icon

Mala by som nájsť dcére psychológa?

15. jún 2025

Manžel je z veľkej rodiny má sedem starší súrodencov. Vyrastali za veľmi skromných podmienok, v malom byte, svokor zomrel pred 35 rokmi, svokra bola na všetko sama, navyše ten posledný pôrod v dosť vysokom veku mala veľmi ťažký a nikdy sa už nedala na 100%dokopy. Keď sme sa spoznali dve švagriné už mali vnúčatá, všetci ďalší súrodenci žili v zahraničí, nejak mi to prišlo ako.. ty si najmladší tak sa staraj. Keď sa jeho bratia ženili,( zarobili si na to v zahraničí) mali, stovky pozvaných hostí, muž pracoval ako predavač v malých potravinách u nich na dedine , aby vedel skočiť domov keď treba. Potom sa jeden švagor rozviedol muž sa spakoval a prišiel bývať ku mne. Za takých podmienok našporiť na veľkú svadbu bolo ťažké. Tak sme spravili malú svadbu, veľa ľudí vrátane krstných sa na nás nahnevalo.
Ale k téme, druhý najmladší brat môjho muža má rovnako starú dcéru ako sú naše dvojky. Keď boli deti malé tak sa kamarátili, potom nastúpila puberta a už si nevedia prísť na meno. Keď švagor aj švagriná podnikajú a majú iba jedno dieťa , samozrejme sú financiami inde ako predavač a predavačka, neživoríme ale hypo vysoké doba krutá, neviem hneď kúpiť deťom po dva ks zo všetkého, a nemyslím tým loptu. Od určitého času to dievča ukazuje mojim drahé elektrické hračky, najnovší iphone, segway, bike a pod. Ukazuje ako si ide zaplávať do vyhrievaného bazén. Naše deti majú naše staré mobili, nemajú elektro bicykle elektro kolobežky ,,iba,, obyčajné a ona si z nich na sociálnych sieťach uťahuje vysmieva sa našim deťom. O Jej vyzore by som radšej pomlčala, ale za mňa dievčaťu na zš ešte netreba umelé pazúry ani prespávacku s priateľom Keď sme boli dohodnuté že prídu deti si zaplávať k nim, ona s kamarátkami išli hneď preč. Keď prechádzala vedľa mňa mala nechutnú poznámku na moje deti a volá nás iba úbohý chudobný príbuzný. A môj muž len mávne rukou a vždy povie že to mám nechať tak. Prebrala jej aj kamarátky. Dcéra tým neskutočne trpí. Možno mi udrela na hlavu začínajúca menopauza, ale čoraz ťazšie drzím jazyk za zubami. Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
miadi
16. jún 2025
@andreatytler

5 dospelych (4 v rodine + ucitelka) a 4 sa tvaria ze je vsetko v poriadku a chcu sa rodinkovat a to co sa deje medzi detmi je len bezne spravanie teenegerov.
Podla mna je toto sikana.
Tvoja dcera ma len teba. Najst jej psychologa moze byt dobre, ale ja by som isla do utoku. Neviem ci sa ti oplati to riesit zo skolou, kedze pises ze dcera pojde od septembra na novu, ale tie utoky na socialnych sietach a poznamky by som riesila s rodicmi. Muz musi stat na tvojej strane.

@andreatytler Ja som bola šikanovana na ZS kazdy den vyhlasena za najvacsiu skratu chuderu a nikdy som nikomu nedala facku. Mne tato story nesedi na to ze deti autorky su obete. Ak sa jej detom vysmieva neter na socialnych sietach tak ma rukolapny dokaz. Ucitelka si vymysla ze deti autorky su agresivne..,hmm .. Surodenci jej muza si zarobili v zahranici a mali velke svadby a oni malu 🥺 Boze toto ma aku suvislost ????? Moj svagor mal 300 hosti na svadbe ja 0 a zivot mi to nijak neovplyvnilo. Kazdy ma ako si zariadi ako chce. Nechapem co je na tom ze ked zapisala dceru na basketball do mesiaca tam zacala chodit aj neter . .. ale vsetko sa vyriesi same Lebo mlada ide na sukromnu strednu a dvojka pojdu do obyc statnej . Fakt by som chcela pocut aj druhy stranu mince lebo toto mi nepride take cierno biele ako sa to tu prezentuje. Ak by to bolo take ako sa to tu tvary tak jednoducho sa nenusia rodinkovat. Ci uz sa manzel prida na stranu autorky alebo nie tak nemusi pozyvat na narodeniny deti nikoho koho nemaju radi . To si uz musi s nim poriesit.

gov
Odpoveď bola odstránená
laila22
16. jún 2025
@miadi

@andreatytler Ja som bola šikanovana na ZS kazdy den vyhlasena za najvacsiu skratu chuderu a nikdy som nikomu nedala facku. Mne tato story nesedi na to ze deti autorky su obete. Ak sa jej detom vysmieva neter na socialnych sietach tak ma rukolapny dokaz. Ucitelka si vymysla ze deti autorky su agresivne..,hmm .. Surodenci jej muza si zarobili v zahranici a mali velke svadby a oni malu 🥺 Boze toto ma aku suvislost ????? Moj svagor mal 300 hosti na svadbe ja 0 a zivot mi to nijak neovplyvnilo. Kazdy ma ako si zariadi ako chce. Nechapem co je na tom ze ked zapisala dceru na basketball do mesiaca tam zacala chodit aj neter . .. ale vsetko sa vyriesi same Lebo mlada ide na sukromnu strednu a dvojka pojdu do obyc statnej . Fakt by som chcela pocut aj druhy stranu mince lebo toto mi nepride take cierno biele ako sa to tu prezentuje. Ak by to bolo take ako sa to tu tvary tak jednoducho sa nenusia rodinkovat. Ci uz sa manzel prida na stranu autorky alebo nie tak nemusi pozyvat na narodeniny deti nikoho koho nemaju radi . To si uz musi s nim poriesit.

@miadi podľa mňa chcela autorka poukázať na to, že jej manžel už nemohol vycestovať, lebo je najmladší a staral sa o mamu, kým starší boli v zahraničí.. tým pádom nemal rovnaké možnosti ako súrodenci.

belbel
16. jún 2025

PRERUŠIŤ kontakt a @miadi tiež trafila, ako to zhodnotila podľa mňa, je to autorkine citlivé miesto, ich a švagrovcov rodinné pomery, autorkina frustrácia. Nič to však nemení na veci, že treba chrániť dcéru, určite v lete nech si vydýchne, "zregeneruje" BEZ! kontaktu s touto rodinou. Spravte program venujte sa sebe navzájom, oslavu spravte len pre vás, kľudne odcestujte na ten víkend, alebo cez tie dni a povedzte, že oslavu ste si spravili vo vašom kruhu, nech cíti dcéra oporu. Po otázke, prečo ste prerušili kontakt, by som nemlčala a hovorila švagrovcom pravdu, krátko, jasne, stručne, druhá strana to neprijme a poprie, ale išla by som si "po svojom", uľaví sa vám......

letfenixa
16. jún 2025

@autorka Vysmievanie na soc.sieťach je ľahko preukázateľne, môžeš to mužovi ukázať.
Ale inak súhlasím s @miadi.

betulinka1
16. jún 2025

Sadni si s dcérou a normalne sa porozpravajte o tom, ze to spravanie sesternice je závisť. Asi je krajšia alebo sa jej viac dari v skole, nejaky dovod tu je. Psychologicka je fajn, tym nikomu neublížiš. Ale ty mozes spravit tiez svoju pracu a dcere zvysit sebavedomie. Uprimne si myslim, ze aj ked nieco povies švagrovi, tak si s tym nepomozes. 14 rocnej uz asi tazko dohovoria s kym sa ma bavit. Tvoja dcera uz musi nejako dva roky vydrzat. Povedz jej, nech sa zameria na ucenie aby si mohla vybrat aku skolu chce a hlavne taku, kde nepojde jej sesternica. Kontakt by som obmedzila. Keby nechcela ist dcera na nejake rodinne akcie, tak by som jej dovolila ostat doma alebo ostala s nou a spravila si nejaky vylet. Pojde len muz k bratovi. Skusila nech je viac iniciatívna voci kamoskam, nech chodia k vam alebo ich nabalila do auta a odviezla ich do mesta, do kina a tak. Nejaka kamoska sa chyti.

jana_eyre_2
16. jún 2025

Môj syn má rovnako starého bratranca, chodia spolu do triedy.. vždy boli veľkí kamaráti, ale ako prišla puberta rozdelili sa - bratranec patrí do tej "cool partie triedy" zatiaľ čo môj syn má pár dobrých kamarátov ale nie sú tí "cool".. synovec mal pár krát blbé poznámky voči synovi a ja som to tak rozhodne nenechala, pobavila som sa s jeho rodičmi a oni mu tak vyčistili žalúdok, že ho také chovanie ani nenapadne.. nevravím že sú teraz najlepší kamaráti, to už asi nebudú, ale normálne sa bavia.. zamna je najväčšia blbosť to nechať tak a nechať plávať.. naozaj nenávidím ak niekto niekoho ponižuje a ignorovaním neteri len ukazujete že si to môže dovolit!!! To by som nikdy nedovolila.. ja som nemala deti na to, aby sa po nich niekto vozil!!

miadi
16. jún 2025
@laila22

@miadi podľa mňa chcela autorka poukázať na to, že jej manžel už nemohol vycestovať, lebo je najmladší a staral sa o mamu, kým starší boli v zahraničí.. tým pádom nemal rovnaké možnosti ako súrodenci.

@laila22 to je taka mentalita obete ze mozu za vsetko druhi . Cize aj za to mozu surodenci ze on je predavac a oni podnikaju ? Nie kazdy je stavany na ten zivot a pracu v zahranici niekomu aj pride vhod povedat ze to koli mame . Poznam take pripady a ta mama to vobec nepotrebovala skor naopak .. bola by rada Keby boli akcnejsi .

lauricka
16. jún 2025

Toto si treba vyjasniť. Je možné, že dievča to počúva aj doma na vás a opakuje to. Dala by som dcéru do inej triedy alebo školy. Nech má svoj život bez hentej sliepky. Toto je príliš, aby si sa držala späť. Je to šikana.

tiika
16. jún 2025

Zamerala by som sa hlavne na budovanie sebadôvery u dcéry. Keď bude sama so sebou spokojná, vyrovnaná, da jej to do života najviac. Žiadne takéto porovnavacky, hlúpe poznámky, ohováračky, všetko to môže odignorovať a akurát sa pousmiať. Nech sa zameria na seba (a najlepšie ju v tom podporis, keď urobíš to iste), prestane riešiť druhých, začne športovať, venovať sa svojim záľubám. Keď bude stastna, spokojná, bude to vyžarovať a aj kamošky si ľahko nájde.

trisha_r
16. jún 2025
@miadi

“ To dievca “ “mlada “ “ slecna.”
Ani raz slovo neter. Zaujimave vyjadrovanie mas. Mne sa zda ze tie vase financne rozdielne pomeri prezivas najviac ty. Je uplne normalne ze deti sa pochvalia novou hrackou elektronikou atd. Teba trapi ze maju deti stare mobile. ( moje ani do strednej nebudu ziadne mat aj ked by mohli mat najnovsie hnet) toto by ta vobec nemuselo trapit Ved nech ma Segway bazen hocico . Ak na socialnych sietach sa vysmieva tvojim detom - to vies velmi lahko ukazat muzovi .. ale to ze tvoja dcera jej vylepila facku je dost vazna vec , Nehovor ze to nie je agresivne chovanie. Ja sa cudujem ze vas po tom este pozyvaju k nim na bazen. Pre mna by clovek co by dal facku mojmu dietatu uz ku Mne Nebol nikdy pozvany. Rodina ci cudzi .

@miadi tá št*etka malá, by odo mňa dostala aj druhú. Aké ublizovanie. Keď si sprostý dostaneš po papuli, vždy to tak bolo. Len teraz zrazu prišiel rok 2025 a každý má zaliezť do svojho kúta, nedajbože aby sa niekto niekoho dotkol. Potom akože niekomu "z ničoho nič" rozumej zo sikany, nie z ničoho, prepne a zastrelí 20 ľudí v škole,lebo sa chce vsetkym pomstiť . Ale psychopat je ten čo strielal. Hmm, zaujímavé. Podľa mňa to boli všetci čo to nechali zájsť tak ďaleko.

princezna_bosorka
16. jún 2025

jj, smer psycholog, dcera je sikanovana. toto inak nevyriesite. (dcerenka svagrovcov by si zasluzila prevychovu ako princezna v rozpravke Kral drozdia brada, ale to nechaj svagrovcom, oni casom zistia, ze to nebola uplne najlepsia vychova).

mantilka
16. jún 2025

Čo si za matku? ! Okamžite naklusaj za svagrovcami a bojuj za svoju dcéru. Tá soplana to neraz doma poznamenalá...chudobní príbuzní. Nebuď naivná.
A na ďalší deň do školy za triednou a riaditeľkou, keď to nebudú riešiť ...obrat sa na rodiča z rady školy.
Ja som riešila šikanu, dobre viem čo to je. Za svojím dieťaťom sa postav, si matka
A tomu debilovi vynadaj vulgárne....vlastnú dcéru si nechá šikanovať.
Čakáš až si zoberie život, alebo jej z toho preskočí ? Zobuď sa!
..

andreatytler
17. jún 2025
@miadi

@miadi Ja to chapem tak, ze tu svadbu dala ako ukazku toho ake su v rodine hodnoty, ze sa na nich nahnevaju, lebo si dovolili neurobit velku svadbu.
Mne stacilo pocut ze jej dcera koli tomu dievcatu casto place a hlada sposoby ako neist do skoly. Ak je co i len male podozrenie ze je dieta sikanovane, treba sa sustredit na to a nie hladat to co nesedi v celom pribehu.

andreatytler
17. jún 2025
@mantilka

Čo si za matku? ! Okamžite naklusaj za svagrovcami a bojuj za svoju dcéru. Tá soplana to neraz doma poznamenalá...chudobní príbuzní. Nebuď naivná.
A na ďalší deň do školy za triednou a riaditeľkou, keď to nebudú riešiť ...obrat sa na rodiča z rady školy.
Ja som riešila šikanu, dobre viem čo to je. Za svojím dieťaťom sa postav, si matka
A tomu debilovi vynadaj vulgárne....vlastnú dcéru si nechá šikanovať.
Čakáš až si zoberie život, alebo jej z toho preskočí ? Zobuď sa!
..

@mantilka Suhlasim. Vlastny otec chce mat radsej dobry vztah s bratom a tak oznacuje dceru za citlivku, zenu ze zle pocuje a vsetko to chce ignorovat.
Autorka musi konat ovela raznejsie.
Nebol asi pred rokom na Slovensku pripad chlapca co za zabil lebo bol sikanovany?

mayyamlm
17. jún 2025
@pribinak

Nebud sprostá …..myslím rodine seslosti opekačky Garden party …

@pribinak prosím?? To čo je za úroveň komunikácie?!

pribinak
17. jún 2025
@mayyamlm

@pribinak prosím?? To čo je za úroveň komunikácie?!

@mayyamlm otvorené napísaná pravda

Ale chápem že pre niektorých je ťažko prijateľná

pipistrel13
17. jún 2025

ja nechapem ako sa dalej s nimi mozes stretavat...
dobry vztah nech ma.s bratom nadalej,nase deti by sa ale nestykali,bez debaty...
povedala by som to svagrovcom a ak by nezakrocili,riesila by som to v skole ako sikanu
jasne ze aa dcera citi hrozne,ked to eate aj rodicia akceptuju a nosia ju k cloveku,ktory jej ublizuje..
nepotrebuje psychologa,ale rodica,ktory sa za nu jasne postavi

nelabe
17. jún 2025

Páči sa mi komentár slniečko 39 ale v prvom rade si previchovaj muža nemôže zatvarat oči pred svojou dcérou len preto že je to jeho rodina ... Neviem si ani predstaviť ako sa dieťa cíti keď nemá v rodičovi oporu toto je základ potom psychológ držím palce

martinadomianova
18. jún 2025

Čo to máš preboha za muža ??? Pre mňa je to úbožiak, keď sa nevie zastať vlastného decka. A radšej zatvára oči pred tými vecami, akoby mal konať, aj keď ide o jeho príbuzných. A sesternicu tvojich detí. Keď nevie konať on, tak konaj ty. Podľa popisu mi príde, že tvoja dcéra tým dosť trpí. Pomoc by sa jej naozaj zišla. A treba jej vysvetliť, že hmotné statky nie sú všetko. Charakter a pravé hodnoty sú oveľa viac a to žiadnymi peniazmi nenahradí. A s tou mladou treba tiež spraviť poriadok. A možno by som dcéru aj dala na inú školu. Ved normálny rodič smäd nenechá svoje dieťa dobrovoľne trpieť. Či áno ?

sova7
21. jún 2025

Nemusíš sa im starať do výchovy ale šikanuje tvoju dcéru a ubližuje jej. Toto deťom spôsobuje často dlhorocne traumy. Tam by matka teda ty mala rázne zakrocit a celá tá rodina je nejaká divná sa čudujem že tvoj muž s tým nič neurobil a nechá si srat na hlavu a ničiť decko. By som sa s nimi vôbec nestretavala a riesila to. Nech sa aj urazia. Tá rodina mi funkčná nepríde a miesto hry na to ako si spolu nazivame by si mala tú sikanu už riešiť

sova7
21. jún 2025
@nelabe

Páči sa mi komentár slniečko 39 ale v prvom rade si previchovaj muža nemôže zatvarat oči pred svojou dcérou len preto že je to jeho rodina ... Neviem si ani predstaviť ako sa dieťa cíti keď nemá v rodičovi oporu toto je základ potom psychológ držím palce

@nelabe starého capa už nevychova ten drzi pri svojej rodine a nie pri zene a deťoch už keby na začiatku vidím to fungovanie rodiny ani do vzťahu s tým človekom nejdem kým by nemal snahu sa odstrihnúť hlavne mentálne a žiť samostatne

Strana
z2