Komentáre 13 ročných dievčat na facebooku
Dnes som čítala na FB komentáre mojej netere,dievčata si komentujú fotky ale ako?Fuuj ty tučná krava schudni,staraj sa o seba ty krava sprostá..Ani už to nebudem rozspisovať...Pána Beka,kde to všetko speje?Ako sa takto môžu urážať 13-ročné dievčatá a potom sa čuduj svete že je toľko anorexičiek....No neviem či je toto výchovou alebo už vážne nevedia čo od rozkoše.... 😢
Facebook a iné soc. siete sú nielen závislosť,ale aj nicitel ľudskej morálky,dôstojnosti,sebaucty,skutočných a úprimných priatelstiev,lásky,vzťahov manželov a pod.,hranie sa na niekoho,kým nie som...no smutné,fandím všetkým,ktorí nepodľahli soc.sieťam ...
za mojich cias na zakladke to tiež bolo .... ciže pred cca 13-14 rokmi... prešla som si tym.. a bolo to aj vtedy dosť krute... teda aj ked to nebolo cez socialne siete bolo to osobne a cez "kamaratky"
@zuzkaanicka opäť súhlasím... častokrát sa rodičia na sociálnych sieťach správajú "nezodpovedne".. resp. si neuvedomujú všetky následky a dôsledky virtuálneho sveta.... ťažko potom očakávať, že deti budú sa budú správať inak 😒
ja napr. nepochopím - a kľudne sa do mňa pustite - ako môže niekto zavesiť na net, okrem iných, fotky úplne obnaženého dieťaťa...s jasne viditeľnými a pohlavnými orgánmi.... hoc by to bola "tá najkrajšia a najúžasnejšia fotka" z pôrodu.... nemá tu čo hľadať, na verejnom fóre 😝
Už teraz rozmýšľam, aj bojím sa o to, ako bude s mojimi deťmi biť puberta...Najhoršie /alebo najlepšie?/ je pre mňa, že pracujem na polícii, a ich výstrelky vidím v každodennej realite.... 😖
V podstate aj my sme tu na sociálnej sieti a niekedy tie reči ach jaj.... 🙂 my to neovplyvníme. A keď budeme pubertiakom niečo zakazovať, pre nich to bude o to lákavejšie...
Ďakujem za detstvo bez internetu....pamätáte?lopta,vybijana,skákanie cez gumu,svihadlo,cečka,kriedy,preliezky....krásne časy...
@sedmokraskadl áno je to tak... hoci mnohí oponujú, ako sa doba mení a už malé deti - predškoláci dokonca, "musia" kráčať s dobou a ovládať mobily, tablety, pc....
nedá sa to ani porovnať s našim detstvom a dospievaním.... keď boli plné ihriská detí.... nielen tých malých s matkami na lavičkách, ale detí vo veku od 0 do 18 rokov... presne tak - vybíjaná, skákanie cez gumu.... to sme hrávali úplne bežne ako 13 - 14 roční.... chalani, aj baby... ani neviem, či a kedy som takýto úkaz videla naposledy 😕
keď sme si chceli pokecať, "museli" sme sa aj fyzicky stretnúť.... sedávali sme na lavičkách, pred vchodom na schodoch.... bolo nás tam aj 15 deciek... a už nám "ťahalo" na 17 - 18
Nemyslím si, že je to len problém puberťákov. Dcéra je tretiačka ZŠ a jej niektoré spolužiačky sú už dobré dva roky na FB. A to nehovorím aký majú slovník a ako sa správajú bezcitne. Včera prišla domov dcéra uplakaná, že šéfka-spolužiačka sa rozhodla, že moja dcéra už nebude patriť do ich klubu. Na rozlúčku sa s ňou zahrali hru na schovávačku. Všetky zdrhli a šéfka ešte s jedným dievčaťom si ju vyčkali za rohom a zabávali sa na mojej dcére ako ostatné dievčatá hľadá. Šéfka ako prejav kamarátstva si pýta od ostatných dievčat veci na výmenu. Už teraz vidím, aké necitlivé decká vyrastajú, bez chrbtovej kosti, bez emócii a plného intrigánstva. Takže keď sa správajú takto medzi sebou ako môžu fungovať v komunikácii na FB. A jednoznačne pripisujem chybu rodičom!!!!!!
@dejnas presne tak,stretnúť dá,pokecat...dnes vonku nikoho...žiadne dieťa...prázdne ihriska...chudatka deti...tešia sa,že majú má fb 300 virtualnych priateľov,z toho polovicu z nich b živote nestretol....ale v skutočnosti sa možno ani nemá s kým porozprávať....z ľudí a aj z detí sa stavaju v realite smutní samotari s virtualnymi kamarátmi.....je mi z toho tak smutno....neplánuje niekto zrušenie internetu?podporím🙂
@sedmokraskadl @dejnas ja mám 19 ale doteraz si pamätám ako sme celé leto boli vonku keď som bola menšia (a mladšia :D) ako nás mama zháňala kde sme, vonku tma a my nikde :D obed sme nepotretovali :D zbytočne stratený čas, vonku sme skákali gumu, bicyklovali sa atď. Teraz už 3 ročné deti ovládajú tablety, počítače. A keď človek dačo povie tak "to je taká doba" ...
myslím že taká podobná bude aj moja sesternica má 9 no hrá sa s bábikami. Ja som sa hrávala ako 13 ročná s bábikami a tak.
Trošku som si to pripomenula min. rok v lete tu bola sesternica a konečne to na ulici ožilo. U nás sme postavili bunker, vonku sme chodili o piatej večer a boli sme aj do dvanástej (samozrejme že na našej ulici). Prišli deti z ulice a hrávali sme naháňačky, do potoka sme chodili, skoro sme nášho suseda "zlynčovali" keď doniesol loptu a bol súboj chalani vs dievčatá :D ... boli to sesternicine prvé prázdniny bez rodičov a keď sa pýtam krstnej že ako Nany tak vždy že spomína na leto ako sme chodili do potoka, hrali sa, spali sme v bunkri, ako sme "dobité" po celom dni padli do postele ... ako môj oco jedol krupicu s veľkou lyžičkou v hlbokom tanieri (dovtedy jedla malou lyžičkou v plytkom tanieri) a odvtedy aj ona je s veľou lyžicou v hlbokom tanieri a spieva si pretože aj krstný si spieva 🙂 Sused 14 ročný ju naučil básničku ... :D a keď jej moja krstná povedala že prídeme tam v lete tak jej prvá otázka znela ... a to je nepôjdem na SVK? :D páčilo sa jej tu 🙂 vždy keď si na to spomeniem tak sa usmievam 🙂
@elina25 nevies ako sa volal ten film?
@sedmokraskadl
@sedmokraskadl ved aj MK je socialna siet 😉
@dejka77 podla toho v akom kontexte...socialna siet, socialna poistovna,dievca zo socialne slabeho zazemia...
@cerez
deti boli vždy takto necitlivé ako píšeš. Vždy sa tvorili skupinky s jednou vodkyňou, skupinky proti sebe akoby súperili. V skupinke bola vodkyňa, pätolízačky, riťovlezky a posluhovačky, ktoré robili čokoľvek aby vodkyňu zaujali a aby si ich ona nechala v skupinke. Ale takto to funguje aj v reálnom živote, často aj v zamestnaní sa nájde takáto skupinka ľudí bojujúca o svoje pozície. Takže je to viac-menej príprava do života. Musíš dcéru skôr učiť, aby bola vždy sama sebou, aby sa nikdy nenechala manipulovať ostatnými a ak ju v skupinke nechcú, aby sa nemala potrebu vtierať. Je to ťažké v tomto období, lebo deti v tomto veku majú potrebu byť súčasťou kolektívu. My sme s dcérou mali práve o tomto včera debatu. Moja dcéra má 10 rokov a funguje to u nich rovnako. Hovorila, že sa nemôže pozerať na to, ako jedna spolužiačka sa vtiera nasilu do priazne ďalšej spolužiačky-vodkyne a ďalšia spolužiačka posluhuje inej vodkyni, ktorá to zneužíva. Našťastie moja dcéra si toto uvedomuje a vidí to, hnusí sa jej to a odmieta patriť do nejakej skupinky. Ale na druhej strane to má nevýhodu, že nie je veľmi v kolektíve obľúbená a atraktívna, čo zasa môže niektorým deťom vadiť.
Ale takto podobne to fungovalo aj pred rokmi, takže toto by som Fb nepripisovala...
Tu sme vsetko stare kozy a veru podaktore komenty by kludne mohli kontrovat 😉
Ale k teme...duuufam ze moje deti budu mat ine zaujmy ako vysedavanie na pocitaci tablete a pod...aaaaano suhlasim z nazormi ze za toto si mozu rodicia sami nie Len doba v ktorej zijeme ...
to ze sa takto bavia na facebooku je síce niečo nové ale urážanie tu vždy bolo.nepamätáte si sikanu na skole?útoky do tučných,do chudobných,do chorích?veď ked si spomeniem co sa tam robilo desim sa toho ked tam pôjde moje dieťa to nie je nič co by prišlo s technikou.a prečo niekomu vadí ze je dieťa v tom veku na facebooku?veď na tom nie je nič zle.len treba stanovit hranice.a okrem toho co robia ženy tu DOSPELÉ ŽENY je horšie,tie deti si neuvedomujú ako ublížia ale tu niektore vedome zranuju...a zverejňovanie fotiek a podobne?veď táto stránka je raj pre pedofilov,samé fotky nahých detí....každý deň treba pridať 10 nových
Ale dve veci absolútne nechápem,prečo majú.ľudia na fb cez 200-300 priatelov?ja.mám len rodinu a ľudí s ktorými som v stálom kontakte,pred ktorými.môžem zverejňovať osobné veci...a druhá vec je ta ze ihriska su prázdne,je to strasne smutné.prečo to rodičia dovoľujú?nezáleží im na deťoch ked ich nechajú celý.deň hrať hry?veď co im to dá do života?však to len škodí na psychiku,na zdravotný stav....strasne ma hnevá a mrzí ze to ze ľudia tvrdia ze treba ísť s dobou ,veď áno treba ale ísť s dobou neznamená ničiť detstvo
@modra teraz si ma rozosmiala ja som dala mojmu malemu naušnicu a dcera ma 13 rokov chodi na fb a preto neviem vychovat deti.vobec to neni o tom.treba určit detom hranice.mam 23 ročnu dceru,21 ročneho syna okrem 13 ročnej a 3,5 ročneho a musim ti povedat že sa za svoje deti hambit nemusim.Dcera je dva roky vydata a nie preto že musela.Ma dobru robotu kde robi zastupkynu,syn tiež dva roky jazdi do zahraničia,dcera ma 13 rokov je siedmačka a ma stale same jednotky na vysvedčeni.Tak len tolko.Kolko maš deti prosim ta?Lebo až nemaš a hlavne už velke deti a posudzovat len čo si mysliš je dost blbe 😒
@ivet1371 presne, to nie je o nausnici, ci FB, ale o tom, ake su hranice 😉
@zuzkaanicka moja 13 ročna ked tu niekedy čita čo tu pišu ženy tak kruti hlavou že su neni normalne tak neni to len že ženy kritizuju pubertačky ale pubertačky kritizuju aj ženy 😀 😀 😀
@ivet1371 aj ja mam doma jednu taku pubertacku, presne ako pises, tiez sa obcas dobre bavi, ked jej precitam pikosky 😅
@katarinka289 to áno,ale má troška iný charakter ako fb alebo pokec...myslím...
@sedmokraskadl A v com konkretne? Pridavaju sa tu priatelia,fotky,liky,komentare...ktore ked niekedy citam,tak mam pocit,ze sa bavia hasterive deti na ihrisku.Kazda druha tu chce len svoj nazor presadit.A pritom vzdy je pravda niekde uprostred
@liwka no tak to som teda nikdy nepocula.To ti musel niekto ...zle vysvetlit

Keby nebol fb a ine socialne siete tak by sa ohovarali a aj tak by sa to dozvedeli, cez soc. siete sa to len dozvedia rychlejsie a "priamo". Takto je nastaveny svet, bohuzial, kazdy musi tip top 😝