icon

Ktoré podmienky sú nevyhnutné pre baziliška v teráriu?

ivka79
17. jan 2025

Ahojte, vedeli by ste mi pomôcť, resp. vyjadriť svoju odpoveď k nasledujúcej téme (je to skúška na Monitor9). Nevieme isto ktorá odpoveď je správna:

Bazilišky sú stromové jaštery, dlhé zadné nohy im umožňujú dosiahnuť vysokú rýchlosť pri behu. Sú výbornými plavcami, podstatnú časť dňa trávia vo vode, zvyšok času na konároch stromov. Po vodnej hladine dokonca dokážu aj behať. Bazilišky sú veľmi spoločenské tvory, nikdy nežijú ako jednotlivci. Vo voľnej prírode obývajú spodnú časť pralesa, ktorý im poskytuje potrebnú vlhkosť a teplotu. Živia sa prevažne hmyzom a mäkkým ovocím. Sfarbenie tela je prispôsobené ich prirodzenému okoliu pralesa. Chov baziliška v zajatí je podmienený vytvorením takých životných podmienok, ktoré sa čo najvernejšie približujú obrazu jeho prirodzeného prostredia.

Otázka:
V teráriu baziliška v žiadnom prípade nesmú chýbať:

A. piesočný podklad a kamene, na ktorých sa môže vyhrievať;
B. umelé rastliny a štrkový podklad;
C. rašelinový podklad a suché prostredie;
D. tropické rastliny a bazénik.

Synovi to vychádza A alebo D. Myslím, že odpoveď by mala byť iba jedna správna. Ja som skôr za A.

Ďakujem.

tinkavvv
17. jan 2025

@ivka79 podla mna D.

ivka79
autor
17. jan 2025

@tinkavvv ďakujem za odpoveď. Teraz keď to tak čítam, tak by to mohlo byť (prales, voda)...

belllinka
17. jan 2025

@ivka79 jasné, že D, veď v pralese je teplo a vlhko, kde tam máš piesok a slnko na vyhrievanie?

simsalabim
17. jan 2025

D

ivka79
autor
17. jan 2025

ďakujem dievčatá ;)

elanor
17. jan 2025

ja som za D

sevrin
17. jan 2025

Bazilíšky vedia behať po vode, na Animal Planet bol o tom dokument. Preto rozhodne by mal mat bazénik v teráriu, aby si mal kde zabehať.

simsalabim
17. jan 2025

@sevrin pri takychto ulohach sa ma vychadzat z textu - testuje sa citatelska gramotnost. Ak bude v texte fakticka chyba, ktora vsak bude prezentovana ako fakt, hoci ziak vie, ze to tak nie je, nic sa neda robit, opravujuci ma kluc s touto faktickou chybou a ziak musi odpovedat na zaklade textu.... text jasne hovori " Sú výbornými plavcami, podstatnú časť dňa trávia vo vode, zvyšok času na konároch stromov. Po vodnej hladine dokonca dokážu aj behať. " Animal Planet aj text sa tu nastastie zhoduju, ale od mojich deti viem, ze testy su velakrat plne faktickych chyb.... bohuzial. Treba vychadzat zasadne z textu...

mici111
17. jan 2025

Rozhodne D, monitor je o čítaní s porozumením.. minulý rok s týmto malo veľa deciek fakt problém, a je to smutné ..preto aj ja svoju vediem k čítaniu a všeobecnému prehľadu...

iwesska
17. jan 2025

Jednoznacne D,tam ani nie je o com rozmyslat. Je to citanie s porozumenim. Ako si prosim ta prisla na piesok a kamene?🤔

ivka79
autor
17. jan 2025

@iwesska ja som myslela že možno aj A, nie B

iwesska
17. jan 2025

@ivka79 Uz som to opravila, nezrolovala som dalej a opisala som B miesto A. Kazdopadne ani ten piesok a kamene v texte nevidim,preto sa pytam,ze preco ste ich zvazovali?

januska12323
17. jan 2025

D v inej možnosti voda nie je.

gelifil
17. jan 2025

spravne odpovede k monitoru su na nete

saxana000
17. jan 2025

Podstatnu čast dňa travia vo vode zvyšok času na konároch stromov.
Presne v tejto vete mas odpoved.to je praca s textom.

lukbe
17. jan 2025

D

ghoul_
20. jan 2025