Láska mladých v štádiu chodenia
Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.
@redlola diky za link, tym sa (aspon pre mna) mnohe vyjasnuje ... baby @czechzuzanaba, @molka takze pri odluke je mozny aj formalny rozvod pred statnym sudom, takze co sa tyka napr. majetkoveho vyrovnania, to moze prebehnut. A teraz uz fakt padam prec 😉
@czechzuzanaba asi sme sa nepochopili, ja nepovazujem rozvod a rozluku za to iste, povodne sme sa bavili o moralnej stranke.
@czechzuzanaba Ja len k tomu, co si pisala x stran dozadu. Pre mna je moj manzel aj mojim najlepsim priatelom, takze nas vztah je rovnako kamaratsky ako milenecky. A keby som si pre manzelstvo mala vybrat len jednu cast tohto vztahu, tak si vyberiem ten kamaratsky, pretoze pre manzelstvo mi pride vzajomne suznenie, respekt, ucta a laska dolezitejsia ako vasnive iskrenie - nastastie si vyberat nemusim 🙂
@zuzkat1
ja viem, ale zivot nam niekedy pripravi take prekvapenia. Jedna z mojej rodiny sa vydala za jedneho co uz aj mal dieta z prveho manzela a este pred par rokmi basnila o nom aky maju uzasny vztah a aka je stastna, ze sa miluju viac a viac,idealny vztah.... Su spolu vyse 20 rokov. A pred 2 rokmi cca zrazu bum...zamiloval sa do druhej.Pre nu to bol totalny sok, nieco co absolutne necakala kedze nemali ziadne problemy (udajne). Teraz sa mi zda ze sa ku nej vratil ale nemam sa odvahu na to pytat kedze ide o citlive zalezitosti.
Druha kamaratka t ak isto, este teraz basni ze to bol pre nu ten pravy, laska na cely zivot,dokonaly par. Po 15 rokoch vztah stroskotal, prestala byt prenho zaujimava...Ja som si tiez nepripustal ziadne problemy,nosil som ruzove okuliare a na...odriekaneho chleba sa najviac najes.
Prajem kazdemu aby nasiel partnera ktory ich nikdy neopusti lebo je to krasne ked preziju dvaja spolu cely zivot az do hrobu ale takychto parov vyrazne ubuda...
@keram3053 Nečítala som všetky príspevky, veď tiež nesedím na internete stále. Ale tento dlhý príspevok mi padol hneď do oka. Som rada, že si tu prispel týmto príspevkom. Takýchto príspevkov ako si napísal ty, by tu malo byť viac. Tento tvoj príspevok by si mala každá radodajka prečítať aby sa jej otvorili oči. Som naozaj vďačná za tento príspevok, je naozaj prínosom pre spoločnosť. O toto vlastne ide, aby sa písali príspevky tak, aby to bolo prínosom pre spoločnosť. A bolo by načase, aby sa viac mužov ozvalo, aj keď anonymne, aby ukázali ženám kde je tá naozajstná pravda.
Ešte raz ďakujem.
@felixa Ďakujem za tvoj príspevok. Aj takto sa dá na to pozerať ako si napísala. Ináč sa nechcem nikoho dotknúť, ale dosť často sa mnohí dospelí, od ktorých by sa dalo očakávať, že majú rozum správajú ako malé deti a robia chyby tam kde by nemuseli. Tak myslím, že na veku nezáleží. Ale to je môj názor, nič viac a nič menej.
@skvelemanzelstvo radodajka ?????????????????? vidím dobre ????????? to podľa teba žena, ktorá má predmanželský sex je radodajka??? ty si sa musela s veľmi veľkým koňom zraziť...
@keram3053 Tvoje príspevky sú fakt dobré. Vidno, že chlap sa ozval. Myslím, že by bolo dobré, keby sa viacerí muži ozvali a napísali fakt pravdu. Ako si napísal, že ide o postoj k sexu. Áno, veď o to tu ide. Niektorí to asi nepochopili a myslia si, že sex je najdôležitejší zo všetkého. Ale ako sa aj v jednej knihe píše, že sex je šlahačka na torte. Myslím si, že ak sa vybuduje dobrý vzťah, tak sex bude dobrý.
@male.maca Prepáč, ak si si nevšimla, nikoho tu neurážam. Tak prosím ťa, pekne neurážaj ani ty mňa.
@skvelemanzelstvo vieš čo, ja som si práveže všimla jednu krásnu vetu, čo si napísala, konkrétne "Tento tvoj príspevok by si mala každá radodajka prečítať aby sa jej otvorili oči." Je to mierené, pokiaľ správne rozumiem, nna všetky ženy, ktoré nemajú problém s predmanželským sexom. Takže ešte stále trváš na tom, že nikoho neurážaš? mňa si urazila. ja sa ako radodajka ozaj necítim, ak so svojim snúbencom sexuálne žijem
@mima4 Áno, veď o to tu ide. A ďakujem za skvelý príspevok.
@evening_star Áno, presne tak ako si napísala. Ďakujem za kvalitný príspevok.
@skvelemanzelstvo definicia radodajky? Potesi aj Tvoja definicia...Ja este stale nechapem v akom kontexte sa tu tento termin pouziva.. Ale vsak nemozem vediet vsetko, ale na druhej strane sa rada necham poucit. Potom ak dovolis, premyslim si to, a aj sa k tomu vyjadrim....
@zuzkaanicka Kde siiii??? Mame moznost sa pytat on-line
@edita56 aj ja som si vsimla... Na to aby odpovedalo @skvelemanzelstvo na kontroverzne otazky nema "gule". 😀 😀 Pre odpoved na taketo otazky treba mat jasne argumenty a primeranu mozgovu kapacitu. To sa neda fundovane zvladnut "papagajovani"... Vsak mi uz vycitala, ze pisem co si myslim 😀 😀 😀 No mozem ja za to, ze viem mysliet a aj formulovat svoje myslienky ci uz ustne alebo pisomne? Mala by som to niekde reklamovat. Rodicia, skoly? Neviem, zanechali na mne nenapravitelne skody. Naucili ma hlavu pouzivat aj na ine ako na nosenie ucesu a ciapky 😀 😀 😀 😀
@zita19 cau, ja som sa prave vratila od svokry 😝 ... takze ked umravnim deti, tak sa zacnem pytat 😅
@edita56 veru, aj za tych par minut, co tu sedim, som si vsimla, ze @skvelemanzelstvo veeelmi selektuje (alebo sektuje ... alebo aj ine by mi z toho uz vyslo 😅 ) komu odpovie 😉
@skvelemanzelstvo jo, k tej slahacke na torte ... tak ja neviem, ale to asi nebude dobre prirovnanie-pokial som si mohla vsimat, tak tu slahacku si mnohi zjedia hned na uvod ... a to teda neviem 😝
@male.maca pokial sa dobre pamatam, tak @skvelemanzelstvo priznalo, ze malo predmanzelsky sex, takze asi fakt nemyslelo Teba, lebo aj ono by bolo radodajko 😉 ... len stale neviem, kde si ho urazila, uz som si Tvoj prispevok precitala dvakrat a nist, asi ma ta svokra tak zmagorila, ze uz ani neviem, co je urazka 😝
nejdem pisať čo je správne a čo nie. Len si myslím, že v minulosti bolo v celku realne, počkať s prvým sexom do svadby, ked sa ludia brali v 17 tich rokoch. Ale osobne si myslim, že nieje pre človeka celkom prirodzené, čakať na prvý sex do 25tich rokoch - pretože skôr sa ludia malokedy beru.... Ako nejdem obhajovať ani jedno, len tak uvažujem. Že ono ten sexualny život ma aj čo dočinenia s našou biologickou podstatou. Ano sex samozrejme nieje len biologicka POtreba, ma u ludí aj iný "hlbší" význam. Ale ako píšem, len maloktorý človek, je schopný natolko poprieť tu jeho prirodzenú tužbu a kvôli vyšším princípom sa vzdať toho, čo by robil, ak by to duchovno nelobovalo za opak...
@zita19 mozno by bolo zaujimave, keby si zacala pisat to, co si nemyslis 😅 ... len nejako neviem, ci sa to vobec da ... dalsia alternativa je tehlou po gebulke a mozno budes pisat prijatelnejsie aj pre @skvelemanzelstvo 😅
@zuzkaanicka No vsak som pisala vyssie, ze jednoduchsi duchom.. My rozmyslajuci a obzvalst my co sa analyzami zaoberame cely zivot, sa nejak do tachto diskusii, ci skor tem halsajucich jedinu pravdu, vonkoncom nahodime. Nakoniec to tu zavru ako megascorbicku temu, z dovodov, ze sa tam stretli dva tabory a s doporucenim, aby si kazdy vytvoril svoju temu a navzajom si nechodili do kapusty 😀 😀 😀 😀
@zita19 vies, blbe je to, ze ked sa clovek spyta uplne nevinnu a logicku otazku, tak niekto to chape ako vyryvanie ... len ja neviem, ci som prehliadla nejaky zoznam povolenych otazok, resp. povoleny smer myslenia ... toz, s nasimi otazkami sa tu niektori nevysporiadaju a co potom uz s nasimi odpovedami 😅
@zuzkaanicka Nas najvacsi problem je, ze MYSLIME VLASTNOU HLAVOU 😀 😀 😀 😀

ahojte, necitala som cele, iba som zbezne prebehla. moja svokra pracuje na cirkevnom sude a riesi prave tieto pripady. tu mate vysvetlene co je odluka a co anulacia http://normalnyboh.webnode.sk/manzelstvo-a-rozvod/. z praxe mi vravi, ze existuje vela tych podnetov ale realne dojde iba k niektorym odlukam, resp anulaciam. vraj sa to taha velmi dlho, zistuje sa, ci boli naozaj splnene podmienky na anulaciu (zatajene informacie pred vstupom, klamstvo, nuteny sobas, apod.) Odluka sa vraj dava castejsie a zahrna najma pary, kde je jeden z manzelov psychicky alebo fyzicky tyrany. cirkev v ziadnom pripade neradi zotrvavat vo vztahu, kde je nejake nasilie, pretoze to brani zdravemu vyvoju rodiny. odluka sluzi na to, aby mala dotycna osoba pristup k sviatostiam. dnes rozvedeny, ktory zije napriklad v dalsom vztahu, moze ist na spoved, ale nedostane rozhresenie, nemoze ist na prijimanie, lebo z pohladu cirkvi zije v hriechu cudzolozstva. bola by moznost dostat rozhresenie, ist na prijimanie apod, keby dostal dispenz od prislusneho biskupa. odluka neriesi materialnu stranku manzelstva. neviem ako je to presne s anulaciou, resp ci to netreba ist potom doriesit aj uradne.