icon

Má zlé známky z matematiky, má budúcnosť?

27. sep 2024

Myslíte si že to niekde dotiahne keď má z matiky 4?? Ja to vidím na učňák, keď som jej to povedala začala plakať. Síce je pravda že ostatné známky má 1,2.. ale predsa matematika je dôležitý predmet.

sisska96
28. sep 2024

Si normalna? Alebo si fakt taká krava sprosta? Matematika ešte nič neznamená. Nie je tvoje dieta, tak sa nestaraj

biba_18
28. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl na akej škole okrem gymnázia sa venujú jazykom?

paty277
28. sep 2024

Ja som na základnej končila s 3 z matiky aj to bola taká s prižmúrenými očami lebo s učiteľkou som mala aj po škole doučko a na strednej ma profesorka chcela dať na maturitu z matiky. Nešla som na ňu bola by mi na nič ale končila som strednú s 1 za všetké 4 roky. Dnes si myslím, že to bolo učiteľkou na základnej 😀

1985murka8
28. sep 2024

Ja som tiež mávala štvorky z matiky pritrafila sa aj z chémie. Bez problémov som zmaturovala a vyštudovala vysokú školu .

betulinka1
28. sep 2024

@biba_18 napriklad na hotelovej skole dost lipnu na jazykoch. Nejde o to aby bola bilig. naucia sa aj bez toho. To uplne zalezi na tom ako sa k tomu SŠ stavia a ake maju jazykarky. Ale myslim si, ze vela stredoškolákov uz chcu vediet jazyk, vedia, ze to je ich cesta ist prec. By si sa cudovala kolko 17 rocnych chalanov elektrikárov alebo zváracov sa drvia jazyk a čítajú knihy v ANJ. Nik ich nenúti. Sami chcu lebo vedia, ze to in otvori cestu ist do sveta.

biba_18
28. sep 2024

@betulinka1 je možné že by som sa čudovala, lebo nemám tú skúsenosť, vačšina učňovkárov škole neublíži… a neviem ani čo sa učia na hotelových školách, tam matiku netreba? v podstate išiel na gympel lebo nevedel čo chce v živote robiť, ale určite by nešiel za elektrikára alebo čašníka, to ho nelákalo a intelekt mal inde než jeho spolužiaci aj keď mal horšie známky ako oni…

biba_18
28. sep 2024

@paty277 isteže, veľmi veľa, možno aj 80% záleží na učiteľovi…

elvenprincess
28. sep 2024

Celý gympel som mala 4ky z matematiky. A predstav si, išla som aj na výšku. Momentálne pracujem v odbore, ktorý ma baví a napĺňa a to je pre mňa najdôležitejšie.
No a poznám dieťa, ktoré je síce dobré z matematiky,ale rozpráva a píše ako hotentot a celkovo je inak mimo v každej inej oblasti života. Obávam sa, že ďalej ako na učňovku to nedotiahne, aj to bez maturity, lebo intelektovo je na tom naozaj dosť zle, ale z matematiky má samé jednotky. Ostatné predmety má 3-4 a lepšie to nebude.
Ešte stále si myslíš, že naozaj je tá matematika taká dôležitá? Pre bežného človeka celý život stačí základná matematika zo základnej. Úprimne, kedy si využila ty v bežnom živote integrály, matice alebo rezy kockou? Ja nie.
A koho to zaujíma a chce sa tomu venovať, tak sa tomu venovať bude. Nemôžu byť všetci architekti. 😉
Podpor neter v iných predmetoch, dodaj jej odvahu a prestaň ju dehonestovať, že to nikam nedotiahne. Ak má ostatné známky dobré, bude dobrá v iných odboroch.

misinka0611
28. sep 2024

A prečo by nemohla mať strednú s maturitou? Veď si nemusí vybrať školu kde sa maturuje z matematiky.. Ach takto zdeptať človeka už na základke. Bodaj by ti vytrela zrak 🙂

romcici17
28. sep 2024

Prepáč,ale v tomto súhlasím s babami😉,nedeptaj svoju neter,prosím ťa. Na to sa radšej ani nevyjadrím...ale podpor ju,ty niesi jej rodič aby si jej takéto veci rozprávala a mimochodom,ja som s 3kou z matiky išla na gympel kde som mala 4ky z matiky,iné predmety mi išli výborne. A v poslednom maturitnom ročníku už ani nieje matika a mnoho iných predmetov,ale semináre ktoré si človek vyberie podľa toho,čo ho zaujíma.To že má človek 4ky z mat neznamená že je úplný hlupák ktorý nezmaturuje...

natiblaskova
28. sep 2024

Si úžasná teta 🤮 keď ma ostatné známky 1-2 tak jjej proste matika len nejde.

natiblaskova
28. sep 2024

Máš ju podporiť alebo vysvetliť učivo nie ju degradovat a poniyovat

priscilla07
28. sep 2024

Takýmto dospelákom by som zakázala prístup k deťom, aj komunikáciu na diaľku. Hnus ako môže niekto zničiť tak citlivé psyche dieťaťa. Všetky umelecké a lekárske zamerania matiku skoro nepotrebujú.

atinkaa
28. sep 2024

@autorka a este si mohla dodat - pozri na moju Lenku, Miška, jak tym to ide!🙈 Naj to zabijes uplne🙊
Ta tvoja neter musi byt bud velmi pekna alebo v niecom velmi sikovna, ked jej musis tak nalozit.
Chuda dieta♥️

Skus si zapamatat, ze ak niekomu nevies pomoct, tak mu aspon neublizuj. To je taka poucka, ktoru zvladne aj emocne plochy clovek. Normalne sa zastav - otoc si role - si deviatacka - chcela by si to pocut? Nie? Tak drz🐔.

Schvalne a asi prvykrat takto kruto pisem, lebo hovoris ako dospela s dieťaťom a cudzim, teda si zvol aspon svoju kategoriu dospely, ktorému naložia a pozdravujem sestru tvoju alebo brata.

samik88
28. sep 2024

Ostatné známky má 1,2 a ty jej povieš,že je to len na učňovku? Čo si ty za tetu? Chúďa dievča 🙈 Ani mne nikdy nešla matika ,možno zo začiatku na základnej ,ale nemala som ju na maturite. Trošku podpory by nezaškodilo ,veď je to len dieťa ,celý život má pred sebou,má nejaké sny a ty jej ich takto zrušíš. To nie je od teba pekné. Kľudne môže spraviť aj VŠ,ak má také ciele treba ju v tom podporiť.

milanemila
28. sep 2024

Tak ano asi nebude najostrejsia ceruzka v peracniku, lebo mat 4ky na zakladnej skole z akehokolvek predmetu je nic moc, ale teda vobec to nemusi znamenat, ze teraz musi ist na ucnovku, ved ostatne znamky ma relativne ok, takze evidetne jej nejde iba matika. Je to este dieta, je potrebne ju podporit v tom v com je dobra a nie ju zhodit, ze z nej nic nikdy nebude.
Ja by som bola zvedava, ake skoly mas ty vychodene.

betulinka1
28. sep 2024

@biba_18 ja som reagovala na tvoj prispevok 11:11, kde si sa pytala na akej skole sa venuju jazykom.

misanthropicdann
28. sep 2024

V dnešnej dobe známky absolútne nič neznamenajú.
ZŠ samé štvorky, stredná opakovaný ročník a aj tak na výške.

mircalla
28. sep 2024

@misanthropicdann A na akej výške? Lebo niektoré výšky sú u nás jednoduchšie ako 2. stupeň základnej školy.

biba_18
28. sep 2024

@betulinka1 aha, v podstate aj v jazykovkách 😂

jankasmejka
28. sep 2024

Na aký "učňák" so štvorkami? Ja som išla na 4-ročné strojárske učilište so samými jednotkami a aj som ho s nimi skončila a aj s nimi zmaturovala. Tak si nemýľte odborné učilište s osobitnou školou pre lajdákov. 😳🤔

jani18
28. sep 2024

Ja som z matiky q z angliny prepadala isla som len 3 roku kuchárky a nakoniec som si dala plus 2 ďalšie ročníky z maturitou a zmaturovala som trosku podpory a trosku jemnejšie ste jej to mali povedať a maturovať môže aj zo 4kami

lujza123
28. sep 2024

@biba_18 dobre ze ste ho podporili, veľa deťom s poruchami učenia sa nedostane porozumenia a ani podpory, skončia ako úplne neužitoční ľudia, pritom častokrát majú potenciál. Len potrebujú trochu iny prístup, to je celé.
Môj ex bol takýto, zš ledva prešiel, dali ho na nejaký poľnohospodársky učňák nech aspoň čosi ma a celý čas mu do hlavy vtĺkali ze z neho nic nebude lebo nema dobre znamky. Až v dospelosti zistil ze ma naozaj ťažku dyslexiu a z písaného textu sa nedokáže nic naučiť ani ked sa rozkrája. Ale hlava mu ináč funguje výborne a z počutia, videnia sa naučí rýchlejšie než ostatní.
Šli sme do anglicka, nevedel absolútne nic a za rok rozprával lepšie než ja s 12 timi rokmi Aj v škole a maturitou, po 2 rokoch sa tam zamestnal ako dispečer taxi služby.
V španielsku sa chytil ešte rýchlejšie, kým ja som ledva vysmolila zopar slov on už veselo vykecával s miestnymi.
Len najhoršie na tom je ze v tej 30 tke sa už človek ťažšie rozhodne ist študovať alebo úplne zmeniť kariéru, talent na určite veci treba podchytiť kým je človek ešte dieťaťom.

Je mi luto deti ako tu neter, ked ma z iných predmetov 1 tak určite je šikovná a múdra, zbytočne ju podceňujú koli nejakej matematike.

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2024

@biba_18 sice si uz nejake odpovede dostala od inych, ale je napr. aj biling. obchodna akademia, ak je fakt niekto dobry na jazyky a isto sa najdu dalsie stredne skoly. Kedze sa nas to netykalo, tak som az tak nepatrala po tom, co presne sa na akej SS uci, ale keby som mala dieta s poruchami ucenia, tak by som si presla podrobne SS a vyberali by sme taku, aby sa co najviac tomu dietatu hodila.

biba_18
28. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl no vidíš, jemu sa najviac hodil gympel 😊

pimpa12
28. sep 2024

Ja som mala štvorky z matiky od piatej do deviatej. Mám strednú školu - obchodnú akadémiu s maturitou a tri vysoké školy. Keď sa tak nad tým spätne zamyslím, z matiky mi v živote stačilo naučiť sa plus a mínus do sto a všetko ostatné zvládne mobil, kalkulačka a počítač. Lebo vedieť vypočítať xy na entu len preto aby som mala pocit, že to viem a nikdy nevyužijem.....eé. Ale zase obdivujem tých, čo ich to baví. Oveľa viac som využila chémiu napr.

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2024

@biba_18 to nemozes vediet, lebo ine nevyskusal.

biba_18
28. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl čomu nerozumieš na tom že skončil gympel a išiel na vyšku - lebo chcel?

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2024

@biba_18 Preco si myslis, ze niecomu nerozumiem? Zato, ze mam iny nazor ako Ty?

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2024

@biba_18 Mam skor dojem, ze Ty si nepochopila ani jeden moj prispevok. Takze pre istotu znovu: Ak nevyskusal inu skolu ako gympel, tak nemozes vediet na 100%, ci by nieco ine nebolo pre neho este lepsie. Je to takto zrozumitelne pre Teba?