať dovod finančný...to dá asi logiku........a vravím vždy sa to dá poriešiť...a basta to nebolo nariadené vedením....
@kalifka ale aj tak je povinný.. zdravotné dôvody su samozrejme dovod na neúčasť ale to nič na tom nemení ze povinný je ale existujú vynimky
@mojmacik nie je povinný, mám stredoškoláka a viem, ako to bolo u môjho od základnej školy a viem, ako je to aj ona iných v školách nie len v okolí. Tí, čo nemali peniaze nešli a kto chcel išiel. Ten kto je oslobodený od Tv, nemôžu ísť, lebo na nich nedostanú peniaze.
@mojmacik nie je povinný, mám stredoškoláka a viem, ako to bolo u môjho od základnej školy a viem, ako je to aj ona iných v školách nie len v okolí. Tí, čo nemali peniaze nešli a kto chcel išiel. Ten kto je oslobodený od Tv, nemôžu ísť, lebo na nich nedostanú peniaze.
@kalifka aj ja mam stredoškolákov 3x... vlani absolvovali lyžiarsky a tento rok majú plavecký a bolo nam doslova povedané ci na celoskolskom tak aj na triednom rod.zdruzeni že je to akcia povinná....aaale samozrejme zdravotne ospravedlniteľná a keďže lyz .bol u nás zadara tak finančne sa nemal dôvod niekto vyhovoriť ( vetrovky sa u nas v zime ešte nosia, takze je predpoklad že ju ma každý, výstroj požičovňa pre lyz. vycvik 35e) a nebol ani spomenutý, teraz plavecký je platený tak je dovod na ospravedlnenie aj financie..tak potom skola klame 🤔 ja podavam len čo nam bolo povedané...ešte som si povinné podčiarkla, lebo syn vymýšľal že nejde na plavecký...nakoniec ani nemôže lebo mu praskol ušný bubienok ...to myslím uplne vážne, nie, že sme si vymysleli diagnózu....asi pojde dokonca na plastiku
@anonym_autor ahoj my sme platili 100 euro mali sme aj dotaciu 250, vystroj 60 euro stal + oblecenie bolo 300 a vreckove 100.
@kalifka aj ja mam stredoškolákov 3x... vlani absolvovali lyžiarsky a tento rok majú plavecký a bolo nam doslova povedané ci na celoskolskom tak aj na triednom rod.zdruzeni že je to akcia povinná....aaale samozrejme zdravotne ospravedlniteľná a keďže lyz .bol u nás zadara tak finančne sa nemal dôvod niekto vyhovoriť ( vetrovky sa u nas v zime ešte nosia, takze je predpoklad že ju ma každý, výstroj požičovňa pre lyz. vycvik 35e) a nebol ani spomenutý, teraz plavecký je platený tak je dovod na ospravedlnenie aj financie..tak potom skola klame 🤔 ja podavam len čo nam bolo povedané...ešte som si povinné podčiarkla, lebo syn vymýšľal že nejde na plavecký...nakoniec ani nemôže lebo mu praskol ušný bubienok ...to myslím uplne vážne, nie, že sme si vymysleli diagnózu....asi pojde dokonca na plastiku
@mojmacik vela stastia, nech sa cim skor uzdravi chlapec. Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo
@mojmacik asi každá škola to podá inak, u nás dokonca išiel ledva jeden autobus, čo pozbierali ledva od prvákov na strednej škole.
@anonym_autor 125 € ale s tým, že Manžel Syna vozil autom do strediska každý deň (má AS). Viem, že spolužiaci ešte doplácali za bus možno 70 eur za 5 dní. Lyže a lyžiarky kúpené, lebo My aktívne lyžujeme celá Rodinka (2+2). Lyže a lyžiarky také lepšie som kúpila vo výpredaji cez eshop po 150 euro každé ale minulú sezónu odližoval zo 3 týždne a keď vydrží aspoň 2 sezóny a ešte Dcérka výnosí tak to vyjde lepšie ako požičovňa. Ak nelyžujete inak tak určite požičovňa. U Nás prilba detská 6 eur a lyžiarky/lyže po 15 euro na pol dňa ale tu na severnom SK máme viacero blízkych stredísk. Podľa Mňa nie je povinné, aby išiel, môže sa učiť s inou triedou v ročníku (napr.ak je Bčkar s Áčkarmi a pod).
10 dní v mesiaci mu môžte ospravedlniť
@ghoul_ po novom už len 15 dní za pol rok
@nikitka444 veď to iba na niektorých školách nie? Väčšina to má ešte po starom.
@nikitka444 nám bolo povedané 95 hodín
Lyžiarsky je saskaren.Hlavne si zistite kam idú a či vôbec bude sneh.Nasich vozili do tramtarie, lebo nebol sneh.Platili sme 170 eur, lebo to bol december 2 t pred Vianocami január, február bol drahší.Instruktir sa samozrejme venoval deťom, ktoré vedeli lyžovať.Tym, že ich vozili bolo to celé na figu nebol tam bufet, zabudli si spraviť čaj, boli hladní nikdy viac.
@kalifka ako píšeš...nie je to povinné ako by mohlo jednoducho nie každý má k tomu vzťah a peniaze na výbavu pre deti.Nam odporučili požičovňu, ktoré má zmluvu so školou, ale mali výbavu len pre 15 deti.
@nikitka444 nám bolo povedané 95 hodín
Lyžiarsky je saskaren.Hlavne si zistite kam idú a či vôbec bude sneh.Nasich vozili do tramtarie, lebo nebol sneh.Platili sme 170 eur, lebo to bol december 2 t pred Vianocami január, február bol drahší.Instruktir sa samozrejme venoval deťom, ktoré vedeli lyžovať.Tym, že ich vozili bolo to celé na figu nebol tam bufet, zabudli si spraviť čaj, boli hladní nikdy viac.
@anonym_2fbbc1 95 hodín za 1 polrok?

@kaktusik007 Mozes uviest znacku a vodny stpec? Ja roky lyzujem v Alpach, cely den vonku od 9:00-15:00, v inych teplotach a este sa mi lyziarske nohavice nepremocili. Ono treba aj detom vysvetlit ako sa susia veci( bohuzial to nevedia) a v pripade silneho premocenia pouzit obycajny fen na vlasy.
@spongebob1 20000 stlpec a znacka teraz netusim... ono presne ako pises --- deti nevedia ako to susit, na svahu boli cely den... tak som mu kupila dvoje. Oboje za 160-180 eur tusim.... Ale ako som dodala - mam aj druheho, este pojdu na dva lyziarske, starsi siel na Mont Blanc asi mesiac po lyziarskom, uz nerastu, su vysoky, nic lacnejsie tu u nas nebolo a nebolo si od koho pozicat....