icon

Lásky 13 a 14 ročných detí

ikuska31
28. aug 2017

Baby ako vy riesite doma svojich pubertakov.ja mam 17 roc.syna , ktory si zacal a teda podla nich ma " vazny " vztah 13 rocnou teda uz 2 dni 14- rocnou babou. Poznali sa asi 3 dni zacali spolu " chodit" a po 4-roch dnoch je z toho laska na cely zivot..na FB si vesaju fotky ako sa bozkavaju davaju statusy ako velmi sa miluju...skola ..rodina ..vsetko je vedlajsie.nedajboze nieco proti povedat tak oni idu spollu proti celemu svetu.nehovoriac ze ona nema ani 15 nast a takto sa verejne propagovat no neviem.. Navyse my sme v spanielsku ona na Slovensku toto sa im podarilo cez prazdniny a teraz syn len hlada sposob ako byt s nou.. ist za nou a podobne.ked je tu s nami v španielsku je kvoli nej nervozny, podrazdeny , "vrci" stale ..neda si povedat v nicom... Ja ten ich "vztah" beriem tak ze viem ze existuje ale nadsena z neho nie som......viem to telerovat tak snad ked to vyzrie a vydrzi im to aspon 3 roky..a to moj syn nechape lebo teraz je len ona pre neho dolezita..stred vesmiru. Dakujem za okykolvek nazor...

Strana
z4
ikuska31
autor
2. sep 2017

@matkaasebko no presneeee.a tie fotky tak to uplne to iste.... No asi si vzajomne poprajeme vela trpezlivosti , silne nervy .. A nech to rychlo prejde a bez ujmy nas a nasich deti ..😉 diky ...

matkaasebko
2. sep 2017

@ikuska31 ja som rada ze sa nasla matka ktpra to preziva podobne ako ja ;) lebo uz som si pripadala trafena...
Ale ja si furt hovorim ze bude aj horsie a teda ja budem asi hnusna svokra kedze zial mi asi ziadna nebude dost dobra prenho ;) ale my asi viac spravit nemozme..len chlapcom prizvukovat aby nezabufali nadalej aj na rodinu ze aj my sme tu...a my gu budeme ked ich aj tie ich celozivotne lasky odkopnu...

ikuska31
autor
2. sep 2017

@matkaasebko ja to citim podobne kludne mozeme niekedy popisat aj mimo.😉. U nas je to 1. Laska takato ale teda " stoji" to za to. Ale neboj budes dobra svokra ..len si musi najst synator normalmu babu alebo mozno este dospeju a bude lepsie o cosi. Ja sa snazim prizvukovat aj s nim travit cas ..aj vsetko ake potom ma vytoci tou svojou nevsimavostou a " samsonovanim " a aj to co by mal doma pomoct mu prizvukovat x krat a vybuchnem..a potom samozrejme , no este ze ma tu "svoju" XY lebo ona jedina ho drzi nad vodou a chape.. Ach jaaaj..

stevvvka
2. sep 2017

prva laska je len jedna - kazdy si o svojej prvej laske mysli, ze je ta prava.

je dolezite, ako sa k tomu postavis, pretoze to ovplyvni tvoj vztah s nim a s buducimi babami...ak sa k tomu postavvis ngativne, a oni sa rozidu, z principu sa s tebou nebude bavit, aaby si nahodou nepovedala - ja som ti to vravela a bude ofucany, ze si mala pravdu. v puberte ide o to, kto z koho, ukazat rodicom, ze sa mylia a mnoho ineho :D

respektuj svojho syna a nedavaj najavo postoj typu "vsaak sa to rozopadne"
naopak, povedz, ze mu doverujes, ze ak chce byt s tou slecnou, nech bude, ze ho podporujes...a skus si predstavit, co ak im o naozaj vyjde? ved to predsa neznamea, ze mu teraz zaplatis cestu na svk,..
povedz mu, ze su pripady, kedy aj takato mlada laska vydrzi dlho. ze mu teda prajes,nech im to vyjde.
ved nakoniec - ked je pouceny o antikoncepcii a dosledkoch, co urcite je, co najhorsie sa moze stat?

dalsia dolezita vec - zeny su vyspelejsie nez muzi, urcite v pubrte je ten rozdiel vyraznejsi. 13roce baby neposkuluju po 13rocnych, ale po starsich, a 17 je tak akurat. ked sa 13tka namaluje, vyzera starsie, celkovo dnesne baby vyzeraju starsie a mladi hladia aj na to, ako k sebe pasuju vzhladvo - aby to vyzeralo dobre na fb.

ja som zasla, ked som videa v tabore 8 a 9 rocne baby tanovat na diskteke - tanecky ako v strip bare, ale konieckoncov, su to esste deti a deti vsetko opakuju---aj ta jeho frajerka len opakujeto, co vidi v mediach, na nete, v casopisoch - to sa tak dnes predsa robi, z ked s zamiluju, taak to zverejnuu na fb...

zameraj sa preto nie na odhovaranie syna, ale upozorni ho na dosledky jeho konania - ze to, co raz zavesi na net, moze niekto zneuzit, ze pri zverejnovanch osobnych informciach musi byt opatrny..

doveruj hlavne sama sebe a svoj vychove, podla toho, co pises, je to slusny mlady chalan.

pytaj sa ho na nu, aj take hlupe otazky, aku m oblubenu farbu, ake m rada knihy - aby videl, ze mas zaujem, ale ked nie je ochotny na pokec, netlac na pilu...

odpuracam knihu Respektovat a byt respektovany.
vela stastia a trpezlivosti

martinka13
3. sep 2017

@ikuska31 ďakujem. Ja Ta úplne chápem. Ako mama by som to videla rovnako 🙂

ikuska31
autor
3. sep 2017

@stevvvka dakujem .velmi peknee. Ja sa snazim.prave byt ten empaticky rodic.zaujimam sa o neho..a x krat som mu povedala ze ked im to vyjde budem 1. Ktora ich podpori ale najprv treba dokoncit skolu. Ale nemozem ho podporit v tom ze on sa chce zbalit v 18 nastich odist od rodicov zase naspat na Slovensko len kvoli nej.a to ze kde je skola .a z coho bude zit je vedlajsie. A zase sa snazim sa byt aj pragmaticka a vysvetlit mu ze ked to nevyjde je to normalne.. Teraz je cela nasa rodina kvoli nemu hore nohami.rozmyslala som nad rou knihou asi vyskusam.lebo ozaj je to dost narocne a on moc dat na nas nechce.aj ked sa snazime.. Dakujen

lucia_9
3. sep 2017

@ikuska31 Ja som skončila základku v 16 kedže som vtedy mala hneď na konci narodeniny.Dlhovlasá vysoká blondska.Mne stačilo dať špirálu.Ja som vždy vyzerala staršie :/ ale aj ako žena nie ako dievčatko.Takže ja som to preháňať nemusela 😂.Tiež je pravda ,že som bola na starších ale nikdy som nebola s nikým kto by vlastnil auto alebo bol z bohatej rodiny.Skôr som čakala vyspelosť kedže mňa chlapčekovia baviaci sa o hrách nezaujímali a výzorovo by som bola za pedofila oproti nim.Aj teraz keď tak pozriem na 20tnikov tak sú to skôr ženy.Ale prišla som na to ,že vek a rozum spolu nemajú nič spoločné 😂 Mala som šťastie ,že môj priateľ je starý ako ja a je rozumný aj vyzerá ako muž 😁.Čo sa týka dnešnej mládeže.Nemôžeš sa čudovať.Kto im má ísť príkladom keď už moja generácia je kapitola sama o sebe.Ja som mala voči deviatakom rešpekt.Dnes? Piatak ti vynadá do....domysli si.Ja neviem čo je toto za generáciu.Ale mňa toto nikto nemusel učiť.Ja to mám tak v sebe zakòdované.Že ak chcem rešpekt musím ho mať aj ja voči druhému.Príde mi to logické.Ja už sa radšej tvárim ,že do tejto generácie nepatrím.Nehovorím...zábava toto tamto...ale na verejnosti zo seba robiť puťku aká som ja čaja na základke keď som v piatok bola ožratá...Nie ďakujem 😂 Ja som sa tiež cítila nie kompatibilná s mojím vekom...ale všetko malo svoje hranice.

ikuska31
autor
3. sep 2017

@lucia_9 nechces sa dat naklonovat?!! Takuto rozumnu babu keby si nasiel moj syn tak by som bola stastna. Lebo on je trosku ten co potrebuje GPS navigaciu ...a ta navigatorka ho musi navigovat dobre nie ho zaviest do nejakej slepej ulicky..Lucka mamina musi byt stastna ze ma taku dceru..a ja som rada ze sme sa tu stretli tvoje komentare mi vzdy zlepsili naladu.. Dakujeeem 😉 :-*

lucia_9
3. sep 2017

@ikuska31 Ono je to aj o tom...,že človek musí otrepať ústa. Pochádzam z rozvedenej rodiny takže presne viem akého otca pre svoje deti nechcem.Mamina ...tá sa teší ,že som rozum dostala skôr než som sa vydala 😂 ...Ale proste človek musí zažiť sklamanie.Mňa strašne teší keď mi mamina dospelého syna rozumie 😊 ...ono to možno vyzerá ako idilický super život...ale mám za sebou nevydarené vzťahy,súdenie sa s otcom,obdobie depresie a úzkosti,šikanovanie na ZŠ...nebolo to príjemné ale posunulo ma to vpred a musela som dospieť skôr.Viackrát dostať preplesk ...čo si niektoré zažijú do 40tky tak ja do 20tky...Ale neľutujem.Nič.

0silvia0
11. sep 2017

@ikuska31 no ako pokračuje love story?

ikuska31
autor
31. okt 2017

@0silvia0 už sa rozišli dialka urobila svoje . Ešte je 14 rokov malo na taký vážny a ťažký vztah. Ona to neustála ale 4 mesiace sme si vytrpeli celkom.s odstupom času to syn pochopil ak keď výčitiek a všetkého sme sa napocuvalibach jaaj. A dôvera medzi nami je naštrbená. Hádam sa to dá ako tak do poriadku . Uvidíme čo nás ešte čaká ☹ och. Ale vďaka za záujem :

lolita145
4. nov 2020

Ja mam 13 rokov a už mesiac chodím s jedným chalanom... Je o 3 mesiace mladsi. Mala som uz niake chybne kratke dasa povedat len vstah na dialku ani nie vstah no bola som skor naivna. Ale ja viem ze som este mlada a mam cas na chalanou ale teraz je ta laska ina. Strasne by som to chcela povedat rodicom aby som im nemusela klamat ze sa idem ucit ku kamaratke a idem k nemu a potom sa ucim po nociach. A ak by som im to povedala narovinu myslim ze by som mala zaracha a bojim za ich reakcie. 😔 Pomôžete mi?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
rainee
22. aug 2021

Ahojte, je pravda ze dnešné dievčatá sú dosť vyspelejsie. Moja dcéra bude mať 12, vyzerá reálne na 14r. (fyzicky aj psychicky) a chalani už teraz po nej pália... Niektoré jej spolužiačky a spolužiaci už majú frajerov. Normálne sa bojím co bude o také 2-3roky. Nechcem jej úplne brániť stretávať sa s chalanmi lebo si vyjde s nimi lepšie ako s babami, ale len ako kamošmi, no mam kontrolky zapnuté.

Strana
z4