Mám 12 rokov a vážim 65 kg
Ahojte odmala som mala väčšiu postavu rodičia a hlavne starí rodičia mi dali dopriať.Od škôlky som mala rôzne narážky typu "tučibomba" atď. Aj v škole hovorievali "tučko" aj na sociálnych sieťach.Mam 65 kilo a mám 12 rokov a som pomerne vyššia mám 165 CM niesom až nezdravo tučná,ale len kúsok väčšia.Prosim dajte mi niake tipy a tak, lebo tie narážky ma budú asi prenasledovať do rakvy.

@vulka trošku sa kroť! Dievča sa chce poradiť, alebo byť aspoň vypočuta. Takéto posudky často počujú decká doma a potom to preberú a vysmieva ju sa.... Dá sa aj inak vyjadriť! Ide najmä o zdravie (aj to psychické) a aj do budúcnosti, tak sa treba na to pozerať a nasmerovať dievča na lepšiu, zdravšiu, chudšiu cestu.
Mas dvanast prepac ale stale si decko a to aku mas vaju je v pohode... Ziadna z nas ti nepovie, ze si tucna lebo nie si... Ak ti takto hovoria v skole smer rodic alebo ucitilka lebo toto je sikana. Kludne posli foto (ale bez hlavy!) do sukromnej sprav a ja ti poviem moj uprimny nazor ale pochy ujem ze si tucna, tucko ci tucibomba.
dalsia fake tema
@anonym_girl123 Ahoj, môžem sa opýtať, kto je na Tvojej profilovej fotke? Lebo ak máš 12 rokov a vážiš 65 kíl, tak to určite nie si Ty.
hmotnost sa ma vztahovat vzdy k vyske, nei k veku, aj ked tu je prechodne obdobie a dochadza k zmene hodnotenia v zavislosti od stavu dospievania.
ide o to, ze deti maju prirodzene iny pomer hmotnosti k vyske ( aj teda BMI je u deti norma polozena nizsie ). u 12r dievcat je norma BMI priblizne medzi 16-19,5 ä u dospelych je o nieco vyssie 18,5-25.
no torchu tu nastava rozpor a to vdaka dospievaniu. graf vychadza z priemeru a tomto veku udievcat prebieha puberta, no su deti, u ktorych dochadza k urychleniu vyvoja a teda puberta prebehne skor a teda aj skor dospeju. ak uz javia znaky ukoncena puberty, potom uz je ich telesny stav velmi podobny sopelemu cloveku a preto sa clekom pomer hmptnosti a vysky neda hodnotit podla detskych tabuliek. prirodzene puberta u dievcat v rpiemere konci o cosi neskor, cize tieto normy nie su idelne pre dievcata, ktore uz ukoncuju pubertu a su telesne plne rozvinute. u zien v puberte dochadza k ukladaniu tuku do urcitych partii.
a teda BMI k pri tychto mierach vychadza necelych 24. cize z hhladiska detskej urvovne je to dost vela, v priebehu dospievania, ked uz je dievca uprpstred puberty je to sice tiez nad nomru,a le nemusi to uz byt tak zle a ak je po puberte tak je to na vrchu normy.
preto to takto rozpiusujem, lebo nie ej vhodne tieto udaje hodnotit len vzhladom na vek. je to individualne.
@anonym_girl123 a mamka ako to vidí? Dalo by sa s ňou dohodnúť, žeby ste objektívne zhodnotili jedálniček, tvoj, ale mohla by sa zapojiť celá rodina, keby si ich strhla svojou odhodlanostou. Teraz je menej pohybu, avšak, ak si na soc. sieťach a normálne sa vyznáš a pracuješ s PC, čo určite hej, nájdi si nejaký typ cvičenia, alebo tanca, čo budeš precvicovat, tancovať. Normálne sa k tomu nakopni. Ak mate psa, využi zo, že môžeš chodiť na prechádzky s nim. Takže začni s jedalnickom. Ale žiadne experimenty s nejedenim a podobne. Objektívne. Tiež s pohybom, hneď zajtra. A môžeš si spraviť poriadok v šatníku, vyskúšať veci, v čom sa cítiš dobre a pekné, vytried veci co nesedia, alebo sú tí nepohodlné. Ak si typ na denník, tak si píš a pochváľ sa. Ak zlyhas, netráp sa, nech ta to nakopne do ďalšej práce na sebe❤️ Odraziť posmešky, to je ťažko, nepripustit si ich, neviem, aká si povaha. Postupne si vybudujes sebavedomie, zistíš, kto ti za to v živote stojí, čo sa týka kamosiek a kamošov. Hejt anonymný na nete nerieš, to vždy je a bude... Najlepšie, ak nebudeš zverejňovať súkromie. Je tvoje a je to tvoja vec!
a teraz neico konretnejsie pre autorku. neviem teda ci je to vlemi zle s tou tvojou hmotnostou, alebo nie, ale spevnovanie svalov by dokazalo vyformovat postavu a spevnit telo. co sa tyka stravy, tam je dolezite ako je nadstavena. mozno by stacili male zmeny.
Ja som v tvojom veku mala váhu niečo okolo tej tvojej, výška rovnaká, každý v škole sa mi smial...z terajšieho pohľadu som mega tučná nebola, ale mala som toho na sebe viac ako iné spolužiačky...moja rada znie, že síce máš toho možno viac na sebe ako spolužiačky, ale pokiaľ to hneď nejako poriesis tak to určite neprejde do obéznych rozmerov!!! Porad sa s maminou, ocinom, cvič, ale určite nezaspi na vavrínoch...
Tak poprve, mas 12 rokov, prichadza puberta, nateraz velmi drasticke zmeny neries, pretozw hormony este porobia svoje a tvoja postava sa bude menit. Porastu prsia, boky, brusko. Ak ta vsak trapi nezdrave pribratie tak obmedz sladkosti, vyrad uplne sladene napoje a pod, snaz sa vyhybat mucnym jedlam typu dukatove buchticky, buchty na pare, palacinky a pod, snaz sa obmedziť fast food a vysmazane veci a najdi sinohyb, ktory sa bude bavit. Nejaky tanec, chodza, cokolvek... a neboj, nikto sa ti nebude vysmievat, ked prides do kolektivu trosku vyzretejsich ludi 😉
@majamat to si myslela naozaj vážne , že všetky tie 3 dievčatá boli cca v rovnakom veku, teda 10 ročne ???
@sweetlife001 ano, som chcela inak tu foto pridat - upravenu, no nejak sa mi zobrazila cela. netusim preco. ty si ju videla?
@h2 to nie som ja je to len moja obľúbená speváčka
@sweetlife001 teraz pozeram, ze som mala ulozene 2 foto, tak to skusim znovu.
takze tieto baby maju zlava - 10r, 9r+4m, 9r+7m
Ináč to dievča na mojej profilovke je Ariana Grande ja takto určite nevyzeram, ale u tých fotkách no neviem chcem si udržať anonymitu takže by som sa neodfotila ani bez tvare
moja dcera je najstarsia, je dost dorbna, chodime koli tomu roky na endokrinologiu., jej kamaratka je an tomlepsie,a le patri medzi nizsie deti, no jej rodicia su trosku nizsi a teda ona je od mojej vyssia a navyse aj mladsia, cize v konecnom dosledku nie ejan tom s vyskou az tak zle. a teda ta najvyssia mala urcite precasnu pubertu.
@anonym_girl123 tvoje vystupovanie , sposob vyjadrovania, mi teda na 12r moc nepride.
@majamat áno videla som ju chvíľku, ale úprimne som v šoku trochu, že aký rozdiel.. teda z tej dievčiny napravo, veď to nevyzerá ako také malé dievča :/
Čo sa týka tej puberty áno už ju mám, ale to je tak že spolužiačky sa mi nesmeju lebo ma chápu aj oni to maju ale nevyzerá to az tak, ale sú myslovo vyspele len chlapci mi vždy narážali na postavu
@anonym_girl123 vysku ma okolo 158-160cm, asi uz moc neporastie ale zas to nie je taka najhorsia vyska.
@majamat myslíte to v dobrom alebo vzlom?
@anonym_girl123 no typovala by som na vyssi vek. moja dcera ma 10r a ani spolovice sa takto byjadrovat nevie.
@minik na dievcata teraz velmi vplyva internet tak sa potom podcenuju
Viem aké je to v dnešnej dobe dieťa si ale myslím ze mentálne si popredu všakže takže narážky typu si decko neber veľmi do úvahy ty a tvoje okolie vedia aká si 🙂tie narážky typu tucibomba svedčia len o ich "inteligencii" takže ty im tiež môžes niečo vykricat a poriadne ich uzemnit nech vedia kde je ich miesto, no a k podstate už som tu radila jednej babe pi veľa vody cca 3litre za deň ráno a večer si daj pohar citronovej vody, vyrad z jedálnička sladkosti, čipsy, kalorické jedla, jogurty len s obsahom maximálne 0,7% a dlhé prechádzky si dávaj plus aspon každý druhý deň si na pol hodinu zacvic alebo to strieda jeden deň prechádzka druhý deň cvičenie, dôležitá je aj psychika a dostatok spánku, snaž sa jesť v rovnakom čase každý deň... Držím palce ❤️🍀
@anonym_girl123 na instagram kašli tam sú len samé umelé bábiky... Teraz ide prirodzenosť takže kľud a normálny chalan chce radšej babu milú a pri tele ako vychrtlinu sprostu 😬

V škole Ti hovorievali "tučibomba"? Teraz Ti nehovoria? A si na sociálnych sieťach? A máš 12 rokov? A si si istá, že 65 kg v 12tich nie je obezita?