Má zlé známky z matematiky, má budúcnosť?
Myslíte si že to niekde dotiahne keď má z matiky 4?? Ja to vidím na učňák, keď som jej to povedala začala plakať. Síce je pravda že ostatné známky má 1,2.. ale predsa matematika je dôležitý predmet.
Úprimne ... kamarátka ledvo preliezla ZŠ a teraz z nej veľká pani učiteľka na ZŠ....čo status na FB to chyby....možno z tvojej netere bude lekárka 😉
@biba_18 A ja niekde pisesm, ze Ty rozhodujes? Rodic by mal byt len poradca v tomto. A ja keby som mala take dieta, tak by som si s nim presla vsetky moznosti. A znovu, ak on isiel na gymnazium, tak nemozes vediet, ze by na inej skole nebol spokojnejsi, lebo to jednoducho vediet nemozes, kedze to ine ani neskusil. Nic viac som svojimi prispevkami nechcela povedat, ale evidentne bud nechapes pisany text, alebo pochopit nechces a odpovedas uplne z cesty.
@irusa ano, tiez take poznam a preto si myslim, ze Slovensko ide blbym smerom-akurat sa to sotva moze zmenit, ked si kazdy mysli, ze musi mat nielen maturitu, ale rovno VS.
@dskjhfdlkdjhl plne súhlasím.....
@irusa je dost mozne, ze si v mensine😉
@deti95060810 ja takisto, z matiky vždy 3, 4 prekvapivo až na zdravotke som z nej mala lepšie známky, raz dokonca jednotku na polroku 🤣🤣 bez problémov som zmaturovala a dostala sa na vysokú a zostatnicovala a pracovala ako sestra v nemocnici, nikde som nerátala odmocniny ci zlomky a podobne kraviny, stačili mi tie základy :-P a dodnes vlastne stačia
Mozno by tu nestastnu matiku mali zrusit, evidentne ju nikto nepotrebuje😝
Dcera ma 4 z matiky od ZŠ a už je v matur.rocniku na pedagogickej škole ,ďalej ide na policajnú ..nechápem čo riesite
Sú rôzne druhy inteligencie a je smutné že za najvazenejsiu sa považuje práve tá logická ( matematika). Podľa mňa je zbytočne precenovana. Okrem ľudí, ktorí sa dajú na tento smer celoživotne, tak reálne matiku človek využíva po percentá 🙈🤷. Osobné nejaké definície, integraly alebo funkcie nevyužívam 😂🙈
Ja k tej matematike uz len tolko-jasne, ze ju mnohi ludia nepouzivaju, lebo ju pouzit nevedia😉
Ale nie, matematika nie je až tak dôležitý predmet, pokiaľ nie je vyslovene nutná pre ďalšie vytúžené povolanie. Aj ja som mala na ZŠ sólovú 4-ku z matiky, ostatné jednotky, učky nechápali...no ja som matike fakt nerozumela. Tiež ma strašila jedna učňovkou. Na strednej obchodnej škole sa to otočilo (nová učka, doučovanie) mala som jednotky, potom jedna VŠ s červeným diplomom (bez matematiky 😁) druhá VŠ (už s ,,trochou,, matematiky) zvládnutá tiež v pohode. V práci matiku vôbec nepotrebujem. Nerobila by som paniku dopredu, neter nestrašila, základ je vedieť počítať, no život sa netočí len okolo matiky...
Nech sa da diagnostikovat,ci nema dyskalkuliu,ak naozaj z inych ma 1,2 len
Ja poznám človeka 4 z matiky a 4 z nemčiny a má vysokú školu, atestácie a je to úspešná osoba pisuca ucebnice. Zle sa pozeráte na známky....neukazujú pozíciu maturita a ucnovka, ale smer, ktorým sa máme vydať. A teda v prípade tvojej netere nie technická oblasť, ale humanitné či prírodovedeckej 😁
@dskjhfdlkdjhl Asi tak, minimalne ju používam na bežné výpočty v rodine a tiež v práci. Ak si nahodím vzorec do excelu, musí to dávať zmysel. Niektorí ľudia si v dospelom veku nevedia vypočítať základné veci a radšej budú tvrdiť, že to nepotrebujú. Nebudem sa tváriť, že mi na niečo boli integrály, ale bežnú matiku využívam denne, prípadne pomoc deckám do školy.
@mircalla Co je ale najdolezitejsie v matematike-to je to, ze nas uci logicky mysliet, to je jej najvacsi vyznam, lenze bohuzial, kde nic nie je, ani cert neberie, takze je jasne, ze ak sa toto niekto nenaucil, tak potom tvrdi, ze mu bola matematika k nicomu. A to, ako niektori (a teda mnohi) ludia rozmyslaju, to tu vidime denne. A zaujimave je, ze podobne ovladaju aj slovencinu, len tam sa tvaria, ze tu pouzivaju denne, sice spatne, ale denne😝
Aj mňa by to nasralo..... Presne podobne veci mi rozprávali učiteľky na základnej, mám dyskalkuliu a z matiky som prepadala pomaly....a áno ostatné predmety 1,2... A mám aj vysokú školu 😃
@mircalla a sledujes, kolko ludi malo 4 z matiky a maju VS?
@dskjhfdlkdjhl No, akurat rýchlo pochopím, ze matika nula bodov....A to sa bavíme o základnej matike, áno, v podstate tam treba trochu logiky, to je celé. Mne sa páči, ako je na seba každy hrdý, ze mal 4 z matiky a potom skončil dáku pochybnú (väčšinou) VŠ
@mircalla mozno sme len stare a nicomu uz nerozumieme😉
No ak ju matika nebaví, akjejerozumie, nech si vyberie strednú, kde neberú až tak vážne matiku.
@mircalla
Sú rôzne školy, moja dcéra ukončila strednú aj vysokú školu s umeleckým zameraním, kde naozaj matematika nebola. Keďže jej matika nešla, vyberali sme školy, kde matematika nebola, alebo len v minimálnej miere . Zvažovali sme aj zdravotné odbory, ale k tomu nemala vzťah. Tak je to o výbere, čo dieťaťu najviac sadne vzhľadom na jeho schopnosti
ako niekto kto mal v deviatom ročníku 4 z matematiky ti môžem povedať len jedno... mám vyštudovaný odbor zameraný na informatiku a maturitu. inak mňa takto celý život za matematiku ponižoval môj otec a dosť mi to ubližovalo. nie každý má hlavu na matiku. a ešte podotknem, že ma prijali dokonca aj na vysokú😀
Neviem preco riesis neterine znamky niesi jej rodic a znamky niesu vsetko. Aj zo 4 si vie spravit strednu skolu s maturitou. Ja som mala 4 z matiky, aj zo slovenciny ( koli dysgrafii, dysortografii a dyskalkulie ktore mi to vsetko stazovali)a spravila som si strednu skolu a uspesne zmaturovala.
@autorka to preco ju stresujes a robis? Ved prijimacky ukazu, na co ma.
Jedna znama z matiky 4 celu strednu a je vyborny doktor...
Dalsi zo slovenciny 4 a mesacne zaraba tolko, co mne sa moze len snivat. S 2 vysokymi skolami..
Zamysli sa nad sebou, ci by si sa nemala ospravedlnit a opytat sa jej, co chce vobec robit..a ci tam ta matika potrebna je a ak je, odporucit jej doucovanie.... ved pises, ze je to jednotkarka/dvojkarka...
Zamyslela si sa vobec nad tym, ze napr. kreativcom a umelcom moc matika nejde?
Normalne nechapem z toho, co si jej povedala..... neter ma pravdu. Ocividne sa podla vysledkov snazi.. a na ucnovku sa hlasia spoluziaci, ktori nie... aspon u nas to tal bolo..
Úplne zlá reakcia a trestanie netere za známky, ešte jej môžete privodiť z toho stres a psychickú traumu nebude chcieť chodiť do školy kvôli matematike. Ja som mala z matematiky 4 a mám vysokú školu. Skôr by som išla na ňu cestou doučovania, či by nechcela ísť na doučovanie z matematiky. Môj syn tiež nerozumie taktiež matematike má trojky , štvorky a najlepšie mu učivo vysvetlí pred písomnou aby dostal 3 ten Matykar na YouTube.
Dobrý deň,
aj ja som mávala 4 z matematiky a aktuálne študujem na vysokej škole. To že jej nejde matematika neznamená koniec sveta. Existuje veľa škôl kde matematika není potrebná (napríklad hotelová škola). Prestaňte ju toľko ponižovať...Život není iba o známkach...
Pomôž jej vybaviť doucko a keď ani to nepôjde, svet sa nezrúti. Hlavne nech rozvyja na čo má vlohy. Niekedy žena s remeslom zarobí viac ako úradníčka v štátnej správe. Robila som kedysi...a vedľa bolo kvetinárstvo, kde ženy viac zarobili. 😆

@dskjhfdlkdjhl ale nie ja som išla na tú školu. to on 🤦♀️ ja nerozhodujem za dieťa…