Komisionálky
Ahojte baby,potrebujem radu ak ma nechala profesorka vo 4 ročníku prepadnúť tým pádom mám robiť komisionálne preskúšanie z 2 polroka 4 ročníka keďže prvý polrok som mala medzi 3/4 a zaokrúhlila mi 4.No dnes mi prišiel papier zo školy kedy a v akom case budem mať komisionálne preskúšanie a bolo tam napísané že budem robiť komisionalky z 2 polroka 4 ročníka a z 2 ročníka 2 polroka.Ten 4 ročník pochopím ale ako je možné že mám robiť aj z druhého ročníka keď som tam mala 4 na konci roka a aj na pol roka tak jak mi môžu dať robiť komisionalky aj z toho druhého nechápem teraz tomu či to môže byt preklep alebo či mi môžu dať aj ten.Vopred ďakujem za odpovede
@aurelia2000 ďakujem veľmi pekne
@januska12323 ja som mala dokonca veľa krát aj tak že medzi 3/4 a vždy mi dala horšiu lebo si vraj lepšiu nezaslúžim 🤷🏽♀️
@lina69 ale nejdem sa tu obhajovať už zbytočne tak budem robiť komisionalky a hotovo.Nezmením to poučila som sa a viem že som veľa krát uprednostnila radšej prácu ako školu.Áno dostala som facku naucim sa to a spravim to.Síce sa mi zbytočne predĺži štúdium ale už s tým nič nenarobím.Len nechápem načo majú niektorí potrebu tu písať hnusne komentare.Normálne som sa spýtala tak isto som čakala normálne odpovede k danej veci a nie poučovanie
Bohužiaľ, mnohí si neuvedomujú, že je rozdiel nechať žiaka robiť komisionálne skúšky meno napr študuje v zahraničí, má individuálny študijný plán, má vysoký počet zameškaných, ale ospravedlnených hodín. To je úplne normálne. Lenže autorka má zrejme úplne iný problém, keďže spomína 4 na vysvedčení a vyjadrila sa, že ju profesorka nechala prepadnúť.
Čiže sa tu miešajú hrušky s jablkami. Oboje je ovocie a predsa niečo iné.
S komisionalnym skúšaním majú moje deti bohaté skúsenosti a aj moji študenti. Našťastie nikto nie kvôli zlým známkam či záškoláctvu. Budem sa opakovať. Ale priemerne inteligentný človek s minimálnou snahou musí prejsť našim školským systémom v najhoršom prípade s trojkami a nie ledva preliezať z ročníka do ročníka.
Kým sa pohladame, zas opäť.
1. Slečna neide robiť komisionálne, ale opravné skúšky, keďže prepadla. Dostala možnosť opraviť to, čo pokašľala, aby nemusela opakovat rocnik.2. Ak Vaše deti, sesternice… robia KS zo zdravotných dôvodov, teda ak vynechali viac ako 30% vyučovacích hodín, je to masakralny rozdiel. Tu ide o preskúšanie, na akú známku dieťa zvládli ucivo, keďže nemá dostatok známok. Ináč, za 1000 rokov som sa ešte nestretla, aby niekto chore dieťa nechal prepadnúť. Tieto deti totižto napriek zlému zdravotnému stavu nepodceňuje ani školu.
3. Pokial je autorka plnoletá, a nepodpísala škole suhlas so zverejňovaním údajov skolkej dochádzky a úspešnosti pre rodičov, nič im skola NESMIE povedať, prizvať, konzultovať…. Čiže ak tu niektorá mamička píše, že plnoletemu podpisuje prihlášku na nadstavbové štúdium, nech si radšej overí, čo je to za školu, jed neovládajú primárne pravidlá a dodržiavanie zákonov a vyhlášok.
A k autorke- nikto Ti to nepokaslal, len Ty sama. Keďže si 4 nemala raz, ale opakovane, alebo si na škole, ktorá je nad Tvoje sily, alebo si proste flákač. O tak závažnej veci nerozhoduje jeden ucitel, ale zasada pedagogicka rada, teda všetci učitelia, ktorí to rozoberajú a následne nožom hlasujú. Nie je to rozhodnutie jedného človeka! Nie si prva ani posledná, sadni na zadok a začni sa učiť. Nič iné Ti nepomôže. A možno s odstupom času pochopíš, že Tá učitelia chceli niečo naučiť.

@aurelia2000 no to že je dospelá, neznamená, že rodičia neriešia. Môj syn je tiež dospelý a normálne chodím na rodičko a aj ostatní rodičia boli, dokonca chcú od nás podpísať prihlášku na nadstavbu a aj potom normálne komunikujú učitelia s rodičmi. Takže asi toľko k dospelosti študenta